Scholieren in metro van cadeautjes beroofd

Een stelletje schorem heeft dit weekend een groepje scholieren beroofd van een tas die bestemd was voor een ongeneeslijk zieke klasgenoot.   De scholieren van het Saenredam College uit Zaanstad vertrokken per trein naar Amsterdam. Daar wilden ze hun doodzieke klasgenoot Tim Weerstand (15)  bezoeken die in het Academisch Medisch Centrum (AMC) ligt.

Bij Sloterdijk stapten ze over in de metro waar ze lastig werden gevallen door twee allochtone jongens die zeiden dat ze moesten ''opzouten''. Twee haltes verder kwamen twaalf vrienden van hen binnen, die ook begonnen te treiteren. Een tas met persoonlijke brieven, snoep en beterschapwensen werd gejat en de scholieren werden de metro uitgeschopt.

Ontdaan kwamen de scholieren uiteindelijk aan bij de zieke Tim, die de afgelopen week te horen kreeg dat hij een ongeneeslijke vorm van botkanker heeft.  ''We hadden geld ingezameld en wilden hem met cadeautjes en wensen van de klas een hart onder de riem te steken. Maar in plaats daarvan moesten we hem dit nare verhaal vertellen. Tim had de tranen in zijn ogen staan'', aldus een van de scholieren vandaag op de voorpagina van De Telegraaf.

De leerlingen gaan vandaag aangifte doen bij de politie in de hoop dat er camerabeelden in of bij de metro van de daders zijn gemaakt.

Brekend nieuws