Voetbal: Uitslagen KNVB Beker 05/03

Vanavond werden er twee duels gespeeld in de KNVB Beker. AZ nam het thuis op tegen NAC Breda en Roda JC speelde tegen FC Volendam. Gisteren plaatsten sc Heerenveen en FC Twente zich al voor de halve finales.

Roda JC - FC Volendam

In de gehele eerste helft waren er maar weinig kansen te bespeuren voor FC Volendam, maar in de 15e minuut was het dan wel direct raak. Uit een corner van Van Dijk zorgde Bakens voor de 0-1 voorsprong. Roda JC kreeg veel kansen maar wist deze niet te verzilveren. Na de rust lukte het de ploeg uit Kerkrade dan wel, Yulu Matondo zorgde van afstand voor de 1-1, en ruim tien minuten later was het Davy de Fauw die de 2-1 aantekende. Lang kon het echter niet genieten van die voorsprong, want dankzij een counter in de 74e minuut van Volendam kwam de rodelantaarndrager van de Eredivisie weer langszij. In de verlenging was het opnieuw Platje die met een volley in de kruising voor de 2-3 eindstand zorgde.

Karakteristieken:

Roda JC - FC Volendam 2-3 (n.v.)
15’ Bakens 0-1
55’ Yulu Matondo 1-1
67’ De Fauw 2-1
74’ Platje 2-2
96’ Platje 2-3

Toeschouwers: 4.200
Scheidsrechter: Blom
Stadion: Parkstad Limburg Stadion
Gele kaart: Linssen (Roda JC)

Opstellingen

Roda JC: Castro, Linssen (Delorge/106), De Wree, De Fauw, De Jong, Janssen, Meeuwis, Bodor, Hadouir (Vandamme/106), Yulu Matondo, Cissé (Kah/116)

FC Volendam: Verhoeven, Maynard, Bakens, Schilder, Koning, De Lange, Hofstede (De Wit/30), Meijers (Boots/101), v.Dijk (Platje/62), Sheotahul, v.Zaanen

AZ - NAC Breda

Het elftal van Louis van Gaal kwam al na een klein kwartier op voorsprong door een doelpunt van Moussa Dembélé. De Belg scoorde door een foutje van Rob Penders. Al snel kregen de Alkmaarders een paar kansen om de score uit te breiden echter faalden de Alkmaarders hierin. Naarmate de eerste helft vorderde kwamen de gasten uit Breda wat meer in hun spel en kregen een paar kansen op een doelpunt.

Na de thee kwam NAC na 15 seconden goed weg doordat Martens namens de Alkmaarders vol de paal wist te raken. Even later kwam AZ-keeper Romero in de problemen op een schot van Boukhari en liet de bal tussen zijn handen doorschieten. Na deze gelijkmaker werd NAC sterker en werden de Alkmaarders wat ongelukkiger. Een kwartier voor tijd wist Anthony Lurling NAC de overwinning te bezorgen.

AZ - NAC Breda 1-2
13' Dembélé 1-0
55' Boukhari 1-1
77' Lurling 1-2

Toeschouwers: 14.598
Stadion: DSB-stadion, Alkmaar
Arbiter: Nijhuis
Gele kaart: Luijckx (AZ), Mtiliga, Fehér (NAC Breda)

Opstellingen:

AZ: Romero, Swerts (46/ Luijckx), Jaliens, Klavan, Poulsen, Dembélé, De Zeeuw, Schaars, Martens, El Hamdaoui, Pellè

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Fehér, Penders, Loran, Mtiliga, Kolkka, Kwakman, Gorter, Cairo (80/ v.d. Leegte), Lurling (83/ Reuser), Boukhari (87/Kramer)