OM in beroep tegen vrijlating top Chemie-Pack

Het Openbaar Ministerie heeft hoger beroep ingesteld tegen de beslissing van de rechtbank in Breda om de directeur en twee medewerkers van Chemie-Pack op vrije voeten te stellen. De rechter-commissaris bepaalde begin deze maand dat het drietal onrechtmatig is aangehouden en vastgezet.

De directeur, de productieleider en een veiligheidscoördinator werden eind vorige maand aangehouden op verdenking van het op een verkeerde manier opslaan en bewerken van gevaarlijke stoffen. De rechter bepaalde een paar dagen later dat ze het proces in vrijheid mochten afwachten, maar omdat tijdens een verhoor een nieuwe verdenking ontstond werden ze direct weer opgepakt.

De drie hebben volgens justitie zo roekeloos gehandeld, dat er sprake zou kunnen zijn van opzettelijke brandstichting. De rechtbank in Breda oordeelde rechter dat er onvoldoende reden is om aan te nemen dat er van brandstichting sprake zou zijn en stelde ze opnieuw op vrije voeten.

Het hoger beroep tegen die beslissing dient woensdag bij de rechtbank in Breda, liet een woordvoerder van de rechtbank weten.


OM in beroep tegen vrijlating top Chemie-Pack (Foto: Novum)