Hans Teeuwen zingend het theater in

Hans Teeuwen start zondag in Zaandam met de 'Hans Teeuwen zingt theatertournee', waarmee hij tot en met februari langs de Nederlandse theaters trekt. De 41-jarige cabaretier zingt tijdens de voorstelling liedjes van onder anderen Frank Sinatra, Cole Porter en Ray Charles, maar ook zelfgeschreven jazznummers passeren de revue.

Teeuwen, die vooral bekend is als cabaretier met een vlijmscherpe tong, treedt al langer op als jazz-zanger. Vorig jaar stond hij meermaals in de Amsterdamse club Panama met een repertoire aan jazznummers en verscheen de dvd 'Hans Teeuwen zingt'. Vorige maand trad de Eindhovenaar op tijdens het North Sea Jazz Festival in Rotterdam.

In Nederland heeft Teeuwen de laatste jaren niet meer opgetreden als cabaretier. Hij trad wel op in Engeland met vertaald werk. Zijn optredens werden daar goed ontvangen door de critici. Het ziet er niet naar uit dat Teeuwen op korte termijn met een nieuwe show in Nederland komt. Wel zet hij geregeld korte filmpjes op zijn site Hansteeuwen.nl met komische sketches.


Hans Teeuwen  (foto: DAG)