Rooney: "Dit was ik verplicht aan de United-fans"

Wayne Rooney bezorgde Manchester United zaterdag een zege op Manchester City met een weergaloze omhaal. "Dit was ik verplicht aan de fans", zei Rooney tegen The Guardian.

De aanvaller kende een matige periode bij Manchester United. Na een vormcrisis, blessures en transferperikelen lijkt Rooney weer opgeleefd bij United. Zijn goede vorm kwam zaterdag volop tot uiting. Rooney scoorde de winnende treffer in de derby van Manchester met een werelddoelpunt.

"Dit is niet mijn beste seizoen. Ik wist hoe belangrijk deze wedstrijd was voor de fans. Ik hoop dat ze ervan hebben genoten. Mijn doel is om nu te blijven scoren en mijn team op weg te helpen naar de landstitel." De Engels international denkt dat Manchester City is uitgeschakeld in de titelrace. "Ik ben er bijna zeker van dat City niet meer meedoet om het kampioenschap."

"Misschien alleen als wij in elkaar storten." City staat acht punten achter met een duel meer gespeeld. "Wij zijn nu het team waarop wordt gejaagd. We weten hoe het is om aan kop te staan en de titel uiteindelijk te grijpen", aldus Rooney. "We hebben genoeg ervaring om dit tot een goed einde te brengen. Misschien kunnen we de voorsprong zelfs nog uitbreiden."