City haalt Robinho naar Manchester

Een verrassende wending aan de Robinho transfersaga op de laatste dag van de transferperiode. De Braziliaan gaat niet naar Chelsea, maar tekent bij Manchester City.

Wekenlang vertelde Robinho dat hij alleen maar naar Chelsea wilde, en dat zijn tijd bij Real Madrid erop zat. Zondag gaf hij zelfs een persconferentie waarin hij vertelde dat hij met zijn hoofd al op Stamford Bridge zat. De deal moest alleen nog beklonken worden, maar in plaats van een overgang naar Chelsea, is het nu Manchester City dat er met de speler vandoor gaat.

De kersverse eigenaren van City betalen naar verluidt ruim veertig miljoen euro aan de kampioen van Spanje. De Abu Dhabi United Group, die de Engelse club eerder vandaag overnam van Thaksin Shinawatra, heeft daarmee in ieder geval één van haar transfers binnen. Eerder vandaag werd bekend dat ook Dimitar Berbatov een doelwit was, alsmede David Villa (Valencia) en Mario Gómez (VfB Stuttgart).

Bij City zal Robinho samen gaan spelen met landgenoten Elano, Jô en Glauber Berti. Real Madrid-preses Ramón Calderón heeft inmiddels bevestigd dat Robinho naar Manchester City vertrekt.

Update: Ook Manchester City heeft de komst van Robinho inmiddels officiëel bevestigd. De Braziliaan tekent een vierjarig contract in het City of Manchester Stadium. Trainer Mark Hughes is dolblij met zijn laatste aanwinst. "Ik ben trots dat ik de kans krijg om te werken met een ongelooflijk talent als Robinho. Ik zei dat we om bovenin mee te kunnen doen we spelers van dit kaliber nodig zouden hebben, en Robinho is zonder twijfel één van de beste spelers ter wereld", meldt Hughes. "Ik kijk er naar uit om hem voor te stellen aan de rest van het team, en ook zo snel mogelijk aan de City-fans."

Submitter:  Bron: FOK!sport