Man breekt been expres om coke te smokkelen

In het kader van inventiviteit: je smokkelwaar camoufleren als gips. De methode om cocaïne ín je gips te smokkelen was al bekend. Een 66-jarige Chileense man dacht slimmer te zijn door zijn gebroken been volledig te omwikkelen met cocaïne en dat voor gips door te laten gaan. Alsof dat nog niet genoeg was, zat er ook nog cocaïne in zijn bagage: in een sixpack bier en in zijn holle krukken. Helaas voor hem werd hij al snel ontmaskerd op het vliegveld in Barcelona, Spanje.

De douane was de passagiers aan het controleren die woensdag arriveerden met een late vlucht vanuit Santiago, toen ze argwaan kregen tegen de 66-jarige Chileen. De cocaïne in zijn bagage werd al snel gevonden waarna de aandacht werd verlegd naar zijn been. Dat bleek volledig van cocaïne te zijn. In totaal probeerde de man 4,8 kilo van het witte goedje te smokkelen. 

Het plan van de Chileen was om sympathie op te wekken en zo langs de douane te glippen. Zijn beenbreuk is namelijk wel echt, maar het vermoeden bestaat dat de smokkelaar het been expres heeft gebroken, hierbij eventueel geholpen door twee handlangers. Het gebroken been moest de aandacht van het gips afleiden als de douane zou besluiten om het been aan een röntgenonderzoek te onderwerpen. 

Een politiewoordvoerder verklaarde tegenover CNN dat de man onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis is gebracht om zijn gebroken been in het gips te laten zetten.

Met dank aan vries007 voor de submit.