Definitieve selectie Rabobank bekend

Sjors (Sj0rSz)
Pieter Weening en Koos Moerenhout zijn de laatste twee afvallers bij Rabobank. Zij zullen op 4 juli niet aan de start van de Tour de France verschijnen. Eerder viel ook Bram Tankink al af.

De formatie van Rabobank, die dit jaar aan La Grande Boucle gaat deelnemen, heeft vier landgenoten binnen de gelederen. Robert Gesink, Laurens ten Dam, Stef Clement en Joost Posthuma zijn de uitverkorenen om aan de start in Monaco te verschijnen.

Denis Menchov mag zich tijdens de Franse wielerronde kopman van de Nederlandse wielerformatie noemen. Verder behoren ook de Duitser Grischa Niermann en de Spanjaarden Oscar Freire, Juan Antonio Flecha en Juan Manuel Garate tot de selectie.

Erik Breukink liet weten met Menchov een serieuze kandidaat voor de eindzege in huis te hebben. "Denis Menchov is uiteraard onze absolute kopman. Als Denis het niveau van de Giro haalt, kan hij meedoen om de hoogste plaatsen," aldus de ploegleider van Rabobank, die ook één en ander van Gesink verwacht. "Nu is het voor Robert wel helemaal niet. Toch verwachten we van hem een hele belangrijke rol in de bergen. Dat is zijn terrein en hij heeft in de Dauphiné laten zien in vorm te zijn."

Dé grote favoriet in de ogen van Breukink is toch wel Alberto Contador, die voor Astana rijdt. "Al kan ik nu niet inschatten hoe het allemaal met Astana gaat lopen. Achter Contador komt een groep waar ook Denis bij zit. Verder: Sastre, Evans, de Schlecks en misschien ook Leipheimer en Armstrong."


Definitieve selectie Rabobank:
Denis Menchov (Rus), Robert Gesink, Laurens ten Dam, Stef Clement en Joost Posthuma (allen Ned), Grischa Niermann (Dui), Oscar Freire, Juan Antonio Flecha en Juan Manuel Garate (allen Spa)