Christenen woedend om Gods telefoonnummer

Het leek zo'n goed idee. Bel 0644 244901 en je krijgt God aan de lijn. Helaas voelen door dit kunstproject vele gelovigen zich op hun tere zieltje getrapt.

Het telefoonnummer is een idee van kunstenaar Johan van der Dong uit het Groningse Grijpskerk. Hij doopte het kunstproject 'De hotline van God'. Wie bovengenoemd telefoonnummer belt, krijgt een voicemailbericht van Onze Lieve Heer te horen. Het nummer is een half jaar lang in gebruik.

Een ludieke actie, al kunnen christenen er niet om lachen. Volgens de Bond tegen het Vloeken nemen gelovigen aanstoot aan het project. "Ik heb een brief gekregen waarin staat dat gelovigen diepe eerbied hebben voor God, de Allerhoogste", vertelt van der Dong. Vervolgens citeert hij: "Een gelovige heeft een levende relatie met God, ervaart zijn trouw ook in de gebedsverhoringen. Een zinsnede als u spreekt met God, op dit moment ben ik niet aanwezig, wordt door gelovigen ervaren als Godonterend."

Volgens de Grijpskerker ziet de christenclub de humor niet in van het telefoonnummer. "Ze nemen het veel te letterlijk."

De opening van het unieke kunstproject is morgenmiddag om vier uur op het Groninger Noorderstation. Het geheel omvat een telefoon op een tafel, die constant afgaat. Verder staan er altaren bij, en hangen er platenhoezen aan de wand. Op deze albumcovers staan vrome kindertjes afgebeeld.