Geen alcohol op Haagse schoolfeesten

Wethouder Bert van Alphen (GroenLinks, volksgezondheid) geeft morgen het startschot voor de campagne Onderwijs alcoholvrij. Daarmee is Den Haag naar eigen zeggen de eerste grote stad die alcohol op scholen weert. Dat betekent geen alcoholische dranken meer op schoolfeesten.

De campagne, die op alle scholen wordt gevoerd, heeft als doel verantwoord alcoholgebruik te stimuleren. Om die boodschap kracht bij te zetten heeft het Haags gemeentebestuur besloten geen ontheffing meer te verlenen voor de verkoop van alcohol op schoolfeesten. De schoolbesturen en de ouders van de scholieren zijn ingelicht over de nieuwe koers. De leerlingen van alle 52 middelbare scholen vinden deze week een fietszadelhoesje met informatie over de campagne op hun fiets.

Van de Haagse scholieren in het voortgezet onderwijs heeft 77 procent al eens alcohol gedronken. Uit onderzoek is gebleken dat het voor de gezondheid van jongeren beter is om het drinken van alcohol uit te stellen tot na het 18e jaar, aldus de gemeente.


Geen alcohol meer op Haagse schoolfeesten  (foto: DAG)