Fries koopt nutteloze auto van 1,2 miljoen

Ondanks dat ons land gebukt gaat onder een recessie die zijn weerga niet kent, heeft een Friese vastgoedmagnaat een van de duurste auto's aller tijden besteld. Jan Riedstra uit Jelsum heeft namelijk de Mercedes SLR Sterling Moss besteld, met een prijskaartje van maar liefst 1,2 miljoen euro.

Een klein groepje kopers vloog afgelopen weekend naar Sicilië om het enige prototype van de vierwieler te bewonderen. Riedstra moest helaas afzeggen voor dit exclusieve feestje.

"Ach, die wagen had ik een jaar geleden al besteld", lacht de multimiljonair. Toch zou hij, met de slechte economische tijden in het achterhoofd, zo weer voor dit vehikel kiezen. "Absoluut. Die wagen is toch redelijk uniek - een echt collectors item - en waardevast. Wil je er vanaf, dan ben je hem zo weer kwijt."

Zeldzaam is de auto zeker, want er worden slechts 75 exemplaren van het nutteloze voertuig gemaakt. Omdat er geen dak of voorruit op de Mercedes zit, is de wagen alleen te berijden met mooi weer en een ouderwetse stofbril.

 


Mooie wagen, maar zonder dak weinig zinvol in ons land