FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 18 juni 2009

Uniek record voor Sluiter

Raemon Sluiter heeft dankzij zijn halve finale op de Ordina Open een unieke prestatie neergezet. Hij is namelijk de laagst geklasseerde speler ooit in de halve finale van een ATP- of grandslamtoernooi.

Sluiter bereikte de halve finale door een zege op Dudi Sela. Sluiter bezet momenteel de 866e plaats op de wereldranglijst en werd met een wildcard tot het toernooi toegelaten.

Het record stond op naam de Zweed Joachim Johansson. Die bereikte in 2006 als nummer 690 van de wereld de halve finale van het toernooi van Stockholm.

[EK -21] Overzicht Groep B

Engeland heeft als eerste land de halve finales van het Europees Kampioenschap onder 21 bereikt. Duitsland heeft de beste papieren om zich bij de Britten te scharen.

Engeland naar halve eindstrijd

Engeland heeft verrassend makkelijk weten te winnen van Spanje. De Spanjaarden, die vooraf als favoriet voor de eindzege werden gezien, konden net als tegen Duitsland maar weinig kansen creëren. De Britten wisten in Göteborg aanvankelijk ook weinig gevaar te stichten, maar kwamen wel steeds beter in de wedstrijd. Vlak voor rust kreeg Engeland een strafschop, maar Sergio Asenjo hield de Spanjaarden met een geweldige redding in de wedstrijd. Na rust kregen de Engelsen alsnog waar ze recht op hadden. Invaller Fraizer Campbell scoorde eerst, alvorens James Milner zijn gemiste penalty goedmaakte met de tweede goal.

Duitsland ontsnapt tegen Finland

Finland maakte tegen Engeland al een verrassende indruk, maar pas toen ze het een man meer had. Tegen Duitsland was het zelfs met elf tegen elf opgewassen, en was op bepaalde momenten zelfs de betere van de twee. De Duitsers hadden echter de beschikking over individuele kwaliteit. Na een uur spelen maakte het daar in de persoon van Mehmet Özil gebruik van. De middenvelder liet allereerst een vrije trap op het hoofd van Benedikt Höwedes belanden, om twee minuten later Ashkan Dejagah een kans voor open goal te gunnen: 2-0.

#LandGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Engeland*220064-1
2Duitsland211042-0
3Spanje201110-2
4Finland200201-4

* = naar halve finales

Twitter :')

Etienne Wettingfeld zit op Twitter, hij is follower van Wim van de Camp, de lijsttrekker van CDA Europa. ‘Zou op zich wel grappig zijn als u met uw motor tegen zo'n vrachtwagen aan zou knallen, of is dat hele zwarte humor? ;-)’ vraagt Etienne aan Wim. Wim twittert twee uur later terug: ‘In Uw geval zou ik hulp zoeken. Psychiatrie?’ Etienne grapt terug: ‘Ben bang dat ze me dan nooit meer laten gaan!’

Natacha Gachnang wil F1-test bij Campos

Natacha Gachnang wil haar banden met Adrian Campos gebruiken om een Formule 1-test te krijgen voor komende winter. De Formule 2-coureur is het nichtje van Sébastien Buemi en hoopt voor het nieuw team te testen.

Campos Grand Prix treedt in 2010 toe tot de koningsklasse van de autosport. "Ik heb met Adrian Campos gesproken over een test in hun Formule 1-auto en dat is zeker een mogelijkheid. Campos gelooft in mij na onze samenwerking in de Formule 3. Ik zou het geweldig vinden om als vrouw in de Formule 1 te rijden. Volgens veel mensen kan dat niet, maar ik kan hun ongelijk bewijzen. Ik zal snel moeten gaan, want anders haal ik het niet. Daarom wil in dit seizoen in de Formule 2 goed presteren. Maar het vooruitzicht op een mogelijke test is heel motiverend", aldus de coureur.

'Schumi is The Stig'

Volgens bronnen zou Michael Schumacher The Stig zijn. Dit zou in de eerste aflevering van de nieuwe Top Gear-serie onthuld worden.

De coureur zou bovendien zijn zwarte Ferrari FXX meegenomen hebben naar het Top Gear-circuit. Dit vertelde althans een persoon die aanwezig was bij de opnames: "Ik was bij de Top Gear opnames eerder vandaag voor de eerste aflevering van het nieuwe seizoen en er werd bekend gemaakt dat Michael Schumacher The Stig is. Dat was totaal onverwacht, maar wel geloofwaardig. Zijn totale ontmaskering zal zondag om 9pm (lokale tijd red.) op de BBC te zien zijn."

Er zijn diverse geruchten over personen die de witte Stig zouden zijn, maar tot op heden is dat nog niet bevestigd. Van de zwarte Stig is bekend dat dit Perry McCarthy was.

Hamilton vraagt steun voor Britse GP

Wereldkampioen Lewis Hamilton heeft toegezegd dat hij zich in zal spannen om de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië ook in 2010 op de kalender te houden. De race verhuist naar Donington Park en het is nog maar de vraag of dat circuit op tijd gereed is.

Daarom wil Hamilton zich samen met Jenson Button inzetten voor het behoud van de Grand Prix. "We werken zo hard als we kunnen en samen met de BRDC kunnen we op basis van ons image de juiste mensen bereiken. Als we de premier willen bellen, dan kunnen we dat eenvoudig doen," zegt Hamilton.

"Nee, we willen gewoon onze steun uitspreken en het belang van de race onderstrepen. Mensen kijken naar de Britse Grand Prix en realiseren zich niet wat het zonder dit zou zijn. We moeten allemaal een stap terug doen, ons realiseren wat motorsport zonder deze race zou zijn, het begrijpen en dan actie ondernemen."

"We moeten allemaal samen komen en het steunen. We hebben steun van de regering nodig, van de achterban en waar we het ook maar vandaan kunnen halen en zolang de Britse Grand Prix blijft, zal het mooi zijn om van dit circus deel te blijven uitmaken."

'Sterrenmeisje is radiostunt van MNM'

Ook zo meegeleefd met die arme achttienjarige Kimberly die drie sterretjes bij haar oog wilde en wakker werd met 56 sterren omdat ze in slaap was gesukkeld tijdens de tattoo-sessie? Dan ben je er met open ogen ingetuind.

Clint.be onthult vandaag dat het een radiostunt was van de zender MNM. Ze hebben hiervoor ook diverse bewijzen. Belangrijkste troef is de site Kimberlizer, waarop je zelf sterren op foto's kunt plakken. De site is echter al sinds april geregistreerd. Bovendien is de site eigendom van reclamebureau Famous, die MNM als belangrijke klant heeft. Tot slot zijn de sterren ook het logo van MNM.

De VRT, eigenaar van MNM, heeft inmiddels wel in alle toonaarden ontkend. Wel is Kimberly morgen te gast bij MNM. Hier zal ze uitleggen waarom ze in slaap kon vallen tijdens een pijnlijke behandeling en waarom de shop de sterren niet eerst had uitgetekend.

Met dank aan TheDutchguy voor de submit.

Uitslag Egypte - Italië

Egypte heeft voor de eerste stunt van de Confederations Cup gezorgd. Het Afrikaanse land versloeg Italië in Johannesburg, en heeft plaatsing voor de halve finales volledig in eigen hand.

Aanvankelijk gingen de twee landen op Ellis Park gelijk op. Geen van de elftallen leek veel risico te willen nemen, en vooral de Egyptenaren leken op de counter te willen gaan spelen. Veel kansen leverde dit voor beide landen niet op. Vlak voor rust zorgde Mohamed Homos, de enige wijziging ten opzichte van het elftal dat met 4-3 van Brazilië verloor, voor de openingstreffer. Abo Terika zette voor vanaf rechts en zag Homos de bal langs Gianluigi Buffon koppen.

Na de thee probeerde Italië tevergeefs de gelijkmaker te vinden. De regerend Wereldkampioen bracht Luca Toni en Riccardo Montolivo in de ploeg, en dat leverde kans na kans op. De Italianen zonden ballen van links en rechts in de Egyptische zestien, maar iedere poging op het doel van Essam El-Hadary werd vakkundig gekeerd door de doelman.

Door de winst bezet Egypte nu de tweede plaats in de groep. Het heeft namelijk evenveel punten als de Italianen. Brazilië is door het resultaat nog niet door naar de halve finales, omdat zowel Italië als Egypte ook nog op zes punten kunnen komen. Egypte speelt de laatste wedstrijd tegen de VS, terwijl Brazilië en Italië elkaar treffen in een onderling duel.


Egypte - Italië 1-0
40' Mohamed Homos 1-0

Stadion: Ellis Park, Johannesburg
Toeschouwers: 52.150
Arbiter: Martin Hansson (SWE)
Gele kaart: Ahmed Eid (Egypte)

Opstellingen:

Egypte: El Hadary; Hani; Fathy (Hassan/80), Said, Gomaa, Moawad (Farag/69); Abo Terika, Shawky, Homos, Hosni; Zidan (Eid/57).

Italië: Buffon; Zambrotta, Chiellini, Cannavaro, Grosso; De Rossi; Quagliarella (Pepe/64), Gattuso (Montolivo/58), Pirlo, Rossi (Toni/58); Iaquinta.

F1-voorspeller: Grand Prix van Groot-Brittannië

Komend weekend staat de Grand Prix van Groot-Brittannië op het programma in de Formule 1. Daarom kun je jouw voorspelling voor de F1-voorspeller nog invullen tot 18 juni 23:59 uur. Je kunt je voorspelling naderhand altijd nog bekijken.

Wat kun je winnen?

Je kunt dit jaar fantastische prijzen winnen. De nummer één wint de Coca-Cola ZERO Race Experience, een dag zelf rijden in spectaculaire automobielen op het circuit van Zandvoort aangeboden door Bleekemolens Race Planet. De nummers twee tot en met vier winnen een jaarabonnement op Formule1 RaceReport, het blad voor de Formule 1-fan. De nummers vijf tot en met veertien winnen ieder twee kartheats van Bleekemolens Race Planet Indoor Kartbanen.

Dus vul je voorspelling in tot 18 juni 23:59 uur.

Wielrenner Rooks gebruikte doping

oud-wielrenner Steven Rooks heeft toegegeven dat hij in het verleden EPO heeft gebruikt. De Nederlander deed deze bekentenis in het boek 'Het laatste geel' van Mart Smeets dat gewijd is aan de Tour de France van 1989.

Hij zegt dat hij het spul pas na de Tour van 1989 tot zich genomen heeft. "Ja, ik heb epo gebruikt. Dat moest wel als je mee wilde in de top van het klassement. Je kon niet anders, zo durf ik het ook wel te stellen. Als je het niet deed, werd je zoek gereden. En weet je, het was toen niet verboden. Je moest alleen niet boven de vijftig komen," zei de nummer twee van de Tour van 1988 over de waarde van de rode bloedlichaampjes in het lichaam die er niet boven mocht komen.

Ook Matthieu Hermans en Gert Jakobs hebben het gebruik van het inmiddels verboden middel EPO toegegeven. "Ja, ik heb epo gebruikt," meldt Jacobs. "Het was niet verboden en je moest zorgen dat je waarde niet boven de vijftig uitkwam. Ik heb het gedaan om makkelijker te kunnen overleven, want ik zou toch nooit een klassementsrenner worden, maar ik kon wel op een betere manier de Tour uitrijden."

Brussel bereidt zich voor op nieuwe gascrisis

De Europese Commissie bereidt zich voor op een nieuwe gascrisis. Experts van de EU-landen hebben vandaag de eerste stappen daartoe gezet vanwege het aanhoudende geruzie tussen het Russische en Oekraïense gasbedrijf. Oekraïne heeft een cruciale positie in de doorvoer van Russisch gas naar Europa. In januari stokte de aanvoer al enkele weken.

"De mogelijkheid van een nieuw gastekort in de zomer, noopt tot een diepgaand onderzoek naar de gevolgen voor de komende winter", aldus de EU-groep van experts. De Europese Commissie beoordeelt de situatie in een nieuwe bijeenkomst op 2 juli.

Het armlastige Oekraïne zegt dat het ongeveer 4 miljard dollar nodig heeft om Russisch gas te betalen. Het land hoopt hiervoor een beroep te doen op Europese banken. Oekraïne moet 7 juli een nieuwe betaling doen aan Rusland. Het is onzeker of dat lukt.


Brussel bereidt zich voor op nieuwe gascrisis  (foto: DAG)

Weer massale opkomst ouders in Den Bosch

Ook naar de extra bijeenkomst voor ouders van oud-leerlingen van de van ontucht verdachte Bossche zwemschoolhouder Benno L. zijn vanavond veel ouders gekomen. De politie schat de opkomst in de Brabanthallen in Den Bosch tussen drie- en vierhonderd man.

De meeste ouders zijn weliswaar teleurgesteld dat ze niet welkom waren op de eerste bijeenkomsten in Den Bosch, Vught en Drunen, maar tonen begrip voor de omstandigheden. Ze verwachten niet of nauwelijks nieuwe informatie te horen. Een enkele moeder die ook dinsdag was uitgenodigd, kwam vandaag voor de tweede keer om met lotgenoten te kunnen praten.

De bijeenkomst vanavond is speciaal ingelast voor verontruste ouders van kinderen die in het verleden zwemles hebben gehad van de 59-jarige verdachte. Ze worden te woord gestaan door de districtchef van de politie, burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch en de Bossche hoofdofficier van justitie Gerrit van der Burg.

Paragnost De Gier: "Feyenoord eindigt in top-3"

De paragnost en magnetiseur Henk de Gier weet het zeker: Feyenoord doet komend seizoen mee in de top-3.

De Gier, die bekend staat om zijn voorspellende gaven en tevens de behandelaar en vertrouwenspersoon van aanvaller Dirk Kuyt is, heeft het volste vertrouwen in het duo Mario Been/Leo Beenhakker. Bovendien is hij komend seizoen weer terug in De Kuip.

Daar hij het oneens was met de aanpak van trainer Gertjan Verbeek, vertrok De Gier vorig seizoen bij Feyenoord na 23 jaar de officieuze therapeut te zijn geweest van enkele selectiespelers van de Rotterdammers. "De benadering van Verbeek was veel te heftig", betoogt De Gier in het Algemeen Dagblad.

"Op een bepaald moment hadden vijftien spelers dezelfde hamstringblessure. In het trainingshonk struikelde je over de apparaten - de vloer zakte door van de gewichten. Bij Feyenoord stonden afgelopen seizoen elf kogelstoters in het veld. Allen met een enorme torso, maar ze rolden om van vermoeidheid."

Spelers als Ben Wijnstekers, Mario Been, Paul Bosvelt, Joop Hiele en Julio Cruz zochten in het verleden hun heil bij De Gier, die zich sinds kort bezighoudt met FC Utrecht-spits Morten Skoubo.

'Ajax CT in de race voor Vieri'

Ajax Cape Town is in de race om Christian Vieri aan te trekken. Ook Clarence Seedorf staat in de belangstelling van de club uit Zuid-Afrika.

De Italiaanse spits vertrok vorige maand bij Atalanta Bergamo, maar wist tot nu toe nog geen nieuwe werkgever te vinden. Vieri was ooit de duurste speler ter wereld, maar rijgt de laatste jaren de clubs aaneen.

De Zuid-Afrikaanse ploeg Moroka Swallows kreeg de speler eerder deze maand aangeboden, maar de club zag af van Vieri. Volgens bronnen van het Zuid-Afrikaanse departement van Ajax is de club in onderhandeling met de Italiaan. ACT weigert commentaar te geven.

Naast Vieri zou de club óók geïnteresseerd zijn in de diensten van Clarence Seedorf. De middenvelder lijkt niet meer onomstreden bij AC Milan, maar zou volgens Kickoff.com een Europees verblijf prefereren boven een avontuur in Zuid-Afrika. In de toekomst staat hij echter niet onwelwillend tegenover een transfer.

Veel updates voor Red Bull op Silverstone

Red Bull Racing zal komend weekend bij de Britse Grand Prix een aantal grote updates introduceren. Hiermee hoopt het team uit Milton Keanes het gat naar Brawn GP te dichten en weer mee te gaan doen in de titelstrijd.

De auto zal op Silverstone voorzien worden van een nieuwe voorvleugel, een nieuwe motorkap, een nieuwe diffuser en een aangepaste wielbasis. Hiermee ondergaat de auto een behoorlijke uiterlijke verandering.

"We hebben hier wat nieuwe dingen op de auto, welke je van de buitenkant kunt zien en we hopen dat ze werken," zei Sebastian Vettel. "Ons doel is zoals altijd winnen en ik denk dat dit circuit onze auto wel ligt. Er zijn veel snelle en redelijk snelle bochten, dus ik hoop dat de nieuwe delen op de auto het verschil maken en we hier onze echte doorbraak beleven."

'Ajax en Dortmund melden zich voor Sahar'

In Spanje wordt bericht dat Ajax zich bij Chelsea heeft gemeld voor Ben Sahar. De Amsterdammers zouden drie miljoen euro over hebben voor de Israeliër. Volgens het Catalaanse TV3 hebben de Amsterdammers zich, samen met Borussia Dortmund, gemeld bij Chelsea.

Espanyol leek er eerder op de dag vandoor te gaan met Sahar, die het afgelopen halve seizoen voor De Graafschap speelde. De spits kon daar niet overtuigen, maar volgens het Spaanse medium weerhoudt dat Ajax er niet van een bod van drie miljoen euro op tafel te leggen. Chelsea heeft daardoor de transfer naar Espanyol op hold gezet. De tweede club van Barcelona heeft maar één miljoen euro over voor Sahar, die onder contract staat bij The Blues.

Het is niet de eerste keer dat de geruchten over een Ajax-overgang de kop opsteken. In het voorjaar ontkende Ajax' technisch manager Danny Blind in alle toonaarden dat de club geïnteresseerd is in Sahar.

NASA ontkent onderzoek sabotage spaceshuttles

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA ontkent een onderzoek te doen naar sabotage van de spaceshuttles Endeavour en Discovery. Een plaatselijke televisiezender bracht vandaag het nieuws, dat volgens een woordvoerster van de NASA echter "zeer onverantwoordelijk" was, zo zei ze tegen het ANP.

De lancering van beide spaceshuttles moest onlangs worden uitgesteld vanwege een brandstoflek. Dit kon volgens de nieuwszender zijn veroorzaakt door een werknemer van de NASA, uit angst zijn of haar baan te verliezen. De NASA wil in de loop van volgend jaar haar drie spaceshuttles uit de vloot nemen. Omdat een opvolger pas enkele jaren later klaar is, zou het personeel op straat kunnen komen te staan.

Door de uitgestelde lanceringen heeft de NASA langer nodig om de geplande ruimtevluchten uit te voeren. Dat zou de werkgelegenheid op de ruimtebasis in Florida kunnen garanderen, suggereerde de nieuwszender vandaag. "Onzin", aldus de woordvoerster. "We vertrouwen ons personeel volledig".

Handbalheren niet naar EK

De Nederlandse handbalheren zijn er niet in geslaagd om het Europees kampioenschap te bereiken. Het team van Harrie Weerman verloor vandaag met 25-18 van Oekraïne.

"We hebben volledig terecht verloren. We hebben een kansloze wedstrijd gespeeld. Er zat gewoon veel te weinig power in de ploeg," zei de bondscoach.

Nederland was lang in de running voor een ticket voor het toernooi in Oostenrijk, maar doordat het vandaag niet wist te winnen in Oekraïne is plaatsing nu niet meer mogelijk. "Het is jammer dat we het vandaag niet konden brengen. We hebben lang meegedaan om de startbewijzen, maar staan nu toch met lege handen."

FOTA-teams vanavond bijeen

De Formule 1-teams verenigd in de FOTA zijn donderdag in het hoofdkwartier van Renault in Endstone samengekomen om het nieuwste voorstel van FIA-president Max Mosley te bespreken. De teams moeten morgen laten weten of ze hun voorwaardelijke inschrijving voor 2010 omzetten of niet.

Mosley wil onder meer de budgetlimiet in 2010 verhogen naar 100 miljoen euro. Dit moet de teams over de streep trekken om hun voorwaarden te laten vallen en zich in te schrijven voor de Formule 1 tot en met 2012.

Verwacht wordt dat de teams pas morgen met hun besluit naar buiten zullen komen. Mochten ze niet akkoord gaan, dan kan de FIA besluiten om de inschrijving van de leden van de FOTA ongeldig te verklaren en andere nieuwe teams voor hun in de plaats te zetten. Het besluit van de FOTA is dus van groot belang voor de toekomst van de Formule 1.

Alonso wil FOTA-teams volgen

Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso is bereid de Formule 1 vaarwel te zeggen mochten de grote teams volgend seizoen niet in de sport uitkomen. De Spanjaard hoopt dat het conflict tussen de FIA en FOTA snel opgelost wordt.

Alonso wil liever de FOTA volgen en in een andere raceklasse uitkomen, dan racen in een gedevalueerde Formule 1. "Ik ben altijd optimistisch en ik hoop dat ze echt met een oplossing komen, maar ik weet dat het lastig zal worden. Het is een kritiek moment voor de Formule 1 en we zullen er morgen klaar voor moeten zijn."

"Ik hoop dat er morgen goed nieuws is en ik steun de FOTA-teams. Zij hebben de afgelopen jaren goed werk verricht op het moment dat er grote issues in de Formule 1 waren," zei de Alonso over de situatie. " We hebben contracten met de teams en we gaan ze tot het eind uitdienen."

Alonso wil voorlopig doorgaan met racen in competitieve en technologisch geavanceerde raceklasses. "De nieuwe Formule 1 is niet aantrekkelijk voor mij met die kleine teams zonder rijders. We willen het opnemen tegen de beste teams ter wereld, met maximale technologieën, we willen tegen de beste rijders strijden en dat is waar de Formule 1 en de competitie om draait. En als het volgend jaar niet Formule 1 is, dan is het wel een andere categorie."

[Upd] ASO weert Boonen uit de Tour

Tom Boonen mag niet meedoen aan de Tour de France, die op 4 juli in Monaco van start gaat. Dit heeft de ASO, de organisatie van de Franse wielerronde, zojuist bekend gemaakt.

Boonen werd in mei betrapt op het gebruik van cocaïne, waardoor de reputatie van de renner flink is aangetast. Dit is voor de ASO de reden om de Belg niet tot La Grande Boucle toe te laten. Gisteren werd echter bekend gemaakt de renner geen cocaïne gebruikt zou hebben.

Update 20:32 uur:

In een verklaring laat de Franse organisatie weten: "Het imago en gedrag van Boonen passen niet bij het imago dat de Tour wil uitstralen. Daarom heeft ASO beslist de aanwezigheid van Boonen niet te aanvaarden."

De uitsluiting van Boonen voor de Tour is nog niet definitief, want de Belg kan met zijn ploeg beroep aantekenen bij het Frans olympisch comité.

Boonen mag niet starten in Tour

Tom Boonen mag niet meedoen aan de Tour de France, die op 4 juli in Monaco van start gaat. Dit heeft de ASO, de organisatie van de Franse wielerronde, zojuist bekendgemaakt. Boonen werd in mei betrapt op het gebruik van cocaïne, waardoor de reputatie van de renner flink is aangetast.

Dit is voor de ASO de reden om de Belg niet tot La Grande Boucle toe te laten. Gisteren werd echter bekendgemaakt de renner geen cocaïne gebruikt zou hebben.

Later volgt meer nieuws op FOK!sport.

AIVD-documenten gevonden bij doorzoekingen

De rechter-commissaris heeft vandaag staatsgeheime documenten van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) aangetroffen in de woning van een Telegraaf-journaliste en in de woning van de twee andere verdachten in de AIVD-lekzaak. Dat laat het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag weten.

De huiszoekingen werden vandaag gedaan na de arrestatie van een medewerker van de AIVD en een oud-medewerker. Zij worden verdacht van het lekken van de geheime informatie aan verslaggeefster Jolande van der Graaf. De journaliste weigerde vlak voor de doorzoeking de stukken zelf aan justitie te overhandigen.

De rechter-commissaris heeft de in beslag genomen documenten opgeslagen in een kluis. De rechter moet nu eerst beslissen of en zo ja welke van deze stukken justitie mag gebruiken in dit onderzoek.

Hogere straffen voor martelmoord Pernis

Het gerechtshof in Den Haag heeft vandaag twee van de drie verdachten die betrokken waren bij de gewelddadige dood van de 28-jarige Rotterdammer Björn Jue hogere straffen opgelegd dan de rechtbank. De verdachten zouden volgens het Openbaar Ministerie in juni 2007 Jue urenlang hebben geschopt en geslagen tot de dood erop volgde.

De 27-jarige hoofdverdachte Walter A. kreeg, net als door de rechtbank, een celstraf van twaalf jaar opgelegd. De 27-jarige medeverdachte Jeffrey van S. kreeg tien jaar cel in plaats van de acht jaar die hij eerder kreeg. Medeplichtige Marian D. moet van het hof ook langer brommen: vijf jaar in plaats van vier.

De zaak veroorzaakte ophef omdat op het moment van de mishandeling de politie voor de deur stond. Die was afgekomen op meldingen van buren, maar ze trad niet direct op omdat ze eerst wachtten op versterking. Toen was het te laat voor Jue.

Nederland koopt 34 miljoen griepvaccins

Nederland koopt 34 miljoen vaccins tegen de Mexicaanse griep (officieel: Nieuwe Influenza A (H1N1)). Dat heeft minister Ab Klink (Volksgezondheid) vandaag besloten. Deze week sluit hij contracten met fabrikanten. Met hen is afgesproken dat de vaccins uiterlijk eind dit jaar klaar moeten zijn.

Met de hoeveelheid vaccins kunnen alle Nederlanders tweemaal een prikje krijgen. Een prik geeft niet de garantie op volledige bescherming tegen de Mexicaanse griep. Voor de zekerheid is voor de hele bevolking vaccin ingeslagen, omdat nu nog niet duidelijk is of dit voor bepaalde groepen mensen overbodig is. Vaccins die overblijven gaan tegen kostprijs naar landen die geen vaccins hebben.

Of iedereen meteen een prik krijgt of dat mensen die extra risico lopen voorrang krijgen, is nu nog niet te zeggen. Dat hangt af van de ontwikkeling van het griepvirus.

Waar Nederland de vaccins inkoopt en hoeveel dat kost, maakte het ministerie van VWS niet bekend.


Nederland koopt groot in: 34 miljoen griepvaccins  (foto: DAG)

'Werkloosheidsstorm' is nog niet begonnen

Het aantal mensen dat werkloos wordt, stijgt steeds sneller. Maar de voorspelde 'werkloosheidsstorm' is nog niet begonnen. In de periode tussen maart en mei zaten gemiddeld 358 duizend mensen ongewild thuis. Ofwel, 4,6 procent van de beroepsbevolking. Een jaar eerder was 4,1 procent werkloos.

Dat blijkt uit de recentste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In april steeg het aantal werklozen met 20 duizend. In mei kwamen er achtduizend nieuwe WW'ers bij. In de maanden daarvoor was een gemiddelde stijging van vierduizend normaal.

En dat valt nog mee, als je het vergelijkt met de verwachtingen die het Centraal Planbureau (CPB) eerder deze week presenteerde. Voor 2010 voorspelt het CPB dat 730 duizend mensen werkloos zijn, ofwel 9,5 procent van de beroepsbevolking. Voor dit jaar wordt gerekend op 5,5 procent. Wil je dat halen, dan moet de werkloosheid vanaf nu stijgen met zo'n 25 duizend per maand, zegt Michiel Vergeer van het CBS. "We zitten nu nog niet eens op de helft. De CPB-raming voorspelt ons nog zeer zwaar weer."

Of deeltijd-WW een dempende werking heeft op de werkloosheidscijfers, kan het CBS niet zeggen. Het is nog onduidelijk hoeveel ondernemers en werknemers gebruik maken van de regeling waarbij bedrijven in nood hun personeel deels uit de WW-pot kunnen betalen. Volgens betrokken wint de regeling - die in het begin een moeizame start kende - aan populariteit. Vorige week schatten de vakbonden dat er ruim 10 duizend man gebruik maken van de regeling. Naar verwachting is dit aantal afgelopen dagen verder gestegen. Maximaal 32.500 werknemers kunnen gebruik maken van deeltijd-WW.

Vakbonden en werkgevers pleitten begin deze week voor uitbreiding van de regeling nadat de CPB-verwachtingen nogmaals naar beneden werden bijgesteld. Minister Donner (Sociale Zaken) wil geen toezeggingen doen, hij wacht eerst de evaluatie af die begin juli verschijnt.

Vooral mannen tot 45 jaar hebben last van de recessie. Zij werken, vaker dan vrouwen, in sectoren die harde klappen krijgen, zoals de industrie en de transport.

Ouderen hebben nu nog relatief weinig last van de economische neergang. Het is voor werkgevers vaak een stuk duurder hen te ontslaan - ze hebben vaker een vast en langdurig dienstverband. Als zij wél hun baan verliezen hebben ze daarentegen grotere moeite om elders aan de bak te komen.


'Werkloosheidsstorm' is nog niet begonnen  (foto: DAG)

'Glossy's zetten meisjes aan tot anorexia'

Tijdschriften moeten een gedragscode opstellen waarmee graatmagere modellen worden geweerd uit de glossy magazines, stelde Mirjam Sterk (CDA) gisteren tijdens een debat in de Tweede Kamer. Ze borduurt daarmee voort op een brief die de hoofdredactrice van het Britse blad Vogue vorige week naar een aantal modeontwerpers stuurde, met het verzoek om voortaan grotere maten kleding op te sturen voor modereportages.

Door de extreem kleine maten die ontwerpers aanhouden, zijn bladen gedwongen om al bijzonder magere modellen in te huren voor hun fotoreportages. Volgens Sterk zetten de modellen in glossy's kwetsbare meisjes en vrouwen aan tot anorexia. Ze zouden het gevoel krijgen dat ze aan hetzelfde modebeeld moeten voldoen. Het Tweede Kamerlid pleit ervoor dat de bladen afspreken waar de grenzen van het gewicht liggen. Ook zou duidelijk gemaakt moeten worden wanneer foto's bewerkt zijn met Photoshop (waarmee oneffenheden en rimpeltjes worden weggewerkt).

Bij de modebladen is het voorstel met weinig enthousiasme ontvangen. Volgens hoofdredactrice Cécile Narinx van ELLE wordt te gemakkelijk naar de bladen gewezen. "Er is geen duidelijk verband aangetoond tussen anorexia en de bladen. Vaak zijn het meisjes die al kwetsbaar zijn voor eetstoornissen die zich spiegelen aan de modellen."

Ook Karin Swerink, hoofdredactrice van Glamour, ziet niets in een gedragscode. "Misschien dat de bladen een beetje bijdragen aan het zelfbeeld van vrouwen, maar de grootste verantwoordelijkheid ligt toch bij de ouders. De politiek hoeft hier helemaal geen rol in te spelen." Volgens Swerink worden bij Glamour alleen 'gezonde' modellen gebruikt. Dat kan ook iemand met maatje 34 zijn. "Ik zie niet in waarom we die niet mogen gebruiken."

Bij beide bladen zijn ze wel voor het gebruik van zwaardere modellen. Nu al worden op veel foto's van catwalkmodellen botten weggewerkt om het model er iets voller uit te laten zien. Maar dan moet de hele modewereld meedoen.

Photoshoppen zal niet zo snel in onbruik raken, denkt Narinx. "Een glossy is een mooiere versie van de werkelijkheid, en wat mij betreft moet het dat blijven. In een film wil je toch ook niet naar een Kate Winslet met puisten kijken."

 


'Glossy's zetten meisjes aan tot anorexia'  (foto: DAG)

LucasArts adventures krijgen mogelijk oppoetsbeurt

Op de afgelopen E3 werd bekend gemaakt dat er een remake van The Secret of Monkey Island in de maak is. LucasArts geeft nu echter aan dat wanneer deze remake een succes blijkt, dit wel eens het startschot kan zijn voor het oppoetsen van een aantal andere klassiekers uit de stal van LucasArts.
quote
If this sells, there's no one at this company who doesn't want to do these games. It's a matter of showing that there's interest and this market is alive and get people as excited as possible about Monkey Island Special Edition to show that these things can make it.

LucasArts heeft in ieder geval een aanzienlijke verzameling aan adventures klaar staan, mochten er meer remakes gepland gaan worden, waaronder klassiekers als Day of the Tentacle, Full Throttle en Indiana Jones and the Fate of Atlantis.

Sluiter naar halve finale Rosmalen

Raemon Sluiter is op de Ordina Open doorgedrongen tot de halve eindstrijd. De Rotterdammer, die de vorige ronde overleefde na opgave van Marcos Baghdatis, versloeg in de kwartfinale Dudi Sela, nummer 47 op de wereldranglijst, met 4-6, 6-4 en 6-4.

Sluiter, momenteel 866e van de wereld, neemt het in de halve finale op tegen Ivan Navarro. De Spanjaard won eerder op de dag van zijn landgenoot David Ferrer, die het toernooi vorig jaar won.

Anjema veel te sterk voor Schweertman

Laurens Jan Anjema heeft zich in de Franse plaats Toulouse geplaatst voor de halve finales van de Movida International 2009. De 26-jarige Nederlander versloeg in de kwartfinales van het PSA toernooi, gevuld met een totale prijzenpot van vijftienduizend Amerikaanse dollars, zijn één jaar jongere landgenoot Piedro Schweertman.

De als eerste geplaatste Anjema begon scherp aan de partij tegen zijn trainingsmaatje en won de openingsgame met overmacht. Ook in het vervolg van de partij was de mondiale nummer achttien oppermachtig. De verrassend tot de laatste acht doorgedrongen Schweertman probeerde het wel, maar kon het ritme van zijn ijzersterke tegenstander niet breken. Het werd 11-2, 11-4 en 11-1 in het voordeel van Anjema.

In de halve eindstrijd moet de viervoudig Nederlands kampioen het nu opnemen tegen de ongeplaatste Mathieu Castagnet of Stephane Galifi (7). Beide Franse squashers spelen later vanavond nog tegen elkaar.

Narsingh op huurbasis naar Telstar

De 21-jarige Furdjel Narsingh is komend seizoen te bewonderen bij Telstar. De middenvelder wordt uitgeleend door AZ aan Telstar.

Afgelopen seizoen tijdens de winterstop verhuurden de Alkmaarders Narsingh aan FC Volendam. Hier kwam hij tot twaalf optredens. Daarvoor kwam hij uit in de jeugd van Zeeburgia, Ajax en AZ.

Pieter de Waard, algemeen directeur Telstar, is lyrisch over Narsingh: "Geweldig dat Furdjel voor de Witte Leeuwen kiest. Hij is fysiek sterk, heeft een ausdauer, is lichtvoetig en technisch bekwaam. Een knaap waar liefhebbers voor naar het stadion komen." Eerder trok Telstar al Arvid Smit en Raymond Fafiani voor komend seizoen aan.

Monfils mist wederom Wimbledon

Het is tennisser Gaël Monfils wederom niet gegund om op Wimbledon te acteren. De Fransman moet ditmaal verstek laten gaan met een polsblessure. Hij liep de kwetsuur in een partij tegen de Kazach Andrei Golubev op Queen's op.

Vorig jaar moest Monfils ook al verstek laten gaan op het heilige gras in Engeland. Toen was de Fransman geblesseerd aan zijn schouder. Dit jaar wordt hij op Wimbledon vervangen door een lucky loser.

Genk doet Nederlander Bakx een aanbieding

De Nederlandse aanvaller Istvan Bakx heeft een aanbieding op zak van RC Genk. De Zeeuw speelt nu nog voor het Belgische KV Kortrijk, waar zijn contract afloopt.

De 23-jarige Bakx wordt in België wel de Google-spits genoemd, omdat het verhaal gaat dat Kortrijk-trainer Hein Vanhaezebrouck hem via de bekende zoekmachine op internet op het spoor kwam. Diezelfde Vanhaezebrouck is volgend seizoen trainer van Genk en zou Bakx, die in Nederland voor Kloetinge, Sparta en Hoek speelde, graag mee willen nemen. In twee seizoenen bij Kortrijk speelde Bakx 57 duels en scoorde hij zeventien keer. De linksbuiten werd door Foppe de Haan zelfs opgeroepen voor Jong Oranje.

Ook Etemadi van Heerenveen naar Emmen

FC Emmen huurt komend seizoen doelman Agil Etemadi van SC Heerenveen. De sluitpost mag in Emmen ervaring opdoen. Beide clubs hebben een samenwerkingsverband.

De 22-jarige Etemadi is geboren in Iran, maar kwam op jeugdige leeftijd al naar Nederland. SC Heerenveen plukte hem weg bij GAVC Grouw en de laatste jaren doorliep hij de opleiding van de Friese club. Etemadi keepte in Jong Heerenveen en debuteerde nog niet in het eerste elftal.

Gokschandaal op Ordina Open

De Tennis Integrity Unit zal een onderzoek doen naar het verloop van de partij tussen de Spanjaard Oscar Hernandez en de Oostenrijker Daniel Köllerer die eerder deze week op het Ordina Open werd gespeeld. Er werd op een vreemde manier gegokt op winst voor Hernandez.

De Spanjaard won de partij in twee sets met 6-3 en 6-2, iets waar volgens The Independent verdacht veel op gegokt was. Er zou in het schandaal een Rus opgepakt zijn die deel uitmaakt van Russische/Italiaanse groep die al langer door tennisorganisatie ATP in de gaten wordt gehouden. De nu opgepakte Rus zat op de tribune in Rosmalen te gokken op de partij, iets wat verboden is.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport.

Meisjes in ernstige problemen na jeugdinrichting

Meisjes die in een justitiële inrichting hebben gezeten komen vrijwel allemaal in ernstige problemen na hun vrijlating. Van nazorg is nauwelijks sprake. Dat zijn de conclusies van onderzoekers van het centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie Curium-LUMC in Leiden en VUmc in Amsterdam, waar het Nederlands Dagblad donderdag over berichtte.

Een op de drie onderzochte meisjes bleek vijf jaar na vrijlating aan een ernstige persoonlijkheidsstoornis te lijden. Ook was een derde al moeder.

Psychiater Anne Krabbendam en psychologe Elsa van der Molen ondervroegen 229 meisjes van 17 tot 23 jaar die vanwege gedragsproblemen in een inrichting terechtkwamen.

Uitslag Verenigde Staten - Brazilië

Brazilië heeft ook zijn tweede wedstrijd in de strijd om de Confederations Cup weten te winnen. De ploeg was veel te sterk voor de Verenigde Staten, dat met 3-0 onderuit ging.

De manschappen van bondscoach Dunga stonden al snel op voorsprong. De wedstrijd was pas zes minuten bezig toen Melo de bal, na een vrije trap van Maicon, binnen kopte. Dertien minuten later was het duel in theorie al gespeeld. DaMarcus Beasley verspeelde de bal aan de tegenstander, nadat Landon Donovan een corner had genomen. Hierop volgde een vlijmscherpe counter van Brazilië, wat uiteindelijk in een treffer voor Robinho resulteerde.

In het vervolg van de wedstrijd liet Brazilië de teugels enigszins vieren, waardoor de Verenigde Staten nog een aantal kansen kreeg. In de 57e minuut moesten de Amerikanen sloten met tien man verder, aangezien Klejstan de rode kaart kreeg voorgehouden. Toch raakten zij nog wel twee keer de lat.

Uiteindelijk was het toch weer Brazilië dat toe wist te slaan. Maicon gooide de wedstrijd namelijk definitief op slot door de derde treffer van het duel voor zijn rekening te nemen. Ook daarna hadden de Zuid-Amerikanen het betere van het spel, maar er werd niet meer gescoord.


Karakteristieken

Verenigde Staten - Brazilië 0-3
7’ Melo 0-1
20’ Robinho 0-2
62’ Maicon 0-3

Toeschouwers: 39.617
Scheidsrechter: Busacca (Zwi)
Stadion: Loftus Versfeld , Pretoria
Gele kaart: Onyewu (Verenigde Staten)
Rode kaart: Kljestan (57) (Verenigde Staten)

Opstellingen

Verenigde Staten: Howard, Spector, Onyewe, DeMerit, Bornstein, Bradley, Kljestan, Beasley (Casey/46), Dempsey, Altidore (Feilhaber/60), Donovan

Brazilië: Júlio César, Maicon, Lúcio (Luisão/70), Miranda, André Santos, Ramires, Sliva, Kaká (Baptista/69), Melo, Fabiano (Nilmar/69), Robinho

Piloot overlijdt tijdens vlucht

Tijdens een vlucht van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Continental Airlines is de piloot overleden. De Boeing 777-200 vertrok vanochtend om 10:06 uur van de Brusselse luchthaven met 247 mensen aan boord en ging op weg naar Newark, New Jersey. Na het overlijden van de piloot hebben de twee co-piloten het stuur overgenomen.

Zij hebben het toestel vanmiddag even voor 18:00 uur (Nederlandse tijd) veilig aan de grond kunnen zetten. Nadat het noodgeval doorgegeven was, kreeg de vlucht voorrang op alle andere vluchten waardoor alle ruimte beschikbaar was om te landen. Een woordvoerster van de Federal Aviation Administration (FAA) heeft de dood van de piloot bevestigd.

CNN weet te melden dat de 61-jarige piloot een natuurlijke dood gestorven is. Hij was al 21 jaar werkzaam bij Continental Airlines.

Met dank aan donroyco voor de submit.

Gokschandaal op Ordina Open

De Tennis Integrity Unit zal een onderzoek doen naar het verloop van de partij tussen de Spanjaard Oscar Hernandez en de Oostenrijker Daniel Köllerer die eerder deze week op het Ordina Open werd gespeeld. Er werd op een vreemde manier gegokt op winst voor Hernandez.

De Spanjaard won de partij in twee sets met 6-3 en 6-2, iets waar volgens The Independent verdacht veel op gegokt was. Er zou in het schandaal een Rus opgepakt zijn die deel uitmaakt van Russische/Italiaanse groep die al langer door tennisorganisatie ATP in de gaten wordt gehouden. De nu opgepakte Rus zat op de tribune in Rosmalen te gokken op de partij, iets wat verboden is.

Koei en Tecmo gaan spellen combineren

Nee, we hebben het niet over één van onze redacteurs, maar over het bedrijf Koei! Misschien weet je al dat Koei en Tecmo sinds April officieel gefuseerd zijn. Veel mensen hopen dan ook dat Koei-Tecmo leuke dingen zal doen met hun franchises. Zo zou er opeens een mix van Ninja Gaiden, Dead or Alive en Dynasty Warriors op kunnen duiken! Vandaag wordt die kans echter groter, want Koeit-Tecmo heeft officieel bekend gemaakt dat ze titels zullen combineren.

"Tecmo and Koei are combining titles to launch a new game. The aim is to bring in fans of both." - Nikkei Corporate Information



Coureurs betreuren verlies Silverstone

De Formule 1 rijdt komend weekend voor het laatst op het Britse circuit Silverstone. Vanaf 2010 wordt de Grand Prix van Engeland op Donington Park verreden. De coureurs zijn rouwig om het verlies van het roemruchte circuit.

"Het is een geweldig circuit, de ideale plaats om te racen. Maar ook het publiek is fantastisch. Als ik in de auto zit, kan ik de fans langs de baan zien zwaaien en juichen, alsof ze elk ronde met me meerijden. Heel bijzonder," aldus Lewis Hamilton, die een thuiswedstrijd rijdt.

De Italiaan Jarno Trulli heeft een minder goed gevoel bij het circuit, maar erkent wel de historische waarde: "Het is een bijzondere plek vanwege de historie en de fanatieke fans. Ik vind het een groot verlies voor de Formule 1, ook al ben ik eigenlijk geen fan van Silverstone. Het circuit is me nooit gunstig gezind geweest, hoewel ik vorig jaar in de regen nog een van de snelsten was. Als dit echt de laatste race is op Silverstone hoop ik het met een mooie herinnering achter te laten. Onze bolides zijn goed op snelle circuits."

Coureur Nick Heidfeld wuift kritiek dat het circuit verouderd is weg. "Het is echt zonde dat we een circuit met zulke mooie bochten kwijtraken. Ik heb het circuit nooit verouderd gevonden. Traditioneel ja, maar niet antiek. En inderdaad, de toeschouwers zorgen helemaal voor een aparte sfeer," aldus de Duitser die vorig jaar tweede werd.

Silverstone zal 100 miljoen investeren in de renovatie van het circuit om weer aan de regels van de FIA te voldoen. Wel zal volgend jaar een MotoGP op het circuit worden verreden.

Ferrer uitgeschakeld in Rosmalen

David Ferrer kan zijn titel op het Ordina Open niet meer prolongeren. In de kwartfinale verloor de Spanjaard namelijk van zijn landgenoot Ivan Navarro. De setstanden in deze partij waren 4-6 en 2-6.

Navarro moet het in de halve finale mogelijk opnemen tegen Raemon Sluiter. De Rotterdammer zal zijn kwartfinale, die hij tegen Dudi Sela speelt, wel moeten winnen. Hij kan in elk geval niet moe zijn, want woensdag speelde hij slechts zeven games tegen Marcos Baghdatis. De Cyprioot moest de strijd namelijk staken, vanwege een blessure.

Krajicek naar finale dubbelspel

Michaëlla Krajicek heeft haar deelname aan het Ordina Open toch nog een beetje kleur kunnen geven. De Nederlandse bereikte samen met haar partner, Yanina Wickmayer uit België, de finale van het dubbelspel in Rosmalen.

In de halve finale waren Krajicek en Wickmayer te sterk voor Liga Dekmeijere uit Letland en Raquel Kops-Jones uit de Verenigde Staten. De standen van deze partij waren 6-4 en 6-4.

Kleine Kraai was in het enkelspel minder succesvol. In de tweede ronde werd ze namelijk uitgeschakeld door de Duitse Kristina Barrois. Wickmayer deed het veel beter en is inmiddels doorgedrongen tot de halve finales van het vrouwentoernooi.

Celente boort Obama's plannen de grond in

Gerald Celente, Amerika's meest befaamde 'trendvoorspeller', boort Obama's plannen om de financiële sector te hervormen finaal de grond in. De oprichter en directeur van de Trends Research Institute staat onder andere bekend om zijn juiste voorspellingen zoals de aandelencrash van 1987 en de val van de Sovjet-Unie.

In een interview met het Engelstalige tv-station Russia Today zei Celente woensdag dat de plannen van Obama geen nieuwe crisis zullen voorkomen. Zo krijgt de Amerikaanse centrale bank de Federal Reserve (Fed) meer macht over de financiële sector.

Celente: "We moeten ons realiseren dat de Fed de veroorzaker van de crisis is. Toen de internetzeepbel in 2000 uit elkaar begon te vallen, probeerde de Fed Wall Street te redden door rente kunstmatig te verlagen, waaruit allerlei nieuwe speculatieve zeepbellen ontstonden."

Washington is Wall Street
"De Fed is trouwens net zo federaal als de Federal Express, het is een privaat bedrijf. Nu proberen de mensen die het probleem veroorzaakt hebben het probleem ook weer op te lossen. Het is een illusie dat dit gaat lukken. Kijk maar naar wie de minister van Financiën is. Dat is Timothy Geithner, de ex-president van de New York-afdeling van de Fed. Washington is Wall Street en Wall Street is Washington,"
aldus Celente.

De hervormingsplannen van Obama zouden volgens Celente al flink afgezwakt zijn door de bankenlobby in Washington.

Glass-Steagall Act
Robert Rubin en Larry Summers, de twee belangrijkste economische adviseurs van Obama, zouden aan de grondslag liggen van de huidige financiële en economische crisis.

Door een zware lobby van de Amerikaanse bank Citigroup werd in 1999 de Glass-Steagall Act afgeschaft, een wet ingevoerd in 1933 na de Grote Depressie, dat speculatie in toom moest houden en een strikte scheiding aanbracht tussen zakenbanken en 'gewone' spaarbanken. Zowel Rubin en Summers waren toen minister van Financiën onder president Bill Clinton. Later werd Rubin voorzitter van Citigroup.

Celente: "De adviseurs van Obama zijn nota bene degenen die vroeger alle regulatie de prullenbak in hebben gegooid. Regulatie die de crisis had kunnen voorkomen."

Greatest Depression
Volgens Celente proberen de Amerikaanse autoriteiten de volgende economische zeepbel te creëren: de Bailout Bubble. Hij verwacht dat deze zeepbel in Amerikaanse staatsobligaties bij een val gaat leiden naar de Greatest Depression. Celente: "Men kan geen geld blijven creëren uit het niets zonder dat het consequenties gaat hebben."

Interview Gerald Celente

PSV wil Zeefuik opnieuw verhuren

Género Zeefuik zal ook volgend seizoen nog niet in de selectie van PSV te zien zijn. De Eindhovense formatie heeft namelijk laten weten de 19-jarige speler opnieuw te willen verhuren.

"Ik vind het best jammer dat ik opnieuw word verhuurd," liet een teleurgestelde Zeefuik in Almere Vandaag weten. "Het liefst was ik namelijk weer bij PSV aan de slag gegaan, maar het is niet anders. Aan de andere kant ben ik blij dat ze nog niet van me af willen. Dat zegt ook wel iets."

"Ik zet nog geen streep door een langer verblijf bij FC Omniworld, maar ik wil het liefst toch hogerop," ging de ambitieuze Zeefuik verder. "Ik heb deze week een gesprek met mijn zaakwaarnemer. Ik ben net terug van vakantie en weet dus ook niet of er belangstelling is. Ik heb wel gevolgd dat er bij FC Omniworld inmiddels andere spelers zijn aangetrokken. Dat ziet er goed uit."

Zeefuik beleefde zijn debuut voor PSV in het seizoen 2006/2007 en speelde nadien nog zeven keer in het eerste elftal van de ploeg uit de Lichtstad. Afgelopen seizoen droeg de spits het shirt van FC Omniworld. Hier kwam hij 35 keer in actie en trof in deze periode acht keer doel.

Definitieve selectie Rabobank bekend

Pieter Weening en Koos Moerenhout zijn de laatste twee afvallers bij Rabobank. Zij zullen op 4 juli niet aan de start van de Tour de France verschijnen. Eerder viel ook Bram Tankink al af.

De formatie van Rabobank, die dit jaar aan La Grande Boucle gaat deelnemen, heeft vier landgenoten binnen de gelederen. Robert Gesink, Laurens ten Dam, Stef Clement en Joost Posthuma zijn de uitverkorenen om aan de start in Monaco te verschijnen.

Denis Menchov mag zich tijdens de Franse wielerronde kopman van de Nederlandse wielerformatie noemen. Verder behoren ook de Duitser Grischa Niermann en de Spanjaarden Oscar Freire, Juan Antonio Flecha en Juan Manuel Garate tot de selectie.

Erik Breukink liet weten met Menchov een serieuze kandidaat voor de eindzege in huis te hebben. "Denis Menchov is uiteraard onze absolute kopman. Als Denis het niveau van de Giro haalt, kan hij meedoen om de hoogste plaatsen," aldus de ploegleider van Rabobank, die ook één en ander van Gesink verwacht. "Nu is het voor Robert wel helemaal niet. Toch verwachten we van hem een hele belangrijke rol in de bergen. Dat is zijn terrein en hij heeft in de Dauphiné laten zien in vorm te zijn."

Dé grote favoriet in de ogen van Breukink is toch wel Alberto Contador, die voor Astana rijdt. "Al kan ik nu niet inschatten hoe het allemaal met Astana gaat lopen. Achter Contador komt een groep waar ook Denis bij zit. Verder: Sastre, Evans, de Schlecks en misschien ook Leipheimer en Armstrong."


Definitieve selectie Rabobank:
Denis Menchov (Rus), Robert Gesink, Laurens ten Dam, Stef Clement en Joost Posthuma (allen Ned), Grischa Niermann (Dui), Oscar Freire, Juan Antonio Flecha en Juan Manuel Garate (allen Spa)

Seedorf koopt Italiaanse voetbalclub

Clarence Seedorf, middenvelder bij AC Milan, heeft in samenspraak met twee Italianen de voetbalclub AC Monza Brianza gekocht. De zakenpartners van Seedorf zijn oud-prof Giuseppe Bergomi en zakenman Salvo Zangari.

De club uit Monza stond sinds december te koop. De ploeg acteerde voor het laatst in de Serie B in het seizoen 2000-2001, nu voetbalt het een divisie lager. Enkele bekende oud-spelers van AC Monza Brianza zijn Luigi di Biagio, Alessandro Costacurta, Patrice Evra en Massimo Oddo. Hoeveel voor de Brianzoli is neergeteld is onbekend.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Er kleeft bloed aan je handen...!

Nare dierenbeul, moordenaar, durf je wel tegen een klein onschuldig vliegje? Stoute meneer Obama. De Amerikaanse president had het gore lef om een vliegje zomaar dood te slaan! En dat live tijdens een interview, is dit een reden om hem te impeachen? Terecht dat de PETA (Amerikaanse dierenknuffelaarsgroepje) is gaan klagen. "We support compassion for the even the smallest animals."  Dat zal die moordenaar leren...

Astana is gered

De Astana-wielerploeg is gered. Vandaag is bekend geworden dat de benodigde financiële garanties zijn overhandigd, waardoor de mogelijke intrekking van de licentie niet meer aan de orde is.

Ploegleider Johan Bruyneel heeft een overeenkomst bereikt met de Kazachse wielerbond die nu haar verplichtingen na zal komen. Bij dit proces speelde onder meer de oud-renner Rini Wagtmans namens de regering van Kazachstan een rol.

Bruyneel is blij dat alles nu voorbij is. "Het team kan zich nu weer volledig concentreren op de wedstrijden. Met nog zestien dagen voor de start van de Tour is het belangrijk dat de renners rust krijgen in hun hoofd. Het was ook nauwelijks voor te stellen dat we met ons sterke team niet zouden kunnen starten in de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Gelukkig is alles nu opgelost."

[Upd] Poederbrief hoofdkantoor Essent onderschept

Rond 12.10 uur vanmiddag is op het hoofdkantoor van Essent in Den Bosch een poederbrief onderschept. Men heeft direct de nodige voorzorgsmaatregelen genomen. De brief kwam binnen in de postkamer, die is nu afgesloten en de medewerkers zitten in quarantaine, zij maken het vooralsnog goed. Voor medewerkers in de rest van het gebouw is geen gevaar.

Het is niet bekend hoeveel mensen er op de afdeling werken en het is evenmin bekend of het om onschuldig of gevaarlijk poeder gaat. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Update 15.27 uur:
Op de betreffende afdeling werken 26 mensen, waarvan er vijf met het poeder in aanraking zijn gekomen. Ook zij maken het goed. Zij zullen allemaal worden ontsmet. Er is een kleine kans dat het om een gevaarlijke stof gaan, maar men neemt geen enkel risico. Het poeder wordt door de hulpdiensten in afgesloten containers verpakt en naar het RIVM gebracht. Daar zal het nader onderzocht worden.

FIA doet veel water bij de wijn

FIA-president Max Mosley heeft de Formule 1-teams een voorstel gestuurd voor 2010 waarmee hij de renstallen binnenboord wil houden. De Brit hoopt dat de teams hun voorwaardelijke inschrijving laten vallen en akkoord gaan met dit vergaande voorstel.

Dat Mosley ver wil gaan blijkt wel uit het feit dat de omstreden budgetlimiet voor 2010 opgehoogd zal worden naar 100 miljoen euro, maar voor 2011 is deze wel 45 miljoen euro. Daarnaast blijven de voorvleugels van de bolides verstelbaar, worden geen vierwielaangedreven auto's toegestaan en blijven de bandenwarmers. Voor de motoren gelden dezelfde regels als in 2009 met uitzondering van de Cosworth-motor die zonder restricties gebruikt mag gaan worden. De regels voor de versnellingsbakken blijven net zoals de beperking op het testen gehandhaafd.

Daarnaast is Mosley bereid om de omstreden appendix 5 van de reglementen van 2010 te schrappen. Deze bijlage zou de FIA volgens de teams carte blanche geven op het gebied van het eenzijdig aanpassen van de regels.

Ook heeft de FIA-president plannen ontvouwd over hoe de budgetlimiet gecontroleerd moet worden. Mochten daar conflicten in ontstaan, dan worden deze niet op de baan bestraft, maar de teams krijgen dan via een financiële formule een straf.

De FOTA heeft nog tot vrijdag om met de nieuwe voorstellen van Mosley akkoord te gaan.

Obama helpt homoseksuele ambtenaren

Homo’s in dienst van de Amerikaanse regering hebben gisteren meer rechten gekregen. Als zij een partner hebben, kunnen zij voortaan aanspraak maken op enkele financiële voorzieningen waarvan getrouwde heteroseksuelen al profiteren.

Het gaat hierbij bijvoorbeeld om een zorgverzekering voor de partner. De Amerikaanse president Barack Obama noemde zijn besluit een daad van rechtvaardigheid en een historische stap richting gelijkheid voor homo’s en lesbiennes. Hij kondigde aan naar het parlement te stappen om een "discriminerende" wet uit 1996 geschrapt te krijgen. Door die wet, die het huwelijk tussen man en vrouw wil beschermen, kunnen homoseksuele ambtenaren met een relatie niet volledig dezelfde financiële tegemoetkomingen krijgen als heteroparen.

De christelijke Obama pleitte eerder al voor gelijke rechten. Hij toonde zich tot nu toe echter geen voorstander van het openstellen van het huwelijk voor homo’s.


Obama helpt homoseksuele ambtenaren  (foto: DAG)

Nightelf versus Orc in Mountain Dew reclame

Mountain Dew, één van de best verkopende frisdranken in de Verenigde Staten. In Nederland is de frisdrank moeilijk te krijgen. Tegenwoordig zijn er verschillende smaakjes van deze frisdrank. PepsiCo en Blizzard hebben hier gebruik van gemaakt door World of Warcraft reclame op de flesjes van de verschillende smaken te drukken. Het resultaat? Een vrij interessante reclame.

'Wolfsburg heeft Huntelaar op de radar'

De grote schoonmaak bij Real Madrid lijkt grote vormen aan te nemen. Real en Tottenham Hotspur zijn in gesprek over Arjen Robben, terwijl VfL Wolfsburg zou azen op Klaas-Jan Huntelaar.

De Nederlanders gingen in de verkoop bij De Koninklijke, nadat Florentino Pérez weer tot voorzitter werd benoemd. De Wolfsburger Allgemeine meldt woensdag dat er door Wolfsburg in één van het zestal Nederlanders interesse is getoond.

Voor een bedrag van twintig miljoen euro zou de kersverse Duits kampioen de oud-aanvaller van Ajax kunnen overnemen. Als het niet tot een transfer komt, kunnen die Wölfe Huntelaar wellicht ook op huurbasis overnemen. Het huurbedrag per seizoen bedraagt naar verluidt drie miljoen euro.

Een transfer zou betekenen dat Huntelaar slechts een half jaar onder contract heeft gestaan bij Real, dat hem in de winterstop overnam van Ajax.

Justitie eist celstraffen in legionella-zaak

Justitie heeft vandaag voor de rechtbank in Amsterdam een jaar celstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk, geëist tegen de zes mannen die medeverantwoordelijk zouden zijn voor de legionella-uitbraak in Amsterdam in juli 2006. Tegen de twee bedrijven waarvoor de verdachten werken, eiste het Openbaar Ministerie (OM) geldboetes van respectievelijk 10.000 euro en 50.000 euro.

Door de uitbraak raakten zeker 29 personen besmet en overleden er zeker twee. De uitbraak ontstond in de koeltoren van het Post CS-gebouw. Die was ruim een maand in bedrijf zonder de chemicaliën die noodzakelijk zijn om legionellagroei te voorkomen.

De bedrijven die terechtstaan zijn Recool, de eigenaar van de koeltoren, en Axima, dat de toren huurde. Tegen het eerste bedrijf eiste het OM de boete van 10.000 euro, tegen het tweede die van 50.000 euro.

De officier van justitie stelde dat alle zes mannen wisten dat de benodigde chemicaliën niet in de koeltoren zaten. Iedereen zou de verantwoordelijkheid om er iets aan te doen echter hebben afgeschoven, niemand zou actie hebben ondernomen. "Al deze personen hebben een keuzemoment gehad om de koeltoren uit te zetten."

Volgens hem hebben de verdachten zich dan ook "zeer onvoorzichtig, roekeloos zelfs gedragen, waarbij ze onaanvaardbare risico’s hebben genomen. Ze hebben in het geheel geen oog gehad voor de volksgezondheid. De gevolgen zijn desastreus."

De officier van justitie sprak er ook zijn afkeuring over uit dat sommigen nog steeds elke verantwoordelijkheid ontkennen. "Schrikbarend is dat de verdachten de schuld nog steeds buiten zichzelf zoeken."


Justitie eist celstraffen in legionella-zaak  (foto: DAG)

Een gigantische baard in LittleBigPlanet DLC

Om de paar weken komt er nieuwe content uit voor LittleBigPlanet. Dit zijn meestal nieuwe accessoires om je Sackboy mee te pimpen. Voor de meeste van deze content moet je betalen maar eens in de zoveel tijd wil er wel eens één gratis zijn.

Zo ook nu. Het is mogelijk om vanaf vandaag een nieuwe druid-kostuum te downloaden om je Sackboy mee aan te kleden. Deze is gratis maar zal alleen deze week beschikbaar zijn.



Michael Moore collecteert voor 'arme' CEO's

Michael Moore, de kritische Amerikaanse filmmaker, collecteerde bij de teaser voor zijn nieuwe documentaire bij bioscopen in New York, Los Angeles en Washington voor 'arme' CEO's (Chief Executive Officer).

Volgens Moore hebben de topmannen van financiële instellingen het zo slecht dat de gewone burger niet alleen de bailouts, maar ook een extraatje moeten betalen voor de armoedige CEO's.

Sommigen mensen uit het publiek trapten er met open ogen in en gaven geld. Volgens Moore gaat het geld echter niet naar de topmannen, maar naar de voedselbank. Ook zette Moore de oproep op Youtube.

De ironische actie van Moore is een reclamestunt voor zijn nieuwe film, die over de huidige financiële en economische crisis gaat. Hij zoomt in op de regeringen Bush en Obama en neemt een kijk achter de vele bailouts die de Amerikaanse financiële instellingen van de ondergang gered hebben over de rug van de belastingbetaler.

De nieuwe documentaire, die nog geen titel heeft, moet op 2 oktober dit jaar uitkomen. Met de docu's Bowling for Columbine, Fahrenheit 9/11 en Sicko wist Moore drie van de vijf best bekeken documentaires ooit te maken.

Michael Moore: Save our CEOs

Take-Two hoopt op vijf miljoen verkopen Bioshock 2

De eerste Bioshock verscheen eind 2007 en ging uiteindelijk drie miljoen keer over de toonbank. Een indrukwekkende prestatie voor een gloednieuwe IP. Eind dit jaar komt Take-Two met de opvolger Bioshock 2, voorzitter Strauss Zelnick hoopt dat deze sequel uiteindelijk vijf miljoen keer verkocht zal worden. Dat zei hij in een interview met Venturebeat. Een paar games die zo goed verkopen zou goed zijn voor de financiële situatie van de uitgever.

"We have enough hits. We have an unmatched hit ratio. BioShock is a great example. It won 50 game of the year awards in 2007. We announced it sold around 3 million units. I’d like to see a title like that sell 5 million units. That would make the difference for us. If you have four or five titles that are significantly successful, that will meaningfully change our profitability."

Bioshock 2 deed het onlangs vrij aardig op de Electronic Entertainment Expo en werd ook genomineerd voor Best Action Game bij de Game Critics Awards, de meest prestigieuze E3-prijzen.

Berden: "Nieuwe stadion al in 2012 klaar"

VVV-Venlo hoopt het nieuwe stadion in 2012 in gebruik kan nemen. Dit heeft Hai Berden donderdag laten weten. Het nieuwe complex krijgt 15.000 zitplaatsen, waarbij het mogelijk is om met nog eens 10.000 plaatsen uit te breiden.

De promotie naar de Eredivisie is volgens Berden een goede reden om de nieuwe thuishaven over drie jaar in gebruik te nemen. "Het stadion bouwen we niet voor de Jupiler League," aldus de preses tegenover de Limburgse zender L1.

In eerste instantie zou het multifunctionele complex pas in 2014 worden opgeleverd, maar dit zou nu dus twee jaar eerder moeten gebeuren.

Next-gen consoles verboden in Britse gevangenis

Gevangenen van de Rye Hill-gevangenis, in de buurt van het plaatsje Rugby, is het verder verboden nog gebruik te maken van de Playstation 3 en andere consoles met draadloze mogelijkheden. Dit omdat de angst bestaat dat door de draadloze mogelijkheden van de console communicatie met de buitenwereld mogelijk is, waardoor criminelen contact kunnen zoeken met buitenaf, aldus de minister van Justitie, die beweert dat het bezit van een PS3 "nooit toegelaten is geweest" in Rye Hill.

In een officiële verklaring aan IncGamers wist men het volgende te vertellen: " Het is voor zowel Engelse als Ierse gevangenen nooit toegestaan geweest dat men gebruik mocht maken van apparaten met wireless-technologie."

"Een aantal jaar geleden is het besluit genomen dat de toenmalige 'current-gen consoles geweerd moesten worden omdat de mogelijkheid radiosignalen te verzenden of te ontvangen een integraal onderdeel is van de apparaten. Toekomstige gameconsoles zullen dus ook geband worden. Dit is van toepassing op de Xbox360, PS3 en Nintendo DS."

Volgens een woordvoerder van G4S, de firma die Rye Hill bewaakt, hadden gevangenen alleen toegang tot 'oudere' consoles als de Playstation 1 en 2.


Raad van de Hoeders behandelt 646 klachten

De Iraanse oppositie maakt bezwaar tegen 646 misstanden die volgens haar hebben plaatsgevonden tijdens de presidentsverkiezingen. De Raad van de Hoeders zal de 646 klachten zorgvuldig bestuderen, zo meldde een woordvoerder van het almachtige orgaan vandaag tegen de Iraanse staatsmedia.

De Raad heeft de drie verliezers van de verkiezingen uitgenodigd voor een ontmoeting overmorgen. Mir Hossein Mousavi is van hen het belangrijkst. Deze politicus eiste na de verkiezingen de overwinning op. Mousavi stelt dat de autoriteiten grootschalige fraude hebben gepleegd om de zittende president Mahmoud Ahmadinejad te kunnen laten winnen.

Mousavi eist nieuwe verkiezingen en kreeg de afgelopen dagen steun van honderdduizenden sympathisanten. De Raad van de Hoeders wil niets weten van een nieuwe stembusgang. Mogelijk komt er wel een hertelling in gebieden waar de oppositie de uitslag betwist.

Iran: Raad van Hoeders gaat 646 klachten bestuderen  (foto: ANP)

Seedorf koopt Italiaanse voetbalclub

Clarence Seedorf, middenvelder bij AC Milan, heeft in samenspraak met twee Italianen de voetbalclub AC Monza Brianza gekocht.

De zakenpartners van Seedorf zijn oud-prof Giuseppe Bergomi en zakenman Salvo Zangari. De club uit Monza stond sinds december te koop. De ploeg acteerde voor het laatst in de Serie B in het seizoen 2000-2001, nu voetbalt het een divisie lager. Enkele bekende oud-spelers van AC Monza Brianza zijn Luigi di Biagio, Alessandro Costacurta, Patrice Evra en Massimo Oddo. Hoeveel voor de Brianzoli is neergeteld is onbekend.

Siepman: "Vertrek Van der Horst verrassing"

Het aanstaande vertrek van hockey-internationals Rob Reckers en Robert van der Horst bij hun club Oranje Zwart komt bij OZ hard aan. De club is vooral verbijsterd over het vertrek van Van der Horst, een van de drijvende krachten achter het Eindhovense elftal.

"Dit komt als een donderslag bij heldere hemel," zo laat coach Toon Siepman weten. "Het is echt een verrassing. Robert was met de club bezig zijn contract te verlengen tot de Olympische Spelen van Londen in 2012. We maakten hem zelfs deelgenoot van de strategie van OZ. Welke spelers er zouden worden aangetrokken en wie moesten blijven. Daar was hij de spil in."

Siepman begrijpt niet waarom Van der Horst de overstap maakt naar Rotterdam, terwijl het kunstgras in Eindhoven aan zijn voeten lag. "Vervolgens zegt Robert andere ambities te hebben. Onbegrijpelijk. Het is vreemd dat een speler vertrekt om wie het elftal is gebouwd en die werd betrokken bij het beleid."

Het afscheid van Reckers kwam niet als een verrassing bij Siepman. Beiden probeerden er de afgelopen jaren alles uit te halen wat er in zat, dat mislukte helaas. Reckers hierover: "Ik ga niet graag weg, maar de klik met Roger en Toon was niet goed. We hebben er niet het maximale uit gehaald, terwijl er wel meer in zat. Dan moet je voor jezelf kiezen. Ik heb geen angst voor de toekomst van de club, al is het wel een gevoelige tik dat er ineens 300 interlands aan ervaring wegvalt." Waar Reckers zijn wedstrijden gaat spelen, is nog onbekend.

Vitesse begint voorbereiding in Groessen

Vitesse begint de oefencampagne op het nieuwe voetbalseizoen in Groessen. Zaterdag 27 juni spelen de profs om 16.00 uur op sportpark Heggeakkers een vriendschappelijk duel tegen vijfdeklasser Sportclub Groessen.

Voor Groessen is het duel tegen Vitesse één van de hoogtepunten in het jubileumjaar waarin het vijftigjarig bestaan wordt gevierd. Eerder stond al een jubileumreceptie, een jeugdinstuif, een internationaal handbaltoernooi en Sportcafé op het programma. Tijdens die laatste activiteit was Vitesse-trainer Theo Bos een van de hoofdgasten. "Vitesse loopt als een rode draad door het jubileumjaar", bevestigt Hans Knuiman, lid van de jubileumcommissie van Sportclub Groessen. "We hebben met de vereniging de wedstrijd Vitesse-De Graafschap bezocht en waren natuurlijk blij met de aanwezigheid van Theo Bos tijdens ons drukbezochte Sportcafé."

Op 27 juni komt Bos opnieuw naar Groessen. Dan neemt hij zijn voltallige selectie mee voor de eerste wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Bos’ ploeg is dan precies een week in training. Hoe de selectie van Vitesse er voor komend seizoen uit gaat zien, is nog niet bekend. De transferperiode is nog in volle gang. Naar verwachting neemt Theo Bos naast zijn nieuwe assistenten Jan van Deinsen en Jan Jongbloed ook steunpilaren als Paul Verhaegh, Piet Velthuizen, Dalibor Stevanovic, Claudimir, Nicky Hofs, Rogier Molhoek, Lasse Nilsson en Jeroen Drost mee.

Heavy Rain nog lang niet goed genoeg

Vanaf de eerste "huilende vrouw"-trailer tot de laatse gameplaybeelden in de discotheek kijken mensen al uit naar Heavy Rain. Was je al onder de indruk van de game en denk je dat die snel in de winkels zou kunnen liggen, dan heb je het helemaal mis.

David Cage van Quantic Dream heeft namelijk gezegd dat de game nog lang niet klaar is. Volgens hem zit de game nog in de alpha fase en zijn er nog veel dingen die verbeterd kunnen worden.

There's so much fine-tuning in the game left to do. Everything has to be perfect. If there's one thing wrong in a scene, it's the only thing you'll see. There are many things that don't work right now. We need to have everything in place, from facial animations, to score to work out the final result.

Ondanks dat de game nog lang niet klaar is, staat deze nog steeds gepland voor een release in 2010.

'Clubs staan in de rij voor Drenthe'

Royston Drenthe zou bij Real Madrid op de nominatie staan om te worden verkocht. Over belangstelling heeft de linkspoot volgens France Football in ieder geval niet te klagen.

Het Franse medium meldt dat Fiorentina, Panathinaikos, Paris Saint-Germain en Genoa interesse hebben in Drenthe, die in de zomer van 2007 door Real Madrid van Feyenoord werd overgenomen.

Drenthe speelde in twee seizoenen 38 competitiewedstrijden voor De Koninklijke. In deze wedstrijden scoorde hij twee keer. De nieuwe voorzitter van Real Madrid Florentino Pérez zou echter van hem af willen.

Fiorentina, Panathinaikos en Genoa zouden inzetten op een huurovereenkomst met Drenthe, die in Madrid nog tot medio 2012 vastligt. Paris Saint-Germain zou bereid zou de middenvelder op definitieve basis aan te trekken.

Villa heeft besluit genomen

David Villa heeft eigenhandig een einde gemaakt aan een roerige periode. De aanvaller, die nu nog bij Valencia speelt, werd de afgelopen tijd veelvuldig in verband gebracht met verschillende grote ploegen. Inmiddels zou de Spanjaard een keuze hebben gemaakt.

Villa bracht dit nieuws, na afloop van winst op Irak (1-0), naar buiten. "Mijn besluit staat vast. Ik weet waar mijn toekomst ligt," aldus de Spanjaard. "Mijn zaakwaarnemer heb ik aan het werk gezet, ik ben heel relaxed. Er is ook geen deadline of zo gesteld."

De verwachting is dat Villa vanaf volgend seizoen voor Real Madrid zal spelen. Enkele dagen geleden ging het gerucht dat De Koninlijke een bod op de speler van Valencia had uitgebracht.

De laatste vier jaar kwam Villa, die in het seizoen 2001/2002 debuteerde, uit voor Valencia. Sindsdien kwam de aanvaller 286 keer in actie en trof daarin 157 keer doel.

McEwen zit weer op de fiets

Robbie McEwen is weer begonnen met trainen. Dit heeft de renner van Team Katyusha, die al weer een aantal dagen op de fiets heeft gezeten, donderdag laten weten.

"Het voelde goed om weer in het zonnetje te fietsen. Ik heb bijna geen pijn gehad. Er is nog wel stramheid door het scheurtje in het kapsel van mijn knie. Maar dat zal binnenkort genezen zijn," liet McEwen in een reactie weten.

In de tweede etappe van de Ronde van België, die eind mei werd verreden, kwam McEwen ten val en brak daarbij zijn scheenbeen. Deze blessure zorgde er tevens voor dat de Australiër de Tour de France definitief uit zijn hoofd kon zetten.

Milieuparkeervergunning in Amsterdam

De gemeente Amsterdam wil een proefproject starten om een milieuparkeervergunning in te voeren. Het idee is om de aanschaf van milieuvriendelijke auto's te stimuleren door bezitters van schone auto's voorrang te geven bij het afgeven van een parkeervergunning.

De proef zou nog dit jaar moeten starten in de stadsdelen De Baarsjes en Westerpark. Het project wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de ondernemersorganisatie voor logistiek en vervoer. Zij houdt een oogje in het zeil, om te voorkomen dat de maatregelen ten koste gaan van de noodzakelijke parkeerplaatsen voor ondernemers.

City wil Eto'o binden met 'supercontract'

Manchester City is vastbesloten minimaal één grote ster deze zomer naar de club te halen. FC Barcelona-aanvaller Samuel Eto'o is één van de belangrijkste targets van The Citizens.

Bij Barcelona heeft Eto'o een contract tot medio 2010, waardoor hij een interessante speler is voor verschillende clubs. Volgens The Daily Mail ligt er voor de Kameroener bij City een contract met een weeksalaris van maar liefst 225.000 euro klaar.

City is erg ambitieus en haalde in een eerder stadium international van Engeland Gareth Barry binnen. Om een serieuze bedreiging te gaan vormen voor de vier grote clubs van de Premier League willen The Citizens nog meer grote spelers aantrekken.

Barcelona wil in principe verder met Eto'o, die in de Champions League-finale tegen Manchester United de eerste treffer maakte. "Maar niet tegen elke prijs," aldus voorzitter Joan Laporta. Naar verluidt wil City 35 miljoen euro op tafel leggen voor de goaltjesdief uit Kameroen.

Terpstra: "We gaan voor eindzege"

Niki Terpstra slaagde er gisteren in om de proloog van de Ster Elektro Tour, die rond Gemert werd verreden, op zijn naam te schrijven. HEt was voor de renner van Team Milram zijn tweede zege in korte tijd. Vorige week won hij nog een etappe in de Dauphiné Libéré.

"Ik ben heel erg blij met dit resultaat," liet een tevreden Terpstra weten. "Toen ik het parcours zag, wist ik al dat ik hier goed kon rijden. Dat mijn rit ook genoeg was voor de ritwinst is natuurlijk fantastisch."

Terpstra zal er de komende dagen alles aan doen om zijn leiderstrui te verdedigen. "Geel is mijn kleur. We hebben hier een goede ploeg en we zijn gemotiveerd genoeg om nu ook de eindzege te behalen."

Real Madrid bood geen spelers per fax aan

Voetbalclub Real Madrid heeft op haar officiële website ontkend spelers per fax aan Premier League-clubs aangeboden te hebben. The Guardian maakte er melding van dat onder meer de Nederlanders moesten vertrekken bij de Koninklijke.

Na het aantrekken van Kaká en Cristiano Ronaldo wilde voorzitter Florentino Pérez een opschoning van de selectie en dat betekent volgens The Guardian dat niet alleen Arjen Robben, Ruud van Nistelrooy, Klaas-Jan Huntelaar, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder en Royston Drenthe aangeboden zijn aan andere clubs, maar ook Gabriel Heinze, Mahamadou Diarra en Javier Saviola. Elk van deze spelers wordt inmiddels in het geruchtencircuit aan een of meerdere grote clubs gelinkt.

'Ben Sahar naar Espanyol'

Volgens het Spaanse medium Sport zal de Israëlische aanvaller Ben Sahar komend seizoen uitkomen voor Espanyol.

Espanyol en Chelsea, waar Sahar onder contract stond, zouden het eens zijn geworden over een transfersom van één miljoen euro. De 19-jarige Israeliër tekent bij de tweede club van Barcelona een contract voor vier seizoenen.

Sahar speelde sinds de winterstop van het voorbije seizoen voor De Graafschap. Met de Superboeren degradeerde hij onlangs naar de Jupiler League. Begin 2007 werd Sahar de jongste international ooit van Israël, een titel die de aanvaller inmiddels alweer kwijt is.

Espanyol verkeerde de voorbije jaargang in serieus degradatiegevaar, maar door een sterke eindsprint wist de club zich uiteindelijk toch te handhaven in La Liga.

Bezopen Jordan: ik zoen met wie ik wil!

Fotomodel Jordan is nog lang niet klaar met het kapotmaken van haar ex Peter André. In een alcoholdelirium van 12 uur lang danste het rondborstige model op een tafel in een in een club op Ibiza, kleedde ze zich uit en schreeuwde ze gekleed in haar ondergoed naar de bezoekers: Ik heb het gehad met Pete, ik zoen met wie ik wil!

Wandelend wasbordje Peter André zit tegelijkertijd de ideale vader uit te hangen op een ander eiland: Cyprus. Daar zorgt hij voor zijn kinderen, die waarschijnlijk geen weet hebben van de in cocktails doordrenkte uitspattingen van hun moeder.

Het personeel van de club was overigens weinig enthousiast over haar dansact. Ze werd herhaaldelijk verzocht om van de tafel af te gaan, maar weigerde, aldus een paar partygangers.


Bezopen Jordan: ik zoen met wie ik wil!  (foto: DAG)

'Naarden beste plek om te wonen'

De Noord-Hollandse plaats Naarden is de beste plek om te wonen. Op nummer twee staat Amstelveen en Heemstede sluit de top drie. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van tijdschrift Elsevier naar de beste gemeenten van Nederland. Naarden scoort hoog vanwege talrijke historische monumenten in de oude vesting, het natuurgebied Naardermeer en de aanwezige bedrijvigheid.

Elsevier beoordeelt ieder jaar alle 441 gemeenten van Nederland op woongenot en voorzieningen. De minst fijne plek om te wonen volgens Elsevier is Pekela in de provincie Groningen.

Het tijdschrift hanteert voor het jaarlijks onderzoek criteria als werkgelegenheid en de nabijheid van voorzieningen en recreatiemogelijkheden. Dit jaar keken de onderzoekers voor het eerst ook naar de aanwezigheid van beheerd en ander natuurgebied, de aanwezigheid van historische monumenten en stads- en dorpsgezichten, de kans op een huis de komende tien jaar en de nabijheid van een huisarts of huisartsenpost.

De volledige lijst vind je vanaf 25 juni in het tijdschrift Elsevier. De top 50 is al vrijgegeven en staat hier.

Wielrenner Serrano ook geschorst

Wielerploeg Fuji-Servetto heeft renner Ricardo Serrano voorlopig op non-actief gezet. De Spanjaard is een van de vijf renners die volgens de UCI een opvallende bloedwaarde hebben. Eerder werd Lampre-renner Pietro Caucchioli al geschorst.

De namen van de vijf renners werden woensdag naar buiten gebracht na een gedegen onderzoek. De bloedwaarden van de betrokken wielrenners zijn zodanig dat de UCI een sterk vermoeden heeft dat ze doping gebruiken. Naast Serrano en Caucchioli behoren ook de Spanjaarden Igor Astarloa en Ruben Lobato Elvira en de Italiaan Francesco de Bonis tot het vijftal.

De ploegleiding van Fuji-Servetto meldt dat de verdachte waarden afkomstig zijn van controles die in 2008 hebben plaatsgevonden toen Serrano nog niet voor het team reed. "Er zijn geen opvallende verschillen met de waarden die we in monsters van dit jaar hebben gevonden. Zowel niet in de monsters van interne controles als in die van controles voor het paspoort. Het is echter beleid van het team dat we renners tijdelijk schorsen totdat er duidelijkheid bestaat."

OM eist weer drie keer levenslang voor cafémoord

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag in hoger beroep opnieuw levenslang geëist tegen drie verdachten van de drievoudige moord in het Rotterdamse café Inn & Out eind 2005.

Het OM stelde voor het gerechtshof dat de mannen samen met een vierde man zwaarbewapend de kroeg aan de Schiedamsesingel binnen drongen, de daders geld eisten en op het verjaardagsfeest van de eigenaar een bloedbad aanrichtten.

De rechtbank veroordeelde Zé Carlos B., Elmer P. en Fernando P. in 2007 al tot levenslange gevangenisstraffen. De rechtbank op het Kaapverdische eiland Sao Vicente legde José B. in augustus een celstraf van 25 jaar op. Dat is de maximumcelstraf op de eilandengroep.

Pedofiel vraagt kinderporno terug

Een Belgische pedofiel die zich gisteren voor de rechtbank moest verantwoorden voor het in bezit hebben van kinderporno, wil graag zijn verzameling terug hebben.

De 60-jarige Roger V. vroeg tijdens de zitting aan de rechter of hij de vijftien in beslag genomen cd-roms kan terugkrijgen, want, zo zegt hij "daar heb ik wel 1.300 euro voor betaald." V. die reeds meerdere keren is vervolgd voor zedenmisdrijven, hoorde een jaar celstraf en een geldboete van 5.500 euro tegen zich eisen.

Schildpaddenplaag teistert Brugge

In het Belgische Brugge worden de grachten geteisterd door een ware plaag van schildpadden. De dieren vormen een bedreiging vor zwanen en eenden. Omdat de schildpadden vleeseters zijn, happen ze in de zwemvliezen van de watervogels.

Volgens Heidi Demeyer van de groendienst van de stad is het knap lastig de schildpadden te vangen. "De diertjes vangen is geen sinecure. Bij het minste gevaar duiken ze weg in het water", zegt ze tegen de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.

Om de dieren alsnog te vangen, heeft de groendienst de hulp ingeroepen van twee studenten uit Roeselare. Zij hebben een fuik bedacht, waarmee de schildpadden gevangen kunnen worden. Dat de vinding werkt, blijkt uit het feit dat de studenten al meerdere geel- en roodwangschildpadden hebben gevangen.

Men vermoedt dat de plaag is ontstaan doordat mensen die hun huisdier beu waren hun schildpad in de gracht hebben gegooid. De dieren gedijen daar goed, en vermenigvuldigen zich razendsnel. Wethouder Bernard De Cuyper pleit nu voor een verkoopverbod op schildpadden in België.

Met ballen en harde staven spelen in Ashes Cricket 2009

Na de recente overwinning van de Nederlandse amateurs op het topland Engeland heeft cricket er weer een hoop succesfans bijgekregen. Voor deze mensen en de echte cricketfans is het leuk om te weten dat Codemasters deze zomer komt met de game Ashes Cricket 2009. Deze game draait om de legendarische oefenwedstrijden tussen de nationale teams van Engeland en Australië die al sinds 1882 plaatsvinden. Deze zomer zul je zelf deze wedstrijden kunnen naspelen op de Xbox 360, PlayStation 3 en PC en later dit jaar ook nog op de Wii. De game zal uiteraard niet in Nederland verschijnen, dus geïnteresseerden zullen de game uit Engeland of Australië moeten halen.






Multiplayer DLC naar Valkyria Chronicles?

Vorig jaar verscheen het tactische Valkyria Chronicles. In de game bevindt je je in een fictieve wereld waar oorlog is uitgebroken tussen twee grootmachten. Als inwoner van een klein neutraal landje staan deze soldaten al snel bij jouw op de stoep en zal je in het verzet gaan.

De game kreeg over het algemeen goede review-cijfers maar de verkoopcijfers vielen tegen. Voor de mensen die nog graag eens willen duiken in de wereld van Valkyria Chronicles is er nu goed nieuws. Het gerucht gaat dat er DLC voor de game aan zal komen en dat deze misschien wel een mutliplayer component zal bevatten. Of er met deze DLC ook eindelijk trophies in de game gepatched gaan worden is niet bekend.


Arrestaties na lekken staatsgeheimen

De Rijksrecherche heeft vanochtend twee personen gearresteerd die verdacht worden van het lekken van staatsgeheimen. Het gaat om een medewerker en oud-medewerker van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD).

Het tweetal zou staatsgeheimen hebben doorgespeeld naar een journaliste van De Telegraaf. Met behulp van de gelekte informatie maakte de journaliste twee artikelen over de AIVD. Het gaat om een artikel waarin de adviesrol van de AIVD inzake Irak aan de kaak wordt gesteld en om een artikel over de bedreiging van de Dalai Lama.

Naast de arrestaties is er ook een inval gedaan in de woning van de journaliste. De hoofdredacteur van De Telegraaf, Sjuul Paradijs is furieus: "Na de schandalige gijzeling van twee Telegraaf-verslaggevers in 2006 heeft het Openbaar Ministerie helemaal niets geleerd. Opnieuw wordt een journalist in de persoonlijke levenssfeer ernstig geraakt in een poging om een lek van de AIVD te achterhalen. Dit is de zoveelste aanval op de persvrijheid."

Met dank aan RvLaak voor de submit.

Fed krijgt meer macht, banken striktere regels

De Amerikaanse president Barack Hussein Obama presenteerde woensdag plannen om het financiële stelsel in zijn land te hervormen. De Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve (Fed), krijgt meer mogelijkheden tot het helpen van noodlijdende bedrijven.

Ook moeten banken striktere regels naleven en geld opzij zetten om eventuele toekomstige verliezen op te kunnen vangen. Hoewel de Amerikaanse regering officieel niets te zeggen heeft over het beleid van de bank, stelt Obama: "We hebben iemand nodig die verantwoordelijk is voor het bepalen van risico's voor het systeem als geheel. Ik denk dat de Fed daar het geschikst voor is."

Met de veranderingen hoopt Obama de G20, die eerder om strakkere regels vroeg, tevreden te stellen. Fed-voorzitter Ben Bernanke kan vanaf heden in uiterste gevallen de overname van een financiële instelling verzorgen, zonder daarvoor eerst bij de politiek te hoeven aankloppen.

HR 1207, een wetsvoorstel ingediend door het libertarische Republikeinse congreslid Ron Paul, stelt dat Congres het reilen en zeilen van de Fed zou moeten kunnen onderzoeken. Momenteel opereert de Fed al bijna een eeuw los van politieke macht. In het voorstel, dat inmiddels door ruim 230 van de 535 congresleden aan beide zijden van het politieke spectrum wordt gesteund, wordt gevraagd om een volledige doorlichting van de acties van de Fed sinds het oprichten ervan in 1913.

Hoofdkantoor van de Federal Reserve

Brits parlement openbaart deel van omstreden declaraties

Het parlement in Groot-Brittannië heeft vandaag, meer dan een maand na het uitbreken van het declaratieschandaal, een overzicht gepubliceerd van de onkosten van alle leden. Het gaat om ongeveer 1,2 miljoen pagina’s. Essentiële delen van de documenten zijn echter onleesbaar gemaakt.

Het schandaal ontstond door onthullingen van The Daily Telegraph over Britse politici die de gekste zaken declareerden: van pornofilms, hondenvoer en badstoppen tot rente op een hypotheek die allang was afgelost.

De ophef die hierover ontstond deed al diverse ministers en parlementariërs vertrekken. Er gingen stemmen op dat ook premier Gordon Brown zijn biezen moest pakken, maar die blijft vooralsnog stug op zijn plek zitten.


Brits parlement openbaart deel van omstreden declaraties  (foto: DAG)

Geen alcohol op Haagse schoolfeesten

Wethouder Bert van Alphen (GroenLinks, volksgezondheid) geeft morgen het startschot voor de campagne Onderwijs alcoholvrij. Daarmee is Den Haag naar eigen zeggen de eerste grote stad die alcohol op scholen weert. Dat betekent geen alcoholische dranken meer op schoolfeesten.

De campagne, die op alle scholen wordt gevoerd, heeft als doel verantwoord alcoholgebruik te stimuleren. Om die boodschap kracht bij te zetten heeft het Haags gemeentebestuur besloten geen ontheffing meer te verlenen voor de verkoop van alcohol op schoolfeesten. De schoolbesturen en de ouders van de scholieren zijn ingelicht over de nieuwe koers. De leerlingen van alle 52 middelbare scholen vinden deze week een fietszadelhoesje met informatie over de campagne op hun fiets.

Van de Haagse scholieren in het voortgezet onderwijs heeft 77 procent al eens alcohol gedronken. Uit onderzoek is gebleken dat het voor de gezondheid van jongeren beter is om het drinken van alcohol uit te stellen tot na het 18e jaar, aldus de gemeente.


Geen alcohol meer op Haagse schoolfeesten  (foto: DAG)

Ontmoet de dames van Uncharted 2

Nolan North verzorgd in Uncharted 2: Among Thieves wederom de stem van Nathan Drake. Maar wie doen de stemmen van Elena Fisher en Chloe Frazier, de lieftallige dames die in dit avontuur met Drake mee gaan? Claudia Black, bekend van Stargate en stemacteur voor onder andere Crysis, doet de stem van Chloe. Elena Fisher wordt wederom ingesproken door Emily Rose. Vandaag hebben we een interview met deze dames voor jullie.

Werkloosheid loopt verder op

De werkloosheid in Nederland is in de periode van maart tot en met mei gestegen tot 358.000 personen. Het aantal werklozen lag daarmee 45.000 hoger dan een jaar eerder. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekend.

Het werkloosheidspercentage kwam in de periode van maart tot en met mei uit op 4,6 procent van de beroepsbevolking. Een jaar eerder lag de werkloosheid nog op 4,1 procent.

Ouders Amy Winehouse: red onze dochter

Amy Winehouse beseft maar niet dat ze grote problemen heeft. Iemand moet haar nu echt redden. Dat heeft de moeder van de zangeres onder meer in The Times gezegd. Opnieuw zijn er videofilmpjes opgedoken waarop Amy dronken lijkt.

Janis Winehouse wil het allerbeste voor haar dochter en zegt daarvoor alles te willen doen wat nodig is. "De noodzaak om haar te redden is groter dan ooit. Ze ontkent haar problemen.” Ook Mitch Winehouse, de vader van de 25-jarige zangeres, maakt zich grote zorgen. "Ik heb alles geprobeerd: doe dit, ga naar die arts, doe dat, op haar geweten spelen: ‘je doet ons verschrikkelijk veel verdriet’. Maar het heeft niets geholpen."

Volgens Mitch Winehouse gaat het wel beter met Amy’s drugsverslaving, maar heeft ze wel een groot alcoholprobleem. Hij beschuldigt opnieuw zijn schoonzoon, Blake Fielder-Civil, ervan die verslavingen te hebben verergerd. Het stel heeft volgens hem inmiddels definitief besloten uit elkaar te gaan. "Als ze in de toekomst weer samenkomen en ze zijn allebei clean en ze houden van elkaar, dan moeten ze dat zelf weten."


Ouders Amy Winehouse: red onze dochter  (foto: DAG)

Hamilton met aangepaste helm naar Silverstone

Lewis Hamilton zal in Silverstone met een aangepaste helm in zijn auto plaats nemen. Hamilton wil zijn steun voor de Britse fans en zijn thuisland tonen door met een afbeelding van de vlag van het Verenigd Koninkrijk op zijn helm te rijden.

"Ik ben enorm trots om als Britse coureur namens een Brits team voor Brits publiek te racen. Ik heb voor een ontwerp gekozen dat niet alleen aantoont dat ik een Britse sporter ben, maar ook, en dat is nog belangrijker, dat ik dankbaar ben voor alle steun die ik van de fans in Silverstone heb gekregen", vertelde Hamilton. "Ik herinner me nog dat ik vorig jaar op de grid stond en alle vlaggen en spandoeken zag. Het was een heel speciaal moment. In de laatste paar ronden zag ik het publiek helemaal gek worden."

Vorig jaar won Hamilton zijn thuis-Grand Prix nog, maar dat lijkt gezien de prestaties van de huidige McLaren-auto niet opnieuw te gaan gebeuren. Grote kanshebbers op de overwinning zijn de Brawn GP's van Jenson Button en Rubens Barrichello.

Boek: Gratteri/Nicaso - Bloedbroeders

Dat de maffia niet alleen in films leeft, is maar al te duidelijk. Deze organisatie kent in Italië een bloeiende wereld waarin geld de hoofdrol speelt. Menig politieonderzoek loopt dood omdat de maffia de mazen in de wet weet te vinden. Als er wereldwijd een misdaadorganisatie is die zo wijd vertakt en machtig is dan is dat de maffia wel. In Calabrië heerst al jaren de 'ndragheta. De politie kan er maar geen grip op krijgen. Er zijn al heel wat boeken over de 'ndragheta geschreven. Bloedbroeders is er daar één van. Anno 2009 is het boek opnieuw verschenen, ge-update met de nieuwste feiten. De schrijvers van het boek, officier van justitie Nicola Gratteri en schrijver Antonio Nicaso, hebben hun kennis samengebracht en een duidelijk boek geschreven, de 'ndragheta - van geschiedenis tot heden.

Bijna alle daklozen hebben wapen op zak

Daklozen bezitten bijna altijd een wapen. Uit een rondgang van dagblad Trouw langs hulpverleners van daklozen in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam blijkt dat de meeste daklozen een wapen bij zich dragen om zichzelf op straat te kunnen verdedigen.

Het gaat dan om messen, boksbeugels en andere slagwapens, maar sommige zwervers dragen zelfs een vuurwapen bij zich. Volgens hulpverleners hebben daklozen vaak psychische problemen en zullen zij dus eerder dan een geestelijk gezond iemand agressief reageren. Het op zak hebben van een wapen brengt dan een extra gevaar met zich mee.

Afgelopen maandag vond in een opvang voor zwerfjongeren in Amsterdam een steekpartij plaats. Een dakloze verwondde daar drie medewerkers. Een van hen, een orthopedagoge, overleed.

Dat dit kon gebeuren, verbaast hulpverleners niets. In de meeste instellingen voor opvang van daklozen worden geen wapencontroles of andere beveiligingsinstrumenten ingezet. Dat komt omdat de voorzieningen laagdrempelig moeten zijn, anders komen de zwervers niet opdraven.

Vooral verslaafde daklozen blijken belang te hebben bij een wapen. Daarmee beschermen ze zichzelf tegen rücksichtlose dealers en wapenen ze zich letterlijk tegen berovingen van hun eigen drugs, zeggen de hulpverleners die meewerkten aan het onderzoek van Trouw.

Kamer kraakt enkelbandje voor criminelen

De Tweede Kamer heeft harde kritiek op staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) omdat honderden veroordeelde criminelen hun straf thuis mogen uitzitten met een elektronisch enkelbandje. CDA, VVD en PVV willen dat de noodmaatregel uit 2005 wordt stopgezet.


Liberaal Fred Teeven waarschuwde dat veroordeelden hun criminele activiteiten nu thuis op de bank voortzetten: "Te triest voor woorden. Ik vraag de staatssecretaris hier onmiddellijk mee op te houden", aldus PVV-Kamerlid Raymond de Roon gisterenavond tijdens een spoeddebat over het huisarrest. "De staatssecretaris heeft kennelijk als hobby zoveel mogelijk gevangenisstraffen op te heffen."

Ook de SP heeft kritiek op de gang van zaken. Kamerlid Krista van Velzen vindt het onjuist dat ambtenaren kunnen besluiten een gevangenisstraf in de praktijk om te zetten in thuisdetentie. "Dat is de wereld op z’n kop. Wie is er nu de baas: de rechter of een ambtenaar?"

De SP plaatst weliswaar kanttekeningen bij de huidige aanpak, maar heeft op zich geen bezwaar tegen elektronische detentie. De PvdA steunt haar staatssecretaris. De sociaaldemocraten willen niet dat 'het vullen van cellen een doel op zich wordt'.

Vorig jaar zaten ongeveer tweeduizend personen hun gevangenisstraf thuis uit met een enkelbandje. Het gaat om veroordeelden die van de rechter maximaal drie maanden celstraf hebben gekregen. Het huisarrest is ooit als noodmaatregel ingevoerd vanwege een cellentekort. Inmiddels heeft Nederland te veel cellen en worden gevangenissen gesloten.

Het ministerie van Justitie heeft de maatregel desondanks overeind gehouden omdat elektronische detentie zou tegengaan dat mensen terugvallen in criminaliteit. Daar is de Tweede Kamer in het verleden ook van op de hoogte gesteld.

Albayrak ziet elektronische detentie ook niet meer als een noodmaatregel en wil het huisarrest vastleggen in de wet. Ze verwacht nog dit jaar een definitief wetsvoorstel hiervoor te presenteren. In de tussentijd scherpt de staatssecretaris alvast de criteria aan waarin wordt geregeld welke veroordeelden in aanmerking komen voor elektronische detentie.

Het CDA kan eventueel leven met thuisdetentie als Albayrak de regeling inderdaad snel verbetert. De staatssecretaris heeft toegezegd de Kamer daar binnenkort over te informeren.

Tonijnslingeren in Wacky World of Sports

SEGA laat ons later dit jaar kennismaken met een paar van de meest aparte sporten die de wereld rijk is. Zo kun je in onderstaande screenshots zien dat we gaan racen met meubels, strijken op extreme hoogtes en smijten met tonijnen.






In het spel maak je een reis rond de wereld om een aantal minder bekende sporten te spelen uit landen als Italië, Nederland en Australië. De tien sporten in het spel beginnen allemaal eenvoudig, maar hoe verder je komt, des te extremer ze worden! Tonijnsmijten is al een paar jaar bijzonder populair, maar hoe ver kun je die tonijn gooien vanuit je luie stoel in de woonkamer? Haal een oude leunstoel tevoorschijn om mee te doen aan Meubelracen, maar zorg er wel voor dat oma er niet meer in zit, want die stoelen gaan wel hard! En alsof dat nog niet bizar genoeg is... wat dacht je van Extreem Strijken, waarbij je shirts moet strijken op 300 meter hoogte?

Oud-medewerkers Factor 5 willen geld zien na faillisement

Ooit moest Lair een van dé games worden die zou laten zien waar de PlayStation 3 toe in staat was. Helaas voor Sony en Factor 5 waren veel critici, waaronder ook FOK!games, alles behalve onder de indruk. Daarna is het nooit echt meer goed gekomen met de ontwikkelaar en in mei van dit jaar werd dan ook een faillissement aangevraagd. Een groep oud-medewerkers klaagt nu wat over is van het bedrijf aan. De management heeft namelijk voordat ze failliet gingen alle assets, financieel alsmede digitaal, overgezet naar Blue Harvest, waardoor de mensen die op straat zijn komen te staan een hoop geld misliepen.

"We allege in the suit that Factor 5 and its three founders fraudulently transferred assets, including source code and other intellectual property to Blue Harvest, which is now known as White Harvest," aldus James Smith, de advocaat die de voormalige medewerkers representeert.

"We believe and have alleged in the complaint that Factor 5 and White Harvest are essentially the same company, being run by the same people, being represented by the same sets of lawyers, with all the same management and ownership and control, performing all the same work that they were doing at Factor 5, just now with a new name and a new address,"

Factor 5 stopte met het uitbetalen van salarissen op 1 november 2008, waarna half december zonder aankondiging het personeel ontslagen werd. De medewerkers willen nu alsnog geld zien van de bedrijfsleiding, aangezien het huidige White Harvest in essentie hetzelfde bedrijf is als Factor 5.


De laatste game van Factor 5: Lair

Vitesse kan Hofs nog altijd niet aantrekken

Ondanks de verkopen van Ricky van Wolfswinkel (FC Utrecht) en Nicky Kuiper (FC Twente) blijft er voor Vitesse momenteel weinig geld over om te investeren in nieuwe spelers. Spelers als Ferne Snoyl en Nick Hofs kunnen voorlopig dan ook niet worden aangetrokken.

"Als we de transferopbrengsten van Van Wolfswinkel en Kuiper direct in de exploitatie zouden steken, zijn we zo door het geld heen," licht algemeen directeur Paul van der Kraan toe in het Algemeen Dagblad. "Dat wil ik niet."

"Het zit verder zo: We hebben een spelersbudget vastgesteld, waaruit alle spelerssalarissen betaald moeten worden," gaat Van der Kraan verder. "En daarin zit nog weinig ruimte. Wel iets, maar niet heel veel. Er dienen dus eerst jongens te vertrekken, willen we anderen kunnen aantrekken."

Zo was Ferne Snoyl van RKC Waalwijk een speler die Vitesse graag zou hebben aangetrokken. De middenvelder is transfervrij en momenteel een zeer gewilde speler. "Maar we zien van hem af, omdat we hebben besloten de aandacht volledig te verleggen naar een nieuwe spits," aldus technisch directeur Marc van Hintum. "Ook het aantrekken van een nieuwe aanvaller is afhankelijk van onze financiële situatie."

Ook in de situatie rondom Hofs is nog geen oplossing gekomen, waardoor de kleine middenvelder zich waarschijnlijk gewoon bij Feyenoord moet melden. In Rotterdam heeft Hofs nog een éénjarig contract. Van Hintum: "Verder willen we graag door met Nicky Hofs, die vorig seizoen gehuurd werd van Feyenoord. Op dit moment hebben we helaas absoluut niet de middelen hem definitief van Feyenoord over te nemen."

Trein laten vertrekken met Gamma-sleutel

Wie altijd al heeft gedroomd van een baan als conducteur, maar door de NMBS (de Belgische spoorwegmaatschappij) is geweigerd kan nu wraak nemen. Afgelopen maandag kwam namelijk aan het licht dat iedere 'gek' de trein kan laten vertrekken met een nepsleutel.

Het probleem met de nepsleutel kwam afgelopen maandag rond 17.00 uur aan het licht. De trein vanaf Brussel-Centraal naar Antwerpen vertrekt daar enkele minuten eerder dan gepland, zonder de conductrice. Dit is opmerkelijk, want de conductrice is onmisbaar om de trein te laten vertrekken. Zij geeft met een speciale sleutel vanaf het perron het vertreksein aan de machinist. Er was maar één verklaring voor het vroege vertrek: iemand loopt rond met de speciale sleutel.

Sleutel gewoon bij de bouwmarkt te koop
Onderzoek wees uit dat het helemaal niet zo moeilijk is een nepsleutel te bemachtigen. Een conducteur laat weten dat een sleutel van dat type gewoon bij bouwmarkten te koop is. "Iedere flauwe plezante kan het sein geven om een trein te laten vertrekken. Als je een beetje prutst, lukt dat ook met een gewone huissleutel of zelfs met je pink," aldus de Belgische conducteur.

Hij geeft aan dat met name schoolkinderen het vertreksein al vaker hebben laten branden voor de trein is aangekomen op het station. "Maar het is veel gevaarlijker als ze de sleutel op een geloofwaardig ogenblik gebruiken." De machinist kan in dat geval zelfs vertrekken wanneer de deuren nog open staan. Ook wanneer hij dit na slechts dertig meter beseft, kan er al een groot ongeluk gebeurd zijn.

Treindrama in Dinant
Het gevaar dat schuilt in te vroeg vertrekkende treinen en treinen die vertrekken met open deuren, is drie weken geleden in het Belgische Dinant bewezen. Tijdens een ruzie kwamen een conducteur en een passagier onder een trein terecht. "Het drama in Dinant heeft de zwakke plek in de vertrekprocedure blootgelegd," laat Jos Digneffe, voorzitter van de socialistische vakbond ACOD-Spoor weten.

"Die sleutels kan iedereen kopen in de Gamma, maar vóór Dinant heeft er nooit iemand geknoeid met het sein." Volgens Digneffe is er maar één straf goed genoeg voor degene die zulke gevaarlijke 'grappen' uithaalt: een levenslang treinverbod.  

NMBS kent het probleem
Een woordvoerder van de NMBS, Jochem Goovaerts, laat weten dat ook de spoorwegmaatschappij op de hoogte is van de zwakke plek. Hij bevestigt dat de zogenaamde AVG-sleutel (Aanwijzer Verrichtingen Gedaan) gemakkelijk te kopen is bij een bouwmarkt. Een treinbegeleider heeft naast deze AVG-sleutel echter nog twee sleutels op zak om zijn werk te kunnen doen: één om de deuren te sluiten en één om binnen in de trein te kunnen werken.

Voor de NMBS is het feit dat een lolbroek een dergelijke sleutel al heeft gebruikt voor zijn grappen het sein om de vertrekprocedure onder de loep te nemen. "Het is onbegrijpelijk en totaal onverantwoord dat iemand zoiets doet," aldus Goovaerts. "Je neemt er een ernstig risico mee. We zoeken al enkele jaren naar een betere vertrekprocedure, maar we zouden in de eerste plaats een beroep willen doen op het verantwoordelijkheidsgevoel van de reizigers."

Een foto van de 'speciale' sleutel is hier te vinden.

Met dank aan vries007 en Karolientjuh voor de submit.

Mols nu definitief gestopt

Michael Mols heeft besloten definitief een punt achter zijn loopbaan te zetten, zo meldt RTV Rijnmond.

De 38-jarige aanvaller overwoog de laatste maanden om nog één seizoen aan zijn carrière vast te plakken. Tijdens zijn vakantie kwam de routinier echter tot de conclusie dat hij niet meer voor een buitenlands avontuur wilde gaan.

De in Amsterdam geboren Mols speelde in zijn profloopbaan voor Cambuur Leeuwarden, FC Twente, FC Utrecht, Glasgow Rangers, ADO Den Haag en Feyenoord. Uiteindelijk was de aanvaller goed voor 456 competitiewedstrijden, 139 doelpunten en zes interlands voor het Nederlands elftal.

In een wedstrijd tegen zondagtweedeklasser Heinenoord maakte Mols woensdag zijn debuut bij het team van voormalig Oranje-internationals. De aanvaller scoorde niet in de door Oranje met 9-3 gewonnen wedstrijd.

Ajax blij met drukke zomer Sulejmani

Het zijn voor Ajax-aanvaller Miralem Sulejmani drukke weken. De recordaankoop van de Amsterdammers speelde aan het begin van deze maand in de WK-kwalificatiereeks met Servië en is nu namens zijn vaderland actief op het EK onder 21 in Zweden.

Ajax toont zich intussen erg tevreden met de 'overuren' van Sulejmani. In Amsterdam hoopt men dat de aanvaller door deze extra arbeid een betere basis legt voor het komende seizoen dan vorig jaar. Sulejmani meldde zich toen met een knieblessure en overgewicht in Amsterdam en maakte uiteindelijk een teleurstellende debuutseizoen voor Ajax door.

"Het is altijd het kip en het ei-verhaal," vertelt manager technische zaken Danny Blind hierover in het Algemeen Dagblad. "Kampt een speler met blessures en haalt hij zijn topvorm niet omdat hij te zwaar is belast? Of is zijn probleem juist dat hij beter belastbaar moet worden? In het geval van Sulejmani denken we dat deelname aan het jeugd-EK hem eerder goed dan kwaad zal doen."

Normaal gesproken staat een club niet te juichen wanneer het zijn internationals moet afstaan voor een toernooi in de zomer, maar in dit geval is men bij Ajax wel blij met de extra wedstrijden voor Sulejmani. "We zijn eerder ook niet blij geweest met de Servische bond, die Sulejmani het liefst elke keer bij het A-team én bij Jong-Servië laat opdraven," gaat Blind verder. "In de kern vinden we dat deze situatie niet structureel moet zijn. Maar nu zagen we de A-interland tegen Faeröer, waarin hij nog een paar minuutjes inviel, als een goede aanloop naar het jeugd-EK."

De prestaties van Jong Servië tijdens het EK in Zweden bepalen wanneer Sulejmani weer aansluit bij de A-selectie van Ajax. De poulefase van het toernooi duurt tot 23 juni. De finale wordt op 29 juni afgewerkt.

Juninho tekent bij Al Gharafa in Qatar

De Braziliaan Juninho heeft ervoor gekozen zijn loopbaan voort te zetten in Qatar. De 34-jarige vrijetrappenspecialist heeft voor twee jaar getekend bij Al Gharafa Sports Club, zo meldt de club op de eigen website.

Juninho speelde tot voor kort voor het Franse Olympique Lyon, waar hij in 2001 terechtkwam. Bij Les Gones groeide de middenvelder uit tot sterspeler en aanvoerder van het eerste team. Tijdens zijn laatste wedstrijd voor Lyon scoorde Juninho zijn 100ste officiële doelpunt in dienst van de Franse club.

Bij Al Gharafa is Juninho, die aanbiedingen uit Italië links liet liggen, de opvolger van de Irakees Nashat Akram. De middenvelder, momenteel met zijn land actief op de Confederations Cup, zal het komende seizoen uitkomen voor FC Twente.

In het verleden stonden bij Al Gharafa gerenommeerde spelers als Marcel Desailly en Sonny Anderson onder contract.

NHG tijdelijk omhoog

Haagse bronnen hebben aan BNR gemeld dat de ministerraad morgen instemt met een tijdelijke verhoging van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Momenteel ligt de garantiegrens op 265.000 euro. Deze zal verhoogd worden naar 300.000 tot 350.000 euro.

Door de verhoging van de hypotheekgarantie verwacht de bouwsector een flinke stimulans voor de woningmarkt. De Tweede Kamer dringt ook al maanden aan op de uitbreiding van het garantiesysteem. "Wat ons betreft had het al in december doorgevoerd moeten worden (...) maar beter laat dan nooit", laar Brigitte van der Brug (VVD-kamerlid) weten.

Ook de Staf Depla, Kamerlid voor de PvdA, is blij met de maatregel. "Ik vind het heel belangrijk dat mensen aan het werk blijven in de bouw en dat woningen gebouwd blijven worden en dat we energie besparen, dus ik ben erg blij dat het kabinet nu een beslissing neemt." Depla waarschuwt echter wel dat men niet te veel van de verhoging moet verwachten.

Met dank aan RvLaak voor de submit.

Bijzondere zelfmoordpoging mislukt

Een 27-jarige man uit Arizona was zijn leven meer dan zat en besloot zelfmoord te plegen. De man wilde echter niet op een van de meer beproefde methodes zelfmoord plegen en bedacht een ingenieus plan. Hij maakte een zwaard aan zijn stuur vast en wilde tegen een muur rijden. Dit verliep echter anders dan verwacht.

Met behulp van zijn T-shirt maakte de jongeman een zestig centimeter lang zwaard vast aan zijn stuur, vervolgens wilde hij tegen een muur rijden. De muur die hij voor zijn daad had uitgekozen, bleek echter minder stevig dan verwacht: het was niet meer dan een houten hekwerk.

Toen de man eenmaal tegen zijn 'muur' aanreed, ging hij er dwars doorheen waarop hij in het zwembad aan de andere kant van de omheining belandde. De klap was hard genoeg om de airbag af te laten gaan in de auto. Het zwaard werd door de klap verbogen en miste zijn doel.

Nadat de jongeman uit zijn auto en uit het zwembad wist te klimmen, werd hij opgenomen in het ziekenhuis in Mesa om aan zijn niet-levensbedreigende verwondingen te worden geholpen. Wanneer hij bekomen is van deze verwondingen, staat hem een nieuwe klap te wachten: de schadeclaim voor de ravage die hij aanrichtte.

Met dank aan HaerdenC voor de submit.

Goedkoper uit eten in Frankrijk

Wie dit jaar in Frankrijk op vakantie gaat, hoeft zich geen zorgen te maken over het eten. Uit eten in het populaire vakantieland wordt per 1 juli goedkoper, ook langs de autosnelwegen.

De prijsverlaging in de horeca is het gevolg van een verlaging van het btw-tarief van 19,6 naar 5,5 procent. Franse uitbaters hebben als tegenprestatie voor de btw-verlaging beloofd arbeidsplaatsen te scheppen en hun prijzen te verlagen.

Het Franse Huis van Afgevaardigden kon pas tot deze beslissing komen nadat de Europese Unie (EU) hier eerder dit jaar toestemming voor had verleend. Binnen de EU geldt namelijk een regel dat het btw-tarief alleen in uitzonderingsgevallen beneden de vijftien procent mag komen. Hiermee moet concurrentievervalsing tussen de lidstaten voorkomen worden. De maatregel gaat de Franse schatkist ruim 2,3 miljard euro kosten.

Vermaelen akkoord met Arsenal

Thomas Vermaelen en Arsenal zijn het eens geworden over een transfer van de 23-jarige Belg. De verdediger, die vrijdag medisch gekeurd zal worden in Londen, bevestigde dit nieuws tegenover De Gazet van Antwerpen. Ajax zal zo'n twaalf miljoen euro ontvangen voor Vermaelen.

Arsenal werd het in een eerder stadium al eens met Ajax over de transfersom. Vrijdag vliegt Vermaelen naar Londen om de laatste details af te ronden en zijn handtekening te zetten onder een vierjarig contract. Met de transfer wordt de verdediger de op één na duurste speler ooit van België. Alleen met de overgang van Marrouane Fellaini van Standard Luik naar Everton was meer geld gemoeid.

Ondanks het feit dat Vermaelen dolgraag naar Arsenal wil verhuizen, duurden de onderhandelingen tussen beide partijen vrij lang. Belangenbehartiger Sören Lerby stelde zich tijdens de gesprekken hard op, maar het akkoord is nu daar. "De handtekening is er nog niet, maar alles komt in orde," vertelde Vermaelen aan De Gazet van Antwerpen. "Vrijdag vlieg ik naar Londen om me medisch te laten keuren. Daarna hoop ik mijn handtekening te zetten. Jongens, ik voel me zó trots. Arsenal is een fantastische club, als kind zag ik ze al graag."

De verdediger is zo trots als een pauw dat hij voor Arsenal mag gaan voetballen. "Arsène Wenger staat voor mooi, aanvallend voetbal en durft met jonge talenten te werken. Dat spreekt me enorm aan," aldus Vermaelen. "Niet dat dat de doorslag gegeven heeft. Als een club als Arsenal voor de deur staat, dan gá je. Ik ben zo trots dat ik dit als 23-jarige Antwerpenaar realiseer."

"Als ik vrijdag in het Emirates Stadium sta, zal ik zwaar onder de indruk zijn. Er gaat heel wat veranderen in mijn leven. Komend seizoen sta ik plots tegen de beste spitsen ter wereld. Dat schrikt me niet af, ik ga alles geven wat in mijn lijf zit. Dit is één van de mooiste dagen uit mijn leven."

CD: Cosmic Gate - Sign of the times

Het is een tijdje stil geweest rondom Cosmic Gate, maar na de succesvolle nieuwe singel 'Body Of Conflict', keren de trance-pioniers terug naar Blackhole Recordings en brengen hun vierde artiestenalbum uit: Sign Of The Times. Hebben de heren het nog in zich om een succesvol artiestenalbum uit te brengen of zijn ze een beetje stoffig geworden. We gaan het merken met Sign Of The Times.

Vakantiebaantje nog makkelijk te vinden

Zo goed als vier op de vijf jongeren (78,9 procent) hebben dit jaar ondanks de crisis geen moeite gehad een vakantiebaan te vinden. Dat blijkt uit het jaarlijkse vakantiewerkonderzoek van vakbond FNV Jong dat vandaag is gepubliceerd.

"De verwachting was dat jongeren het vanwege de crisis moeilijk zouden krijgen deze zomer, maar niets is minder waar", aldus Jeroen de Glas, voorzitter van FNV Jong. Wel gaan dit jaar iets minder jongeren in de vakantie aan de bak dan vorig jaar. Ruim driekwart van de jeugd, zo'n 1,2 miljoen mensen, gaat aan de slag tegen 82,4 procent vorig jaar.

Jongeren hebben aangegeven dat zij het liefst in een winkel gaan werken, een kwart ziet een baan in de horeca zitten en 10 procent in de zorg. Het grootste deel van de vakantiewerkers gaat aan de slag bij het bedrijf waar ze al een bijbaan hebben. Een op de vijf vond het vakantiebaantje via vrienden of familie. Slechts 6,6 procent vindt een betrekking door te reageren op een advertentie.

Volgens FNV Jong hebben jongeren net als volwassenen te maken met de loonkloof tussen mannen en vrouwen. Jongens krijgen gemiddeld een hoger salaris dan meisjes, ook al gaat het om hetzelfde werk.

Speurhond 11 september 2001 gekloond

Een speurhond die actief was na de aanslagen van 11 september 2001, is gekloond. De vijf kopieën werden gisteren in Los Angeles overhandigd aan de baas van de reddingshond die in april stierf.

De Duitse herder Trakr hielp als een van de eerste speurhonden mee bij de zoektocht naar slachtoffers van de radicaalislamitische terreur in New York. Hij ontdekte na bijna 48 uur ononderbroken inzet de laatste overlevende in het puin van de twee torens van het World Trade Center.

De voormalige eigenaar van Trakr, de Canadese ex-politieman James Symington, nam de puppyklonen ontroerd in ontvangst. Hij zei te hopen dat Trust, Valor, Prodigy, Solace en Deja Vu in de voetsporen van hun origineel treden.

Het klonen was de hoofdprijs in een wedstrijd van een commercieel kloonbedrijf, dat op zoek was naar de meest "kloonwaardige" hond ter wereld.

Boek: Jeffrey Wijnberg - Het neurotisch handboek

Krijg jij ook jeuk van al die mensen die menen dat je alles maar positief moet bekijken? Of van mensen die schijnbaar genieten van het uren gedachteloos tegen je aan kletsen op de door jou intens verafschuwde en gevreesde jaarlijkse buurtbarbecue? Dan ben je niet de enige. Psycholoog Jeffrey Wijnberg krijgt namelijk dagelijks gelijkgestemden in zijn praktijk, die niet weten hoe ze hun karakter kunnen verantwoorden naar de immer dwingende optimistische maatschappij. Met Het neurotisch handboek wil Wijnberg een lans breken voor eenieder die het leven liever lijdzaam ondergaat en niets wil weten van de vele zelfhulpboeken voor positivo’s.


Auw! Mijn klauw!

Leona. Wat een mooie naam. Het klinkt een beetje exotisch. In mijn gedachten kwamen de beelden van een mooie vrouw omhoog. Leona was lang, droeg een wijd luchtig jurkje van zwarte ruisende stof en haar lange donkere haren dansten in de zwoele wind. De lage zon maakte dat de gebronsde huid van haar zachte armen er nog gebronsder uitzag. Haar donkerbruine ogen deden me verlangen naar donkere opwindende zaken waar een getrouwde man van mijn leeftijd eigenlijk niet naar zou moeten verlangen.

Spaans voetbalelftal nadert record

Het Spaanse voetbalelftal is na de winst op Irak (1-0) goed op weg om het record van 'ongeslagen status' te evenaren.

Dat record staat op naam van Brazilië, in de periode 1993 - 1996 lukte het de Seleção Canarinho om 35 duels op rij ongeslagen te blijven. Wanneer Spanje zaterdag niet verliest van organisator Zuid-Afrika, evenaart de ploeg van coach Del Bosque deze prestatie.

Woensdag werd er alvast één record geëvenaard. Het doelpunt van David Villa betekende niet alleen de winst voor Spanje, maar ook de veertiende winst op rij. Deze prestatie werd in het verleden al eens door Australië, Frankrijk en opnieuw Brazilië neergezet.

Haase heeft geen ontsteking in knie

Tennisser Robin Haase heeft geen ontsteking in zijn rechterknie. Dat is de conclusie uit het onderzoek dat woensdag plaatsvond in een ziekenhuis in Rotterdam.

Al vanaf de afgelopen herfst is de geboren Hagenees bezig met de revalidatie van twee knieoperaties. Steeds kreeg hij een terugslag te verduren.

"Blijkbaar is er een spiertje geïrriteerd", aldus Haase. Volgens hem is het positief nieuws dat er geen ontsteking is geconstateerd. "Nu ga ik met mij fysio bespreken in welke mate ik weer kan beginnen met oefeningen."

Snelheid geboden bij selectie Fortuna

Fortuna Sittard lijkt gered. De Limburgse club mag ook volgend seizoen in de Jupiler League acteren, maar moet nog wel een waardige selectie op de been zien te brengen.

De club verwacht volgens bestuurslid Srja Philippen dat zeventig procent van de selectie sowieso aanblijft bij de club, zo bericht de Limburgse omroep L1. Op korte termijn hoopt de club de spelersgroep rond te hebben.

Fortuna probeert om de sleutelspelers zo snel mogelijk een contract aan te bieden om zodoende zeker te zijn van een aardige groep met spelers. Er is reeds contact opgenomen met verschillende spelers.

Dat gebeurde direct nadat de rechter bepaalde dat Fortuna het kort geding, dat het had aangespannen tegen de KNVB, had gewonnen. Sluitpost David Meul is gebeld en de spelers Charlie van den Ouweland en Gino Facenna zijn ook op de hoogte gesteld.

Drogba zes CL-duels geschorst

Chelsea-aanvaller Didier Drogba is door de UEFA voor zes duels -waarvan twee voorwaardelijk- in de Champions League geschorst. Aanleiding daarvoor zijn zijn uitlatingen na afloop van de halve finale tegen Barcelona.

Teamgenoot van Drogba, Jose Bosingwa, moet vier Champions League-wedstrijden toekijken. In de return van de halve finale (1-1) vond Chelsea dat het een strafschop moest krijgen. De scheidsrechter besliste echter anders.

Naast de schorsingen kreeg Chelsea ook een boete van 100.000 euro. Die boete is te wijten aan de uitlatingen van de spelers en het gooien van voorwerpen door de supporters. Volgens de UEFA heeft Chelsea drie dagen om in beroep te gaan tegen de uitspraak.

Lampre schorst Caucchioli

Lampre heeft met onmiddellijke ingang renner Pietro Caucchioli geschorst tot nader order. De Italiaan hoort bij de vijf renners waarbij een opvallende bloedwaarde is geconstateerd.

Francesco De Bonis, renner van Diquigiovanni, mag van zijn ploegleiding voorlopig ook niet koersen. Naast deze twee namen gaat het om drie Spaanse renners, de namen daarvan heeft de UCI eerder vandaag naar buiten gebracht. De ploegleidingen zijn ook op de hoogte gesteld.

De opvallende bloedwaarden zouden van afgelopen september zijn, toen Caucchioli nog niet reed voor Lampre. "Zijn gegevens van 2009 waarover wij beschikken vertonen geen afwijkingen", aldus een woordvoerder.

Dementieva verslikt zich in Française

De Russische Jelena Dementieva heeft een verrassende nederlaag geleden op het WTA-toernooi van Eastbourne. Tegen de Française Virginie Razzano moest ze na een driesetter het onderspit delven: 0-6, 6-3 en 6-7(4).

In de eerste set kwam Miss Elastic er niet aan te pas. Vervolgens vocht de als eerste geplaatse knap terug in de tweede set met de setwinst tot gevolg. Uiteindelijk moest ze in de tie-break van de derde set haar meerdere erkennen in de 26-jarige Franse.

Razzano neemt het in de volgende ronde op tegen de Poolse Agnieszka Radwanska, die ten koste van de Chinese Li Na de volgende ronde bereikte. Na gaf bij een 3-1 stand in de eerste set op vanwege een blessure.

Van Houwelingen: "Weening nog niet in Tour-vorm"

Voor de komende Tour de France zit Rabobank-renner Pieter Weening in de voorselectie van zijn ploeg. De komende dagen in de Ronde van Zwitserland zal hij naar voren moeten rijden om de ploegleiding te overtuigen van zijn kunnen.

Woensdag was hij in de etappe naar Serfaus de beste Nederlander met een 43e plek. Ploegleider Adri van Houwelingen was niet echt enthousiast over de geleverde prestatie. "We hadden op iets meer gehoopt. Pieter reed niet goed, maar gelukkig ook niet echt slecht. Een beetje er tussenin. Laten we hopen dat hij zich de komende dagen wat meer toont."

Het algemeen klassement van de Ronde van Zwitserland wordt aangevoerd door de Sloveen Valjavec uit de AG2R-ploeg. Weening is terug te vinden op de 36ste plek, met een achterstand van ruim drie minuten. Rabobank maakt na deze ronde de definitieve selectie voor La Grande Boucle bekend.

Zwemleraar Benno L. gaf ook les op naaktstrand

De van ontucht verdachte Benno L. uit Den Bosch stimuleerde kinderen jarenlang openlijk om naar een naaktstrand in de buurt van Den Bosch te komen om daar onder zijn begeleiding 'spelletjes te doen'. Op zijn internetsite gericht op kinderen, die op verzoek van de politie inmiddels uit de lucht is gehaald, schreef de zwemleraar dat het strand schoon en veilig is en dat hij daar zwemles geeft en andere activiteiten organiseert, waaronder 'stoeien met mijn zwemleraar'.

Er staan ook foto's van naakte kinderen op de webpagina. Voor de publicatie daarvan hebben de ouders schriftelijke toestemming gegeven, zegt L. in een begeleidende tekst. 'Kijk kritisch naar deze site', luidt de oproep. 'Heb je op- of aanmerkingen, hoor ik dit graag. Uw kritiek is ons beste advies.'

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Den Bosch noemt de informatie op de website 'uitermate zorgwekkend'. Volgens haar was de betrokken officier van justitie er niet van op de hoogte. 'Je moet je natuurlijk afvragen hoe je er tegenaan zou kijken zonder de kennis van nu. Maar dit wordt zeker meegenomen in het onderzoek naar de verdachte.'

Benno L. werd vorige week maandag opgepakt op verdenking van ontucht met kinderen. De politie kwam in actie na een melding. Justitie wil niet bevestigen dat die melding kwam van een computerreparateur die op een computer van L. grote hoeveelheden seksueel getinte foto's van kinderen zou hebben aangetroffen. Dat werd gisteren gemeld door het Eindhovens Dagblad.

Dinsdagavond maakte de politie bekend tienduizenden 'belastende' foto's en filmpjes op computers en digitale opslagapparatuur van L. te hebben gevonden. Het materiaal bevat beelden van zeker 98 meisjes in de leeftijd van 6 tot 16 jaar. Naast 'seksueel getinte' foto's gaat het om ontuchtige handelingen. Welke handelingen dat precies zijn, wordt niet toegelicht. Van verkrachting is geen sprake.

Van L. was bekend dat hij in en rond het zwembad veel fotografeerde, ook onder water. Sinds 2001 beheerde hij vier verschillende websites waarop meer dan duizend foto's van zwemmende kinderen zijn verzameld, ten dele van de zwemleraar zelf. Geen van die foto's lijkt pornografisch. L. organiseerde ook een fotowedstrijd met de oproep aan kinderen om hun eigen zwem- en strandbeelden in te sturen. Daar stond een prijs tegenover.

De 59-jarige zwemschoolhouder gold als een voorvechter van de integratie van kinderen met een handicap en was onder meer gespecialiseerd in het lesgeven van kinderen met een beperking. Daarnaast was hij bestuurslid van de door hemzelf opgerichte 'katholieke stichting zwemintegratie'. De twee medebestuursleden traden op als vrijwilliger. Ze wilden hun positie woensdag niet toelichten of commentaar geven op de verdenking tegen L.

De zweminstructeur drong bij de gemeente Den Bosch geregeld aan op voorzieningen voor gehandicapten.

Zijn zwemlessen werden deels vergoed uit het persoonsgebonden budget van de kinderen. Ook pleitte hij voor een houten vlonder in de recreatieplas voor naturisten, om het zwemwater beter toegankelijk te maken voor mensen met een handicap.

Daarnaast brak hij jarenlang een lans voor een eigen zwembad, speciaal voor mensen met een beperking. Dat zou volgens hem niet alleen moeten dienen als zwemgelegenheid, maar ook als 'sauna en gemeenschapshuis, om sociale contacten te leggen.'

Jury lovend over K3-act van Sonja Silva

Actrice en zangeres Sonja Silva mag door naar de volgende ronde in de talentenjacht K2 zoekt K3 van de tv-zenders SBS6 en VTM. Dit verklapte jurylid Patty Brard gisteren in Shownieuws.

Volgens Brard waren haar mede-juryleden Marc Forno, Axana Ceulemans en Miguel Wiels allemaal "aangenaam verrast" door de zangkwaliteiten van Sonja Silva. Of Silva echt kans maakt de blonde Kathleen Aerts op te volgen, is nog maar zeer de vraag. Brard: "Ze is door, maar ik weet niet voor hoelang."

Silva had dinsdag alle moed bij elkaar geraapt om toch auditie te doen voor K3. Ze overtuigde de jury met haar vertolking van het K3-lied Verliefd. Aanvankelijk zag ze een openbare auditie voor de tv-camera's helemaal niet zitten. Silva is echter van mening dat K3 "wel een beetje peper, een beetje kleur kan gebruiken" en kwam dinsdag tot ieders verbazing toch opdagen bij de Nederlandse auditie in Ahoy in Rotterdam.

Er volgen nog twee audities in België. K2 zoekt K3 komt in het najaar op de buis in Vlaanderen en Nederland.

Google buigt voor Duitse privacy-eisen

Internetgigant Google gaat in Duitsland de opnames die gemaakt zijn met Google Street View ook in het eigen bestand anonimiseren als mensen daar om vragen. Dat hebben de Duitse autoriteiten gisteren bekendgemaakt.

Eerder maakte het bedrijf al mensen, auto's en huizen onherkenbaar op foto's die op internet gepubliceerd worden. Google Street View wil foto's van iedere straat ter wereld laten zien. Daarvoor rijdt een auto met een enorme camera op het dak om foto's te maken van de omgeving inclusief de aanwezige personen.

Critici zien de foto's als inbreuk op de privacy. Griekenland verbood Google vorige maand om nog te fotograferen tenzij het bekendmaakt hoe lang het beelden in bezit houdt en hoe het mensen waarschuwt dat ze gefotografeerd kunnen worden.

Google heeft al vele honderden foto's van internet moeten halen na klachten over schending van de privacy. Onder meer een foto van een kotsende man, iemand die een seksshop verlaat en iemand die gearresteerd werd op het moment dat de Google-auto voorbijreed. In Nederland werd onder meer een foto van Beau van Erven Dorens verwijderd, die buiten stond toen Google voorbij reed.

Xbox 360 met vernieuwde hardware gespot

Af en toe ondergaat een console een hardwarematige update. Zo ook in Japan, daar werd recentelijk een Arcade Xbox 360 aangetroffen die beschikte over een snelle Samsung NAND en 512mb werkgeheugen. Waarom Microsoft deze upgrade heeft toegepast is niet duidelijk.

Ter vergelijking:
De Jasper, zoals deze uitkwam bij de launch, beschikte over een NAND-flashchip van 2gbit en ongeveer 214mb internal Usable Memory.

De Xbox 360 die ze troffen in Japan beschikte over een NAND van 4gbit en zo'n 512mb interne UM. Een flinke hardwarematige stap voorwaarts, zo lijkt het.

Het lijkt er op dat de consoles die geproduceerd zijn na 29 april 2009 zullen beschikken over deze nieuwe flashchip.



Uitslag Zuid-Afrika - Nieuw-Zeeland

Zuid-Afrika heeft woensdagavond gedaan wat het moest doen om de kans op kwalificatie voor de halve finale van de Confederations Cup levend te houden. In Rustenburg werd met 2-0 gewonnen van Nieuw Zeeland, dat na twee speelronden al is uitgeschakeld voor de knock out-fase.

Net als tegen Irak waren de Zuid-Afrikanen tegen Nieuw-Zeeland de bovenliggende partij. Het gastland trok enthousiast ten aanval, maar miste vaak de precisie om echt gevaarlijk te worden. Een aanval over links in de 21ste minuut leverde de verdiende 1-0 op voor Zuid-Afrika. Bernard Parker werkte een voorzet van Peter Masilela achter doelman Glen Moss.

Spits Parker nam hiermee revanche voor hèt moment van het duel tegen Irak, toen de aanvaller een kopbal van een ploeggenoot van de Iraakse doellijn haalde. Zuid-Afrika had in het eerste bedrijf weinig te vrezen van het kwaliteitsarme Nieuw-Zeeland, dat gokte op standaardsituaties om voor gevaar te zorgen. Doelman van de thuisploeg Itumeleng Khune kreeg echter geen moeilijk werk te doen.

Zuid-Afrika hield ook na rust het heft in handen en kwam al vrij snel op 2-0. Opnieuw was het een voorzet van Masilela die Parker bereikte. De spits was Ivan Vicelich te slim af en passeerde Moss in de verre hoek: 2-0. De ploeg van bondscoach Joel Santana kreeg in het resterende deel van de wedstrijd genoeg mogelijkheden om de score uit te bouwen. Onnauwkeurigheid stond echter een ruimere overwinning op de arme Nieuw-Zeelanders in de weg.

Zuid-Afrika is hierdoor nog niet helemaal zeker van de halve finale. Het thuisland heeft in de laatste groepswedstrijd tegen Spanje een punt nodig om Irak van het lijf te kunnen houden. De Aziaten moeten op hun beurt flink scoren tegen het reeds uitgeschakelde Nieuw-Zeeland om uitzicht te houden op de laatste vier.

Karakteristieken

Zuid-Afrika - Nieuw-Zeeland 2-0
21' Bernard Parker 2-0
52' Bernard Parker 2-0

Stadion: Royal Bafokeng Stadion, Rustenburg
Toeschouwers: 36.598
Arbiter: Benito Archundia (Mex)
Gele kaart: Pienaar (Zuid-Afrika), Christie, Boyens, Smeltz, Vicelich (Nieuw-Zeeland)

Opstellingen:

Zuid-Afrika: Khune; Gaxa, A. Mokoena, Booth, Masilela, Pienaar, Dikgacoi, Parker (S. Tshabalala/81), Sibaya, Modise, Fanteni (Mashego/62).

Nieuw-Zeeland: Moss; Mulligan, Vicelich, Boyens, Lochhead, Christie, Elliott, Brown (Oughton/55), Bertos (James/66), Killen (Wood/75), Smeltz.

Oblivion en Bioshock in één doosje

Wat hebben Bethesda's Elder Scrolls IV en 2K games' Bioshock gemeen? Het zijn beide buitengewoon goede games. De exacte reden is niet bekend, maar er zal een bundel komen waarbij je beide games kan spelen voor een zacht prijsje.

De bundel zal over een klein maandje uitkomen voor een schamele $39,99 voor de Xbox 360 en slechts $29,99 voor de pc. Een buitenkansje dus. (Of/) Wanneer de bundel uitkomt in Europa heeft Bethesda nog niet aangekondigd. Het is niet gezegd dat de bundel exclusief in Noord Amerika zal verschijnen, mocht dat het geval zijn dan zijn deze games zeker het importeren waard, toch?



Tequila, moeders en slowmotion in Call Of Juarez trailer

Enkele jaren terug verscheen Call Of Juarez, een western shooter van niveau. Dit jaar verschijnt het vervolg, Call Of Juarez: Bound In Blood, op de Xbox 360, Playstation 3 en PC. In de game gaan de broertjes McCall op pad om de uitgebroken pleuris de kop in te drukken, maar vooral om zelf de pleuris uit te laten breken.

Vandaag hebben we een nieuwe trailer voor jullie met veel slowmotion actie en een toepasselijk lied op de achtergrond.

Twente mag Rajkovic nog een jaar huren

De centrale verdediger Slobodan Rajkovic zal volgend seizoen opnieuw op huurbasis bij FC Twente spelen. De Serviër speelde afgelopen seizoen één seizoenshelft mee bij de Tukkers.

Aanvankelijk zou Rajkovic het hele seizoen kunnen uitkomen voor Twente. De Tukkers konden hem echter maar één seizoenshelft opstellen, daar hij een langdurige schorsing kreeg opgelegd van de FIFA. Dit vanwege het feit dat hij op de Olympische Spelen naar een scheidsrechter zou hebben gespuwd.

In het seizoen 2007/2008 speelde de mandekker ook al in Nederland. PSV huurde hem in dat seizoen van de club waar hij op de loonlijst staat, Chelsea.

Afgelopen seizoen wist Rajkovic na de winterstop een basisplaats af te dwingen bij Twente. Hij maakte zijn opwachting in dertien competitiewedstrijden. Derhalve wilde de club uit Enschede Rajkovic nog een seizoen huren.