FOK!ker van de week: Snakey

Wie is Snakey?
Volgens sommigen ben ik oud… Ik ben getrouwd, en ik heb een eigen bedrijf in tour accountancy dat voornamelijk voor buitenlandse artiesten werkt welke in Europa spelen, maar ook wereldwijd. Dat klinkt een beetje vaag maar waar het in het kort op neer komt is dat we bands zo min mogelijk belasting laten betalen in de landen waar ze spelen.
Ik kan een vreselijk botte lul zijn, maar over het algemeen ben ik vrij rustig en volgens mij best wel aardig.

De standaardvraag: Hoe ben je op FOK! gekomen?
Doordat ik eind 2001 tegen een collega klaagde over een nieuws site, (geen idee meer welke) waarop hij me op de FP wees. Vervolgens ontdek je dan het forum, en na een tijdje meelezen wil je eigenlijk ook wel eens wat zeggen. Dus dan begint de ellende…

Je bent Onzinmod geweest, en daar wordt bij tijd en wijle heel wat
afgebaggerd. Recht voor je, een baggeruser, je mag 'm vol op z'n bek
rammen. Wie wordt het?

Dit gaat saai klinken, maar helemaal niemand. Ik kan me soms flink storen aan iemand, en dat gooi ik er vroeg of laat dan ook wel uit. Maar dan is het ook direct over wat mij betreft. Daarbij ben ik het de volgende dag vergeten dus ik koester geen wrok tegen wie dan ook.

Je bent sinds kort FA, kijk je nu anders tegen dingen aan?
Anders is een groot woord. Ik kijk niet anders tegen FOK! aan, als je dat bedoelt. Als je een beetje leest en nadenkt zie je toch wel wat er gebeurt. Alle actie (of juist geen actie) van achter de schermen reflecteert op de frontend. Da's dus niet zo moeilijk. Maar het takenpakket is wel totaal verschillend als van een mod, dus dan kijk je automatisch ook anders tegen dingen aan. Het gaat er ineens veel meer om om van alles wat af te weten, meer users en mods te leren kennen omdat je anders al vrij snel een verkeerde beslissing maakt.

Zou je iets aan FOK! willen veranderen, zo ja, wat?
Mmm, ja. Snellere beslissingen zouden welkom zijn. Soms zie je vragen of kwesties veel te lang blijven hangen waar op zich helemaal niet zo moeilijk over gedaan hoeft te worden. Dat kan allemaal veel rapper. Dat helpt iedereen, van lurker tot A.

Wat was voor jou een leuk FOK!moment/topic dat je bijgebleven is?
Dat is niet 1 moment, denk ik. Ik vind het leuk om users in de maling te nemen, en in de maling genomen worden. En dat gebeurt met enige regelmaat. Van een goeie kloon die alles heel goed weet te omzeilen tot users die je op een of andere manier klakkeloos gelooft, hoe naief ook.

Lig je wel eens wakker van dingen die op het forum gebeuren?
Nee, nooit.

Wat doe je naast FOK! voor ontspanning, heb je nog hobby's?
Ik sport vrij veel. Ik kom op veel festivals en bezoek aardig wat concerten. En sinds we een tuin hebben is in de tuin klussen ook een redelijke hobby geworden. Maar bij die laatste hoort wel een kratje bier, anders hou je het niet uit natuurlijk.

Wat is het verschil tussen de online Snakey die we kennen en die irl?
Phoe hee… Ik weet niet of ik daar een antwoord op heb. Ik ben gewoon ik, en ik heb nooit geprobeerd me anders voor te doen. De mensen van het forum die ik irl (voor het eerst) tegen ben gekomen zeggen me altijd dat ze een heel ander persoon verwacht hadden. Wat "die ander persoon" dan inhoudt weet ik eigenlijk niet, nooit gevraagd.

En wat weten we niet van jou?
Alles wat ik nooit heb willen vertellen, of nooit ga vertellen.

Wat vinden vrouwen leuk aan jou?
(Rotzak, das een kutvraag Maar okee)
Geen idee, dus ik heb het nagevraagd. Ik schijn nogal relaxed over te komen wat ook gezien kan worden als verlegenheid, en dat maakt me kjoet..., is me verteld.

Op wiens topics klik je het meest?
Pony-Lover, toen hij nog topics in ONZ opende.

Heb je een lijfspreuk?
Nope.

Wat moet een newbie níet doen?
Topics openen en dan denken dat hij/zij grappig is.

De wereld zou er een stuk beter uitzien als...
Het buskruit nooit uitgevonden was?

Waar kun je mateloos van genieten?
Een goed concert, waarbij de band er veel zin in heeft en het publiek goed reageert. Een goed boek, en een goede maaltijd met een goed glas wijn.

Waar kun je je boos over maken?
Mensen die oneerlijk/niet zichzelf zijn. En dan bedoel ik dus oneerlijk zijn over zichzelf om wat voor reden dan ook. Meestal is het onzekerheid, maar er is in ieder geval niet normaal mee te werken of te praten zelfs, omdat je continu weer nieuwe leugens aan moet horen.

Had ik maar nooit...
Geen spijt, dus heb ik geen antwoord op.

Wat wil je absoluut een keer gedaan hebben in je leven?
Parachute springen. Ik heb hoogtevrees en wordt al bang en duizelig als ik het huis binnenkom en per ongeluk op de krant ga staan. Dus uit een vliegtuig springen moet wel het ultieme zijn om mezelf angst aan te jagen.

Ik wou dat ik...
Nooit op de bevestigingsmail had geklikt.