Kwakman: "Mijn vader zal zeggen dat ik dom was"

Olga (Nuongirl)
De winterstop is nog twee speelrondes weg en bij NAC Breda zullen ze uitkijken naar die korte pauze. De ploeg van Robert Maaskant verloor gisteren met 3-0 bij Ajax en dat was de derde nederlaag op rij. Na afloop evalueerde Goal.com uitgebreid met de 'rode' Kees Kwakman.

Binnen vijf minuten kreeg de middenvelder van NAC twee gele kaarten en mocht hij vervroegd gaan douchen. "Bij de eerste kaart wilde Emanuelson een vrije trap snel nemen en schoot hij de bal tegen mij aan", haalt Kwakman de situatie terug. "Daarvóór gebeurde hetzelfde bij hun maar gaf de scheidsrechter niets."

"De tweede was een strafschop. Ik geloof dat Csaba(Feher) het duel van De Jong verloor. Ik wilde het herstellen, maar gleed een beetje weg. Beetje ongelukkig, maar was wel een strafschop, hoor. Of de overtreding onverstandig was? Nou, op het moment dat ik voor die bal ging, ging ik ervan uit dat ik 'm kon hebben. Wat ik zeg, ik gleed weg waardoor ik er niet bij kon."

De onfortuinlijke middenvelder kon z’n frustratie over de arbitrale leiding niet onder stoelen of banken steken. "Ik vind dat je als scheidsrechter moet aanvoelen dat je daar niet de tweede gele kaart moet geven. Ik vond het wat overdreven. Het was ook niet de wedstrijd ervoor. We krijgen vijf kaarten. Dat vond ik nergens op slaan", aldus Kwakman.

En dat terwijl NAC in het eerste bedrijf niet slecht speelde, zag ook Kwakman. "We begonnen heel goed zelfs. Meteen een kans voor Lurling en daarna voor Kolkka. Ajax kreeg niet veel kansen. Die goal viel eigenlijk ook uit het niets. Een beetje een rommelige goal ook." Mandekker Zwaanswijk liet Dario Cvitanich bij dat doelpunt weglopen. Kwakman: "Dat gebeurde nog wel een paar keer de eerste helft."

"In de tweede helft begin je weer goed met een kans voor Kolkka. Hij had hem in principe gewoon met z’n rechter in kunnen schieten", aldus de middenvelder, die realistisch is. "Hier kan je gewoon verliezen, dat is natuurlijk geen schande. Maar in de wedstrijden hiervoor laat je het een beetje lopen."

Gaandeweg het gesprek wordt steeds duidelijker dat Kwakman echt baalt. "Er blijft ons ook niks bespaard. Tommie(van der Leegte) valt uit met een blessure. Loran valt uit. Krijg ik ook nog een rode kaart waardoor ik volgende week tegen Vitesse moet missen." Is NAC blij dat de winterstop eraan komt? "Nou, ik ben fit. Ik vind het leuke wedstrijden om te spelen. Feyenoord uit krijg je nog. Daar kijk ik nu eerst naar uit en nog niet naar de winterstop. Maar voor NAC is het misschien wel goed."

De vader van Kwakman is jeugdtrainer bij Ajax. Heeft hij hem al gesproken? "Nee, maar hij gaat zeggen dat ik dom was. Dat weet ik nu al."