'Aanslag op Erasmusbrug voorkomen'

Icoon TerrorismeDe politie heeft een aanslag op de Erasmusbrug met oud en nieuw weten te voorkomen. De Telegraaf heeft van 'welingelichte bronnen' vernomen dat drie mannen die een paar uur voor het nieuwjaarsfeest werden opgepakt, op de brug een aanslag wilden plegen. Enkele uren voordat het feest losbarstte werden ze opgepakt door zwaarbewapende teams van de Dienst Speciale Interventies. De drie werden al wekenlang door de geheime dienst AIVD en de Rotterdamse politie in de gaten gehouden.

Justitie heeft het verhaal niet bevestigd. Of het dus wellicht baldadigheid was van de drie of dat de Telegraaf er naast zit is niet duidelijk.

Bij het feest op de brug waren 15.000 mensen aanwezig. Pas de afgelopen dagen zou zijn gebleken uit de communicatie van de drie via internet wat ze precies beoogden: een bloedbad veroorzaken op de drukbezochte nieuwjaarsparty.

Eén van de mannen verbleef illegaal in Nederland. De andere twee hadden de Nederlandse nationaliteit. De illegale man zou niet speciaal voor de aanslag naar Nederland gekomen zijn, maar hier al een tijdje verblijven. Het openbaar ministerie zegt dat de drie verdachten worden voorgeleid aan de rechtercommissaris. De onderzoeksrechter bepaalt of ze langer vast mogen worden gehouden.

Who AM I?
De Erasmusbrug in gevaar, stuur Jackie Chan.