Populariteit rechtenopleiding stijgt

Het aantal studenten dat kiest voor een opleiding rechten is de afgelopen vijf jaar toegenomen. Het aantal rechtenstudenten steeg met 74 procent tot 5430 aan het begin van vorig studiejaar. De marketing- en publicrelationsopleidingen stegen eveneens flink in populariteit, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Marketing- en public relationsopleidingen zagen het aantal inschrijvingen in vijf jaar met 67 procent stijgen. Ook pedagogische studies en onderwijskunde, vervoerswetenschappen en boekhouding en fiscaal recht kregen in vijf jaar meer dan vijftig procent meer studenten. De scherpste daling was bij de studie elektrotechniek en de lerarenopleiding beroepsonderwijs, beiden kregen bijna een kwart minder inschrijvingen.

De opleidingen op het gebied van management en personeelsadministratie waren in het studiejaar 2007-2008 in absolute getallen het populairst, ruim 11400 studenten kozen voor deze richting. In totaal begonnen vorig studiejaar 117 duizend studenten aan een bacheloropleiding, een toename van zeventien procent ten opzichte van vijf jaar eerder.