Partij vd Dieren: Meer ruimte voor grazers

Grote grazers in de Oostvaardersplassen moeten meer ruimte krijgen. Dat vindt de Partij voor de Dieren. De partij wil dat er een groter gebied wordt opengesteld voor de dieren, zodat ze meer beschutting en voedsel hebben en de winter beter kunnen doorkomen.

Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie Henk Bleker (CDA) liet vrijdag nog weten het leefgebied van de dieren niet uit te breiden. De Partij voor de Dieren voert actie om Bleker op andere gedachten te brengen.

Volgens Tweede Kamerlid Esther Ouwehand houden CDA, VVD en PVV de grote grazers gevangen in een te klein gebied door het openstellen van een groter gebied tegen te houden. De partij vreest voor het welzijn van de dieren.

"Het advies om de dieren meer ruimte en beschutting te geven dateert al uit 2006, toen de commissie-Gabor haar eerste rapport uitbracht. Dat advies is ook toen niet opgevolgd, dankzij verzet van CDA, VVD en PVV. We weten allemaal hoe het de dieren in de Oostvaardersplassen vervolgens is vergaan."


Partij vd Dieren: Meer ruimte voor grazers (Foto: Novum)