FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 1 september 2008

Dochter van running mate McCain wordt tienermoeder

McCains running mate, Sarah Palin, heeft vandaag bekend gemaakt dat haar dochter Bristol Palin zwanger is, en nu "pas" haar eerste kind krijgt. Ze ontkracht hiermee de geruchten dat haar zoon Trig niet haar eigen kind zou zijn, maar dat van haar dochter en dat ze dit geheim hield.

Al enige tijd gonsde het in de media: Trig zou niet het zoontje van Sarah zijn, maar van haar dochter Bristol. Sarah zou dus eigenlijk de grootmoeder zijn, en dit verbergen omdat een dochter met een onwettelijk kind ongepast zou staan.

Hoewel de dochter dus inderdaad een tienermoeder wordt, is ze dat op dit moment nog niet: Trig is gewoon haar broertje. Bristol is nu vijf maanden zwanger, en wil binnenkort trouwen met de vader.

Twente betaalt jackpot voor Stam

FC Twente betaalt vlak voor het sluiten van de transfermarkt de hoofdprijs voor Ronnie Stam. Met de speler van NAC Breda denken de Tukkers een vervanger te hebben voor Luke Wilkshire.

Verschillende opties waren door Twente bekeken om het vertrek van Wilkshire te ondervangen. Steeds meer namen werden van het lijstje afgestreept. Vitesse-back Paul Verhaegh was onbereikbaar en Danny Buijs wilde zijn contract bij Feyenoord uitdienen.

Stam leek in eerste instantie te ver gezocht, omdat NAC niet aan de gelimiteerde afkoopsom van tweeënhalf miljoen euro wilde komen. Uiteindelijk bleken de Twentenaren toch over de brug te komen en Stam heeft een vierjarige verbintenis in Enschede in de binnenzak.

AZ kan Ooijer vergeten

AZ is er volgens het Algemeen Dagblad niet in geslaagd om Andre Ooijer over te nemen van Blackburn Rovers. De Engelse club wilde Ooijer graag behouden.

Een alternatief voor de Nederlands international heeft AZ niet aldus technisch directeur Marcel Brandts. "Het was Ooijer of anders niets. Hij is een bijzondere speler, heeft routine en is Nederlands. Daar vind je er niet nog één van."

Er gingen geruchten de rondte over een eventuele ruil tussen Brett Holman en Andre Ooijer. Volgens Brandts is hier niets van waar. "Voor Holman ben ik alleen via tussenpersonen benaderd. Een ruil tussen Ooijer en Holman is nooit een serieuze kwestie geweest."

Moeder mist Bart de Graaff 'iedere seconde'

Voor de moeder van de overleden televisiemaker Bart de Graaff is de documentaire over het leven van haar zoon 'heel moeilijk'. "Samen konden wij echt de wereld verzetten. Ik mis Bart iedere seconde van de dag", laat Marianne maandagavond weten op de première van 'Bikkel'.

De film, gemaakt ter ere van het tienjarig bestaan van BNN, beschrijft het turbulente leven van de oprichter van jongerenzender BNN. Hij overleed in 2002 op 35-jarige leeftijd aan een nierziekte. Bart richt zich in de film rechtstreeks tot de kijker. In een uit interviews samengestelde audiotrack vertelt hij over zijn leven.

"Aan de ene kant ben ik heel erg trots, maar aan de andere kant vind ik het heel moeilijk", zegt Marianne. "Het is heel vreemd." Over de naam van de film is Marianne erg tevreden. "Mijn kleinzoon heet natuurlijk Bikkel", vertelt ze. "En Bart was een bikkel. Bart was voor mij helemaal fantastisch."

Voor Barts zus Mirjam is de film ook een emotionele aangelegenheid. "Ik kon het niet droog houden", bekent ze. Zij weet wel waarom Bart succes had op televisie. "Paul Verhoeven zei ooit dat Bart het zou kunnen maken in Amerika. Hij zei: 'mooie mannen met een sixpack hebben we genoeg, maar we hebben niemand die op ET lijkt'. Het was de reden dat mensen geneigd waren om hem alles te vertellen."

BNN-presentator Eddy Zoëy heeft Bart door 'Bikkel' pas echt goed leren kennen. "Je ziet dingetjes terug van twijfel, van tranen en moeizaamheid. Maar vooral, en dat is het mooie aan Bart, moed en doorzettingsvermogen. Als je die film hebt gezien, is al je zelfmedelijden pleite." Voor iedereen die de film nog moet bekijken, heeft hij een waarschuwing. "Het is best zware kost."

Volgens BNN-voorzitter Patrick Lodiers is Bart tot op de dag van vandaag 'een held en onuitputtelijke inspiratiebron voor BNN. "Ik denk dat Bart nu het meest trots zou zijn op de impact die de zender heeft. We zijn geen grote omroep, maar wel spraakmakend."

Anita Witzier beschrijft tijdens de première-avond haar bewondering voor haar overleden collega. "Hij durfde altijd alles. Ontzettend kwajongensachtig, maar met zijn glimlach kon hij alles maken."Vanaf 4 september is 'Bikkel' te zien in de Nederlandse bioscopen.


Foto bij: Moeder mist Bart de Graaff 'iedere seconde'  (foto: DAG)

Daphne Bunskoek werkt voor Paul de Leeuw

Daphne Bunskoek werkt sinds deze week voor het nieuwe productiebedrijf dat Paul de Leeuw en Joop van den Ende samen hebben opgericht. "Het is deels achter de schermen", vertelde de presentatrice in het tv-programma De Wereld Draait Door. "Het is zeker wel de bedoeling dat daar iets uitkomt dat ik zelf ga presenteren."

In het interviewprogramma Zomergasten maakte Van den Ende zondag bekend dat hij met de Leeuw in zee gaat. Mediabedrijf En Vele Anderen is volgens Bunskoek een 'broedplaats voor creatievelingen'.

Ook de oriënterende gesprekken die de 34-jarige Bunskoek sinds begin dit jaar voert met de VPRO hebben hun vruchten afgeworpen. "Ik heb zelf een idee voor een programma met vrouwen dat ik ga uitwerken", vertelde ze. "Dat gaat ook deze week beginnen."

Matthijs van Nieuwkerk, presentator van De Wereld Draait Door, maakte van de gelegenheid gebruik om Bunskoek voor zijn programma te strikken. De presentatrice zal dit seizoen meermaals functioneren als tafeldame van de talkshow.

Gustav boven land afgezwakt

Orkaan Gustav is sinds hij vanmiddag het Amerikaanse vasteland heeft bereikt snel aan kracht verloren. Volgens het Nationaal Orkaancentrum zwakte hij boven Louisiana af tot een storm van de eerste categorie, met windsnelheden tot 145 kilometer per uur.

De orkaan landde ten westen van New Orleans en ploegde door het hart van de olie- en visindustrie van de staat in de richting van Texas. De rukwinden zijn echter lang niet zo verwoestend gebleken als sommige deskundigen hadden voorspeld. Wel kan de hevige neerslag die de storm met zich meevoert nog voor overlast zorgen. In Texas kan donderdag volgens de voorspellingen maximaal een halve meter vallen.

Papendrechter (19) zwaargewond bij steekpartij

Bij een steekincident in Papendrecht is een 19-jarige man uit die plaats zwaargewond geraakt. Een 17-jarige Papendrechter kreeg onenigheid en zou de 19-jarige gestoken hebben. Hij is aangehouden, meldt de politie. Een groep jongeren hing op een pleintje tussen woningen aan de Stellingmolen toen de steekpartij rond 20.15 uur plaatsvond.

Het slachtoffer is met een ambulance naar een ziekenhuis in Dordrecht gebracht en is daar direct geopereerd. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht en hoort onder meer een aantal getuigen.

Hanna groeit uit tot orkaan en nadert VS

Terwijl Gustav boven het zuiden van de Verenigde Staten is afgezwakt tot een orkaan van de eerste categorie, is tropische storm Hanna aangewakkerd tot orkaankracht. De Bahamas en de Turks- en Caicoseilanden werden maandag getroffen door hevige windvlagen en beukende golven. Volgens weerdeskundigen kan de orkaan in de loop van de week het zuidoosten van de VS bereiken.

Op de Bahamas schuilden mensen thuis of in schuilplaatsen van de overheid voor de sterke winden. Op de Turks- en Caicoseilanden werden scholen en het vliegveld gesloten. Over gewonden of schade is niets bekend.

Hanna is de achtste grote storm van het Atlantische orkaanseizoen en volgt Gustav op, die vandaag ten westen van New Orleans aan land ging. Schattingen over waar Hanna de Amerikaanse kust zal bereiken lopen uiteen van Miami tot North-Carolina.

De Europese Unie heeft voor twee miljoen euro aan hulpgoederen toegezegd aan daklozen na het passeren van Gustav door het Caribisch gebied. Het geld is bedoeld voor Haïti, Cuba, Jamaica en de Dominicaanse Republiek. Volgens de EU wonen achtduizend mensen in Haïti in tijdelijke behuizingen nadat rukwinden en hoog water hun huizen en boerderijen op het eiland vernielden.

Doe mee met de VBL ZomerQuiz 2008

Het is bloedheet en de mussen vallen dood van het dak. Oftewel, het is zomer in Nederland! Nee, totaal niet. Het lijkt wel herfst! En omdat de FOK!kers nu dus niet op het strand of op het terras zitten, heeft iedereen genoeg tijd over. Daarom organiseert het VBL-forum de exclusieve VBL ZomerQuiz 2008.

Wat kan ik winnen?
In samenwerking met AktieSport is er een prijzenpakket ter waarde van 200 euro beschikbaar gesteld! Deze zes prijzen zijn afkomstig uit de 'Nike Total 90'-collectie. De winnaar van de VBL ZomerQuiz 2008 mag drie prijzen uitkiezen. De nummer twee gaat met twee prijzen naar huis. Tot slot wordt er onder alle deelnemers nog een Nike Total 90 Strike - Wit/Goud verloot!

Wat moet ik daarvoor doen?
In de post in dit topic vind je 40 vragen over alles en nog wat over voetbal. De moeilijkheidsgraad van de vragen varieert, maar in het algemeen is het voor de gemiddelde voetbalfan zeker te doen!

Klik hier om met het beantwoorden van de vragen te beginnen.

Kofi Annan pleit in Wageningen voor groene revolutie

Afrika heeft een groene revolutie nodig om de tweehonderd miljoen hongerige monden op het continent te voeden. Dat heeft voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties Kofi Annan vandaag gezegd op de Universiteit van Wageningen.

De voedselprijzen zijn het afgelopen jaar anderhalf keer zo hoog geworden en hebben de crisis voor Afrikaanse boeren eerder vergroot dan verkleind, zei hij.

Boeren die geen kunstmest kunnen betalen, die geen zaad kunnen kopen dat grotere oogsten oplevert en vanwege de hoge brandstofprijzen de markt niet kunnen bereiken, profiteren volgens Annan niet van de hogere voedselprijzen. Daarom is in Afrika de hele voedselketen toe aan een revolutie. Dat zal een zeer hoge menselijke inspanning vergen, aldus de Ghanees.

Annan staat tegenwoordig aan het hoofd van de Alliantie voor een Groene Revolutie in Afrika. Deze organisatie stelt 225 miljoen euro beschikbaar om kleinschalige landbouw in Afrika te helpen. De meeste boerderijen in Afrika zijn niet groter dan een hectare en slechts vijf procent van de landbouwgrond wordt geïrrigeerd.

De belangrijkste oorzaak van de armoede in Afrika is volgens Annan het negeren van de landbouw door regeringen en westerse hulporganisaties. Besloeg de bijdrage aan landbouwprojecten in 1980 nog zestien procent van het geheel aan hulp, 25 jaar later is dat afgenomen tot vier procent. Dit komt volgens Annan door verkeerd beleid van de Wereldbank die er bij Afrikaanse regeringen op aandrong hun economieën te herstructureren en die zich pas nu op landbouw is gaan richten.

De voedselprijzen stegen het afgelopen jaar door een combinatie van factoren. In Australië, Oekraïne en Europa vielen de graanoogsten tegen, energieprijzen stegen wereldwijd en in China en India ontstaat een steeds grotere vraag naar vlees door de groeiende middenklasse. Dit laatste gaat ten koste van landbouwgrond voor gewassen bedoeld voor directe menselijke consumptie. Voedselprijzen zullen volgens deskundigen wel weer afnemen, maar niet meer tot het niveau van een jaar geleden.

CDA: Kernenergie onvermijdelijk, PvdA tegen

CDA-fractieleider Pieter van Geel denkt dat kernenergie in Nederland "onvermijdelijk" is. "Nederland heeft kernenergie de komende decennia gewoon hard nodig", schrijft hij vandaag op zijn weblog.

Coalitiepartner PvdA is het daar niet mee eens: "Kerncentrales bieden geen duurzame oplossing," zegt PvdA-Tweede Kamerlid Diederik Samsom. De VVD wil niet langer wachten met kernenergie.

Van Geel wijst op de problemen op de energiemarkt, de negatieve gevolgen van de CO2-uitstoot voor het milieu en het opraken van de Nederlandse gasreserves. Daarom zijn alternatieve bronnen van energie "keihard nodig", aldus de CDA-fractieleider. Wind- en zonne-energie bieden niet voldoende soelaas, dus is ook kernenergie noodzakelijk om in de behoefte te voorzien, stelt hij.

Van Geel houdt zich aan het regeerakkoord, waarin staat dat deze kabinetsperiode geen nieuwe kerncentrales worden gebouwd. Maar als een ondernemer een verzoek indient voor de toekomstige bouw van een centrale en het voldoet aan de eisen, dan dient de vergunning er te komen, vindt hij. Van Geel denkt dat "men in de provincie Zeeland klaar zal staan om als locatie voor de bouw van zo'n centrale te dienen."

CDA-minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken wees er vandaag op dat Nederland zich minder afhankelijk moet maken van het buitenland bij de energievoorziening en zich meer moet richten op windmolenparken en kernenergie.

VVD-Tweede Kamerlid Halbe Zijlstra is blij met de uitlatingen van Van Geel. Hij roept de CDA-fractieleider op om "richting kabinet actie te ondernemen." Nederland kan zich volgens de VVD'er niet de luxe veroorloven nog langer te wachten met kernenergie.

Marjolein Keuning krijgt rol in GTST

Actrice en musicalster Marjolein Keuning is vanaf maandag 20 oktober in een nieuwe rol te zien in de soap 'Goede Tijden, Slechte Tijden'. Marjolein zal een belangrijk en bepalend personage gaan spelen, maakte een woordvoerster van RTL4 vandaag bekend.

Marjolein Keuning is bekend van diverse musicals waaronder Les Misérables en Chicago. Ze speelde in verschillende tv-series, waaronder Onderweg Naar Morgen en Vrouwenvleugel en presenteerde voor de KRO het muziekprogramma Het Gevoel van. Ze is getrouwd met operazanger Henk Poort en samen hebben ze twee dochters. Deze week begint Marjolein in Aalsmeer met de opnames van haar eerste scènes.

De precieze invulling van haar rol blijft nog even geheim, maar volgens RTL4 is het zeker dat haar komst naar Meerdijk voor een aantal inwoners van grote invloed zal zijn. "Ze is een aanwinst voor de serie en past uitstekend in de rol waar we haar voor hebben uitgekozen", zegt Erland Galjaard, programma directeur van RTL 4.

Tot 15 jaar cel geëist tegen terreurverdachten

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag in de gerechtsbunker in Amsterdam voor het gerechtshof Den Haag straffen tot vijftien jaar cel geëist tegen vijf terrorismeverdachten.

Hoofdverdachten Samir A., Noureddin El F. en Mohamed C. gaan, als het aan justitie ligt, respectievelijk dertien en vijftien jaar de gevangenis in voor het voorbereiden van een terroristische aanslag en deelname aan een criminele organisatie die als doel had terroristische misdrijven te plegen.

Tegen twee andere verdachten, Soumaya S. en Mohammed H., eiste het OM celstraffen van tien en acht jaar. Zij waren niet de kern van de groep, maar handelden onder invloed van de drie mannen.

Volgens het OM hangen de verdachten een bijzonder radicale vorm van de islam aan, die geweld tegen 'ongelovigen' niet alleen toestaat, maar dat zelfs verplicht stelt. De verdachten hadden de gezamenlijke overtuiging dat de gewelddadige strijd tegen de democratie en niet-moslims onvermijdelijk was, zei aanklager D. Kuipers.

De groep zou bezig zijn geweest een aanslag voor te bereiden, waarbij zij van explosieven gebruik zouden maken en waarbij doden zouden vallen, aldus het OM. Onder meer een zelfmoordtestament van Samir A. wijst daar volgens justitie op.

De rechtbank in Rotterdam veroordeelde Samir A. eind 2006 tot acht jaar cel, na een eis van vijftien jaar. De rechtbank achtte toen niet bewezen dat de groep waartoe hij en zijn medeverdachten behoorden, een terroristische organisatie was. Het OM vindt van wel en eiste daarom maandag weer celstraffen tot vijftien jaar.

FC Utrecht huurt Cziommer

Simon Cziommer, die bij AZ onder contract staat, speelt dit seizoen op huurbasis voor FC Utrecht. Dit maakte de ploeg uit de Domstad maandag bekend. Het is de bedoeling dat de middenvelder het vertrek van Lucian Sânmartean op gaat vangen.

"Simon is een creatieve middenvelder," liet technisch directeur Piet Buter in een reactie weten. "Hij is een type speler als Sanmartean. Hij is ervaren en technisch wat hem zeer geschikt maakt om de vrije rol op het middenveld te vervullen."

Cziommer droeg in het verleden ook al het shirt van FC Twente, Schalke 04 en Roda JC.

Slijngard van Ajax naar Sparta

Slijngard zal het komende seizoen op huurbasis uitkomen voor Sparta Rotterdam. Volgens het Algemeen Dagblad huurt Sparta de verdediger van Ajax voor één seizoen.

Donovan Slijngard werd eerder al verhuurd aan FC Groningen. Daar speelde hij twee competitieduels voor.

Bij Sparta mag Slijngard dan komen, maar dit betekent ook het vertrek van Sani Kaita bij de Kasteelclub. De Nigeriaanse middenvelder stond in de belangstelling van meerdere Oost-Europese clubs, maar gaat nu naar het Franse AS Monaco.

Hofs op huurbasis naar Vitesse

Nicky Hofs zal het komende seizoen uit komen voor Vitesse. De Arnhemse club neemt de middenvelder op huurbasis over van Feyenoord. Het was al langer bekend dat Hofs de Rotterdamse club mocht verlaten.

"Wij zijn blij dat hij weer naar Arnhem komt. Hij is voor ons een hele goede speler, met een echte drive. Het is belangrijk voor hem dat hij weer aan spelen toe komt. Het waren lange onderhandelingen, maar we zijn er gelukkig uitgekomen", aldus technisch directeur Marc van Hintum van Vitesse. Ook Hofs is blij met de overgang: "Ik wilde alleen maar aan Vitesse worden verhuurd en voor mij is dit weer een mooie kans om veel aan spelen toe te komen".

Hofs speelde de afgelopen drie seizoenen voor Feyenoord, dat hem in de winter van 2005 overnam van Vitesse. Bij Feyenoord kon hij de grote verwachtingen nooit waarmaken.

Prijswinnaars abonnementenactie!

Onder de eerste honderd afnemers van een betaald FOK!abonnement hebben we beloofd een aantal prijzen te verdelen.   De hoofdprijs, een XBOX360 of Playstation 3 (winnaar mag zelf kiezen) was al bekend.  Daar komt ook nog een verlenging van het abonnement met 6 maanden bij.
De tweede prijs is geworden een 19" breedbeeld monitor van Acer inclusief een verlenging van het abonnement met 6 maanden.
Daarnaast zijn er nog een paar troostprijzen voor de niet zo gelukkigen, bestaande uit abonnementverlengingen en kortingen op toekomstige abonnementen en upgrades.

Onder het toeziend oog van de rand() generator van PHP zijn door Nolius himself live in FOK!radio de volgende winnaars getrokken:

De winnaar van de hoofdprijs is geworden:
vuurbestendig

De winnaar van de tweede prijs is:
tonja

De nummers drie, vier en vijf krijgen ieder 6 maanden verlenging van hun abonnement:
SHE
swollywood
marc.83

Verder krijgt iedereen die voor 20.00 vanavond een abonnement heeft afgesloten 25% korting op een verlenging of upgrade van hun abonnement.   Deze zal in de loop van de week in het systeem worden gezet en blijft een jaar geldig.  Alles is inmiddels geregeld. Alleen de twee winnaars van de grote prijzen moeten nog van zich laten horen :)

Als de nummers vuurbestendig en tonja even in een pm hun adresgegevens door willen geven (en vuurbestendig even zou willen melden of hij/zij de Playstation 3 of Xbox 360 wil) zorg ik ervoor dat ze hun prijs zo spoedig mogelijk hebben.

Zodra we op 500 zitten doen we het trouwens nog een keer dunnetjes over met NOG meer prijzen.  Iedereen gefeliciteerd!!

Ontmantelingsproces Antillen onder druk

Curaçao en St. Maarten zijn nog niet klaar om in december 2010 zelfstandig te kunnen worden. Dat blijkt uit de jongste, vierde Voortgangsrapportage staatkundig proces Nederlandse Antillen.

Struikelblokken zijn de reorganisatie van de politie en het financieel beheer van de eilanden. Beiden vallen nu nog onder de bestuurlijke verantwoordelijkheid van het land Antillen. Los hiervan hebben beide eilanden hun eigen -straks nationale- wetgeving evenmin al volledig op orde.

Met de voortgangsrapportage informeert staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Ank Bijleveld (CDA) de Tweede Kamer over het ontmantelingsproces van de Nederlandse Antillen. Een belangrijk moment in dat proces is de Ronde Tafel Conferentie, die staat gepland voor 15 december. Tijdens die bijeenkomst wordt beoordeeld of de wet- en regelgeving, die de basis vormt voor de nieuwe staatkundige en bestuurlijke structuur, voldoet aan de criteria.

"De toetsing kan alleen plaatsvinden als de benodigde wet- en regelgeving op dat moment klaar is om in procedure te gaan", stelt Bijleveld in een toelichting op het rapport. Dit betekent dat de wetgeving dan zo ver klaar moet zijn dat bijvoorbeeld behandeling in de diverse lokale parlementen kan plaatsvinden.

Met name de discussies over de uitgangspunten voor de consensusrijkswet Politie en die voor het financieel toezicht op Curaçao en Sint Maarten moeten op tijd zijn afgerond. Dit zijn wetten waarmee alle betrokken partijen -Nederland, Antillen en de respectievelijke eilanden- moeten instemmen. Het doorgaan van de Ronde Tafel Conferentie op 15 december hangt hiervan af. Of zoals het rapport stelt: "De ambitie in december 2008 een Ronde Tafel Conferentie te organiseren, zorgt voor druk op het proces."

Met ambtelijk en politiek overleg wordt nu geprobeerd de benodigde rijkswetgeving in de komende maanden af te ronden. "De voortgang is traag", stelt Bijleveld daarbij. Zo is de verdeling van de overheidsschulden over de diverse eilanden nog niet geregeld. De eilanden zijn het bijvoorbeeld onderling niet eens over hun respectievelijke aandeel in die overheidsschuld. Ook zijn St. Maarten en Curaçao het nog niet eens over een nieuw monetair systeem.

De vertraging heeft tot gevolg dat Nederland later zal beginnen met de schuldsanering, waarschuwt Bijleveld alvast. "De schuldsanering zal in elk geval niet eerder beginnen dan nadat het financieel toezicht in werking is getreden." Nederland helpt de Antillen met 2,2 miljard euro om van de schuldenlast af te komen.

Goed nieuws is er wel voor Bonaire, Saba en St. Eustatius, de zogeheten BES-eilanden. De bevolking van deze eilanden kozen voor een nauwere band met Nederland als gemeente en liggen op schema.

Sonja Silva getrouwd in Mexico

Sonja Silva heeft op het strand van Mexico haar jawoord gegeven aan haar vriend Dirk-Jan. Dat meldt het SBS-programma Shownieuws, waarin vandaag enkele foto's van de ceremonie te zien waren.

De 31-jarige brunette was al eens eerder getrouwd. In 2006 brak ze met echtgenoot Eddy, met wie ze twee jaar eerder een zoontje kreeg, Damian River. Silva werd bekend als vj van muziekzender TMF. Vorig jaar nam ze deel aan de zangcompetitie 'Just the two of us'.

Het management van de presentatrice was vanavond niet bereikbaar voor commentaar.

Feyenoord haalt Rob van Dijk

Feyenoord is er alsnog in geslaagd om een keeper aan te trekken, namelijk Rob van Dijk. De 39-jarige doelman komt transfervrij naar De Kuip en tekent een contract voor één jaar.

Het is niet de eerste keer dat Van Dijk bij Feyenoord onder contract staat. In de periode tussen 1992 en 1996 verdedigde de 39-jarige goalie het doel van de Rotterdammers ook al. Daarna stond de keeper ook nog bij RKC Waalwijk, PSV, De Graafschap, opnieuw RKC en SC Heerenveen onder de lat.

Van Dijk komt bij Feyenoord een aantal oude bekenden tegen, waaronder Giovanni van Bronckhorst en de huidige technisch directeur Peter Bosz. Met dit duo speelde de keeper in zijn eerste periode in Rotterdam-Zuid. "Daarnaast ken ik Kevin Hofland en Theo Lucius nog van mijn periode bij PSV, dus dat zit allemaal wel goed. Ik kijk er naar uit," aldus een opgetogen Van Dijk. "Ik weet dat ik niet gehaald ben als eerste keeper, maar dat was bij Heerenveen ook niet zo."

Naast Van Dijk stond ook Tim Krul in de belangstelling van de Rotterdammers. Het tekort aan keepers was ontstaan na het vertrek van Sherif Ekramy en Stefan Toonen, maar is nu alsnog opgevangen.

FOK!radio: Alles over de nieuwe abonnementen

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Gebruik maken van FOK! kost niks. Maar daar kun je vanaf nu verandering in brengen, in ruil voor extra opties. Sinds 00:00 uur kun je namelijk een abonnement nemen op FOK!. Extra functies zoals je eigen headers boven het forum zetten kun je nu kopen voor een maandbedrag. FOK!-eigenaar Danny legt vanavond in FOK!radio uit wat je allemaal kunt met de nieuwe abo's. We vragen hem ook hoeveel users er nu een abo hebben, wie eigenlijk de eerste was en of je er ook wat aan hebt als je alleen op de FrontPage van FOK! komt. De eerste 100 abonnees maken kans op een spelcomputer. Danny maakt vanavond live bekend wie de winnaar is! Je kunt vanaf nu ook automatisch je notes aanvragen, voor 4,50 euro. Maar we willen ook weten of FOK! eigenlijk wel gratis blijft en hoeveel abonnees er eigenlijk verwacht worden. Luisteren dus, vanavond live vanaf 20:00 uur! Uiteraard kun je ook meepraten via de chat (irc) of op het FOK!forum .

Wil jij voor 4,50 euro weten welke notes je hebt? Stem hier op de poll (rechts onder in beeld).

Er kwam gisteren een nieuw subforum bij: 'Can't Buy Me Love', over het gelijknamige RTL programma dat De Gouden Kooi opvolgt. Aan Forum Admin Remlof vragen we waarom zo'n subforum er nu is. Daarnaast vertelt hij ons alle andere nieuwtjes over FOK!

Er wordt hard gewerkt aan een nieuwe studio van FOK!radio. Beeldmateriaal staat op onze Hyve. Meld je dus aan voor http://fokradio.hyves.nl !

Je kunt ook meepraten via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive. Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?

FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.

Winamp

Winamp / Itunes

Windows Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AAC


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

FC Utrecht gaat voor Wormgoor

FC Utrecht wil zich versterken met Vito Wormgoor. Volgens RTV Utrecht heeft de belofte een succesvol gesprek achter de rug gehad met Utrecht-trainer Willem van Hanegem. De oefenmeester ziet de verdediger nog liever vandaag dan morgen bij de selectie komen.

Bij Ajax werd Wormgoor onlangs ontslagen wegens diefstal. Teamgenoot Edgar Manucharyan stond nog een bedrag van 150 euro bij Wormgoor in de schuld, wat hij naar herhaaldelijk aandringen niet terug had gekregen. Hierop besloot Wormgoor het geld zelfstandig terug te innen, waarna hij per direct zijn biezen bij de Amsterdammers kon pakken.

FC Utrecht was niet de enige club die belangstelling had voor de 19-jarige Wormgoor. Eerder toonden FC Groningen, NEC en FC Twente belangstelling voor de jongeling die in de voorbereiding veelvuldig meetrainde met het eerste elftal van de club uit de hoofdstad.

Team Milram haalt Russ en Fröhlinger

Team Milram kan vanaf volgend seizoen over Matthias Russ en Johannes Fröhlinger beschikken. Het duo is afkomstig van Gerolsteiner, dat na dit seizoen ophoudt te bestaan, en tekent een contract voor de duur van twee jaar.

Russ slaagde er in 2006 in om een rit uit de Regio Tour op zijn naam te schrijven. Sinds zijn debuut als professioneel wielrenner rijdt hij al voor Gerolsteiner. Ook voor Fröhlinger was de Duitse formatie zijn eerste team. Dit jaar was de 23-jarige Duitser dichtbij een dagzege in de Giro d'Italia.

Team Milram maakte overigens ook bekend dat deze week een akkoord met Fabian Wegmann, ook afkomstig van Gerolsteiner wordt bereikt. Verder zouden de broertjes Fothen dichtbij een akkoord met de ploeg zijn, waar ook Niki Terpstra onder contract staat.

Glock: "Belgisch circuit is mijn favoriet"

Timo Glock is van plan om komend weekend, op het circuit van Spa-Franchorchamps, wederom punten te pakken. De coureur van Toyota werd twee weken geleden zevende en in Hongarije eindigde hij zelfs als tweede.

"Spa-Francorchamps behoort tot mijn favoriete circuits en ik kan haast niet wachten om hier voor het eerst met een Formule 1-auto te kunnen racen. In de GP2 vond ik het al een fantastische ervaring, dus ik ben erg benieuwd hoe het in de TF108 zal zijn," aldus Glock in een reactie.

De Duitse coureur vervolgde met de woorden: "Ik reis vol vertrouwen af naar de Belgische Grand Prix. Onze prestaties waren tijdens de afgelopen paar races erg goed en we hebben laten zien voorin mee te kunnen vechten. Het was erg bevredigend om in de laatste twee races in de punten te finishen, vooral omdat ik me tijdens deze races niet echt lekker voelde."

Ook was Glock erg te spreken over de progressie, die Toyota heeft geboekt. "We hebben als team veel vooruitgang geboekt. Het is goed dat we nu regelmatig in de punten kunnen eindigen en om de podiumplaatsen mee kunnen vechten. Hopelijk zijn we in Spa opnieuw sterk."

Piquet wil punten scoren in België

Nelson Piquet hoopt komend weekend, tijdens de Grand Prix van België, weer een aantal punten aan zijn seizoenstotaal toe te voegen. Twee weken geleden kwam de coureur van Renault F1 als elfde over de finish.

"In Valencia hebben we niet kunnen laten zien hoe sterk we werkelijk zijn. In de races daarvoor wisten we nog wel punten te scoren en dat moet ook ons doel blijven voor de Grand Prix van België. Mijn doel voor komend weekend is dan ook om Q3 te bereiken, een goede start te hebben en in de punten te finishen. Verder hoop ik op een droge race, maar in België weet het maar nooit", liet Piquet in een reactie weten.

Demouge blijft Willem II trouw

Frank Demouge blijft ondanks vermeende interesse van sc Heerenveen bij Willem II. De aanvaller, afgelopen zaterdag nog trefzeker tegen Ajax (2-1), zal tenminste tot de winterstop in Tilburg voetballen, bevestigde zaakwaarnemer Kees Ploegsma jr. tegenover Goal.com.

"Hij zal Willem II niet verlaten", liet Ploegsma jr. in een reactie weten. Eerder gaf Demouge zelf aan een stapje hogerop wel te zien zitten. "Elke speler die hogerop kan, doet dat. Maar ik ben niet een speler die z’n kont in de krib gooit en dwars gaat liggen als het niet doorgaat. Als ik bij Willem II blijf is het even goed. Dan hoop ik een goed jaar te draaien en de stap alsnog te maken."

De 26-jarige spits speelt sinds medio 2007 voor Willem II. Daarvoor kwam hij uit voor FC Den Bosch, FC Eindhoven en NEC.

Wuytens en Quansah langer bij Heracles

Veel ploegen houden zich maandag voornamelijk bezig met het aantrekken en verkopen van spelers. Bij Heracles Almelo zijn ze echter al met de toekomst bezig. Kwame Quansah en Jan Wuytens hebben hun overeenkomst met de ploeg uit Almelo namelijk verlengd.

Wuytens verlengde zijn contract tot medio 2010 en Quansah blijft tot 2011 voor Heracles Almelo spelen. Nico-Jan Hoogma, directeur van de ploeg uit Almelo, reageerde verheugd: "Kwame en Jan zijn basisspelers die met name vorig seizoen dragende spelers voor ons waren. We zijn er heel blij mee dat ze langer bij ons blijven."

Vrij Nederland: Rita Verdonk overtrad de wet

De aanvoerder van Trots op Nederland Rita Verdonk heeft in de jaren tachtig de wet overtreden door deel te nemen aan blokkades bij de ontruiming van een krakersbolwerk in Nijmegen. Dat schrijft het weekblad Vrij Nederland deze week.

Uitlatingen van Verdonk vorige week in het tv-programma Knevel en Van den Brink waren aanleiding voor het weekblad om een artikel uit 2006 over de oud-minister voor Integratie op te dissen. In het programma reageerde Verdonk op de commotie rond de vermeende steunbetuiging van minister van Vrom Jacqueline Cramer (PvdA) aan het krakersblaadje Bluf!. Verdonk stelde dat zij nooit heeft 'verkeerd in krakerskringen'. "Ik heb nooit iets te maken gehad met krakers. Ik keurde het toen af, ik keur het nu af."

In het VN-artikel van twee jaar geleden vertelt Verdonk over haar verzet tegen de ontruiming van het krakersbolwerk. "Ik was een actievoerder. Ik was tegen die parkeergarage. Waarom moesten er huizen verdwijnen als er elders in de stad garages half leeg stonden? Ik maakte gebruik van mijn recht om te demonstreren. Dat heb ik ook gedaan bij een van de protesten tegen de kerncentrale in Dodewaard. Daar heb ik keihard moeten rennen voor het traangas. Maar ik heb nooit met stenen gegooid of iets dergelijks."

In het artikel verhaalt Verdonk hoe zij meedeed met een zogeheten sit-in tegen de sloop van huizen voor de aanleg van de parkeergarage. "We zijn over daken geklommen en we hebben daar toen de hele nacht gezeten." De politica vervolgt: "De volgende ochtend stond er ineens een tank voor onze neus. We werden een voor een van de grond getrokken door de ME'ers en weggesleept."

Het Kamerlid zei tegen het presentatieduo van de EO dat zij zou aftreden als blijkt dat zij zich schuldig heeft gemaakt aan geweld of het inbreken. Dat is voor haar de grens: "Natuurlijk heeft iedereen wel iets gedaan in het verleden waarvan je denkt, dat zou ik nu niet meer doen, maar dat geldt niet voor stenengooien, inbreken of bedreigen, daar ligt heel duidelijk een grens. Als zoiets over mij in de openbaarheid komt, treed ik af."

De woordvoerder van Verdonk was maandagavond niet bereikbaar voor commentaar.

Auto rijdt van pont, bestuurder vermist

Een automobilist is vermoedelijk om het leven gekomen toen diens auto vanmiddag van een veerpontje bij het Gelderse Dieren in de IJssel is gereden. De auto werd meegenomen door de stroming en is nog niet gevonden, zo laat de brandweer weten. De auto reed vermoedelijk even voor 17.00 uur in een ruk de pont op om er aan de andere kant af te vallen.

Een omstander sprong de auto nog achterna maar kon hem niet meer inhalen. Hij is met een lichte verwonding aan zijn arm afgevoerd naar het ziekenhuis. De brandweer heeft nog met duikers naar de wagen gezocht, maar die is maandagavond nog niet gevonden. "We zijn inmiddels niet meer bezig met een reddingsactie, maar met een zoekactie", licht een brandweerwoordvoerder toe.

Het ongeval gebeurde op het veer tussen Dieren en Olburgen.

[IRL] Uitslag Detroit Indy Grand Prix

Exact een jaar na zijn laatste overwinning heeft Justin Wilson de Detroit Indy Grand Prix gewonnen. Twintig ronden voor het einde kwam de Newman/Haas/Lanigan Racing-rijder aan de leiding en die stond hij niet meer af.

Helio Castroneves werd tweede, maar deed toch redelijk goede zaken omdat Scott Dixon als vijfde finishte, wist de Team Penske-coureur de achterstand in het kampioenschap tot dertig punten terug te brengen. De start was zonder problemen en Dixon wist zijn eerste plek te houden. Hij ging Castroneves, Oriol Servia, Justin Wilson, Ryan Briscoe en Graham Rahal voor. Een ongelukkige Milka Duno spinde in de eerste ronde en kwam op de ideale lijn tot stilstand, en de eerste neutralisatie van de race was een feit. Als schuldige voor de spin van Duno werd Bruno Junqueira aangewezen en hij werd teruggestuurd naar het eind van het veld.

Na de herstart konden Dixon en Castroneves een gat slaan met de rest van het veld. De twee coureurs, beide aan het strijden voor het kampioenschap, waren zelfs een seconde per ronde sneller dan de nummer twee op dat moment, Servia. Het team van Servia zei dat hij bezig was met brandstof sparen en hoopte op een nieuwe neutralisatie. De gele vlag kwam in de zeventiende ronde bij een inhaalactie van Dan Wheldon op Jaime Camara waarbij beide wagens spinden.

De leiding bij de eerste pitstops, slechts met enkele coureurs die de pit ingaan, gaat van Dixon over naar Castroneves, voor Servia en Wilson. Dixon viel terug naar de achterhoede en hij moest veel tijd goedmaken. Castroneves profiteerde en ging pas in de 32e ronde naar binnen. De pitstops zouden de rest van de race bepalen. Danica Patrick en Vitor Meira raakten elkaar en moesten voor reparaties naar binnen, en Wilson passeerde Servia voor de tweede plek. Castroneves had de lediding met tien seconden stevig in handen.

In ronde 65 moest de pacecar voor de laatste keer de baan op vanwege een spin van Mario Moraes en een crash van Dan Wheldon. Toend e baan weer vrij was, was het Wilson die de leider flink onder druk zette en een paar ronden later had hij een mogelijkheid te passeren. Maar Castroneves blokkeerde de actie van Wilson, en werd gestrafd door de wedstrijdleiding omdat het ongeoorloofd zou zijn geweest. De leider kreeg de opdracht Wilson voorbij te laten. Wilson stond nog onder druk van Castroneves maar wist - met een snelste ronde zelfs - toch als eerste de finishlijn te passeren. De tweeuurslimiet werd door alle neutralisaties gehaald en de race werd drie ronden ingekort, waardoor Wilson met maar één pitstop de race uit kon rijden.

Drie van de vier Andretti Green-rijders kwamen over de finish, maar niet allemaal even lekker. Mario Andretti viel uit met een versnellingsbakprobleem. Tony Kanaan had de griep te pakken, toch was hij de enige wagen van het team dat een beetje rol van betekenis kon spelen. "Ik heb de griep flink te pakken, maar achste starten en derde finishen is niet slecht. We zijn in gevecht om de derde positie in het kampioenschap en Dan Wheldon finishte niet. Het was een goed resultaat voor ons," jubelde Kanaan.

Danica Patrick viel door reparaties één ronde terug na dat ze betrokken raakte bij een ongeluk maar finishte toch nog als zestiende. "Het is een erg teleurstellende dag omdat het zo goed ging. Helaas hadden we een paar incidenten die ervoor zorgden dat we een ronde verloren. Ik had echt gehoopt op een goed resultaat op het laatste stratencircuit van het seizoen."

Hideki Mutoh finishte net buiten de top tien. "Het was een frustrerende race. Onze strategie werkte niet zo goed als we verwacht hadden en ik had wat communicatie problemen met het team. Ik wou graag een top tien finish halen om wat punten te winnen, dus ik ben teleurgesteld. We hebben nog maar één race dus ik hoop dat we het goed doen op Chicagoland."

Uitslag Detroit

Pos.Coureur Team RondenTijd
1. J. Wilson Newman/Haas/Lanigan 872:00:10.762
2. H. Castroneves Penske 872:00:15.158
3. T. Kanaan Andretti-Green 872:00:28.443
4. O. Servia KV Racing 872:00:37.309
5. S. Dixon Ganassi Racing 872:00:38.480
6. R. Hunter-Reay Rahal Letterman 872:00:39.031
7. B. Junqueira Dale Coyne 872:00:39.443
8. W. Power KV Racing 872:00:39.639
9. R. Briscoe Penske 872:00:46.286
10. A. Foyt IV Vision 872:00:48.866
11. H. Mutoh Andretti-Green 872:00:49.143
12. D. Manning AJ Foyt Racing 872:00:55.428
13. G. Rahal Newman/Haas/Lanigan 872:00:58.565
14. E. Carpenter Vision 862:01:12.039
15. M. Moraes Dale Coyne 862:00:45.914
16. D. Patrick Andretti-Green 862:01:00.122
17. V. Meira Panther 822:01:13.036
18. Mo. Andretti Andretti-Green 811:54:02.756
19. B. Rice Dreyer & Reinbold 761:47:49.090
20. D. Wheldon Ganassi Racing 651:29:48.215
21. T. Scheckter Luczo Dragon Racing 552:01:16.999
22. A. Tagliani Conquest Racing 541:31:36.711
23. M. Duno Dreyer & Reinbold 461:14:14.990
24. E. Viso HVM Racing 320:44:48.173
25. J. Camara Conquest Racing 160:22:53.451
26. M. Roth Roth Racing 00:00:00.000

Boonen sprint naar dagzege Vuelta

De derde etappe in de Ronde van Spanje, van Jaén naar Cordoba over 168 kilometer, is gewonnen door Tom Boonen. De Belg bleef in de massasprint de Italiaan Daniele Bennati en de Duitser Erik Zabel voor.

Ortega Ocana ging er na het startschot al vandoor. Na 50 kilometer koersen had hij een voorsprong van een kwartier op het peloton. Daarna raakte zijn tank leeg en na 142 kilometer werd hij bijgehaald.

Paolo Bettini probeerde 20 kilometer voor de finish nog weg te springen maar dat mislukte. In de finale van de rit kwam Bennati iets te vroeg op kop en Boonen wist daarvan te profiteren.

Daniele Bennati gaat nu aan de leiding in het algemeen klassement. Hij heeft zeven seconden voorsprong op Alejandro Valverde.

Voronin vertrekt naar Berlijn

Andriy Voronin verruilt Engeland voor Duitsland. De aanvaller van Liverpool komt dit seizoen op huurbasis uit voor Hertha BSC. Op Anfield kwam de spits nauwelijks aan spelen toe.

Een jaar geleden vertrok Voronin bij Bayer Leverkusen, om bij Liverpool te gaan spelen. Door concurrentie van Fernando Torres, Dirk Kuijt en Robbie Keane zag de toekomst van de Oekraiense aanvaller er niet best uit. In zijn enige seizoen in Liverpool wist Voronin zes maal doel te treffen in 27 optredens.

In de Bundesliga kwam Voronin eerder uit voor Bayer Leverkusen, 1. FC Köln, FSV Mainz 05 en Borussia Mönchengladbach.

Spurs accepteren bod City op Berbatov

Op de laatste dag van de transferperiode zou Manchester City wel eens voor een grote verrassing kunnen zorgen. Een bod op Tottenham Hotspur-spits Dimitar Berbatov is door de Londenaren geaccepteerd.

De gehele zomer wordt Berbatov al aan Manchester United gelinkt, maar nu is het diens stadsrivaal die zomaar met de Bulgaarde spits er vandoor zou kunnen gaan. De kersverse eigenaren van Manchester City, de Abu Dhabi United Group, willen Berbatov met een bedrag van £30 miljoen naar het City of Manchester Stadium halen. United wilde de vraagprijs van de Spurs nimmer betalen.

City-trainer Mark Hughes is hoopvol over de transfer. "We hebben een bod gedaan en de clubs hebben overeenstemming bereikt. Nu moet hij alleen zelf nog beslissen." De nieuwe eigenaren, die de club vandaag overnamen van Thaksin Shinawatra, laten er geen gras over groeien. Naar verluidt zit de club ook achter David Villa (Valencia) en Mario Gómez (VfB Stuttgart) aan.

Ondanks het hoge bod van Manchester City lijkt de kans klein dat Berbatov daadwerkelijk naar de Citizens verkast. De Bulgaarse spits gaf namelijk eerder al te kennen dat hij Tottenham wilde verlaten omdat hij in de Champions League wilde spelen. "We proberen goede spelers naar de club te halen", zegt Hughes. "De verwachtingen liggen hoog, en hopelijk kunnen we bij de top zes eindigen dit seizoen. De nieuwe eigenaren hebben de middelen om dat te bewerkstelligen."

"Aanpassing circuit Spa-Francorchamps"

Het circuit van Spa-Francorchamps gaat mogelijk in de toekomst op de schop. De reden hiervoor is dat de FIA vindt dat het circuit naar huidige maatstaven te lang is. Ook is er na de race geen uitloopronde. In het recente verleden is de busstopchicane al veranderd, alsmede de ingang van de pitstraat.

Het nieuwe plan behelst een vernieuwing in de bocht tussen Bruxelles, bocht 8 en Pouhon, waardoor deze bocht minder scherp wordt. Een meer drastische maatregel is de doorsteek van Pouhon naar de busstopchicane. Hierbij worden Stavelot en Blanchimont niet meer aangedaan en wordt het circuit flink ingekort. De oude baan zal hierbij blijven bestaan, maar niet meer voor de Formule 1.

De directie van het circuit spreekt echter tegen dat er sprake is van uitvoering van deze plannen. Wel wordt door een woordvoerder aangegeven dat er enkele jaren geleden sprake was van een plan om het circuit in te korten, maar dit plan is nooit concreet geworden. "Het plan voor een korter circuit was een groot idee, niet echt iets concreet," aldus circuit-woordvoerder Luc Willems. "Er was niets definitief en er werd geen plan opgesteld maar er werd zeker over nagedacht."

Dat plan betrof een afbuiging na Raidillon en via Kemmel zou dan de baan richting Blanchimont geleid worden. "Dit plan kwam er uiteindelijk niet maar het werd nooit volledig geschrapt. Wat de geruchten rond het nieuwe circuit betreft; ik heb hier nog niets van gehoord dus ik denk niet dat ze kloppen. Het enige plan over het kortere circuit was dat van enkele jaren geleden," aldus Willems.

Momenteel wordt er wel aan de voorbereiding gewerkt om de bochten 8-11 aan te pakken. Echter wilde de woordvoerder hier niet al te veel op ingaan. "Er is nog niets concreet. Voorlopig is het plan dat de grindbak bij het uitkomen van bocht 8, Bruxelles, vergroot zal worden. Deze is nu wat te klein en zal na de werken groter zijn. Maar aan de bocht zelf wordt voorlopig nog niets veranderd." Echter is hier al wel te zien dat een deel van het bos weggehaald is en dat alles daar vlak gemaakt is.


Bron: Fia.com

Nog een OS-paard positief

Ook het springpaard van de Braziliaan Rodrigo Pessoa is positief bevonden bij een dopingtest van de individuele springfinale op de Olympische Spelen in Peking. Dat werd bekend gemaakt door de overkoepelende olympische hippische organisatie Fédération Equestre Internationale (FEI).

Bij het paard Rufus is in de urine een capsaicinachtige stof aangetroffen, dezelfde stof die aangetroffen werd bij vier andere paarden tijdens de Olympsiche Spelen. De edele dieren van Duitser Christian Ahlmann, de Braziliaan Bernardo Alves, de Ier Denis Lynch en de Noor Tore Andre Hansen werden toen betrapt op capsaicin. Overigens loopt er nog altijd een onderzoek naar die gevallen, waarbij de Noren mogelijk hun bronzen plak moeten afstaan, waardoor Nederland naar de vierde plaats door zou schuiven.

Pessoa is de olympisch kampioen van 2004 in Athene. Ironisch is dat hij die titel pas kreeg na een positieve test van het paard van de eerdere winnaar Cian O'Connor.

Bertagnolli wint in Duitsland

De derde etappe in de Ronde van Duitsland is gewonnen door Leonardo Bertagnolli. De Italiaan van Liquigas maakte deel uit van een kopgroep van drie man en wist het sprintende peloton net voor te blijven.

Samen met de Spanjaard David Navarro en de Fin Jussi Veikkanen was de Italiaan, 14 kilometer voor de finish, weggesprongen. De Fin moest al snel lossen, Navarro hield stand tot het laatste rechte stuk, maar kon de jump van Bertagnolli niet beantwoorden.

De Duitser Linus Gerdemann blijft aan de leiding in het algemeen klassement. Bauke Mollema is met de vijfde plaats de beste Nederlander.

'Claudia de Breij volgt Dolf Jansen op'

Claudia de Breij zal Dolf Jansen opvolgen als programmamaker van VARA's Leuk Is Anders op 3FM. Dat meldde Paul Rabbering vanmiddag in het KRO-programma RabRadio op de publieke popzender. De VARA heeft het bericht nog niet bevestigd.

Begin juni werd bekend dat Dolf Jansen 3FM moet verlaten. Zijn laatste uitzending zou afgelopen vrijdag plaatsvinden, maar door onbekende reden mocht hij nog een maand blijven. Boze tongen beweren dat de verlenging van Leuk Is Anders alles te maken heeft met de bekkeninstabiliteit waar De Breij momenteel mee kampt.

[SF] Buurman reed prima in de regen

De 21-jarige Gelderse coureur Yelmer Buurman deed het gisteren in het eerste raceweekend van de Superleague Formula een stukje beter dan landgenoot Robert Doornbos. In de eerste race op zaterdag werd Buurman vierde en in de tweede race, verreden in de stromende regen, achtste.

Daarmee staat PSV netjes op een zesde plaats in het zeventien deelnemers tellende veld. Op een doorweekte baan reed Buurman de snelste raceronde, die was een seconde sneller dan zijn eerstvolgende concurrent. Maar een uitje op het natte gras en een los reclamebord onder zijn voorvleugel zorgden ervoor dat hij in de tweede race genoegen moest nemen met de achtste plek, na van P14 gestart te zijn.

"Je zag vanwege de spray helemaal niets meer, maar het is me toch gelukt. Vooral de wijze waarop ik Duncan Tappy kon inhalen voor de vierde plaats, was geweldig. Ik had hem al een halve ronde in het vizier en ineens had ik hem bij de kladden." Nadat hij achter Tappy vandaan was, kon de Nederlander snelle rondetijden rijden. Maar hij raakte weer wat achterop door het uitstapje naast de baan: "Met een vrije baan voor me, kon ik ineens een stuk harder. Maar helaas bleken de banden het vele water niet meer aan te kunnen."

Het volgende raceweekend voor de SF is 20 en 21 september in Duitsland op de Nürburgring.

De Guzman vier duels geschorst, Sno gaat vrijuit

Feyenoorder Jonathan de Guzman is voor vier wedstrijden geschorst. Hij kreeg gisteren, in de wedstrijd tegen Heracles, rood nadat hij een tegenspeler sloeg. De Rotterdammers gaan niet in beroep tegen de straf.

Evander Sno kreeg geen schorsing opgelegd voor zijn rode kaart afgelopen zaterdag in de wedstrijd van Ajax tegen Willem II. De aanklager betaald voetbal seponeerde de zaak wegens onvoldoende bewijs.

RTL stopt met Astrotijd en Astro

RTL Nederland stopt voorlopig met de programma's Astrotijd op RTL5 en RTL8 en Astro op RTL4. Dit maakte een woordvoerster van RTL Nederland vanmiddag bekend.

Volgens de woordvoerster heeft RTL bedenkingen bij de werkwijze van het productiebedrijf, dat verantwoordelijk is voor de werving en selectie van de consulenten voor deze spirituele diensten. RTL stelt een onderzoek in en stopt tot die tijd met de televisie-uitzendingen en de websites. Vanaf morgen worden de programma's vervangen.

De SP heeft de aanval geopend op televisieprogramma's waarin kijkers astrologen telefonisch kunnen raadplegen. Tweede Kamerlid Jan de Wit claimt dat astro-programma's veel onoorbare praktijken hebben overgenomen van de inmiddels verboden belspelletjes.

Het Kamerlid heeft minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie maandag opgeroepen de "oplichtingspraktijken" van dergelijke programma's aan te pakken. "Het gaat er enkel om mensen zo lang mogelijk aan het lijntje te houden. Dat dit nu gebeurt over de ruggen van zieke en onzekere mensen, is stuitend", vindt De Wit.

[WTCC] Coronel behaalt podiumplaats

In het WTCC-kampioenschap werd afgelopen weekend geracet op het Duitse circuit Oschersleben. Op deze bochtige baan behaalde Tom Coronel met zijn SEAT León in race 1 een zevende plaats en in de tweede race de tweede plaats. Duncan Huisman en Olivier Thielemans eindigden buiten de punten dit weekend.

Voor de eerste race had Coronel zich naar een keurige vierde plaats getraind, maar omdat zijn auto na de weging niet meer wilde starten, werd hij teruggezet naar de laatste plaats. Het team van Coronel ging met succes in beroep tegen deze beslissing, waardoor de straf beperkt bleef tot 5 plaatsen naar achteren. In de race wist Coronel op te klimmen naar een zevende plaats wat goed was twee punten en tweede startpositie in race 2. De race werd gewonnen door Augusto Farfus voor Robert Huff en Alain Menu.

In de tweede race wist Coronel direct na de start zijn tweede plaats te behouden en BMW-coureur Felix Porteiro onder druk te zetten, maar de Spanjaard bezweek niet onder de druk en won zodoende de tweede race. Coronel werd in de race wel onder druk gezet door Chevrolet-coureur Robert Huff, maar verder dan plaats drie kwam Huff niet.

"Goed, hé? Dit is echt super," aldus een zeer blije Coronel die door Robert Huff op het podium bespoten werd met champagne. "Toen ik de hele zooi achter me zag dacht ik: nu gaan we een bekertje meenemen. Voor de start had ik tegen mijn vriendin Paulien gezegd: als ik de eerste bocht goed doorkom, dan pak ik een beker. Want ik had hier de snelheid en ook een beetje geluk. Eindelijk kwamen die dingen samen. Deze baan past gewoon goed bij mijn auto. Oschersleben is een circuit met veel kerbstones, technisch en met weinig topsnelheid. Dan heb ik een kans en die heb ik gepakt. Zoveel kansen krijg ik dit seizoen, denk ik, niet meer."

"Ik had veel verwacht, maar dit niet. Na die ellende bij de keuring zat ik 's avonds met de tranen in mijn ogen. Uiteindelijk heb ik nog een mooi cadeautje gekregen. Zo zie je maar dat er niets veranderlijker is dan autosport."

Voor Olivier Thielemans verliep het weekend minder voorspoedig. De Nederlander mocht dit weekend racen in een BMW van team Wiechers. In de eerste race werd hij keurig dertiende en derde bij de privateers, maar kreeg een 30 seconden-straf wegens onreglementair inhalen van James Thompson. Daardoor viel hij terug naar plaats 22 en moest de tweede race door de straf achteraan starten. Daarin wist hij als zeventiende te eindigen en zevende bij de privateers. Zijn teamgenoot dit weekend Duncan Huisman deed het beter met een zeventiende plaats in race 1 en tiende overall in race 2.

Nieuwe ninja-game op komst

Er zijn weer ninja's op komst. De makers van Tenchu Z, From Software, zijn bezig met een nieuwe ninja-game. Dit verklaarde Microsoft op een persconferentie in Japan.

De game gaat Ninja Blade heten en zal volgend jaar in Japan uitkomen (over Europa is nog niets bekend). Op de website van de game kun je een teaser-trailer zien van het spel. Het voelt een beetje als Ninja Gaiden, hoewel er feitelijk nog niet veel over te zeggen valt natuurlijk.

Check de trailer van Ninja Blade hier.



Ninja Blade, hopelijk wordt het wat...

[MLB] Standen per 01-09-2008

Nu het einde van het reguliere seizoen er aan zit te komen, wordt het tijd de balans op te maken. Sommige teams doen dat met veel plezier, bijvoorbeeld de verrassend goed presterende Tampa Bay Rays. Sommige teams met tegenzin, zoals de New York Yankees die op de rand van uitschakeling balanceren, iets wat de ploeg uit de Bronx de afgelopen dertien jaar niet eerder overkwam.

Met een achterstand van zeven wedstrijden op de leider in de WildCard-race, de Boston Red Sox, lijken de Yankees op de rand van de afgrond te staan. Met nog 26 wedstrijden ziet het er naar uit dat de miljoenenploeg van eigenaar Hank Steinbrenner zich voor het eerst in veertien jaar niet gaat plaatsen voor de play-offs. Een excuus voor het slechte seizoen zouden de vele blessures kunnen zijn. Veel belangrijke spelers van de Yankees liggen er lang uit, en vooral de startende werpers van de Yanks kennen veel blessures. Jongelingen Phil Hughes en Ian Kennedy lagen er al vroeg uit met blessures, na een zwakke start, maar ook de belangrijkste man in de rotatie, Chin-Ming Wang, zit al enkele maanden in de ziekenboeg. Enkele weken geleden kwam daar ook nog het supertalent Joba Chamberlain bij. Enkele veteranen hebben zich echter hervonden en houden de Yankees nog in leven. Mike Mussina is bezig aan een prima seizoen en heeft al zestien wedstrijden gewonnen, en Andy Pettitte heeft dertien W’s achter zijn naam staan.

De line-up van de Yankees is op papier goed genoeg om zich te verzekeren van playoffs deelname. Maar ook de slagmensen lijken hun draai niet te kunnen vinden. New York sputtert met een van de laagste percentage honkslagen met mensen in scoringspositie en ook in RBI’s bevinden ze zich in de onderste regionen. De mannen van manager Joe Girardi moeten dus een flinke rij overwinningen neer zien te zetten willen ze nog kans maken op een plaats in de playoffs.

Hieronder vind je de standen.

American League

EastWLPCTSTRKHOMEROADL10
Tampa Bay Rays8451.622W552-1932-327-3
Boston Red Sox7957.581L145-19340386-4
New York Yankees7264.529L240-3132-335-5
Toronto Blue Jays7066.515W237-2933-375-5
Baltimore Orioles6373.463L333-3130-422-8

CentralWLPCTSTRKHOMEROADL10
Chicago White Sox7759.566W146-2231-375-5
Minnesota Twins7760.562W146-2331-374-6
Detroit Tigers6670.485W135-3231-384-6
Cleveland Indians6570.481L336-3229-387-3
Kansas City Royals5779.419L129-3928-402-8

WestWLPCTSTRKHOMEROADL10
Anaheim Angels8353.610L143-2840-256-4
Texas Rangers6771.486W133-3334-384-6
Oakland Athletics6374.460L136-3527-395-5
Seattle Mariners5383.390W328-4125-427-3

National League

EastWLPCTSTRKHOMEROADL10
New York Mets7661.555W141-2535-366-4
Philadelphia Phillies7562.547W239-2936-337-3
Florida Marlins6968.504L136-3333-354-6
Atlanta5978.431L336-3223-463-7
Washington Nationals5285.380W629-3923-468-2

CentralWLPCTSTRKHOMEROADL10
Chicago Cubs8552.620L251-2134-317-3
Milwaukee Brewers8056.588W341-2439-328-2
St. Louis Cardinals7463.540L337-3137-324-6
Houston Astros7166.518W539-2932-377-3
Cincinnati Reds6176.445W335-3326-435-5
Pittsburgh Pirates5779.419L1034-3723-420-10

WestWLPCTSTRKHOMEROADL10
Arizona Diamondbacks6967.507L238-3031-373-7
Los Angeles Dodgers6770.489W239-3028-402-8
Colorado Rockies6474.464L236-3028-445-5
San Francisco Giants5977.434L330-3929-385-5
San Diego Padres5383.390W232-3921-445-5

Verander-de realiteit

“Dat is het hem nu juist. Ik zie de dingen echt wel zoals jullie ze zien. Of ik kan ze zien zoals jullie ze zien, als ik wil. Het is een kwestie van aanpassen. Ik interpreteer mijn wereldbeeld en match het aan die van jullie. Andersom kan dat niet, omdat jullie een wereldbeeld, een referentiekader delen. Doordat ik bij iedereen om me heen kan toetsen hoe jullie je werkelijkheid beleven, kan ik me een beeld vormen van hoe verschillend die is ten opzichte van die van mezelf. Dat geeft me de ruimte om te doen alsof ik normaal ben.” Voor het eerst deze middag lachte Karst. “Normaal is in deze gedefinieerd als: hetzelfde als de rest.”

Hagenaar 'steelt' verkeerde bestelbus

Een 60-jarige Hagenaar is gistermiddag opgepakt nadat hij met de verkeerde bestelbus was weggereden. De man kon het politiebureau weer verlaten toen duidelijk werd dat hij het voertuig niet had gestolen, maar zich toch echt gewoon had vergist.

Agenten werden rond 16.00 uur in de Schalk Burgerstraat aangesproken door drie mensen die verklaarden dat er kort daarvoor een witte bestelbus was gestolen in de straat. De dienders gingen op onderzoek uit en zagen op het Veluweplein een wit busje voor het stoplicht staan en hielden de bestuurder aan. De man reageerde volgens de politie zeer verbaasd.

Na verhoor bleek dat de Hagenaar de sleutels van een witte bestelbus van een collega had gekregen, zodat hij het voertuig kon gebruiken om te verhuizen. De wagen zou volgens de collega in een zijstraat van de Schalk Burgstraat geparkeerd staan. De inwoner van de Hofstad liep naar de eerste de beste witte bus, stak de sleutel in het contact, en reed er mee weg.

In de Schalk Burgstraat bleek later nog een wit busje te staan, de bus van de collega. De sleutels die de man bij zich had pasten ook in het contactslot van deze bus. Hoe het mogelijk is dat twee verschillende voertuigen met een sleutel kunnen worden geopend is nog onduidelijk.

Balkenende: nieuw arbeidsethos is nodig

Er is een nieuw arbeidsethos nodig om de toekomstige behoefte aan arbeidskrachten te kunnen opvangen. Premier Jan Peter Balkenende heeft dat vanmiddag gezegd bij de opening van het academisch jaar aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

"Werk hoort bij het leven. Het geeft gevoel van eigenwaarde", zei de premier. "Werk is geen noodzakelijk kwaad. Geen bijverschijnsel. Werk helpt ons om te worden wie we zijn. Ons karakter groeit op de werkvloer."

Balkenende wees erop dat de beroepsbevolking krimpt, terwijl het aantal arbeidsplaatsen groeit. "Voor het eerst in de geschiedenis zullen er structureel minder mensen beschikbaar zijn om te werken dan er banen zijn." Over zeven jaar komt Nederland al 375.000 werknemers tekort.

Dat betekent volgens Balkenende "dat we alles uit de kast moeten halen om de arbeidsreserves die er zijn te benutten". Op dit moment staan er nog 900.000 personen onvrijwillig aan de kant, aldus de premier. Zij missen de opleiding, motivatie of kansen om aan de slag te komen. Ook stoppen veel ouderen voor hun 65e met werken en hebben 2,7 miljoen vrouwen een deeltijdbaan.

Naast een nieuw arbeidsethos is er ook een inspanning van werkgevers nodig om meer mensen aan de slag te krijgen, zei Balkenende. Het moet afgelopen zijn met de leeftijdsdiscriminatie bij bedrijven. Hij citeerde uit onderzoek waaruit blijkt dat die leeftijdsdiscriminatie al begint bij mensen vanaf 36 jaar.

Ook de overheid moet volgens Balkenende iets doen om de arbeidsdeelname te verhogen. Samen met vakbonden en werkgeversorganisaties moet ze het mogelijk maken dat werknemers die werkloos dreigen te raken makkelijker naar een andere baan overstappen. Het kabinet kondigde eerder aan dat het hierover met de sociale partners gaat praten aan de hand van het advies van een commissie onder leiding van TNT-topman Peter Bakker. Ook is het kabinet met werkgevers en werknemers in overleg om te voorkomen dat de lonen te veel stijgen.

'Taliban' liet Groningse kampeerders schrikken

Militairen verkleed als Talibanstrijders hebben begin juli campinggasten in de Groningse gemeente De Marne de stuipen op het lijf gejaagd. Het bleek om een oefening van Defensie te gaan die niet was aangekondigd, zo laat de gemeente vandaag weten.

De bezoekers van de camping Roodehaan in het gelijknamige plaatsje werden op een zaterdagochtend opgeschrikt door overvliegende vliegtuigen. Ook struinden vermeende Talibanstrijders over het park. "Normaal kondigt Defensie zulke oefeningen aan, maar deze keer was er een fout in de communicatie geslopen", licht een gemeentewoordvoerder toe.

In het gebied oefenen vaker soldaten omdat de Willem Lodewijk van Nassau Kazerne in de gemeente ligt. Bij de kazerne ligt het grootste militaire oefenterrein van Nederland, inclusief een dorp dat speciaal voor militaire oefeningen is gebouwd.

Tot grote paniek heeft het bezoek van de 'Talibanstrijders' niet geleid. "De campinggasten hadden al snel door dat het om een oefening ging." De gemeente ontving wel drie klachten, onder meer van de campingeigenaar. Vorige week kwamen er in een gemeenteraadsvergadering vragen over de kwestie. "Inmiddels hebben we een goed gesprek met Defensie gehad", zegt de woordvoerder. De landmacht kon vanmiddag niet direct reageren.

Vrouw van Özat wil dat man stopt met voetbal

De vrouw van de onwel geworden 1. FC Köln-aanvoerder Ümit Özat wil dat haar man stopt met voetbal.

Afgelopen vrijdag in de wedstrijd tegen Karlsruhe (0-2) zakte Ümit in elkaar en verloor het bewustzijn. Minutenlang bleef hij bewegingsloos liggen, alvorens hij werd overgebracht naar het ziekenhuis waar hij een nacht moest blijven.

"‘Ik was geschokt, de beelden heb ik live gezien," aldus Ümits vrouw Nurdan. "Moet ik bij elke wedstrijd van hem in angst zitten? Onze familie kan hem niet toestaan om door te gaan met voetballen in deze conditie."

De 31-jarige Ümit wil geen overhaaste beslissingen nemen. "Laten we eerst de vervolgtests afwachten. Voetbal is heel belangrijk voor mij, maar mijn familie en mijn gezondheid gaan voor."

'Bluf!' niet besproken bij aantreden Cramer

Minister van Vrom Jacqueline Cramer heeft toen zij toetrad tot het kabinet tegenover formateur Jan Peter Balkenende niet gesproken over haar vermeende steunbetuiging aan het krakersblaadje Bluf!. Dat blijkt uit antwoord op schriftelijke vragen van de VVD die premier Balkenende vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Het is gebruikelijk dat het doopceel van kandidaat-bewindspersonen wordt gelicht voordat zij toetreden tot het kabinet. Zo worden ze gescreend door de AIVD en wordt gekeken of ze een strafblad hebben. De formateur vraagt daarnaast in een gesprek met de beoogd minister of er nog feiten zijn uit het verleden 'die de formateur moet kennen omdat ze op enig moment van negatieve invloed kunnen worden op het functioneren van de kandidaat als bewindspersoon, dan wel het kabinet in een moeilijke situatie kunnen brengen'.

"Ik heb de afsluitende vraag gesteld naar relevante feiten uit heden of verleden", schrijft Balkenende aan de Kamer. "Mevrouw Cramer heeft in antwoord daarop gemeld dat zulke feiten er niet zijn."

Dat dit het antwoord van de PvdA-minister was, hoeft niet te verbazen. Vorige week gaf zij al aan dat zij zich niets kan herinneren van een steunverklaring uit 1986 aan Bluf!. De bewindsvrouw, destijds voorzitter van Milieudefensie, zou een van de 178 ondertekenaars zijn. Het actieblad werd toen bedreigd in zijn voortbestaan omdat het documenten openbaar had gemaakt die waren gestolen uit het ministerie van Economische Zaken. Haar naam is in de verklaring op twee plaatsen verkeerd gespeld, namelijk als Jaqueline Kramer.

GroenLinks-Kamerlid Wijnand Duyvendak trad eerder deze maand terug, omdat hij verantwoordelijk was voor de publicatie van de adresgegevens van hoge ambtenaren van Economische Zaken. Die had hij bij de inbraak ontvreemd, samen met plannen voor kerncentrales. Een aantal ambtenaren werd daarop bedreigd en er werd een poging tot brandstichting gedaan bij het huis van een topambtenaar. Duyvendak ontkende daarvan op de hoogte te zijn geweest, maar trad wel terug als parlementariër.

Cramer laat momenteel een onafhankelijk onderzoek naar de ondertekening uitvoeren door Ernst&Young. Het onderzoek moet dinsdag zijn afgerond. Premier Balkenende zei vrijdag tijdens zijn wekelijkse persconferentie dat de kwestie 'erg wordt opgeblazen'. Hij wilde niet vooruitlopen op de uitkomsten van het onderzoek.


Minister van Vrom Jacqueline Cramer   (foto: DAG)

'Pak meer plegers van huiselijk geweld op'

De politie moet de komende jaren meer verdachten van huiselijk geweld arresteren. Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie kondigt dat aan in een plan van aanpak dat hij vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

De politie krijgt jaarlijks ruim 63.000 meldingen van huiselijk geweld binnen. Maar dat is slechts het topje van de ijsberg, omdat naar schatting ongeveer 12 procent van alle gevallen daadwerkelijk wordt gemeld. In 2011 moet het aantal geregistreerde incidenten zijn toegenomen tot 70.000. Het aantal aangiftes moet dan zijn gestegen tot 45 procent, 7 procent meer dan in 2006.

Het aantal aanhoudingen na een aangifte moet in dezelfde periode toenemen tot 70 procent, waar dat nu nog 64 procent is.

OM laat tweede verdachte 'kaping' vrij

Het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam heeft een tweede verdachte vrijgelaten van de valse melding van een vliegtuigkaping. Het gaat om de 29-jarige Dordtse Hinda. Volgens een woordvoerster blijft zij verdachte, maar beschikt justitie over onvoldoende bewijs om haar langer vast te houden.

Haar 37-jarige minnaar Köksel 'Coco' K., die zou hebben gebeld met 112, zit nog wel vast. Hij zou het dreigtelefoontje hebben gepleegd omdat hij wilde verhinderen dat de Dordtse met haar vriend op vakantie ging.

De 31-jarige vriend werd vrijdag al vrijgelaten. Volgens zijn advocaat Gerard Spong is hij slachtoffer geworden van zijn vriendin. "Het is een liefdesdrama", zei de raadsman.

Na het dreigtelefoontje liet de marechaussee dinsdag het vliegtuig met alle passagiers en de bemanning urenlang aan de grond staan. Het toestel van Transavia, met bestemming Bodrum in Turkije, stond op het punt te vertrekken toen de melding binnenkwam.

Onderzoek in de kist leverde geen wapens of explosieven op. Bij een huiszoeking in Dordrecht nam het OM goederen in beslag. Woensdag hielden agenten de 37-jarige Köksel K. aan. Hij moet morgen worden voorgeleid. Het OM liet de vrouw gisteravond al gaan.

Producer LittleBigPlanet geeft info vrij in interview

Joystiq heeft een interview afgenomen met LittleBigPlanet-producer Pete Smith en interface-designer Jim Unwin. Hierin staat wat nieuwe informatie over het nieuwe pareltje van de PS3.

Zo is er een limiet aan content dat je toe kan voegen in een level:

"There's a thermometer in the Create mode which shows how complex your level is. This is just a rough estimation and we've only ever seen it maxed out once and that was here, at Leipzig. One guy kept a level open for an entire day while groups of German press rotated in and more content was added. By the end of the day it was maxed out, but none of our levels, the ones on the game disc, even come close."

Ook werd gezegd dat de game ongeveer 50 standaard levels zal bevatten die goed zijn voor minimaal 20 uur gameplay:

"Around 50-ish. There'll be an interlinking story, too, so it's not just a random selection of levels. About the first half of the game is one long tutorial, introducing you to all the gameplay mechanics in the game. It takes me [Jim Unwin, interface designer] about 12 hours to complete all the levels, and I've been developing the game for the past however-many months. So expect it to take a bit longer than that."

Het gehele interview is hier te lezen.



Ex-gevangene neergestoken in Hoogvliet

Een 37-jarige man die net was vrijgelaten uit de gevangenis, werd vanochtend direct bij het verlaten van het gevangenisterrein in Hoogvliet neergestoken. Hij werd opgewacht door een man en een vrouw.

De ex-gevangene vluchtte na de steekpartij naar de receptie van de gevangenis. Vervolgens is hij met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Over zijn toestand is momenteel niets bekend. De daders hebben zich na de steekpartij gemeld op het politiebureau en zijn daarop aangehouden. Er is nog geen motief bekend.

[SF] Doornbos: "Dit was 'm niet"

Al tijdens de eerste race van de nieuwe Superleague Formula, waar voetbal en autosport bij elkaar komen, stond het gezicht van Robert Doornbos op storm. Na één ronde begaf de motor van zijn Panoz-bolide al, waardoor hij de strijd moest staken.

En de ellende hield niet op, want de benzine stroomde in zijn stoeltje, er waren geen brandblussers voorhanden en de motor vloog even in brand. Toen ook de kabels van de tractor aan de ophanging werden vastgemaakt, waardoor de voortrein van de AC Milan-wagen kapot getrokken werd, was het voor de Rotterdammer genoeg. Hij was van tevoren nog bestempeld als favoriet, maar de teleurstelling droop uit zijn woorden.

"Dit wordt ’m niet", zo vertelde een terneergeslagen Doornbos. De brand in zijn motor was zo heftig dat het niet mogelijk bleek om te repareren voor de start van de de tweede race die twee uurtjes later werd verreden. "Ik neem maar een vliegtuig eerder naar huis. Mark Webber heeft ook een keer in de benzine gezeten en heeft er littekens aan overgehouden." De Nederlander wist dan ook niet hoe snel hij onder de douche moest komen om zich af te spoelen.

Het begon zo mooi: "Tot de start van de eerste race had ik nog een goed weekend. Natuurlijk ben ik zeer teleurgesteld. Het had zo mooi kunnen zijn, want ik lag in de eerste bocht al derde. Er was echter een brandstoflek en mijn overall was doordrenkt met benzine, toen opeens mijn wagen in brand stond en het vermogen weg was."

De race zelf was echter een beetje een sof. De auto's konden geen staande start maken vanwege de enorme hitteontwikkeling, her en der vlogen de spiegels van de wagens af, de 'boostknop' werkte niet of nauwelijks en het toerental van de motor moest teruggezet worden om motorschade te beperken. Bovendien moest de race ingekort worden naar 39 minuten en een ronde omdat met 140 liter brandstof aan boord geen uur volgemaakt kon worden. Veel wagens vielen uit met een gebrek aan betrouwbaarheid. Blijkbaar was zes weken opstarttijd niet voldoende.

Toch vroeg initiatiefnemer Robin Webb niet te snel te oordelen over de Superleague Formula. De zes races in het eerste jaar zijn eigenlijk alleen 'oefenpotjes'. Webb vroeg dan ook of er nog suggesties en verbeteringen waren.

Honderdste abonnement in zicht

Na de invoering van de abonnementen vannacht om middernacht was het even een kleine chaos. Inmiddels zijn we 85 abonnementen verder en lopen we richting de 100.

De hoofdprijs die verloot wordt onder de eerste 100 abonnementhouders zal in ieder geval een Playstation 3 of XBox 360 worden. De winnaar mag zelf kiezen.
De overige prijzen houd ik nog even voor me, maar ook die zijn de moeite waard.

Je kunt je abonnement afsluiten op http://www.fok.nl/shop

De winnaar wordt vanavond live bekend gemaakt in FOK!radio .

DEZE ACTIE IS INMIDDELS BEËINDIGD! 

Castle Crashers' multiplayer zal binnenkort minder crashen

Developer van Castle Crashers, The Behemoth, is op dit moment in samenwerking met Microsoft hard aan het werk om de multiplayerproblemen met de game op te lossen.

Voor de launch van de game waren er nog geen aanwijzingen dat er eventuele problemen op zouden kunnen treden.

"When we went through testing, Microsoft approved all our network code and we had no problems at all. There are those things in real-world scenarios that we couldn't account for" aldus art director Dan Paladin.
Lead programmeur Tom Fulp voegde hier aan toe: "We had six-hour play sessions and nothing ever came up."

Castle Crashers zag vorige week eindelijk het licht op Xbox Live Arcade, maar connectieproblemen tijdens de multiplayermode waren en zijn een doorn in het oog van de meeste gamers. Vooral omdat de game er op gemaakt is om lekker met meerdere vrienden co-op te kunnen spelen.

Het probleem ligt er aan dat mensen met verschillende settings problemen kunnen krijgen, wanneer ze via Live contact willen maken voor het spelen van een potje Castle Crashers. Er wordt hard aan een patch gewerkt om deze problemen op te lossen.

"Yeah, there are certain network settings where, if you're in a very specific network environment, it won't work with another person's connection and that's what's happening. But that's something we're already addressing by working with Microsoft to get a patch out as fast as possible." aldus Paladin.

Opstelten trapt aanleg Tweede Maasvlakte af

De aanleg van de Tweede Maasvlakte is vanochtend op symbolische wijze gestart. De Rotterdamse burgemeester Ivo Opstelten zette een leiding open die een mengsel van zand en water richting zee pompt. Het zand blijft liggen, het water loopt weg. Het is de eerste keer dat de mouwen worden opgestroopt voor het prestigieuze project.

Vijftien jaar van studie, plannen maken, besluitvorming, procedures, vertragingen en gesteggel gingen aan de aftrap vooraf. De totale kosten van de uitbreiding van de Rotterdamse haven in de Noordzee worden door de betrokken partijen geschat op drie miljard euro.

Naar schatting in 2013 komt de eerste container via de Tweede Maasvlakte Rotterdam binnen. In 2020 moeten alle terreinen van de vlakte bebouwd zijn.

Milieudefensie grijpt de franje van vandaag aan om erop te wijzen dat er nog procedures lopen tegen het bestemmingsplan. Het havenbedrijf zou daarom een groot risico nemen door te beginnen met de aanleg. De milieuorganisatie betwist de bewering van de gemeente dat de lucht in Rotterdam niet viezer wordt, 'ondanks de extra achttienduizend vrachtwagens die per dag van en naar de Tweede Maasvlakte zullen rijden en alle extra zeeschepen, die vaak zeer vervuilende olie gebruiken'.

Hockeybond dwarsboomt 'Antillen-route'

De internationale hockeybond FIH heeft de regels voor inschrijving van een landenteam op de Olympische Spelen aangescherpt. Dat is vandaag bekend gemaakt.

Hockeyers die op de Spelen willen uitkomen moeten voortaan niet alleen over een geldig paspoort beschikken, ze moeten daarnaast ook kunnen aantonen dat ze in het betreffende land wonen.

De directe aanleiding voor het aanscherpen van de regel is een poging van een groep Nederlandse hockeysters om zich onder de vlag van de Nederlandse Antillen te kwalificeren voor Peking.

De 'Antillen' deed mee aan een olympisch kwalificatietoernooi in Kazan, waar het er overigens niet in slaagde om zich voor de Spelen te plaatsen.

Portal voor de helft van de prijs!

Portal, wie kent deze game tegenwoordig nou niet? Vele gamers hebben al plezier beleefd met het oplossen van tientallen puzzels met behulp van de portalgun. Voor de PC-gamers die de game nog altijd niet hebben uitgeprobeerd, heeft Valve tot vandaag een mooie aanbieding lopen.

De game is op dit moment op Steam te vinden voor slechts de helft van de originele prijs, dat betekent dat je hem nu al op de kop kunt tikken voor slechts $9,99 oftewel een eurootje of twee. Nouja vooruit, een euro of zes dan (zonder BTW). Een prijs die deze revolutionaire game zonder meer waard is. Weet je niet zeker of de game interessant voor je is, dan kun je hier kijken voor de mening van de FOK!games-crew.

Ajax laat Huntelaar niet gaan

Ajax zal Klaas-Jan Huntelaar niet meer laten vertrekken. Eerder leek Valencia in beeld voor de spits.

"Een dag voor de transferdeadline zo'n belangrijke speler verkopen, kan gewoon niet," zegt technisch directeur Danny Blind in De Telegraaf. "Voor iedereen die we willen terughalen, moeten we de hoofdprijs betalen. We hebben dan ook afgesproken nergens meer op te reageren."

Huntelaar zou nog in beeld zijn bij Real Madrid, Manchester United en het eerder genoemde Valencia.

Populariteit rechtenopleiding stijgt

Het aantal studenten dat kiest voor een opleiding rechten is de afgelopen vijf jaar toegenomen. Het aantal rechtenstudenten steeg met 74 procent tot 5430 aan het begin van vorig studiejaar. De marketing- en publicrelationsopleidingen stegen eveneens flink in populariteit, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Marketing- en public relationsopleidingen zagen het aantal inschrijvingen in vijf jaar met 67 procent stijgen. Ook pedagogische studies en onderwijskunde, vervoerswetenschappen en boekhouding en fiscaal recht kregen in vijf jaar meer dan vijftig procent meer studenten. De scherpste daling was bij de studie elektrotechniek en de lerarenopleiding beroepsonderwijs, beiden kregen bijna een kwart minder inschrijvingen.

De opleidingen op het gebied van management en personeelsadministratie waren in het studiejaar 2007-2008 in absolute getallen het populairst, ruim 11400 studenten kozen voor deze richting. In totaal begonnen vorig studiejaar 117 duizend studenten aan een bacheloropleiding, een toename van zeventien procent ten opzichte van vijf jaar eerder.

Groei consumentenbestedingen loopt terug

De groei in de uitgaven van consumenten is in de maand juni teruggelopen. Ten opzichte van een jaar eerder stegen de bestedingen van huishoudens met 1,3 procent, tegen een stijging van 2,9 procent in mei. Dit bleek vandaag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De consumptie van voedingsmiddelen, dranken en tabak daalde ten opzichte van 2007. De uitgaven aan duurzame goederen zoals wasmachines en schoenen namen nog wel toe. De stijging met 1,1 procent was echter veel lager dan in mei toen deze nog 6,7 procent bedroeg.

Solana: geen EU-sancties tegen Rusland

De EU-leiders zullen bij hun ingelaste EU-top in Brussel vanmiddag besluiten geen sancties te nemen tegen Rusland. Dat heeft EU-buitenlandcoördinator Javier Solana maandag gezegd.

"Sancties staan vandaag niet op de agenda", aldus Solana. De Franse minister van Buitenlandse Zaken Bernard Kouchner had vorige week het nemen van sancties nog niet uitgesloten. Maar al snel werd duidelijk dat te veel landen dat niet aandurven om de relaties met Moskou en de energievoorzieningen vanuit Rusland niet verder op het spel te zetten.

Solana zei verder dat de EU ongeveer honderd civiele waarnemers naar Georgië wil sturen. Het is de bedoeling dat ze de wapenstilstand tussen Georgië en Rusland gaan controleren, in beginsel in Georgië maar later ook aan de grenzen. Er zijn inmiddels al ongeveer veertig Europese functionarissen in Georgië, als onderdeel van een missie die feitenonderzoek doet naar het conflict.

Afellay nog een jaar PSV'er

Volgens het Algemeen Dagblad zal Ibrahim Afellay dit seizoen nog bij PSV blijven. De Eindhovenaren en de international van het Nederlands elftal hebben met elkaar afgesproken dat Afellay deze transferperiode niet zal vertrekken bij de landskampioen.

Daarna lijkt een vertrek van de 22-jarige aanvallende middenvelder onafwendbaar. Jan Reker, algemeen directeur van PSV, hierover: "Daarna is hij klaar voor de beste clubs in Europa."

Afellay blonk afgelopen zaterdag uit in de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht. Met twee goals en een assist had hij een belangrijk aandeel in de 1-5 overwinning van PSV op de Domstedelingen.

Türkiyemspor wil FC Amsterdam heten

Türkiyemspor wil volgend jaar haar naam veranderen in FC Amsterdam. Oud-speler Nico Jansen is door de zondaghoofdklasser uit de hoofdstad benaderd om zitting te nemen in het bestuur van de nieuwe club.

Sahin Gerdan, de voorzitter van de Amsterdamse club, heeft gezegd dat Jansen toegezegd heeft voor een bestuursfunctie. "Ook zijn er andere oud-spelers van FC Amsterdam benaderd", aldus Sahin die benadrukt dat de verandering van de clubnaam te maken heeft met een imagoverandering, waar de vereniging naar streeft.

De afgelopen jaren kwam Türkiyemspor diverse keren in opspraak. Daarnaast moet de club een multiculturele inslag hebben, terwijl Türkiyemspor nu vooral uit Turkse voetballers bestaat.

Olsson definitief weg bij NEC

NEC is verdediger Jonas Olsson kwijtgeraakt aan het Engelse West Bromwich Albion. Het vertrek van de Zweed hing al in de lucht en de centrumverdediger maakte afgelopen weekend dan ook geen deel uit van de selectie van de Nijmegenaren tegen De Graafschap.

De 25-jarige Zweed heeft een tweejarig contract getekend bij WBA, dat ruim één miljoen euro aan NEC moet betalen.

"Ik ben verheugd Jonas te verwelkomen op de club," aldus voorzitter Tony Mowbray op de clubsite. "Jonas is sterk aan de bal, kan een pass geven en heeft een echte winnaarsmentaliteit. Ik ga er alles aan doen om een sterke speler van hem te maken voor de Premier Leauge."

CD: Creedence Clearwater Revival - Collected

20 juni van dit jaar stond John Fogerty nog op de Nederlanse planken in Ahoy en bleek daar nog steeds niet uit ge-CCR-ed te zijn. Zijn setlist bestond uit een aantal hits van "zijn" band Creedence Clearwater Revival. Het geluid was blijkbaar niet om over naar huis te schrijven, maar dat is een echobak Ahoy al snel het geval. De drukte liet in ieder geval zien dat zijn eigen maar met name het CCR-materiaal nog erg populair is en gretig aftrek vindt. Misschien dat mede daarom nu nog meer hits zijn verzameld op de 3-disc uitgave Creedence Clearwater Revival - Collected.

Owen ontbreekt bij Engeland

Michael Owen is niet in de Engelse selectie opgenomen voor de WK-kwalificatieduels tegen Andorra (6 september) en Kroatië (10 september. Fabio Capello, de bondscoach van Engeland, riep Wayne Rooney, Theo Walcott, Jermain Defoe en Emile Heskey wel op.

Owen begon sterk aan het seizoen. Bij zijn club Newcastle United scoorde hij zowel in de competitie als voor de beker. De 28-jarige Owen speelde tot nu tot 89 interlands waarin hij 40 keer tot scoren wist te komen.

David Beckham is wel in de selectie opgenomen. De Engelsen missen onder andere Steven Gerrard, Owen Hargreaves en Michael Carrick door blessures.

Boom niet naar WK tijdrijden

Lars Boom werd gisteren Nederlands kampioen bij het tijdrijden. De 22-jarige wielrenner was de snelste op het parcours in Oudenbosch.

Boom heeft echter gezegd dat hij niet zal deelnemen aan het WK tijdrijden in Varese. "Alles wijkt nu voor het wereldkampioenschap veldrijden in Hoogerheide", aldus Boom die gisteren vlak voor de finish nog van fiets moest wisselen vanwege een lekke band. "Ik heb laatst met mijn wegfiets nog geoefend op wisselen. Toen verloor ik ook maar heel weinig tijd."

Didulica boos op Van Gaal

Joey Didulica is boos. De keeper van AZ werd gepasseerd voor het duel tegen NAC Breda van gisteren.

"Dit is de grootste teleurstelling uit mijn loopbaan. Een klap in mijn gezicht. Ik ben teleurgesteld in de hele coachingstaf van AZ", aldus de doelman.

"Ik denk dat wel meer spelers teleurgesteld waren niet in de basis te staan. Dat is alleen maar goed. Op zich ben ik dan ook blij met zijn reactie...", aldus coach Louis van Gaal die vond dat de Belgen en Romero heel fit waren teruggekomen uit Peking. "Ze zaten in een flow. En ik heb letterlijk gezegd, dat de olympiagangers geen garantie hadden op een basisplaats bij terugkeer."

Didulica zei dat hij dat de gehele voorbereiding heel anders geïnterpreteerd had en volgens hem zijn teamgenoten en de pers ook. "Iédereen dacht, dat de thuisblijvers zouden spelen. Daar hebben we acht weken naartoe gewerkt. Het heeft sinds mijn hersenschudding lang geregend bij AZ. Ik wacht nog steeds op zon. Hopelijk maak ik nog eens deel uit van de regenboog," aldus Didulica die er vanuit was gegaan dat hij gisteren in de basis stond. "We hebben een jong team. Het enige dat je dan nodig hebt, is zelfvertrouwen. En ik heb er zelf een hoop energie in gestoken, het is juist één van mijn kwaliteiten om een team te motiveren en kneden. De transfermarkt is bijna dicht, dan moet je wel een Houdini-act uitvoeren om nog weg te komen.. Of ik ga met hem werken. Of ik graaf mijn eigen graf," aldus een teleurgestelde Didulica.

Krul op weg naar Feyenoord

Feyenoord hoopt nog voor het sluiten van de transfermarkt doelman Tim Krul te kunnen aantrekken, zo meldt de Telegraaf. Door het vertrek van Sherif Ekramy en Stefan Toonen hebben de Rotterdammers nog maar twee volwaardige doelmannen over voor de A-selectie.

Zondagavond onderhandelde Feyenoord met Newcastle United, de huidige werkgever van Krul, over een mogelijke transfer. De Rotterdammers zouden 1,7 miljoen euro hebben geboden op het 20-jarige keeperstalent.

Krul is een produkt van de jeugdopleiding van ADO Den Haag. In 2005 nam Newcastle United hem over van de club uit de residentiestad. Het afgelopen seizoen speelde de jonge goalie op huurbasis voor het Schotse Falkirk. Een maand geleden gaf Krul nog aan in Newcastle te willen blijven.

Review: Sitecom 300N Router

Tijdens de vrijmibo in het weblogclubhuis kreeg een van de webloggers de kans om de 300N router van Sitecom te reviewen. Nu claimt Sitecom dat de installatie van deze router zo simpel is, dat zelfs iemand zonder enig verstand van computers hem zou moeten kunnen aansluiten. Hoewel ik mijzelf niet beschouw als iemand die buitengewoon handig is met computers, wil een beveiligd draadloos netwerk aanleggen nog wel lukken.

Mijn schoonmoeder daarentegen was zeer recent voorzichtig de 21ste eeuw ingestapt, had even rondgekeken en besloten dat het goed was en om het te vieren had ze maar meteen een laptop aangeschaft en er een internetabo bij genomen. Het is natuurlijk retehandig om met een laptop een wireless router in huis te hebben, zeker als je geen doodsmak wilt maken over een losliggende netwerkkabel, dus kun je wel zeggen, dat die review zeer goed uitkwam.

Foto's blote Sarah Palin nep

Van de 'running mate' van de Republikeinse presidentskandidaat John McCain, Sarah Palin, zijn op internet diverse naakt- en ondeugende foto's opgedoken.  Maar helaas pindakaas voor alle weblogs en roddeljournalisten die dat nieuws dit weekend overnamen, de foto's zijn nep.

Het McCain-kamp was er overigens als de kippen bij om er op te wijzen dat de vrouw op een foto met een of andere blote miss, niét Sarah Palin is.

Palin is wel ooit 'beauty queen' geweest, maar dan op de keurige manier zoals deze foto's (3 en 4) aantonen. 

Ook nep

Hans Teeuwen zingend het theater in

Hans Teeuwen start zondag in Zaandam met de 'Hans Teeuwen zingt theatertournee', waarmee hij tot en met februari langs de Nederlandse theaters trekt. De 41-jarige cabaretier zingt tijdens de voorstelling liedjes van onder anderen Frank Sinatra, Cole Porter en Ray Charles, maar ook zelfgeschreven jazznummers passeren de revue.

Teeuwen, die vooral bekend is als cabaretier met een vlijmscherpe tong, treedt al langer op als jazz-zanger. Vorig jaar stond hij meermaals in de Amsterdamse club Panama met een repertoire aan jazznummers en verscheen de dvd 'Hans Teeuwen zingt'. Vorige maand trad de Eindhovenaar op tijdens het North Sea Jazz Festival in Rotterdam.

In Nederland heeft Teeuwen de laatste jaren niet meer opgetreden als cabaretier. Hij trad wel op in Engeland met vertaald werk. Zijn optredens werden daar goed ontvangen door de critici. Het ziet er niet naar uit dat Teeuwen op korte termijn met een nieuwe show in Nederland komt. Wel zet hij geregeld korte filmpjes op zijn site Hansteeuwen.nl met komische sketches.


Hans Teeuwen  (foto: DAG)

Zeker 220 Taliban gedood

Zeker 220 Taliban-strijders zijn in de afgelopen dagen om het leven gekomen tijdens een antiterreuroperatie van de door de Amerikanen geleide troepenmacht in Afghanistan. Het Afghaanse leger was ook betrokken bij de acties in de provincie Helmand in het zuiden van Afghanistan.

Dat maakte het Amerikaanse leger vandaag bekend. Het is alweer enige tijd geleden dat er zo veel doden onder van terrorisme verdachte Afghanen vielen. Verschillende mensen die in de omgeving van de gevechten wonen, vertelden over de telefoon tegenover het persbureau Reuters dat zeker zeventig burgers om het leven zijn gekomen door luchtaanvallen in Helmand.

Een woordvoerder van de Amerikaanse troepen ging niet in op de claims van burgerdoden. De vier dagen durende militaire campagne werd opgezet, nadat militanten een militair konvooi hadden aangevallen.

Het Afghaanse leger   (foto: ANP)

'Obama profiteert nauwelijks van conventie'

De positieve kritieken ten spijt heeft de Amerikaanse presidentskandidaat Barack Obama nauwelijks geprofiteerd van de partijdagen van zijn Democratische partij, vorige week. Dat meldt de Amerikaanse televisiezender CNN op basis van een eigen opiniepeiling.

Obama en zijn Republikeinse tegenstrever John McCain gaan volgens CNN vrijwel gelijk op in de race om het presidentschap van de Verenigde Staten. Ongeveer 49% van de ondervraagden heeft een voorkeur voor Obama, tegen 48% voor McCain.

De partijdagen van de Republikeinen beginnen vandaag.


Barack Obama   (foto: ANP)

Mitea terug naar Dinamo Boekarest

Nicolae Mitea zal weer gaan voetballen voor Dinamo Boekarest. Hiermee keert de Roemeense aanvaller terug naar de club waar hij ooit begon.

Op 18-jarige leeftijd plukte Ajax Mitea weg bij de Roemeense club. De kleine linkeraanvaller kon in Amsterdam echter nooit zijn belofte inlossen. Onlangs werd het contract van de inmiddels 23-jarige Mitea bij de Amsterdammers ontbonden.

Mede door veel blessureleed speelde Mitea in vijf seizoenen Ajax slechts 53 competitieduels, waarin hij elf keer scoorde. Zijn nieuwe werkgever stuit binnenkort op NEC in de eerste ronde van de UEFA Cup.

Van Persie loopt enkelblessure op

Het lijkt erop dat Robin van Persie de interlands tegen Australië en Macedonië moet afzeggen. De aanvaller van Arsenal liep een enkelblessure op in het duel tegen Newcastle United.

Zaterdagavond kwam na een uur spelen een einde aan het wedstrijd voor de international. Terwijl de aanvaller een poging waagde om zijn derde goal van de wedstrijd te maken raakte hij geblesseerd.

"Hij ondergaat een scan", meldde manager Arsène Wenger op de website van Arsenal. "Hopelijk is er niets gebroken. Maar het is afwachten. Er is nog niets bekend."

Zaterdag zal Nederland in Eindhoven tegen Australië oefenen. Vier dagen later zal Oranje in Skopje de WK-kwalificatiereeks aftrappen tegen Macedonië.

Franse spits voor FC Eindhoven

FC Eindhoven was op zoek naar een opvolger voor Fabio Caracciolo, die naar ADO Den Haag vertrok. De 24-jarige Abdoulaye Sekou Sampil werd gehaald.

De Fransman zal vanmiddag een tweejarig contract tekenen, met een optie voor nog een seizoen. Sampil kwam eerder uit voor Carpi, Chateauroux en FC Sochaux in Frankrijk. Verder speelde hij voor Oudenaarde en Kapellen in België. Voor die laatste club scoorde hij maar liefst achttien keer in dertig duels.

Larsson: "Ik blijf in Zweden"

Henrik Larsson heeft in de lokale krant Helsingsborgs Dagblad laten weten dat hij zijn club Helsingsborgs IF niet zal verlaten. De ervaren spits werd de afgelopen dagen in verband gebracht met de clubs PSV en Everton.

Volgens de 36-jarige Larsson is een transfer echter niet aan de orde. Afgelopen weekend kwam het Brabants Dagblad met het bericht dat PSV in Larsson de opvolger van Danko Lazovic zag. De Serviër zou op het punt hebben gestaan om naar een Engelse of Franse club te vertrekken, maar PSV wil hem graag behouden.

Ook Everton zou concrete belangstelling hebben gehad voor de voormalig spits van onder meer Feyenoord en Celtic. Larsson sluit een transfer echter uit.

LittleBigPlanet-bundel op komst?

Met LittleBigPlanet wil Sony de Playstation 3 verkopen weer een flinke boost geven. Volgens velen is dit zelfs de belangrijkste release voor Sony van dit jaar. Het zal je dan ook niet verbazen dat Sony met een bundel komt.

De bundel is nog niet officieel aangekondigd, maar op de website van de Franse winkelketen FNAC is de bundel al te bestellen voor 399 euro. In deze bundel zou een 80GB Playstation 3 zitten met LittleBigPlanet en een DualShock 3 controller.



Jaspers wint in Mexico

Zijn tweede wereldbekerwedstrijd driebanden op rij wist hij te winnen: landgenoot Dick Jaspers won gisteren in Irapuato opnieuw tegen de Spanjaard Daniel Sanchez.

De finale was niet makkelijk, maar met vier sets, 7-15, 15-4, 15-8 en 15-14, ging de man uit Sint-Willebrord met de winst op zak naar huis. Een gemiddelde van 1,857 caramboles per beurt tegen de 1,518 van Sanchez was dan wel niet het eerdere topniveau van Jaspers, maar het was genoeg om de oud-wereldkampioen opzij te zetten.

De afgelopen maanden steekt de al 42-jarige Jaspers in een bloedvorm. Begin juni veroverde hij al de Europese titel in Frankrijk met erg hoge moyennes, en in Portugal was hij onverslaanbaar in het wereldbekertoernooi. Ook in Mexico was hij de sterktste speler, met in de kwartfinales een moyenne van 1,607, in de halve finale was het tegen de Belg Frédéric Caudron, vorig jaar nog de winnaar van de onderlinge finale, zelfs 2,250 tegen een beschamende 0,611.

Scholieren in metro van cadeautjes beroofd

Een stelletje schorem heeft dit weekend een groepje scholieren beroofd van een tas die bestemd was voor een ongeneeslijk zieke klasgenoot.   De scholieren van het Saenredam College uit Zaanstad vertrokken per trein naar Amsterdam. Daar wilden ze hun doodzieke klasgenoot Tim Weerstand (15)  bezoeken die in het Academisch Medisch Centrum (AMC) ligt.

Bij Sloterdijk stapten ze over in de metro waar ze lastig werden gevallen door twee allochtone jongens die zeiden dat ze moesten ''opzouten''. Twee haltes verder kwamen twaalf vrienden van hen binnen, die ook begonnen te treiteren. Een tas met persoonlijke brieven, snoep en beterschapwensen werd gejat en de scholieren werden de metro uitgeschopt.

Ontdaan kwamen de scholieren uiteindelijk aan bij de zieke Tim, die de afgelopen week te horen kreeg dat hij een ongeneeslijke vorm van botkanker heeft.  ''We hadden geld ingezameld en wilden hem met cadeautjes en wensen van de klas een hart onder de riem te steken. Maar in plaats daarvan moesten we hem dit nare verhaal vertellen. Tim had de tranen in zijn ogen staan'', aldus een van de scholieren vandaag op de voorpagina van De Telegraaf.

De leerlingen gaan vandaag aangifte doen bij de politie in de hoop dat er camerabeelden in of bij de metro van de daders zijn gemaakt.

Brekend nieuws

[DTM] Albers veertiende op Brands Hatch

Landgenoot Christijan Albers werd afgelopen weekend veertiende in de DTM-race op Brands Hatch. Timo Scheider troefde Paul di Resta af om de winst. De door Albers gehoopte regen kwam wel, maar was niet hevig genoeg om invloed te hebben op de race.

Na zijn pitstop wist Albers nog wel een aantal gevechten aan te gaan met Ralf Schumacher en Mathias Lauda, maar de Futurecom TME-coureur was verre van tevreden. "Voor de race leek het harder te gaan regenen, dus pasten we onze strategie daar op aan. We besloten een lange eerste stint te maken, maar omdat de regen niet doorzette, kreeg ik aan het einde van de stint last van versleten banden. Na mijn pitstop kwam ik in gevecht met Schumacher en Lauda, die ik heb verslagen. Dat is altijd leuk, natuurlijk!"

Toch was het niet allemaal kommer en kwel: "Het is jammer dat de strategie niet goed uitpakte, maar dat gebeurt soms. Je moet keuzes maken en ondanks dat ben ik best tevreden met het verloop van de race", aldus de Nederlander. De race op het korte baantje werd gewonnen door Scheider, die direct aan de leiding ging na de start, toch kon hij zich niet ontdoen van Di Resta, die op twee seconden bleef hangen. Mattias Ekström die vanaf de zevende plaats startte, werd derde. De Zweed wist in de Warm Up eerder op de dag nog de beste tijd neer te zetten.


Uitslag race

Pos. Rijder Team Tijd
1T. Scheider Audi Sport Team Abt 1:00:26.342
2P. di Resta H.W.A. GmbH + 0.793
3M. Ekström Audi Sport Team Abt + 4,077
4J. Green H.W.A. GmbH + 13,879
5M. Tomczyk Audi Sport Team Abt + 25,617
6B. Spengler H.W.A. GmbH + 37,762
7T. Kristensen Audi Sport Team Abt + 37,901
8G. Paffett Persson Motorsport + 1 ronde(n)
9B. Schneider H.W.A. GmbH + 1 ronde(n)
10A. Premat Audi Sport Team Phoenix + 1 ronde(n)
11M. Winkelhock Audi Sport Team Rosberg + 1 ronde(n)
12O. Jarvis Audi Sport Team Phoenix + 1 ronde(n)
13M. Rockenfeller Audi Sport Team Rosberg + 1 ronde(n)
14C. Albers Team Kolles T.M.E. + 1 ronde(n)
15R. Schumacher Mücke Motorsport + 1 ronde(n)
16M. Lauda Persson Motorsport + 1 ronde(n)
17M. Engel Mücke Motorsport + 1 ronde(n)
18K. Legge Team Kolles T.M.E. + 2 ronde(n)
19S. Stoddart Persson Motorsport + 2 ronde(n)

Death Tank komt naar Xbox Live

Nadat er al een tijd lang geruchten de ronde deden, heeft Snowblind Studios eindelijk bevestigd dat Death Tank naar Xbox Live Arcade gaat komen.

Death Tank is een Wormsachtig spel waarin je met tanks elkaar naar de verdoemenis moet schieten. Het komt oorspronkelijk van de Sega Saturn af en schijnt nogal leuk te zijn. Met acht mensen online in je customized tank klinkt inderdaad wel leuk toch?

Hoewel de studio die het spel maakte niet meer bestaat, gaat een van de oorspronkelijke ontwikkelaars aan het project mee werken. Wanneer Death Tank uit gaat komen of hoe veel het gaat kosten is nog niet bekend.



Hopelijk krijgen we er wel wat next-gen graphics bij...

'Sarah Palin niet de moeder van haar jongste'

Sarah Palin, de running mate van de Amerikaanse presidentskandidaat John McCain, zou niet de moeder zijn van haar jongste kind. Dat meldt een Amerikaans weblog na onderzoek van verschillende nieuwsberichten en foto's. Het kind zou van haar 16-jarige dochter Bristol zijn. De christelijke Palin zou zich hebben opgeworpen als moeder om een schandaal te voorkomen.

De 44-jarige Palin maakte op 6 maart van dit jaar onverwacht bekend zwanger te zijn van haar vijfde kind. Zelfs haar naaste medewerkers waren verrast door het nieuws dat ze reeds zeven maanden zwanger was. Ondanks haar leeftijd en vier eerdere zwangerschappen waren er geen uiterlijke kenmerken zichtbaar van de zwangerschap. Op 18 april werd zoon Trig Paxson Van bijna een maand te vroeg geboren. Palin was op de ochtend van die dag in Texas, waar ze een speech zou houden op een conferentie. Ondanks dat ze 's nachts vruchtwater begon te lekken, bleef ze in Texas om haar speech te geven. Ze besloot vervolgens halsoverkop terug naar Alaska te vliegen, zonder dat het vliegtuigpersoneel wist dat ze met een hoogzwangere vrouw te maken hadden. Een uur na aankomst arriveerde ze in het ziekenhuis, waar ze zeven uur later beviel.

De school waarop dochter Bristol zit, zou aan reporters hebben verteld dat het meisje eerder dit jaar minstens vijf maanden afwezig was wegens de ziekte van Pfeiffer. Zoon Trig heeft het syndroom van Down, en het feit dat Palin besloot de zwangerschap niet af te breken leverde haar veel goodwill op van anti-abortusbewegingen in de Verenigde Staten.

Foto gedateerd december 2007, met rechts Bristol Palin

 

Met dank aan RonaldV voor de submit en aan Kozzmic voor de vertaling.

Microsoft laat prijzen zakken in Japan

Microsoft Japan is van plan de prijzen van de Xbox 360 in Japan met 30% te laten zakken. Microsoft laat de prijzen in Japan dalen in een poging meer concurrentie te bieden aan de Nintendo Wii.

Microsoft gaat de prijs van de console laten dalen met zo'n 73 Dollar, naar 19.800 Yen. Het is voor het eerst dat een console onder de 20.000 Yen gaat komen. Vertaald naar Euro's komt 19.800 Yen op zo'n 125 Euro!! Toch een aardig prijsje voor een Xbox Arcade. Ook de andere modellen zullen in prijs dalen met zo'n 30 tot 50 Euro.

Ter vergelijking: de Wii, die op dit moment markleider is in Japan, kost daar 160 Euro. De Playstation 3 wordt daar verkocht voor 250 Euro.



Ik zou ook lachen als mijn Xbox in prijs zou dalen

Red Alert 'gratis' te downloaden

De titel is absoluut geen grap of een illegale download-actie. Uitgever Electronic Arts heeft namelijk ter promotie van de aankomende RTS-game Red Alert 3, besloten om de allereerste voorganger van de reeks gratis aan te bieden als download voor je PC.
Iedere fan van het RTS-genre die deze game absoluut niet links kan laten liggen, kan de game hier op de site van EA vinden. Have fun!



...Red Alert...

Paus pleit voor politieke oplossing immigratie

Paus Benedictus XVI heeft aangedrongen op een politiek oplossing voor de humanitaire problemen rond illegale immigratie van Afrika naar Europa. Volgens de paus eindigen de wanhopige pogingen van Afrikanen om de EU te bereiken vaak in een tragedie op zee.

De paus deed de oproep vanuit zijn zomerverblijf in Castel Gandolfo, ten zuiden van Rome. Hij haalde een ongeluk van afgelopen week aan, waarbij in de Middellandse Zee zeker zeventig mensen om het leven kwamen toen hun boot kapseisde.

Volgens Benedictus moeten de landen waar de immigranten vandaan komen zorgen dat de oorzaak voor het vertrek wordt weggenomen en dat de criminaliteit rond immigratie wordt aangepakt. Westerse landen hebben de plicht de behoeftes van de immigranten te beschermen, aldus de paus.

In de zonnige zomermaanden wagen vele duizenden Afrikaanse vluchtelingen de gevaarlijke overtocht in de hoop elders een beter leven te kunnen opbouwen. Daarbij komen velen om het leven.


Paus Benedictus XVI   (foto: ANP)

Meer geweld tegen christenen India

Extremistische hindoebendes hebben opnieuw terreur gezaaid in de christelijke gemeenschap in het oosten van India. Zeker vier kerken en een onbekend aantal woningen gingen in vlammen op en duizenden mensen hebben inmiddels hun toevlucht gezocht in opvangkampen in de deelstaat Orissa.

Dat meldde De Samanja, de belangrijkste krant in Orissa, vandaag. Het geweld brak een week geleden uit na de dood van de leider van een radicale hindoe-organisatie. De man is vermoedelijk door een maoïst vermoord, maar de hindoes keerden zich tegen de christenen. De hindoeleider leidde een campagne tegen bekeringen tot het christendom.

Honderden woningen en christelijke gebedshuizen zijn inmiddels afgebrand. Zeker veertien mensen zijn om het leven gekomen tijdens de gewelddadigheden. In de loop van de vorige week leek de veiligheidssituatie iets te verbeteren, door verzoenende woorden van leiders van de geloofsgemeenschappen, de inzet van duizenden extra politieagenten en militairen en het instellen van een avondklok. Maar in het weekeinde laaide het geweld weer op.

Wendy van Dijk begrijpt niets van paparazzi

Wendy van Dijk vindt het nog steeds onbegrijpelijk dat haar privéleven zo interessant is voor paparazzi. Dat roddelfotografen haar zelfs volgen op haar vakanties vervult haar met afschuw. "Zelfs tijdens mijn vakantie op Ibiza ging het door. Dat heeft toch niks meer met mijn werk te maken?" zegt de presentatrice. "Ik begrijp nog steeds niet dat er geen scheidslijn naar je privéleven is."

Het veelgehoorde argument dat aandacht van de roddelpers erbij hoort als je beroemd bent, veegt de RTL-presentatrice van tafel. "Dat zeggen ze ja, maar ik heb er nooit voor gekozen. Want je kiest voor het beroep dat je doet, je gaat je hart achterna."

Dat ze in werksituaties soms dezelfde fotografen tegenkomt als in de bosjes rond haar huis en op vakantie, heeft de blondine inmiddels geaccepteerd. "Ik zal op een perspresentatie nooit een fotograaf negeren die misschien lelijk tegen me heeft gedaan of me gister nog heeft achtervolgd in mijn privésituatie. Want dat is televisie maken en dat hoort er bij. Dat heb ik inmiddels geleerd", zegt de presentatrice, wier nieuwe programma Million Dollar Wedding zaterdag met 601.000 kijkers een bescheiden start kende. "Maar dat ze er ook zijn als ik op vakantie ben met mijn zoontje, dat vind ik echt bizarre vormen aannemen."


Wendy van Dijk begrijpt niets van paparazzi  (foto: DAG)

Kabinet trekt extra geld uit voor asielbeleid

Het kabinet trekt volgend jaar zo'n 50 miljoen euro extra uit voor het asielbeleid. Dat geld is nodig om de kosten van de groeiende stroom asielzoekers op te vangen. Ingewijden hebben vandaag een bericht in de Volkskrant van die strekking bevestigd.

Dit weekend ontstond commotie omdat de toestroom van asielzoekers in Nederland met 43 procent is gestegen, terwijl het elders in Europa daalt. De fracties van VVD en PVV in de Tweede Kamer willen hierover staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) aan de tand voelen.

Nederlandse leraar scoort ruim voldoende

Nederlandse leerlingen in het middelbaar onderwijs geven hun leraren gemiddeld een 6,9 voor hun onderwijs. Dat blijkt uit een onderzoek dat de website Beoordeelmijnleraar.nl maandag bekendmaakte. Ruim 36.000 leerlingen gaven de afgelopen maanden hun mening over hun docenten.

Bijna driekwart van de leraren kregen een voldoende van hun pupillen. Geschiedenisleraren kregen met een gemiddelde van 7,7 de beste beoordeling. De leraren tekenen komen als minst populair uit de beoordeling naar voren.

Verhagen wil geld pompen in Defensie

Investeringen in de defensiecapaciteit zijn cruciaal als Nederland een rol van betekenis wil blijven spelen op het wereldtoneel. Dat vindt minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA), schrijft De Telegraaf. Het extra geld zou nodig zijn aangezien landen als India, China en Iran de autoriteit van instellingen als de Verenigde Naties, het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank openlijk in twijfel trekken. Ook neemt de instabiliteit in de wereld toe en zou Nederland zich niet blind moeten staren op de Navo en moeten zorgen voor goede samenwerking in Europa.

Verhagen grijpt de opening van het academisch jaar in Leiden aan om te pleiten voor extra investeringen in Defensie. Het ochtendblad baseert zich op 'Haagse bronnen'. Vanwege een ingelaste EU-top over de situatie in Georgië zal Verhagen zijn verhaal via een videoverbinding doen.

Het kabinet neemt de taken van de krijgsmacht momenteel onder de loep. Minister van Defensie
(ChristenUnie) liet al doorschemeren dat zijn ministerie misschien met minder moet rondkomen, al zou de uitkomst van het onderzoek ook kunnen zijn dat er in de buidel wordt getast.

Coalitiepartner PvdA pleit er al jaren voor om te snijden in defensiematerieel. Nog geen jaar geleden lanceerde de sociaaldemocraten een plan dat voorzag in het afstoten van onder meer drie fregatten en enkele tientallen tanks en F-16's.

[Gerucht] Kingdom Hearts 3 toch naar PS3

FOK!Games kwam eerder met het gerucht dat Kingdom Hearts 3 mogelijk niet voor de PS3 uit zou komen, maar voor de Wii. Als we het officiële Playstation Magazine mogen geloven, wordt het spel juist een PS3-exclusive.

In deel 23 van het blad staat de volgende quote:
"Kingdom Hearts III is currently in development as a PS3 exclusive and will be announced at TGS."

Nog even wachten op de Tokyo Game Show, hopelijk wordt dan een en ander verduidelijkt. De TGS vindt plaats van 9 t/m 12 oktober.



'Ruil Holman-Ooijer op komst'

Het Algemeen Dagblad meldt dat Blackburn Rovers en AZ vandaag zullen praten over een mogelijke ruil tussen de spelers Brett Holman en André Ooijer. Holman liet twee weken geleden bij een interland van Australië in Londen een goede indruk achter.

De transfer zou opmerkelijk zijn, aangezien Holman pas sinds deze zomer onder contract staat bij AZ. De Alkmaarders namen de dynamische middenvelder in deze transferperiode over van NEC.

Ooijer wordt al een tijdje gevolgd door Nederlandse clubs. Naast AZ zouden ook PSV en Feyenoord geïnteresseerd zijn in de ervaren verdediger. Het salaris dat Ooijer verdient bij zijn huidige club Blackburn Rovers vormt echter een belangrijk struikelblok bij een eventuele transfer.

[US] Djokovic, Federer, Roddick door

Novak Djokovic heeft moeizaam de achtste finales bereikt van de US Open. De als derde geplaatste Serviër versloeg Maran Cilic met 6-7 (7), 7-5, 6-4, 7-6 (0).

Roger Federer bereikte een stuk eenvoudiger de achtste finales. De Zwitser won met 6-3 6-3 en 6-2 van de Tsjech Radek Stepanek. De Zwitser is in New York op jacht naar zijn vijfde titel op rij.

Ook Andy Roddick plaatste zich voor de laatste zestien. De als achtste geplaatste Amerikaan won zonder al te veel problemen met 6-3 7-5 en 7-6 van Andeas Seppi.

'Zwangerschapsverlof in overleg met baas'

Vrouwen moeten in samenspraak met hun baas hun zwangerschapsverlof kunnen indelen. Zo moet het voor vrouwen makkelijker worden om na het krijgen van een kind de draad weer op te pakken. Met die gedachte stoeit de Taskforce DeeltijdPlus, die in opdracht van het kabinet onderzoekt hoe vrouwen gestimuleerd kunnen worden om langer te werken.

"De ene vrouw is blij dat ze na drie maanden weer uit de luiers kan, de andere is er dan nog niet aan toe", licht voorzitter Pia Dijkstra vandaag een tip van de sluier op in het AD. "In de commissie praten we hier nog over."

Kern van het idee is dat het zwangerschapsverlof flexibeler moet worden. CNV Vakcentrale en werkgeversorganisatie MKB-Nederland zouden daar wel oren naar hebben. Zo noemt CNV-voorzitter René Paas het voorstel 'aantrekkelijk', al wijst hij er in de krant op dat de praktische invulling lastig kan worden.

MKB-Nederland laat weten groot voorstander te zijn van 'flexibilisering van de arbeidsverhoudingen' en dat het idee dat zwangere vrouwen met hun chef uitstippelen wanneer en hoe zij hun verlof opnemen daar prima op aansluit.

Dijkstra wil de mythe doorbreken dat vrouwen hun loopbaan in rook zien opgaan omdat vier dagen werken niet mogelijk zou zijn. "Onzin", zegt ze in het ochtendblad. "Wie vier dagen werkt moet ook chef kunnen zijn."

Eerder pleitte de Taskforce DeeltijdPlus er al voor dat vrouwen zelf moeten kunnen bepalen hoeveel uren ze willen werken. De commissie werd in april voor twee jaar geïnstalleerd, nadat het kabinet tot de conclusie was gekomen dat veel vrouwelijk talent onbenut blijft.


'Zwangerschapsverlof in overleg met baas'  (foto: DAG)

Door pech achtervolgde Parkshuttle rijdt weer

Na jaren van tegenslagen rijden sinds vandaag de onbemande Parkshuttles weer. Het openbaarvervoerproject in Rotterdam wordt al jaren achtervolgd door tegenslagen, maar vervoerder Connexxion is trots dat de hightechbusjes weer kunnen worden ingezet.

De volautomatische voertuigen rijden in de spitsen elke drie minuten, en daarna op afroep, tussen het metrostation Kralingse Zoom en het nabijgelegen bedrijventerrein Rivium in Capelle aan den IJssel. Sinds 2006 lagen de shuttles uit de dienstregeling. Dat gebeurde na een nieuwe reeks calamiteiten.

Al vanaf het begin wordt het miljoenenproject Parkshuttle achtervolgd door pech. De eerste shuttles gingen in 1999 rijden. Na drie jaar proefrijden met prototypes die veel mankementen vertoonden, maar wel vol passagiers zaten, legde Connexxion het systeem stil. In december 2005 ging de tweede generatie shuttles van start, zij het van korte duur.

In december 2005 kwamen twee onbemande voertuigen met elkaar in botsing. Een paar maanden later brak brand uit in de remise waar de voertuigen stonden geparkeerd. De shuttles liepen grote schade op. Daarna ging de fabrikant van de bussen failliet.

Orkaan treft Republikeinse conventie

De Republikeinse presidentskandidaat John McCain heeft alle politieke toespraken op de openingsdag van zijn vierdaagse partijcongres vandaag in Saint-Paul (Minnesota) afgelast. Hij wil voorkomen dat hij met zijn partijgenoten de indruk wekt het noodweer langs de zuidkust te negeren.

De orkaan 'Gustav' komt vandaag aan bij de kust van zuidwestelijk Louisiana, bijna drie jaar na de verwoestende en dodelijke orkaan Katrina die iets oostelijker de stad New Orleans trof. Destijds trok Katrina relatief weinig belangstelling van de Republikeinse president Bush. McCain heeft Bush daar fel over bekritiseerd.

Hij zei gisteren dat de partijpolitiek nu opzij moet worden gezet om de orkaan te trotseren. McCain bezocht een crisiscentrum in de staat Mississippi. Hoe het met de partijconventie van de Republikeinen verder moet, is nog onduidelijk. McCain suggereerde dat hij de toespraak waarin hij zijn nominatie als presidentskandidaat voor zijn partij aanvaardt, mogelijk in het kustgebied aan de Golf van Mexico houdt met een satellietverbinding met Saint-Paul.

Adam Curry per direct van de radio gehaald

Adam Curry is per direct niet meer te horen op Arrow Classic Rock. "Het management van Arrow Classic Rock en Adam Curry hebben in goed onderling overleg besloten de ochtendshow 'Your Wake Up Call', dat werd gemaakt door Adam Curry en mede werd gepresenteerd door Alexander Stevens en Eline Maarsen, te stoppen", zo laat het station weten.

Curry riep veel weerstand op bij luisteraars. Er kwamen veel negatieve reacties omtrend de hoeveelheid gesproken woord in het ochtendprogramma. Met een nieuwe, muziekintensieve ochtendshow komt Arrow Classic Rock naar eigen zeggen 'tegemoet aan de wens van vele luisteraars'.

Adam Curry heeft het maar een paar maanden volgehouden. Op 12 mei begon zijn ochtendprogramma, dat hij presenteerde vanuit zijn huis nabij het Engelse Guildford. Alexander Stevens en Eline Maarsen verzorgen de uitzending vanuit de studio van Arrow Classic Rock in Nederland.

Ferrari prins Bernhard geveild

Een anonieme koper heeft op een veiling 345.000 euro neergeteld voor een Ferrari 212 Inter die ooit van prins Bernhard is geweest. De veiling vond plaats op Peleis 't Loo na afloop van Concours d'Elégance, een evenement voor klassieke auto's.

De organisatie van de veiling had gehoopt op een opbrengst van vier ton. "Maar het is nog altijd meer dan de 10.000 gulden die de auto destijds kostte", aldus organisator Rietbergen. Prins Bernhard heeft de auto niet erg lang in bezit gehad. In 1951 rolde het eerste exemplaar van de band, maar de afgelopen vijftig jaar was een Amerikaan de eigenaar van de Italiaanse wagen.

[F3Euro] Podium voor Van der Zande

Renger van der Zande wist de eerste race van de Formule 3 Euro Series afgelopen zaterdag als zesde te eindigen, waarbij de winst naar de Duitser Nico Hülkenberg ging. De tweede race op zondag ging beter, daar haalde de Nederlander zelfs het podium met de derde plaats, terwijl Franck Mallieux op het hoogste treedje stond.

Hülkenberg wist gebruik te maken van de drivethroughstraf voor zijn teamgenoot Jules Bianchi, die zou zijn snelste ronde onder geel hebben gereden, waardoor een zekere overwinning de deur uitvloog. Van der Zande kende een prima start, wat echter niet gezegd kon worden van James Jakes en Sam Bird die elkaar raakten. Koudai Tsukakoshi en Yann Claray werden tweede en derde in de race op zaterdag. Dankzij zijn zesde plaats mocht Van der Zande de derde startplek innemen in race 2 op zondag.

Na die race op zaterdag zei de Nederlander nog: "In Engeland noemen ze dat een 'cupfighter', iemand die tijdens de races altijd met het mes tussen de tanden rijdt en zijn posities pakt. Dat is me goed gelukt. Inhalen is hier bijna niet te doen, dus ik moest het hebben van mijn start en misschien een beetje geluk. Mijn start was weer uitstekend en voor me vielen een paar jongens weg en dat helpt altijd. Morgen start ik vanaf de derde plaats en wil ik, net als vorige maand in Zandvoort, de race winnen. Ik heb er zin in!"

Die race de volgende dag was een wat eenzame voor Van der Zande want hij kon niet echt dichterbij komen aan Jean-Karl Vernay. "Dit is helemaal goed. Mijn start was goed en ik kon gelijk aansluiten bij Vernay, die van pole was gestart. Mallieux was echter vanaf de tweede plaats nog beter weg en pakte de leiding, dus behield ik de derde plaats. Vanaf daar was de race eigenlijk gereden. Steeds als ik dicht achter Vernay kwam, stuitte ik op een soort onzichtbare muur, waardoor ik downforce verloor."

Fransman Mallieux was bij de start beter weg vanaf diens tweede startplek, en de Duitser Christian Vietoris kreeg later een zwarte vlag omdat hij bleef staan bij de start en daarna aangeduwd werd. De tweede plaats was in race 2 voor een andere Fransman, Vernay.

Met deze podiumplaats staat Renger van der Zande nu op de derde plaats in het kampioenschap van de Formule 3 Euroseries, achter Nico Hülkenberg en Edoardo Mortara.


Uitslag race 1, zaterdag

Pos.RijderTeamTijd
1N. HulkenbergART Grand Prix40:38.243
2K. TsukakoshiManor Motorsport5.966
3Y. ClairaySG Formula20.718
4E. MortaraSignature-Plus21.707
5C. VietorisASL Mücke Motorsport22.039
6R. Van der ZandePrema Powerteam24.409
7F. MailleuxSignature-Plus26.202
8J. VernaySignature-Plus27.106
9J. LancasterART Grand Prix27.728
10H. WaldschmidtSG Formula27.997
11J. KlingmannRC Motorsport+ 1 ronde(n)
12E. JanisASL Mücke Motorsport+ 1 ronde(n)
13N. BreenManor Motorsport+ 1 ronde(n)
14D. CamposHBR Motorsport+ 1 ronde(n)
15R. PhilippeCarlin Motorsport+ 1 ronde(n)
16C. Cong FuRC Motorsport+ 1 ronde(n)
17D. ClosPrema Powerteam+ 1 ronde(n)
18R. GonzalezCarlin Motorsport+ 1 ronde(n)
19M. PlowmanRC Motorsport+ 2 ronde(n)
20S. ColettiPrema Powerteam+ 2 ronde(n)
DNFM. MäkiASL Mücke Motorsport+ 4 ronde(n)
DNFJ. JakesART Grand Prix+ 6 ronde(n)
DNFJ. BianchiART Grand Prix+ 6 ronde(n)
DNFK. OshimaManor Motorsport+ 6 ronde(n)
DNFB. ShaabanHBR Motorsport+ 47 ronde(n)
DNFS. BirdManor Motorsport+ 56 ronde(n)

Uitslag race 2, zondag

Pos.RijderTeamTijd
1F. MailleuxSignature-Plus34:41.673
2J. VernaySignature-Plus5.159
3R. Van der ZandePrema Powerteam5.675
4E. MortaraSignature-Plus6.531
5N. HulkenbergART Grand Prix6.712
6Y. ClairaySG Formula10.221
7H. WaldschmidtSG Formula11.023
8K. TsukakoshiManor Motorsport15.477
9C. Cong FuRC Motorsport16.471
10J. LancasterART Grand Prix28.263
11J. KlingmannRC Motorsport29.211
12E. JanisASL Mücke Motorsport29.710
13D. CamposHBR Motorsport30.395
14D. ClosPrema Powerteam30.962
15R. GonzalezCarlin Motorsport31.793
16M. MäkiASL Mücke Motorsport32.116
17J. JakesART Grand Prix32.623
18J. BianchiART Grand Prix33.039
19S. BirdManor Motorsport33.447
20N. BreenManor Motorsport33.928
21K. OshimaManor Motorsport35.522
22M. PlowmanRC Motorsport38.123
23B. ShaabanHBR Motorsport39.123
24R. PhilippeCarlin Motorsport40.506
25S. ColettiPrema Powerteam+ 3 ronde(n)
DSQC. VietorisASL Mücke Motorsport+ 34 ronde(n)

Groep 7: Fox Kids en Harry Potter

Elke maandag schrijft superworm over zijn leven van groep 1 tot het eerste jaar van de Uni. School-, familie-, vriendjes- en vriendinnetjesgerelateerde voorvallen van 15 jaar geleden tot nu passeren de revue, overgoten met een superworm-sausje van droge humor, retrospectief plezier en hartelijke zelfspot.

Deze week: groep 7, over Jan, het vriendje met het coolste speelgoed, de grootste tv en de beste computer. Met alle gevolgen van dien.

DVD: Max & Co

We worden tegenwoordig overstelpt met animatiefilms, vooral door Pixar/Disney en Dreamworks. Op dat gebied zijn we dan ook verwend geraakt. Het moet steeds mooier, realistischer en grootser worden. Dit maakt het moeilijk voor de kleinere animatieproducenten om voet aan de grond te krijgen. Toch is het te prijzen dat de kleineren het wel blijven proberen. Zo is daar nu Max & Co, een poppen-animatiefilm. Met deze Belgische versie - het origineel is van Zwiserse makelij, geregisseerd door het duo Sam en Fred Guillaume - is het fijn ontsnappen aan het volwassen leven.

CD: Tocadisco - Solo

De carrière van Roman Böer startte in 1996 toen hij begon te dj-en in de Unique Club te Düsseldorf. De grote doorbraak van zijn producerswerk kwam in 2001 met zijn remix van Slam’s Lifetimes. Toen nog onder het alias EL Tocadisco, maar inmiddels is 'El' er van afgevallen en is het nog slechts Tocadisco. Na een aantal 12"es is het nu dan eindelijk tijd voor een album waar hij zich volledig kan uitleven: Solo.

Tocadisco - Solo
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.