Veel reacties op vacature 'bierdirecteur'

Icoon OpmerkelijkBierfanaten uit Nederland zijn hun droombaan misgelopen. Hotelketen Four Points by Sheraton plaatste vorig jaar de vacaturetekst: “Gezocht: Parttime Chief beer officer”. en dat hebben ze geweten want er reageerden ruim 7500 bierliefhebbers uit 30 landen op de vacature. Dat is wel een record te noemen.

De functie bierdirecteur an sich is helemaal niet vervelend; je reist voor de hotelketen de hele wereld rond om brouwerijen, bierfestivals en cafés te bezoeken om de lekkerste en de beste bieren te selecteren voor het hotelmenu. Daarnaast schrijf je over je favoriete drank op de hotelblog en moet je de keten vertegenwoordigen tijdens festivals en happy hours. Naast het vrij riante salaris ontvangt de directeur ook nog vele extras zoals onder andere gratis thuisbezorgde biermonsters. Tenslotte moet een beetje directeur op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen.

De ‘droombaan’ is inmiddels vergeven. Een 27-jarige Amerikaan, Scott Kerkmans, is de gelukkige. Tijdens zijn studententijd kreeg hij van zijn broer een thuisbrouwset cadeau en hij is sinds die tijd een bierfanaat. Onder andere was hij mede-oprichter van de DRAFT, een lifestyle magazine over bier. Ook is hij gecertificeerd bierproever en werkte hij al eerder bij een brouwerij. Op de website van de hotelketen wordt de nieuwe directeur aan het publiek voorgesteld, dus je kunt zelf oordelen of je geschikter bent voor de functie dan de nieuwe directeur.


Droombaan is vergeven

Met dank aan Mowiek voor de submit.