Vloet verkiest Cillessen boven Babos

Jasper Cillessen mag zich voortaan de eerste keeper van N.E.C. Nijmegen noemen. Trainer Wiljan Vloet heeft dat deze week aan beide keepers laten weten. De 20-jarige sluitpost liet in de afgelopen weken een zeer goede indruk achter en verdrong Gabor Babos daarmee naar de reservebank.

"Afgelopen week heb ik beide keepers kenbaar gemaakt hoe de zaken er nu voorstaan. Het blijft natuurlijk een luxesituatie," aldus Vloet. Babos was in de afgelopen weken geblesseerd, waardoor Cillessen als zijn vervanger fungeerde. Dit deed de talentvolle doelman echter zo goed, dat de Hongaar zijn plaats onder de lat nu dus kwijt is.

Babos is logischerwijs teleurgesteld, maar liet ook weten strijdvaardig te zijn. "Gabor is zeer belangrijk in de groep en gaat professioneel met deze teleurstelling om. Hij blijft ook aanvoerder, mocht hij in het veld komen. Gabor kent de wetten van de voetballerij en heeft Jasper tijdens zijn afwezigheid sterk zien keepen. Hij heeft aangegeven Jasper te steunen, maar wel zijn kans te willen pakken, mocht die zich aandienen. Dat is dus een gezonde concurrentiestrijd."

Cillessen zal in de komende periode op dezelfde voet verder moeten gaan. "Ik heb hem een spiegel voorgehouden en aangegeven wat we van hem verwachten. Jasper koppelt gretigheid aan enthousiasme. Die lijn moet hij doortrekken."