Schutter Baflo betuigt spijt

Alasam S., die wordt verdacht van de moord op een agent en een 29-jarige vrouw in Baflo, heeft dinsdag zijn excuses aangeboden. De man zei dinsdag op een pro-formazitting dat het hem verschrikkelijk spijt wat er allemaal is gebeurd. "Voor de families en voor mijzelf."

De officier van justitie las dinsdag op de zitting de voorlopige tenlastelegging voor. Het OM beschuldigt S. van twee moorden en twee pogingen tot moord. De rechter besloot de zaak maximaal drie maanden aan te houden.

De uitgeprocedeerde asielzoeker uit Benin schoot half april de 47-jarige motoragent Dick Haveman met diens eigen dienstwapen dood. Daarvoor had hij zijn 29-jarige vriendin met een brandblusser om het leven gebracht. Bij de schietpartij raakten ook een 22-jarige agente en een 72-jarige omstander gewond.

In mei besloot de rechter-commissaris dat S. voor psychologisch onderzoek naar het Pieter Baan Centrum in Utrecht moest. S. raakte gewond bij zijn arrestatie en lag een paar weken in het penitentiaire ziekenhuis in Scheveningen.