Ryo: "Ik was niet zenuwachtig"

Ryo Miyaichi maakte nog geen doelpunt, maar keek met een goed gevoel terug op zijn eerste wedstrijd met Feyenoord. De Japanner was verantwoordelijk voor de nodige dreiging in het duel met Vitesse (1-1) en concludeerde na afloop dat het Nederlands voetbal hem wel ligt.

"Ik vond het vooraf spannend, maar zenuwachtig was ik niet. Naar deze wedstrijd heb ik lang uitgekeken en dat bleek op het veld niet voor niets. Het was plezierig om dit duel te spelen", liet Ryo, zoals de naam op de achterzijde van zijn voetbalshirt luidt, weten.

Vooral zijn bijnaam schepte de nodige verwachtingen. De Japanse Messi moet ervoor zorgen dat Feyenoord weer wat aanvallende impulsen krijgt, iets wat hem tegen Vitesse dus prima lukte. De huurling van het Engelse Arsenal was snel, wendbaar, technisch en misschien een tikkeltje zelfzuchtig, maar liet wel een goede indruk achter.

Ryo hoopt in het resterende deel van de wedstrijd nog van toegevoegde waarde voor Feyenoord te kunnen zijn. "Ik kan hier mijn snelheid gebruiken. Hopelijk mag ik volgende week tegen Heracles in De Kuip weer spelen."