CD: Cosmic Gate - Sign of the times

Het is een tijdje stil geweest rondom Cosmic Gate, maar na de succesvolle nieuwe singel 'Body Of Conflict', keren de trance-pioniers terug naar Blackhole Recordings en brengen hun vierde artiestenalbum uit: Sign Of The Times. Hebben de heren het nog in zich om een succesvol artiestenalbum uit te brengen of zijn ze een beetje stoffig geworden. We gaan het merken met Sign Of The Times.

Stoffig zijn de heren in ieder geval niet geworden. Dit nieuwe artiestenalbum bevat 13 tracks die elk de grens opzoeken van de hedendaagse muziek. Van de 13 nummers die op het album staan, zijn er 12 gloednieuw. De heren hebben dus zeker niet stil gezeten. Het album begint rustig met ‘Open Your Heart’ dit is een typische tranceplaat die ondersteund wordt door heerlijke vrouwelijke vocals. Tiff Lacey krijgt de eer om dit album te openen. ‘Londen Rain’ heeft een zeer bekend klinkend intro, Tďesto-fans zullen het bijna meteen kunnen herkennen. Ook niet zo heel raar aangezien dit album is uitgebracht op het Blackhole label. Er zitten wel degelijk iets van invloeden daarvan in. ‘Flatline’ heeft qua baslijn nogal wat weg van 'Back In Your Head'. Het onderscheid tussen deze twee platen wordt even aangestipt met de vocals van Kyler England.

Over de vocals trouwens niets te klagen op dit album. De heerlijke stemmen van onder andere Emma Hewitt, Tommy Clint en Denise Rivera kunnen je even wegvoeren naar een andere wereld. Zo horen vocals in een trancenummer ook zeker te zijn. ‘Not Enough Time’ is daar een goed voorbeeld van. Emma Hewitts sensuele stem en de dramatische bas in combinatie met de opzwepende breaks voelen haast perfect aan. Dit is de nieuwe Cosmic Gate anno 2009. Na een tweetal instrumentale tracks kom je uit bij ‘Only Time’. Aan Tommy Clint de eer om als eerste mannelijke vocal zijn stem te laten horen op dit schijfje. De track springt er niet opvallend uit, klinkt erg commercieel en doet 'dertien-in-een-dozijn'-achtig aan. Dit nieuwe album wordt afgesloten door ‘Seize The Day’. Een lekker downtempo nummer waarmee deze tracklist wordt afgesloten.

Het is zeker niet de Cosmic Gate die we gewend zijn. Maar dat was al duidelijk te merken aan de tracks die zo af en toe uitkwamen van de mannen. Ze zoeken heel erg de grenzen op van de nieuwe dancescene, daardoor voelt dit album heel erg commercieel aan. De heren gaan hier toch meer voor de radio-nummers dan voor de tracks waarmee ze de dansvloeren altijd wel vol kregen. Blijven hangen in het verleden is ook niet goed, zeker niet als de dancescene om je heen volop in beweging blijft. Toch mogen we hopen dat ze bij het volgende album weer iets meer van zichzelf laten zien. Vind je het heerlijk om naar een commerciële trance-cd te luisteren, dan is dit zeker een album voor jou. Ben je nou helemaal Cosmic Gate-verslaafd, luister het dan alsjeblieft niet. Je zult namelijk heimwee krijgen naar de good old days.

Tracklist
01. Open Your Heart (feat. Tiff Lacey)
02. London Rain
03. Flatline (feat. Kyler England)
04. Sign of the Times
05. Under Your Spell (feat. Aruna)
06. Not Enough Time (feat. Emma Hewitt)
07. F.A.V.
08. Trip To PD
09. Only Time (feat. Tommy Clint)
10. Arctic Sunset
11. Body of Conflict (feat. Denise Rivera)
12. Whatever
13. Seize The Day


Label: Black Hole Recordings Releasedatum: april 2009
Waardering:

Kijk voor meer muziek in CD's.