Miyaichi: "Nog lang niet zo goed als Ronaldinho"

Ryo Miyaichi is de nieuwe publiekslieveling bij Feyenoord. De huurling wordt gekscherend 'Ryodinho' genoemd.

"Als mensen me vergelijken met Ronaldinho ben ik vereerd, maar ik ben nog lang niet zo goed als hij. Ik ga heel hard mijn best doen om steeds dichter bij zijn niveau te komen", zei Miyaichi tegen NUSport. De Japanner maakt zaterdagavond zijn eerste doelpunt voor Feyenoord. Mede dankzij zijn treffer wonnen de Rotterdammers in eigen huis van Heracles Almelo (2-1).

De huurling van Arsenal is goed ontvangen na zijn komst. "De spelers doen allemaal hartstikke aardig tegen me, dat maakt het voor mij een stuk makkelijker. Ik ben hier naartoe gekomen om het team te helpen en hoop dat we blijven winnen", aldus Ryo, die afgelopen zomer nog op proef was bij Ajax. Een beenbreuk maakte een einde aan zijn stage in Amsterdam.

"Maar de breuk was niet zo groot, dus in december heb ik al weer in de universiteitscompetitie van Japan kunnen voetballen voor Chukyodai Chukyo High School." Arsenal sloeg direct toe toen Miyaichi weer fit was. "Ik heb nooit nagedacht over kiezen tussen Ajax en Arsenal, want ik heb nooit een keuze hoeven maken", besluit de Japanse vleugelaanvaller.