Rechter coulant voor Rooney vanwege landsbelang

Olga Kroeders

In Engeland kan men opgelucht ademhalen, aangezien sterspeler Wayne Rooney voorlopig even zonder kopzorgen aan het WK kan beginnen. De spits van Manchester United is verwikkeld in een rechtszaak waarmee veel geld is gemoeid.

De rechtszaak kan Rooney een kleine vijf miljoen euro kosten. De rechter acht het, in verband met het landsbelang, noodzakelijk dat Rooney zich momenteel op het WK kan richten en stelde de zaak uit tot na het toernooi in Zuid-Afrika, zo weet De Telegraaf te melden.

Het voormalige managementsbureau van Rooney spande de rechtszaak tegen de aanvaller in. Toen de manager van Rooney bij het betreffende bureau vertrok, nam hij Rooney en diens vrouw mee als klanten. Vanaf dat moment liep het bureau dus behoorlijk wat inkomsten mis.

Het managementsbureau is van mening dat het nu twintig procent van het geld, dat Rooney sinds zijn vertrek bij het bureau heeft verdiend, mag opeisen. Dit komt neer op bijna vijf miljoen euro. De rechter vreesde dat deze zaak teveel aan Rooney zou klagen, zodat uitstel het gevolg was.