Blote kont in stadion blijft onbestraft

Een FC Twentefan was vorig jaar uitzinnig van vreugde toen zijn club op gelijke hoogte kwam in de wedstrijd tegen Ajax. Om zijn vreugde te tonen, trok de kerel zijn broek naar beneden en liet zowel zijn kont als jongeheer zien aan de overige supporters. De man uit Enschede heeft mazzel, want de rechter van de Asser rechtbank legde hem slechts een voorwaardelijke straf op.

De Tukker moest voorkomen in de Drentse hoofdstad, omdat de playoffwedstrijd FC Twente- Ajax vorig jaar 10 mei plaatsvond in het stadion van FC Emmen. De 32-jarige man was door het dolle heen toen zijn cluppie de gelijkmaker scoorde, en in al zijn enthousiasme maakte de kerel in adamskostuum een vreugdedansje. Omdat er ook gezinnen met jonge kinderen naar het stadion komen, waren de rechter en de officier van justitie niet zo gecharmeerd van de ongetwijfeld ludieke actie.

Omdat de Tukker flink wat op zijn voetbalkerfstok heeft, zoals in totaal ruim zes jaar aan stadionverboden, openlijke geweldplegingen en vernielingen, werd een maand voorwaardelijke gevangenisstraf met twee jaar proeftijd geëist. Omdat de rechter het lullig vond dat de beste man wegens dit akkefietje in het Drentse land tot 3 april 2010 geen stadion meer in komt en de zaak ook niet verwant is aan de andere zaken, streek de rechter over zijn hart en legde de supporter een aanzienlijk lagere straf op. Met een voorwaardelijke geldboete van driehonderd euro met twee jaar proeftijd mag de Tukker dan ook zijn handen dichtknijpen.