[IJshockey] Tilburg ontsnapt in eigen huis

De Tilburg Trappers hebben in eigen huis een 2-1 voorsprong genomen in de play-offserie tegen de Nijmegen Devils. Taggart Desmet bracht de winnende 2-1 op het scorebord.

De Tilburgers haalden deze wedstrijd niet hun normale niveau, maar Nijmegen liet alsnog de kans liggen om de Trappers in eigen huis te verslaan. Nijmegen speelde zelf namelijk ook niet al te best. Slechte passing domineerde het wedstrijdbeeld, vermoedelijk door de spanning en het belang van de wedstrijd. Tilburg kwam wel snel op voorsprong in hun eerste powerplay via voormalig Nijmegenaar Bob Teunissen.

Na deze openingstreffer kreeg Tilburg direct weer een enorme kans in de powerplay via Stanislav Nazarov, maar hij schoot naast het doel. Nijmegen kwam vervolgens beter in de wedstrijd en wist ook in enkele man-meer-situaties een aantal kansen te creëren, maar wist het doel niet te vinden. Acht seconden voor het einde van de eerste periode maakte Nijmegen echter alsnog gelijk. Een schot van Stephan Kreuzmann werd van richting veranderd en viel voor de stick van de vrijstaande Levi Houkes die de puck voor het intikken had.

De tweede periode was ondanks dat er niet gescoord werd leuker om naar te kijken, vooral omdat er niet zoveel straffen werden uitgedeeld in deze periode. Nijmegen kreeg een grote kans via TJ Sakaluk. De goaltjesdief had de puck voor het intikken maar raakte hem verkeerd. Ook Tilburg kreeg een grote kans via verdediger Don Nichols.

De derde periode kreeg Nijmegen maar liefst vier powerplays, maar de Devils kwamen niet tot scoren. Zelfs toen goalie Billy Thompson op het ijs lag wist Jesse Baraniuk niet te scoren: hij schoot naast het open doel. Tilburg mocht via Taggart Desmet een penalty shot nemen, maar zijn inzet werd gestopt door Boris Ackers. Even later werd Desmet alsnog de held van de avond. Doug Stienstra zette een screen voor de goalie waardoor hij de puck niet kon zien en Desmet scoorde over de linkerschouder van Ackers.