Uitslagen Eredivisie speelronde 23

Dit weekend werd in de Eredivisie de 23e speelronde afgewerkt. Een week nadat Ajax de aansluiting met PSV en FC Twente leek te hebben hervonden zagen zij hun achterstand weer oplopen naar vijf punten. Roda snoepte twee punten af van de Amsterdammers, terwijl PSV (0-4 bij AZ) en FC Twente (1-0 tegen Vitesse) wel wisten te winnen. Feyenoord wist zijn eerste zege in twee maanden tijd te boeken.

Feyenoord heeft zijn eerste zege in ruim twee maanden tijd weten te boeken. Aan de hand van huurling Miyaichi wist de ploeg ter nauwernood te winnen van Heracles Almelo met 2-1.

Na een kwartier kwam de ploeg op voorsprong via Miyaichi, die daarna Biseswar de marge op twee zag zetten. Vlak voor rust scoorde Fledderus echter de aansluitingstreffer, waarna een spannende tweede helft volgde. Feyenoord hield Heracles lang van de goal, maar zag dat de Heraclieden in de slotfase toch nog een grote kans kreeg. Everton maaide echter naast de bal, waardoor verder onheil Feyenoord bespaard bleef.

FC Utrecht heeft twee punten verspeeld in de strijd om de plaatsen voor Europees voetbal. De Utrechtenaren kwamen met de 3-3 bij hekkensluiter Willem II zelfs nog goed weg. De gelijkmaker viel pas in de blessuretijd.

Mertens zette FC Utrecht nog wel op voorsprong, maar zag Willem II door goals van Van der Heijden en Hakola nog voor rust een voorsprong nemen. Mertens scoorde na de rust de gelijkmaker, maar Willem II nam in de slotfase weer een voorsprong via Rigters. In de tweede minuut van de blessuretijd viel alsnog de gelijkmaker, toen Vorstermans de bal in het Tilburgse doel kopte.

Ajax heeft weer schade opgelopen in strijd om de landstitel. De Amsterdammers begonnen sterk tegen Roda JC Kerkrade, maar verloren toch nog twee punten; 2-2.

Ajax kwam snel op 0-1 door een goal van Sulejmani en zag De Jong de stand op een veilige marge zetten. Voor rust kwam Roda terug door een goal van Junker en wist daarna Ajax steeds verder in de verdrukking te brengen. Doelpunten vielen er echter niet, todat Hadouir een vrije trap achter Stekelenburg wist te werken. In de slotfase leek de winst alsnog naar Amsterdam te gaan toen Ajax een strafschop kreeg. Tyton wist echter de inzet van El Hamdaoui tegen te houden.

De Wedstrijd van de Week ging tussen AZ en PSV. Een verslag van deze wedstrijd vind je hier.