Michael Moore collecteert voor 'arme' CEO's

Michael Moore, de kritische Amerikaanse filmmaker, collecteerde bij de teaser voor zijn nieuwe documentaire bij bioscopen in New York, Los Angeles en Washington voor 'arme' CEO's (Chief Executive Officer).

Volgens Moore hebben de topmannen van financiële instellingen het zo slecht dat de gewone burger niet alleen de bailouts, maar ook een extraatje moeten betalen voor de armoedige CEO's.

Sommigen mensen uit het publiek trapten er met open ogen in en gaven geld. Volgens Moore gaat het geld echter niet naar de topmannen, maar naar de voedselbank. Ook zette Moore de oproep op Youtube.

De ironische actie van Moore is een reclamestunt voor zijn nieuwe film, die over de huidige financiële en economische crisis gaat. Hij zoomt in op de regeringen Bush en Obama en neemt een kijk achter de vele bailouts die de Amerikaanse financiële instellingen van de ondergang gered hebben over de rug van de belastingbetaler.

De nieuwe documentaire, die nog geen titel heeft, moet op 2 oktober dit jaar uitkomen. Met de docu's Bowling for Columbine, Fahrenheit 9/11 en Sicko wist Moore drie van de vijf best bekeken documentaires ooit te maken.

Michael Moore: Save our CEOs