[WTCC] Coronel behaalt podiumplaats

In het WTCC-kampioenschap werd afgelopen weekend geracet op het Duitse circuit Oschersleben. Op deze bochtige baan behaalde Tom Coronel met zijn SEAT León in race 1 een zevende plaats en in de tweede race de tweede plaats. Duncan Huisman en Olivier Thielemans eindigden buiten de punten dit weekend.

Voor de eerste race had Coronel zich naar een keurige vierde plaats getraind, maar omdat zijn auto na de weging niet meer wilde starten, werd hij teruggezet naar de laatste plaats. Het team van Coronel ging met succes in beroep tegen deze beslissing, waardoor de straf beperkt bleef tot 5 plaatsen naar achteren. In de race wist Coronel op te klimmen naar een zevende plaats wat goed was twee punten en tweede startpositie in race 2. De race werd gewonnen door Augusto Farfus voor Robert Huff en Alain Menu.

In de tweede race wist Coronel direct na de start zijn tweede plaats te behouden en BMW-coureur Felix Porteiro onder druk te zetten, maar de Spanjaard bezweek niet onder de druk en won zodoende de tweede race. Coronel werd in de race wel onder druk gezet door Chevrolet-coureur Robert Huff, maar verder dan plaats drie kwam Huff niet.

"Goed, hé? Dit is echt super," aldus een zeer blije Coronel die door Robert Huff op het podium bespoten werd met champagne. "Toen ik de hele zooi achter me zag dacht ik: nu gaan we een bekertje meenemen. Voor de start had ik tegen mijn vriendin Paulien gezegd: als ik de eerste bocht goed doorkom, dan pak ik een beker. Want ik had hier de snelheid en ook een beetje geluk. Eindelijk kwamen die dingen samen. Deze baan past gewoon goed bij mijn auto. Oschersleben is een circuit met veel kerbstones, technisch en met weinig topsnelheid. Dan heb ik een kans en die heb ik gepakt. Zoveel kansen krijg ik dit seizoen, denk ik, niet meer."

"Ik had veel verwacht, maar dit niet. Na die ellende bij de keuring zat ik 's avonds met de tranen in mijn ogen. Uiteindelijk heb ik nog een mooi cadeautje gekregen. Zo zie je maar dat er niets veranderlijker is dan autosport."

Voor Olivier Thielemans verliep het weekend minder voorspoedig. De Nederlander mocht dit weekend racen in een BMW van team Wiechers. In de eerste race werd hij keurig dertiende en derde bij de privateers, maar kreeg een 30 seconden-straf wegens onreglementair inhalen van James Thompson. Daardoor viel hij terug naar plaats 22 en moest de tweede race door de straf achteraan starten. Daarin wist hij als zeventiende te eindigen en zevende bij de privateers. Zijn teamgenoot dit weekend Duncan Huisman deed het beter met een zeventiende plaats in race 1 en tiende overall in race 2.