'Ecclestone wil reclame in pitboxen'

Peterselieman

De vete tussen Formule 1-baas Bernie Ecclestone en de teams lijkt weer helemaal opgelaaid te zijn nu de contracten met Pirelli als nieuwe bandenleverancier in de sport nog niet getekend zijn. De Brit ontkent echter een dergelijk voorstel gedaan te hebben.

In de Formule 1 gaat Allsport over de reclameuitingen op en rond de circuits. Dit bedrijf stuurde de teams een brief met de mededeling dat ook de ruimte in de pitboxen onder de rechten van Allsport vallen. De teams gebruiken deze ruimte om hun eigen reclame te maken, maar hier zou een eind aan kunnen komen mochten de teams niet snel met Pirelli in zee gaan. De renstallen zijn volgens journalist Adam Cooper er van overtuigd dat Ecclestone achter de brief zit.

De Brit ontkent tegenover Cooper. "Het heeft niks met mij te maken. Allsport gaat erover, niet ik. Blijkbaar adverteren de teams op plekken terwijl ze niet het recht hebben dit te doen. Alles op het circuit is in handen van Allsport," zei Ecclestone die ook ontkende dat de keuze voor een nieuwe bandenleverancier er me te maken heeft. "Het heeft niks met Pirelli te maken. Ik hoop dat Pirelli het contract niet krijgt, en Michelin ook niet. Dan kunnen we met Avon in zee."

De teams hebben het Concorde Agreement er op na geslagen om een bepaling over de reclame in de pitboxen te vinden, maar uit niets blijkt dat er een beperking op de uitingen zit.