[WTT] Söderling pakt tweede titel op rij

Robin Söderling is de vierde speler ooit die zijn titel bij het ABN AMRO World Tennis Tournament met succes heeft weten te verdedigen. De Zweed versloeg in de finale na drie snelle sets Jo-Wilfried Tsonga; 6-3, 3-6 en 6-3.

Söderling nam in de eerste set een snelle 3-0 voorsprong, maar zag Tsonga snel terugkomen tot 3-3. Söderling pakte in de daarop volgende servicegame van de Fransman direct weer een break en serveerde de set vervolgens uit.

Beide heren serveerden sterk, waardoor ook de tweede set lange tijd gelijk op ging. Dit totdat Tsonga plots enkele breakkansen kreeg op 2-3. Söderling werkte er twee weg, maar bij de derde was het wel raak voor de Fransman, die daarna zonder problemen de set binnenhaalde.

De servicegames vlogen voorbij in de derde set en gingen op service. Eén zwakke servicegame deed Tsonga, die over de gehele partij twintig aces sloeg, de das om. Op 3-4 leverde hij zijn service in, waarna Söderling kon serveren voor de wedstrijd. Op zijn eerste wedstrijdpunt was het direct raak voor Söderling, die na Arthur Ashe, Stefan Edberg en Nicolas Escudé de vierde speler is die zijn titel in Rotterdam weet te prolongeren.