Gomes wil terug naar PSV

Heurelho Gomes heeft PSV te kennen gegeven dat hij graag terugkeert naar Eindhoven.

"Hij heeft dat inderdaad duidelijk gemaakt, maar niet bij de directie", aldus de algemeen directeur van PSV, Jan Reker. "Ik weet niet beter dan dat Gomes na een moeilijke start inmiddels goed keept. Of de Spurs tevreden zijn, weet ik niet. Ik wil niets uitsluiten, maar momenteel kunnen wij er niet veel mee."

Sinds de zomer staat de Braziliaan onder de lat bij Tottenham Hotspur. Een maand geleden was Gomes even op bezoek bij zijn vorige werkgever en zei toen tegen onder andere teammanager Mart van den Heuvel en Carlos Lopez, begeleider van de buitenlandse spelers van PSV, dat een tweede episode in Eindhoven wat hem betreft snel kan aanvangen. Overigens is dat opmerkelijk, want de keeper vertrok afgelopen zomer met slaande ruzie. Jan Reker noemde hij een leugenaar, omdat hij enkele afspraken niet was nagekomen.

PSV heeft altijd gezegd dat de Servische spelersmakelaar Vlado Lemic de initiator was van de ruzie. De landskampioen verbrak daarom alle banden met Lemic, iets wat Gomes inmiddels ook gedaan heeft. "Toen Gomes bij ons op bezoek was hebben we elkaar een hand gegeven, maar een gesprek hebben we niet gevoerd", aldus Reker.

De Spurs betaalden de Eindhovenaren negen miljoen euro voor Gomes, een bedrag dat in vier jaarlijkse termijnen betaald mag worden. Een gedeelte van dat bedrag werd in de Zweedse doelman Andreas Isaksson geïnvesteerd. Hij maakt weinig fouten, maar de international is binnen de selectie nog niet onomstreden.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!