Nederlandse fans klaar voor Super Bowl

Vannacht (00.30 uur, Nederlandse tijd) zal de strijd om de Super Bowl weer losbarsten. De Super Bowl is hét tv-evenement in Amerika dat qua kijkcijfers niet meer geëvenaard gaat worden het komende jaar.

Ook in Nederland zijn er vele fans die opblijven om de 45e finale wedstrijd, dit keer tussen de Pittsburgh Steelers en de Green Bay Packers, te zien.

In Nederland verzamelen veel fans zich in kroegen en sportcafés waar op een groot scherm de wedstrijd uitgezonden gaat worden. Fans van het enige en echte Nederlandse footballteam The Amsterdam Admirals, dat drie jaar geleden werd opgeheven, ontmoeten elkaar in het Hardrockcafé in Amsterdam. Americanfootballkenner en oud werknemer van de Admirals Perry Hendriks organiseert jaarlijks het uitverkochte feest voor 'zijn' Orange Army.

"Elk jaar is de speciale bijeenkomst met oud Admiralsfans een succes", zegt Hendriks, die tegenwoordig zijn eigen magazine met football en andere Amerikaanse sporten heeft. "Het geeft maar weer eens aan hoe de sport leeft in Nederland. Daarom is het ook zo jammer dat destijds de stekker uit de Europese competitie werd getrokken. Dat zal vannacht ook weer door vele Nederlandse footballfans worden beaamd, tussen de wedstrijd door. Want het blijft een fantastische sport, vooral om zelf van dichtbij mee te maken."

In Nederland is de Super Bowl via BBC One en ESPN America te volgen. Je kunt de voorbeschouwingen en de wedstrijd zelf ook volgen via ons sportforum.