Cipier pleegt zelfmoord door bedankbrief

Een bedankbriefje van twee ontsnapte gevangenen vormde voor een 40-jarige bewaker, Rudolph Zurick de druppel. Het kattenbelletje heeft de Amerikaanse Zurick doen besluiten het tijdelijke met het eeuwige te verruilen.

Op vijftien december werd de Union County gevangenis in Middlesex County opgeschrikt door een spectaculaire ontsnapping. Door gaten in de muur van hun cel te maken, en deze te bedekken met posters van schaarsgeklede dames, wisten twee zware criminelen de benen te nemen.

Het tweetal liet echter een keurig bedankbriefje achter voor Zurick. Hierin bedankten de twee hem voor het gereedschap waarmee de gaten in de muur konden worden gemaakt. Een groot, stalen draaiwiel en een dik stuk draad was alles wat de handige jongens nodig hadden om uit te breken.

"Je bent een echte vriend! Fijne feestdagen", was er op het briefje te lezen. De boodschap ging vergezeld van een tekening van een hand met opgestoken middelvinger.

Zurick kon er de humor niet van inzien. Hij had het erg moeilijk met de ontsnapping, en beroofde zichzelf van het leven op de dag dat hij zou worden ondervraagd over zijn rol in de ontsnapping. Volgens zijn advocaat trof zijn cliënt echter geen enkele blaam en had hij zeker niet de helpende hand toegereikt tijdens de ontsnapping.

Van de twee ontsnapte gevangenen zal men wel niets gewaar worden. De twee zijn namelijk nog steeds in geen velden of wegen te bekennen.