Friese opknapbeurt

http://www.lifeisabitch.nl Eén ding moet je die jongens nageven: creatief zijn ze zeker! Ook in Friesland moet de broekriem worden aangetrokken en daarom heeft een stelletje overactieve ambtenaren de volgende bezuiniging bedacht. Alleenstaande bijstandsvrouwen worden voor 1.400 euro gepimpt en vervolgens gesleten aan een rijkaard. De verwachting is dat de rijke minnaars voor hun opgedirkte sloeberwijfies gaan zorgen. Op die manier denken de gemeenten Dongeradeel en Dantumadiel flink te kunnen snijden in de uitkeringen.

Friezen staan niet bekend als de knapste mensen. Als je goed naar ze kijkt, kun je alleen maar hopen dat ware liefde wél van bínnen zit. In dat opzicht kun je de ambtsdragers prijzen dat ze iets aan het uiterlijk van mottige Friese vrouwen willen doen. De vraag is alleen of een restauratie van veertienhonderd euro voldoende is om afzichtelijke welfare chicks weer bloot te kunnen stellen aan het daglicht. Een aantal exemplaren heeft een dringende ontharingsbehandeling van het gezicht nodig, die al het dubbele kost. Wat doe je tegenwoordig nog met een lousy 1.400 euro? Nagels veilen, nieuwe schoenen, haren wassen en dan heb je het wel gehad. Eeuwige vrijgezel Mark Rutte is misschien nog te verleiden na zo’n minimale verfraaiing van een wanstaltig Sypke, maar verder worden de losbandige Friese Rockefellers er niet warm of koud van. Met als gevolg dat de bijstandsmoeders, ietsje knapper, spoedig gewoon weer op hun oude versleten bank zitten.


De voorgenomen opknapbeurt is geen grap, het is de realiteit. Friese realiteit weliswaar, maar toch. Verbazingwekkend hoe in tijden van economische tegenslag dergelijke ideeën zo ondoordacht de wereld in geslingerd worden. Wat heb je gestudeerd als je denkt met een kleine schoonheidsinvestering arme dames te kunnen slijten aan rijke mannen en zo te besparen op uitkeringen? Alsof rijke vrijgezelle mannen op zoek zijn naar vrouwen die geen cent te makken hebben. En mochten ze die wél willen dan vinden ze die dames zelf ook met gemak. Hebben ze de gemeente niet voor nodig. Even zwaaien met de portemonnee in een achterstandswijk en honderden noodlijdende moeders kuieren zo achter hun Maserati’s aan. Als de ambtenaren hun werk iets beter doen, dan investeren ze tienduizend extra in die vrouwen en tuigen ze een grote rosse buurt op in de Friese dorpen. Dan hebben die vrouwen werk, meerdere minnaars en spekken ze ook nog eens de staatskas! Kijk, dan ben je recessietechnisch goed bezig. En worden zowel de Friese vrouwen als de plaatselijke economie opgeknapt.