[Six Nations] Overzicht tweede speelronde

Tijdens het weekend van zaterdag 12 februari en zondag 13 februari vonden de eerste serie wedstrijden van het Six Nations Championship plaats. Hieronder staat een overzicht van de wedstrijden die dit weekend gespeeld zijn.

Engeland - Italië 59-13

Engeland heeft op Twickenham Italië door de gehaktmolen gehaald. Al na twee minuten hadden ze hun eerste try binnen. Flood brak door de Italiaanse verdediging heen en gaf de bal af aan Ashton, die de bal over de lijn drukte. Door overenthousiasme aan Engelse zijde wist Italië in het begin nog in het kielzog te blijven door twee benutte penalty's van Mirco Bergamasco, maar halverwege de eerste helft maakte Engeland in tien minuten tijd drie try's via wederom Ashton, Cueto en aanvoerder Tindall. In de tweede helft ging Engeland vrolijk door. Ashton maakte zijn derde try van de wedstrijd. Hierna begon het grote wisselen en deden ook de invallers van zich spreken. Danny Care maakte op aangeven van Jonny Wilkinson de zesde try. Italië deed ook nog mee, met de sterke frontlinie walsten de Italianen over de Engelsen heen en maakte invaller Ongaro een try voor zijn land. Meteen daarna maakten Haskell en nogmaals Ashton try's, waardoor Engeland met 59-13 won.

Schotland - Wales 6-24

Het Schotse publiek wacht al twee jaar op een try en ook tegen Wales kwam het er niet van. Wales nam meteen vanaf de aftrap het initiatief, wat resulteerde in een doorbraak van Hook met Shane Williams, die zijn achtste try in acht wedstrijden tegen Schotland maakte. De Schotten verdedigden slordig en maakten veel overtredingen, waardoor Hook voor rust drie penalty's kon benutten. Hierna werd Wales juist slordiger en werden zowel Bradley Davies als Lee Byrne met een gele kaart naar de sinbin gestuurd. Schotland kon op een benutte penalty van Dan Parks na geen vuist maken tegen Wales. In de tweede helft leek Schotland meer grip op de wedstrijd te krijgen, maar ze kwamen niet in de buurt van de trylijn. Parks schoot nog wel zijn tweede penalty raak, maar even later deed Hook dat ook voor Wales. Vijf minuten later stuurde Jonathan Davies Shane Williams weg voor diens tweede try en was Schotland knock-out.

Ierland - Frankrijk 22-25

In een slordige partij heeft Frankrijk Ierland verslagen. De Ieren begonnen echter goed door Frankrijk op eigen helft vast te zetten. Toen de Fransen eindelijk uit de Ierse greep leken te ontsnappen liet Poitrenaud de bal vallen en kon McFadden de eerste Ierse try maken. Ierland speelde vervolgens zelf ook slordig en gaf een aantal penalty's weg, welke allemaal door Parra werden benut. Zonder zelf echt gevaarlijk te worden leek Frankrijk met een voorsprong te gaan rusten, maar O'Leary maakte de tweede Ierse try. In de tweede helft kwamen de Fransen weer snel op gelijke hoogte door nog een penalty van Parra, waarna het wisselen begon. Na een scrum kon D'Arcy Rougerie niet tegenhouden, waarna de laatstgenoemde de bal aan Medard afgaf, die de try maakte. Yachvili zette Ierland via een penalty op tien punten achterstand en de overwinning leek veilig, totdat Heaslip voor Ierlands derde try tekende. De laatste minuten waren spannend, maar met hangen en wurgen wisten de Fransen toch de voorsprong vast te houden.