Kroon zeker van Tour de France

Sjors (Sj0rSz)

Karsten Kroon verschijnt in juli aan de start van de Tour de France in Rotterdam. Zijn werkgever, Team BMC, heeft dit vandaag laten weten.

Kroon zal voornamelijk in dienst van kopman Cadel Evans gaan rijden, maar er is nog meer. "Het is de bedoeling dat ik in ontsnappingen mee zit en mij laat zien. Daarnaast wordt er natuurlijk ook van mij verwacht dat ik Cadel bij sta, maar het is zeker niet de bedoeling dat ik heel de tijd bij hem blijf," liet de renner weten.

Toch was het voor Kroon aanvankelijk hopen op deelname aan La Grande Boucle. In april kwam de renner tijdens de Waalse Pijl hard ten val en hield daar verschillende breuken aan over. Inmiddels is hij weer helemaal hersteld. "Ik heb hard gewerkt om weer op niveau te komen. Eigenlijk heb ik nooit gevreesd dat het niet goed zou komen. Ik wil graag de Tour rijden, zeker ook omdat de start in Rotterdam is. Als ik deze week goed door kom, rijd ik zeker de Ronde van Frankrijk."

Het is voor Kroon zijn vierde deelname aan de Tour de France. De laatste keer, dat hij mee deed, was in 2005. Toen eindigde de renner in het algemeen klassement op de 135e plaats.