[Bundesliga] Uitslagen speelronde 22

Afgelopen weekend werd er in de Duitse Bundesliga de 22e speelronde afgewerkt. Hieronder de uitslagen, stand en een linkje naar de overige statistieken.

Dortmund morst opnieuw punten

Borussia Dortmund heeft opnieuw niet de volle drie punten weten te pakken. Ditmaal werd op bezoek bij promovendes 1. FC Kaiserslautern met 1-1 gelijkgespeeld. Sven Bender bracht de koploper van de Bundesliga tien minuten voor tijd nog op voorsprong en dit doelpunt leek ook genoeg te zijn om de drie punten mee terug naar Dortmund te nemen. Jan Morávek bracht echter in de slotminuut het thuispubliek in extase door de gelijkmaker te scoren.

Dortmund zag Leverkusen tot op tien punten naderen, aangezien zij afgelopen weekend een simpele 0-3 overwinning boekten op bezoek bij Eintracht Frankfurt. De thuisploeg leed daardoor al de vijfde nederlaag in de laatste zes duels. Door doelpunten van Simon Rolfes en Renato Augusto pakte Leverkusen voor rust al een comfortabele 0-2 voorsprong. Kort voor tijd bracht invaller Hanno Balitsch de 0-3 op het scorebord.

Robben leidt Bayern langs Hoffenheim

Bayern München heeft de derde plek van FSV Mainz 05, dat zelf met 4-2 verloor van 1. FC Köln, overgenomen. De ploeg won in eigen huis met maar liefst 4-0 van 1899 Hoffenheim. Arjen Robben was met een assist en twee doelpunten de grote man aan de zijde van Der Rekordmeister.

Al na twee minuten pakte Bayern de voorsprong. Uit een voorzet van Robben wist Super Mario Gómez de openingstreffer te scoren. Dit was alweer de zeventiende treffer van het seizoen voor de Duitse spits. Na een kwartier spelen verdubbelde Thomas Müller, op aangeven van Franck Ribéry de score. Hoffenheim, met Ryan Babel de gehele wedstrijd binnen de lijnen, kon voor weinig gevaar stichten en keek na ruim een uur spelen zelfs tegen een 3-0 achterstand aan.

Robben wist een voorzet van Phillip Lahm achter Hoffenheim-doelman Tom Starke te werken. Tien minuten voor tijd scoorde Robben voor de tweede maal, ditmaal op aangeven van Ribéry. De ploeg van trainer Louis van Gaal heeft na dit weekend een achterstand van dertien punten op Borussia Dortmund.