Kleuter gedood door radiator

De 4-jarige kleuter Pieter Willen uit het Belgische Stokkem is afgelopen woensdagavond rond 20.00 uur om het leven gekomen bij een dramatisch ongeval. Toen het jongetje in de badkamer stond, schoot de twee meter hoge radiator los uit de muur. De radiator viel boven op het jongetje, die door de klap om het leven kwam.

Pieter was zich klaar aan het maken om te gaan slapen. Hij stond aan de wastafel op een krukje toen hij net zijn tanden wilde gaan poetsen. Zijn moeder merkte dat de tandpasta op was en ging de badkamer uit om nieuwe te halen, liet haar schoonbroer Erik Willen weten. "Plots hoorde zij een zware slag. Toen ze de badkamer weer binnenkwam, zag ze Pieter onder de radiator liggen, in een grote plas bloed."

De moeder van Pieter alarmeerde direct de hulpdiensten die snel ter plaatse waren. Zij hebben een uur lang geprobeerd te jongen te reanimeren, maar om 21.30 uur bleek Pieter toch overleden te zijn.

Niet op de radiator geklommen

Het is nog niet officieel bekendgemaakt hoe het ongeval kon gebeuren. De familie laat weten dat de kleuter niet op de radiator kan zijn geklommen, aangezien zijn moeder nog geen tien seconden weg is geweest. Het zou wel mogelijk zijn dat hij een handdoek van de radiator heeft gepakt, aangezien deze op zijn lichaam lag. De politie is gestart met onderzoek naar de dood van de jongen.

Verkoop stopgezet 

De fabrikant van de radiator, Radson, heeft inmiddels laten weten dat zij de verkoop van het type radiator waaronder Pieter terecht is gekomen stopzetten, zo meldde de Gazet van Antwerpen gisteren. "Het gaat om een preventieve maatregel", aldus personeelsdirecteur Jos Meyers. Het bedrijf denkt erover om alle duizenden eigenaars van een vergelijkbare radiator op de hoogte te stellen van een mogelijk installatieprobleem.

Mogelijk een montagefout 

Na een crisisvergadering afgelopen donderdag bij het bedrijf, zou zijn gebleken dat de radiator waarschijnlijk door een montageprobleem van de muur heeft kunnen komen. De onderkant van de radiator moet namelijk met drie schroeven vastgemaakt worden. Politiefoto's wezen uit dat er waarschijnlijk één schroef te weinig gebruikt werd. Deze schroef moest ervoor zorgen dat de radiator niet los kon komen.

Met dank aan WhiteTiger1 voor de submit.