[US] Nadal moeizaam door

Rafael Nadal heeft met moeite de kwartfinales van het US Open bereikt. De Spanjaard won in vier sets van de Amerikaan Sam Querrey. De setstanden waren 6-2 5-7 7-6 (2) en 6-3.

In de eerste set leek de nummer één van de wereld, Nadal, af te stevenen op een snelle partij, want de Amerikaan werd binnen een half uur op een set achterstand getrakteerd. Echter begon Querrey de tweede set beter te spelen en maakte Nadal voor zijn doen veel onnodige fouten, waardoor hij die set moest laten aan de Amerikaan.

In de derde set waren beide spelers gelijk aan elkaar, waarbij Querrey zijn opslag veelvuldig als wapen gebruikte. Echter was Nadal in de tiebreak van deze set duidelijk de sterkste met 7-2. In de vierde set brak Nadal al snel de opslag van Querrey die op de stand van 4-2 zeven kansen verspeelde om terug te breken. Daarna was het verzet van de Amerikaan gebroken en kon Nadal de partij alsnog naar zich toe trekken.

In de drie uur durende partij sloeg Nadal 41 onnodige fouten, een aantal dat hij normaalgesproken bij lange na niet haalt. Ook gaf hij 16 breekkansen weg, waarvan er vier door Querrey benut werden. De Amerikaan gaf in de laatste twee sets maar drie breekkansen weg, waarvan Nadal er twee benutte. De volgende tegenstander voor Nadal is Mardy Fish die met 7-5, 6-2 en 6-2 afrekende met de Fransman Gael Monfils.