[WvdW] Uitslag FC Utrecht - FC Twente

Het duel tussen FC Utrecht en FC Twente, dat vanmiddag om 14:30 uur in de Galgenwaard van start ging, heeft geen winnaar opgeleverd. Na negentig minuten voetbal stond er 1-1 op het scorebord door doelpunten van Leon de Kogel (FC Utrecht) en Nacer Chadli (FC Twente).

FC Utrecht zorgde in de eerste helft voor de meeste dreiging, dat in de 37e minuut via De Kogel op voorsprong kwam. De Belg werd bediend door Nana Asare, waarna het leder tegen de touwen werd gewerkt. Na deze treffer slaagde FC Twente er pas in om voor enig gevaar te zorgen.

Vlak na de thee viel dan toch de gelijkmaker. Luuk de Jong bediende Chadli, die vervolgens een laag schot tot doelpunt wist te promoveren. In het vervolg van de tweede helft ging het spel veel op en neer, maar FC Utrecht kreeg de beste mogelijkheden.

Edouard Duplan zag zijn lob op miraculeuze wijze gestopt worden door keeper Nikolay Mihaylov, die zich daarbij wel blesseerde. Na een korte verzorging kon de doelman toch verder, waardoor Sander Boschker weer op de bank plaats kon nemen. Diezelfde Duplan kopte even later overigens ook nog op de lat.

In de slotfase was Bryan Ruiz, die niet in de basis van FC Twente stond, nog wel een goede mogelijkheid op de zege voor FC Twente, maar Mihai Nesu blokte zijn inzet. De Tukkers drongen vervolgens nog wel aan, maar scoorden niet meer. Hierdoor staat de ploeg nu op gelijke hoogte met PSV, dat overigens nog wel een beter doelsaldo heeft.