FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 2 januari 2008

Borsato's in de clinch met Belastingdienst

Icoon ShowbizzHet jaar 2008 is niet goed begonnen voor Marco en Leontien Borsato. Volgens SBS Shownieuws heeft het duo de jaarstukken van hun beide BV’s niet ingeleverd.

Het gaat hier om de stukken van 2005, een beste tijd geleden dus. Voor het niet op tijd inleveren van de stukken staan zware boetes. Met een beetje pech moeten ze een half jaar achter de tralies. Andere mogelijkheden zijn een taakstaf, of een boete van maximaal 18.500 euro, aldus SBS Shownieuws.


Vandaag is rood...

Schiphol weert rokers voor de deur

Icoon VervoerOp de luchthaven Schiphol mogen rokers niet meer voor de toegangsdeuren een sigaret opsteken. De mensen veroorzaken overlast doordat zij de toegang belemmeren en ervoor zorgen dat andere reizigers door een rookwalm naar binnen moeten.

In de komende periode zal een markering worden geplaatst die laat zien waar wel en niet mag worden gerookt. Dat maakte een woordvoerder van de luchthaven vandaag bekend.

"De mensen kunnen gewoon buiten blijven roken, alleen verzoeken we hen niet samen te scholen voor de toegangsdeuren", aldus de zegsman. In de toekomst geeft een streep aan waar de roker zijn sigaret buiten mag opsteken.

Schiphol voerde als eerste grote Europese luchthaven het rookverbod al op 1 januari in. De luchthaven loopt daarmee vooruit op het rookverbod in de horeca dat op 1 juli ingaat. Het bedrijf wilde het rookverbod niet midden in het hoogseizoen invoeren.

Geert Wilders dood!

ORLY!? Noes! Ho4x! Hij is slechts één van de personen die in 2008 het loodje leggen of geliquideerd worden op de website DutchDeadPool.nl. Op nummer één staat schrijver Harry Mulish, en op twee criminieel Willem Holleeder.

Je kan je helaas niet meer inschrijven, maar laat jouw voorspelling weten in de reacties, en wie weet krijg je wel gelijk en staat de politie de volgende ochtend op je stoep..

Met dank aan ThE_ED voor de submit.

Eerste held van 2008 een feit

Icoon BinnenlandsEen jongetje van 6 jaar uit Uithoorn is vandaag rond het middaguur vanaf een muurtje in een sloot gevallen bij het winkelcentrum Zijdelwaardplein. De kleuter zat met zijn voeten vast in de modder en alleen zijn hoofd bevond zich nog boven het wateroppervlak. Een voorbijganger aarzelde geen moment en sprong gelijk in het water en wist het jongetje uit zijn lastige positie te bevrijden.

De inmiddels aangekomen hulpdiensten hebben de man en het jongetje opgevangen. Het kleutertje bleef bij bewustzijn en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het ventje wist aan de aandacht van zijn moeder en diens zuster te ontsnappen tijdens het winkelen. Vervolgens klom hij op het muurtje dat aan het water staat. Toen het ventje over de smalle rand van het muurtje liep, viel hij in het water van de lagergelegen sloot.

Met dank aan Funkamental voor de submit.

Sporthistorie- De magistrale lob van Johan Cruijff

De Nederlandse competitie is aan een welverdiende winterstop begonnen. In 1972 kende de Nederlandse competitie juist weer een start op 2 januari. In deze competitieronde versloeg PSV Feijenoord met 2-0. Maar daarom zou dit competitieweekeinde niet herinnerd worden.

Ajax trad in het Zuiderpark aan tegen FC Den Haag. In een lastige wedstrijd brak Johan Cruijff het Haagse verzet door een magistrale lob. Ton Thie was als Haagse doelman de schlemiel, maar dat deert hen tegenwoordig nauwelijks. De doelman van weleer woont tegenwoordig in Gambia, en ook daar kennen ze hem van de lob.

Vóór het begin van het duel werd Johan Cruijff gefeliciteerd. Uit handen van FC Den Haag-aanvoerder Aad Mansveld ontving hij een bosje ruikers, omdat hij enkele dagen eerder was uitgeroepen tot Europees Voetballer van het Jaar.

Veel leuker dan dit zou het niet worden voor Ajax. Fc den Haag was niet van plan meer presentjes weg te geven. Ajax-trainer Stephan Kovacs had een defensieve tactiek uitgestippeld. Iets wat in dat jaar onder Kovacs wel vaker gebeurde. Juist door de afwachtende houding van de Amsterdammers kreeg FC Den Haag daarom op het middenveld een overwicht. Vooral Sjaak Roggeveen en Harold Berg speelden een sterke partij tegen Arie Haan en Johan Neeskens. Het was dan ook niet meer dan terecht dat FC Den Haag via Paul Roodnat op een 1-0 voorsprong kwam.

Na de 1-0 achterstand werd Ajax wel gedwongen om in een hoger tempo te gaan spelen. De Amsterdammers werden ook geholpen door een blessure van Leo de Caluwé. Hierdoor moest Den Haag in het elftal een aantal omzettingen doen. Dat kostte hen het overwicht op het middenveld. Binnen vijf minuten was het pleit dan ook beslecht.

In de 53ste minuut, bij een 1-0 stand, bewees Cruijff dat die uitverkiezing tot Europees voetballer terecht was. Hij had net aan de zijlijn een touwtje in handen gekregen om zijn kous mee op te houden, toen de bal zijn richting uit kwam.

Omdat de bal aanvankelijk uit leek te gaan, werd er door tegenstander Kees Weimar amper op de actie van Cruijff gereageerd. De Ajacied sprintte hem met de bal (én het touwtje) voorbij. Cruijff had de bal een ros de diepte in gegeven en rende op volle snelheid achter de bal aan.

Vlak voor het strafschopgebied kwam zijn voet voor de tweede keer in aanraking met het leer. De lob met binnenkant rechts leek aanvankelijk houdbaar voor doelman Ton Thie, maar de curve werd steeds krommer en de effectbal verdween uiteindelijk onhoudbaar in het doel.

Den Haag was kennelijk zo overrompeld door deze mooie goal dat nog geen vijf minuten later Piet Keizer de 1-3 binnenschoot. Geheel volgens Kovacs tactiek speelde Ajax de wedstrijd professioneel uit.

Ton Thie kijkt terug op het doelpunt: "Door mijn manier van keepen ging de bal erin. Ik ben nooit een lijnkeeper geweest, ik stond graag een eindje voor mijn doel. Bij dat schot van Cruijff pakte dit verkeerd uit. Ik ben ervan overtuigd dat een lijnkeeper die bal gewoon had gepakt. Maar het was natuurlijk wel een goed geplaatste bal van Cruijff. Of ik veel aan dat doelpunt denk? Niet uit mezelf, maar de mensen zorgen er wel voor dat ik dat doelpunt niet vergeet. Ik vind het niet erg. Ik had die bal liever tegengehouden, maar ik hoef me er niet voor te schamen. Ik weet hoe goed Cruijff was. Dat heb ik tijdens het WK van 1974, toen ik derde keeper van Nederland was, wel gemerkt."

Ton Thie woont intussen in Gambia. "Na mijn voetbalcarrière heb ik eerst een restaurant bij een zwembad gerund en daarna ben ik door Afrika gaan reizen. Op een gegeven moment belandde ik in Gambia. Ik was van plan er een maand te blijven, maar ik ben blijven hangen".

"Nee, een tv heb ik niet. Ik volg het voetbal over de radio, maar ik heb wel begrepen dat ik nog geregeld op tv kom. Dan komen wat vrienden me hier bezoeken en zeggen ze: 'Ton, je was in Nederland laatst weer op tv.' Ik word ook in Gambia nog wel eens herkend door Nederlanders. Door Cruijff, ja. Ik vind dat wel wat hebben. Zo zie je maar weer wat een invloed voetbal op je leven kan hebben."

Franse cafébaas omzeilt rookverbod

Icoon OpmerkelijkEen Franse cafébaas heeft uit protest tegen het sinds gisteren geldende nationale rookverbod zijn café tot expositieruimte verheven. In de zaak worden volle asbakken, sigarettenpeuken, foto's en posters geëxposeerd.

De eigenaar wil in zijn café, dat hij "neutrale grond" noemt, het debat over het rookverbod "op het artistieke vlak" voeren. Bij de ingang van het café staat een bord met de waarschuwing: "Culturele en sociale experimentele zone: je wordt blootgesteld aan het gevaar van tweedehands rook."

Wie toch een sigaretje opsteekt in een Franse horecagelegenheid kan een boete tegemoet zien van tussen de 68 en 450 euro.

FEB zet Omniworld uit competitie

Omniworld Almere is door de Federatie Eredivisie Basketballclubs (FEB) uit de eredivisie gezet. De failliete club heeft geen doorstart kunnen maken.

De club kreeg tot eind 2007 de tijd om een doorstart te maken, maar heeft daar geen gebruik van gemaakt. Alle tot nu toe gespeelde wedstrijden van Omniworld komen te vervallen. De volleybalclub van Omniworld heeft in december wel een doorstart kunnen maken.

Het jaaroverzicht van FOK!sport

De afgelopen dagen zijn de jaaroverzichten van FOK!sport verschenen. Per manager zijn er een aantal berichten om de belangrijkste sportgebeurtenissen nog eens uit te lichten. Hieronder volgt een overzicht van alle jaaroverzichten van 2007, die op deze site zijn terug te vinden.

Formule 1:
Jaaroverzicht 2007: De spionagezaak
Jaaroverzicht 2007: Spyker
Jaaroverzicht 2007: De crash van het jaar
Jaaroverzicht 2007: Het jaar van Lewis Hamilton
Jaaroverzicht 2007: De onverwachte titel voor Kimi

Voetbal:
Jaaroverzicht 2007: De hoofdklasse
Jaaroverzicht 2007: De kampioenen
Jaaroverzicht 2007: De transfers
Jaaroverzicht 2007: Antonio Puerta

Wielrennen:
Jaaroverzicht 2007: Tour de France
Jaaroverzicht 2007: Het WK van Bettini
Jaaroverzicht 2007: Nasleep Rasmussen
Jaaroverzicht 2007: De Giro en de Vuelta
Jaaroverzicht 2007: Doping in het kort

Overige sport:
Jaaroverzicht 2007: Tennis
Jaaroverzicht 2007: Overige sporten
Jaaroverzicht 2007: Schaatsen Deel 1
Jaaroverzicht 2007: Schaatsen Deel 2

Veel leesplezier!

Oud-atleet gedood bij stammenstrijd

De Keniaanse ex-atleet Lucas Sang is omgekomen bij de stammenstrijd die er in zijn land heerst sinds de verkiezingen van afgelopen december. Hij werd dinsdag vermoord in zijn woonplaats Eldorat.

Sang behoorde tot de estafetteploeg die deelnam aan de Olympische Spelen van Seoul in 1988. Op de 4x400 meter eindigde dit team op de achtste plaats.

De oud-atleet werd aangevallen toen hij op straat liep. Eerder die dag kwamen al 50 mensen om het leven nadat er een kerk in brand werd gestoken. De rellen in Kenia begonnen een week geleden toen oppositieleider Odinga (van de Luo-stam) zijn tegenstander Kibaki (een Kikuyu) beschuldigde van stemfraude.

Zuid-Koreaanse bokser hersendood

De Zuid-Koreaanse bokser Choi Yo-Sam is door artsen hersendood verklaard. De bokser kwam 25 december in een coma na een wedstrijd om de WBO-titel.

Choi (33) speelde zijn wedstrijd tegen de Indonesiër Heri Amol. In de laatste ronde kreeg de Koreaan verscheidene klappen op zijn hoofd. Hij ging vijf tellen voor het eind tegen het canvas, maar kwam vervolgens wel overeind en werd tot winnaar uitgeroepen. Niet veel later ging Choi weer neer om vervolgens niet meer op te staan.

Een team van negen neurologen heeft besloten dat Choi hersendood is. Donderdag, op de sterfdag van zijn vader, zal de kunstmatige beademing worden gestopt.

Olieprijs doorbreekt 100 dollar-grens

Icoon EconomieEen vat ruwe olie is zojuist even op het recordbedrag van 100 dollar per vat (159 liter) gekomen. Dat is het hoogste niveau sinds de start van de handel in New York in 1983. Het gaat dan om de Texaanse ruwe olie. Daarmee is het record van ruim 99 dollar van november 2007 gebroken en is ook een psychologische grens overschreden. De prijs schoot overigens meteen weer iets onder de 100 dollar. In Londen heeft een vat olie van de Noordzeesoort Brent nog niet de 100 dollar bereikt.

De olieprijs steeg vandaag met meer dan vier procent vanwege de verwachting daling van de Amerikaanse voorraad olie. Daarnaast zijn er spanningen in Nigeria. Daar zijn gisteren twaalf mensen om het leven gekomen in Port Harcourt, een olierijk gebied. Vanwege gewelddadigheden is inmiddels al een dagelijkse productie van 500.000 vaten ingesloten.

Volgens sommigen heeft de productie van olie het plafond bereikt, maar dit is officieel niet bewezen. Er wordt zelfs gesproken over het zogenaamde 'Peak Oil' scenario. Peak Oil wordt gezien als het einde van het eerste deel van het olietijdperk: dat van goedkope, overvloedig beschikbare energie en een immer stijgende economische groei. Maar ook dit is slechts een theorie waar mensen die van conspiracy theoriën houden graag over praten. Het is nog niet bewezen dat het al zover is.

De hoge olieprijs heeft gevolgen voor de benzineprijs. Al wordt een deel in Europa ook gecompenseerd door de lage dollarkoers.


Een vat kostte even 100 dollar

Brrrr, koud

Je hebt meegedaan aan een of andere nieuwjaarsduik en je voelt je nu een echte held. Helaas voor je dat ben je niet, klein stukje de zee in en snel weer terug, mietjes.

Nee doe het dan als deze echte binken uit Japan, eerst door de sneeuw lopen dan in een bak koud water zitten en dan weer verder door de sneeuw lopen naar een tempel. En dat niet eens voor een of ander maf televisieprogramma maar om te bidden voor gezond en gelukkig nieuwjaar... 

Man retourneert gevonden $185.000

Icoon OpmerkelijkEen Amerikaanse man zag laatst wel een heel bijzonder briefje op straat liggen. 'Even een stukje vuilnis oprapen en weggooien' bleek vuilnis te zijn van 185.000 dollar.

De man aarzelde echter geen moment en bracht de cheque direct naar de dichtstbijzijnde bank, zodat die het geld weer bij de oorspronkelijke eigenaresse konden brengen. "Ik heb nooit overwogen om zelf het geld te houden", aldus de Amerikaan.

De man, die rond moet komen van voedselbonnen en een part-time baan bij de grote gele M, kreeg een beloning van 50 dollar van de rechtmatige eigenaresse. Zij was dolgelukkig nu ze haar cheque weer terug heeft.

Slang heeft spijt van golfballenmaaltijd

Icoon OpmerkelijkEen slang in het Australische New South Wales zal wel spijt gehad hebben van zijn maaltijd. Hij zag namelijk golfballen aan voor eieren en schrokte ze naar binnen. Zijn leven werd gered door een dierenarts die hem geopereerd heeft.

Een echtpaar in Nobby’s Creek had in de kippenren een aantal golfballen neergelegd, in de hoop dat hun kip hierdoor aangestoken zou worden en eieren zou gaan leggen. Toen ze op een gegeven moment gingen kijken bij de kip, waren de 'eieren' weg. Wel troffen ze een tapijtpython aan met bulten in zijn lijf.

Het echtpaar bracht het tachtig centimeter lange dier, dat overigens niet giftig is, naar het vlakbij gelegen Currumbin Wildlife Sanctuary, waar dierenarts Michael Pyne de in totaal vier golfballen door middel van een operatie uit de ingewanden van de slang wist te verwijderen.

Pyne verklaarde vandaag: "De golfballen konden niet verder; ze zaten muurvast. Als de slang niet gevonden was, zou hij nu dood zijn."

Jaaroverzicht 2007: Doping in het kort

Ook afgelopen jaar waren er weer flink wat dopinggevallen in de wielersport. Om het toch enigszins onder de aandacht te brengen worden er drie grote namen uitgelicht, namelijk Alexandre Vinokourov, Iban Mayo en Floyd Landis.

Tijdens de Tour de France werd Vinokourov betrapt op het gebruik van verboden middelen. Dit had gevolgen voor zijn ploeg Astana, aangezien zij uit de wielerronde werden gezet en uiteindelijk een maand niet in het peloton actief mochten zijn. Eind juli werd de renner uit Kazachstan, wat men al verwachtte, ontslagen. Twee weken later maakte hij bekend zijn fiets nog niet aan de wilgen te willen hangen. De Kazachse wielerbond schorste Vino, voor het vergrijp in de ronde van Frankrijk, begin december voor de duur van een jaar. Kort daarna maakte de wielrenner bekend alsnog zijn actieve carriere te beëindigen.

Half juni kwam Mayo negatief in het nieuws. Toen werd namelijk bekend dat hij, samen met Alessandro Petacchi en Leonardo Piepoli, tijdens de Giro d'Italia van 2007 gebruik zou hebben gemaakt van verboden middelen. De Spanjaard zou tijdens een test namelijk een te hoge testosteronwaarde hebben. De contra-expertise van de wielrenner bleek echter negatief te zijn, waardoor hij een schorsing ontliep. Daags na de bekendmaking hiervan werd de B-staal van Mayo opnieuw onderzocht. Het onderzoek naar de contra-expertise klopte namelijk niet, dus moest het opnieuw gebeuren. Uiteindelijk werd half december bekend gemaakt dat de B-staal van de Spanjaard tóch positief was.

Floyd Landis kampte afgelopen jaar nog met de naweeën van de Tour de France van 2006. Begin februari werd bekend gemaakt dat de Amerikaan zich in mei bij het Amerikaans anti-dopingagentschap (USADA) moest verantwoorden. Diezelfde dag kwam ook het bericht naar buiten dat de renner niet in de Ronde van Frankrijk van 2007 zou starten. Twee maanden later onderzocht het dopinglaboratorium in het Franse Châtenay-Malabry de B-staal van Landis nog een keer. Dit deden zij op verzoek van de USADA.

Kort daarna wilde het USADA Landis strafvermindering aanbieden als hij informatie omtrent Lance Armstrong door zou spelen, waardoor de laatstgenoemde Amerikaan in de problemen zou kunnen komen. Daags na dit bericht werd bekend gemaakt dat er procedurefouten waren gemaakt bij het onderzoeken van de B-staal van Landis. Uiteindelijk werde de voormalig renner van Phonak voor de duur van twee jaar geschorst, maar Landis ging in beroep bij het Hof van Sportarbitrage. Het is nog niet bekend wanneer dit zal dienen.

Jaaroverzicht 2007: De Giro en de Vuelta

Net als alle andere jaren werden ook in 2007 de Giro d'Italia en de Vuelta a España verreden. Om het geheugen nog eens op te frissen kijken we terug op deze twee wielerronden. De Tour de France is hier terug te vinden.

Giro d'Italia 2007

Aan de Giro d'Italia zouden dit jaar vijf Nederlanders deelnemen, namelijk Max van Heeswijk, Leon van Bon en Koos Moerenhout (Rabobank), Addy Engels (Quick-Step) en Matieu Heijboer (Cofidis). Op 12 mei werd de eerste etappe, een ploegentijdrit, afgewerkt. Deze was uiteindelijk een prooi voor de formatie van Liquigas. De daaropvolgende etappes waren een aangelegenheid voor sprinters. Dit bleek wel toen Robbie McEwen en Alessandro Petacchi respectievelijk de tweede en derde etappe wisten te winnen. Kort daarna viel de eerste Rabobank-renner uit, namelijk Graeme Brown.

De vierde rit was tevens de eerste in de bergen. Danilo di Luca ging er uiteindelijk met de dagzege vandoor. De daaropvolgende ritten werden gewonnen door Robert Förster en Luis Felipe Laverde. Voor aanvang van de etappe die Laverde uiteindelijk zou winnen, stapte Van Bon niet meer op zijn fiets en was hiermee de eerste Nederlandse uitvaller. De zevende etappe deed Petacchi weer van zich spreken en greep zijn tweede zege tijdens de Giro. Een dag later zorgde Kurt-Asle Arvesen voor een verrassing door de eindsprint van Paolo Bettini te winnen.

De negende etappe van de Giro werd door Danilo Napolitano gewonnen. Het was voor de Italiaan, die in de eindsprint McEwen en Petacchi te slim af was, de eerste keer dat hij een ritzege boekte. Leonardo Piepoli schreef een dag later de tiende rit op zijn naam, waarna Petacchi een dag later zijn derde ritzege van deze Ronde pakte. In de hierop volgende etappe wist Di Luca wederom te winnen en pakte bovendien de leiderstrui.

De eerste individuele tijdrit van de Giro werd verrassend gewonnen door Marzio Bruseghin. Hij bleef Piepoli en Di Luca voor in het dagklassement. De veertiende rit was spectaculair. Een aantal ploegen werkten namelijk samen, waardoor Di Luca enigszins in het nauw kwam, maar de schade bleek achteraf mee te vallen. Stefano Garzelli kwam uiteindelijk als winnaar over de meet. De dag erna werd de koninginnerit verreden. Riccardo Ricco bleek de beste benen te hebben en reed als eerste over de finish. De dagen erna sloegen opnieuw Garzelli en Gilberto Simoni hun slag. In de achttiende etappe wist Petacchi zijn vierde dagzege in de wacht te slepen. Iban Mayo wist de laatste reguliere rit, voor de tijdrit die door Savoldelli werd gewonnen, te winnen. Di Luca wist de roze leiderstrui, die in de laatste etappe niet meer in gevaar kwam, uiteindelijk over de finish te brengen en won hiermee de Giro d'Italia van 2007.

Vuelta a España 2007

Voor aanvang van de Vuelta a España werden alle 189 deelnemers op doping gecontroleerd. Hieruit bleek dat niemand zich schuldig had gemaakt aan het gebruik van verboden middelen, waardoor alle renners mochten starten. Daniele Bennati mocht zich de eerste dagwinnaar van de Spaanse wielerronde noemen. Daarna wonnen Oscar Freire en Paolo Bettini elk nog een rit, voordat de eerste bergrit werd verreden. Voor aanvang hiervan maakte T-Mobile bekend dat ze Lorenzo Bernucci uit de koers hadden genomen. De Italiaan testte op 15 augustus namelijk positief.

De eerste bergrit van de Vuelta was een prooi voor Vladimir Jefimkin. De twee dagen die hierop volgden stonden in het teken van Freire. De renner van Rabobank wist namelijk vijfde en zesde rit op zijn naam te schrijven. Hierna wisselde de gouden leiderstrui binnen twee dagen twee keer. Eerst kreeg Stijn Devolder hem om zijn schouders. Daarna was het de beurt aan Dennis Menchov. De Rus kreeg met het felbegeerde tricot om zijn schouders en deelde een dag later een flinke tik uit aan de concurrentie. In de hierop volgende dagen deed Alessandro Petacchi van zich spreken. De Italiaan schreef de elfde en twaalfde rit op zijn naam. Inmiddels waren er al een aantal renners afgestapt, waaronder Tom Boonen en Davide Rebellin.

In het vervolg van de Vuelta wisten Andreas Klier, Jason McCartney en Samuel Sánchez een dagzege te pakken. Tijdens de tweede rustdag van de wielerronde door het Spaanse land maakte Damiano Cunego bekend niet meer op te stappen. Rit zestien was een prooi voor de Colombiaan Leonardo Duque. Daags na deze etappe boekte Bennati zijn tweede etappezege. De Italiaan was namelijk de sterkste in de massasprint. In de achttiende etappe pakte Luis Perez Rodriguez de winst door alleen over de eindstreep te rijden. In de laatste etappes, die beiden door Samuel Sánchez werden gewonnen, kwam Menchov niet meer in de problemen en bracht de gouden leiderstrui naar Madrid.

'Lijk' blijkt overleden zeehond

Icoon OpmerkelijkEen toerist op het Texelse plaatsje De Cocksdorp schrok zich gisteren een ongeluk tijdens een wandeling op het strand. Hij meende namelijk vingerkootjes van een mens te hebben gezien bij paal 31, en alarmeerde de politie.

Enkele agenten kwamen een kijkje nemen en troffen geen lijk aan, maar een zeehond die in verregaande staat van ontbinding verkeerde. Opvangcentrum Ecomare werd gebeld en die bleken al een tijdje een zeehond te missen. Het stoffelijk overschot is vandaag van het strand geruimd.

Met dank aan Boesh voor de submit.

Jaaroverzicht 2007: Nasleep Rasmussen

In het jaaroverzicht van de Tour de France was al te lezen dat Michael Rasmussen uit deze ronde was gehaald. Hieronder is nogmaals terug te lezen wat er in de maanden na de Ronde van Frankrijk gebeurde.

Tijdens de Tour de France van dit jaar werd bekend dat Rasmussen over zijn verblijfplaats had gelogen. De Deen zei namelijk dat hij in Mexico was, maar een Italiaanse oud-wielrenner zou hem in Italië hebben gezien. Enkele dagen na afloop van de Tour de France maakte de Deense wielerbond bekend dat hij uit de nationale ploeg werd gezet, maar een dag later zei diezelfde bond dat de renner niet als verdachte werd gezien. Op 28 juli, twee dagen voor aanvang van de Decoplant Grand Prix, liet de organisatie van dit evenement weten dat hij niet mocht deelnemen.

In augustus ging de soap omtrent Rasmussen verder. Rabobank weigerde namelijk om Rasmussen te betalen. De Deen zou nog 1,3 miljoen euro tegoed hebben. Twee dagen later werd bekend gemaakt dat een commissie, onder leiding van Peter Vogelzang, onderzoek zou gaan doen naar de gang van zaken rond de Deen. Op 14 november kwam er schot in de zaak. Toen gaf de wielrenner namelijk toe inderdaad te hebben gelogen over zijn verblijfplaats. Hierdoor had Rasmussen nooit aan de start van de Tour de France mogen verschijnen. Deze conclusie was ook te lezen in het rapport van de commissie Vogelzang, dat inmiddels was verschenen. Een aantal dagen later reageerde ploegleider Erik Breukink op het rapport door te zeggen dat hij pas tijdens de Ronde van Frankrijk hoorde dat de Deen niet in Mexico was.

Uiteindelijk werd op 17 december bekend dat de Deense renner een rechtszaak tegen zijn voormalig werkgever zal aanspannen. Het is nog niet bekend wanneer deze zitting zal plaatsvinden.

Jaaroverzicht 2007: Het WK van Bettini

Voorafgaand aan het wereldkampioenschap wielrennen in Stuttgart ontstond er een heuse soap omtrent Paolo Bettini. Hieronder is nog eens na te lezen hoe het in september allemaal ging.

Eind september werd in het Duitse Stuttgart het WK wielrennen georganiseerd. Voorafgaand aan dit evenement was er ophef rondom Paolo Bettini. In eerste instantie was het de bedoeling dat de renner als kopman van de Italiaanse selectie zou fungeren. Later bleek echter dat de Italiaan geen handtekening onder de verklaring van de internationale wielrenunie (UCI) had gezet. Diezelfde bond moest nu bepalen of de renner in de Duitse stad mocht starten.

De UCI kon echter niet hardmaken dat er geen sancties waren om Bettini te weren. Hierop besloot de organisatie van het WK een rechtszaak tegen de Italiaan aan te spannen. De rechter bepaalde uiteindelijk dat de renner alsnog aan de start mocht verschijnen. Kort na het vonnis van de rechter liet Bettini weten de Duitse stad aan te klagen. De Italiaan vond namelijk dat zijn imago schade was toegebracht door de organisatie van het WK, de stad Stuttgart en de Duitse zender ZDF.

Uiteindelijk nam Bettini op 30 september revanche door de wedstrijd en de daarbij behorende wereldtitel in de wacht te slepen. De Italiaan ging er op elf kilometer van de meet vandoor en kreeg Schleck en Schumacher mee. Kort daarna sloten ook Kobobnev en Evans zich bij het trio aan. In de slotfase zette Kobobnev de sprint in, maar Bettini wist de Rus voorbij te rijden en reed als eerste over de finish.

Top of Flop User's Choice: makSim

We krijgen regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom doen we op woensdag- en op vrijdagavond: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

De vorige Top of Flop was natuurlijk geen echte verrassing: ABBA - Happy New Year is een top,  dus. cptmarco verwoordde jullie mening nog als beste: " Top natuurlijk.... *en vrolijk meezingt..."

De tip van vanavond is van Onverlaatje:

"Als je de vertaling meeleest begrijp je dat het een prachtige songtekst is."

Britten verkrachten heilig schaap

Twee in Algerije werkende Britten zijn het haasje. Het tweetal deed namelijk net of ze intiem bezig waren met een schaap, en dat wordt in het islamitische land niet op prijs gesteld.

De twee waren werkzaam voor een grote oliemaatschappij, maar zijn nu op staande voet ontslagen. Het bedrijf had het schaap ontvangen om te doden voor het offerfeest. Het Britse duo vond het wel grappig om te doen of ze het geschenk verkrachtten.

Ze werden echter gesnapt door het geschokte personeel van het restaurant en de bewaking. Hierop werd gelijk de directie op de hoogte gesteld. "De twee werknemers zijn ontslagen omdat hun gedrag totaal onaanvaardbaar was", verklaarde de inmiddels ex-werkgever van de heren.

De Algerijnse politie heeft de zaak inmiddels in onderzoek. Een andere in Algerije werkzame Brit vreest het ergste voor zijn landgenoten. "Lerares Gillian Gibbons noemde een teddybeer alleen Mohammed. Deze twee mogen zich gelukkig prijzen als er geen verdere straffen volgen."

FOK!Blog Babe Battle #37

Jullie mogen weer kiezen. Het principe weten jullie ondertussen wel: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 17.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek hebben we twee vriendinnen en in de rechterhoek Carole en Tanya! Wie willen jullie morgen om 18.00 uur zien?

twee vriendinnen

vs

Carole & Tanya 

7 jongeren tuigen 12-jarige af met vuurwerk

Zeven jongeren van Noord-Afrikaanse afkomst hebben de twaalfjarige 12-jarige Robin De Clerck uit het Belgische Wemmel zwaar mishandeld. De jongen werd geslagen met een ijzeren staaf en met zwaar vuurwerk beschoten. Hierbij is zijn schouder derdegraads verbrand.

De jongen was met een vriendje op een plein aan het spelen. Toen zijn kameraadje even naar huis ging om wat op te halen, werd Robin ingesloten door zeven Noord-Afrikaanse jongeren. Zij wilden hem dwingen zijn gsm te overhandigen, maar dat weigerde hij. "Ik ben namelijk al eens eerder bestolen op straat door een jongere." Na zijn weigering werd de jongen omver geduwd en diverse malen met een ijzeren staaf op zijn benen geslagen.

Een andere jongen pakte zijn vuurwerk, en schoot zijn vuurpijlen in de richting van de doodsbange Robin af. "Ik kon me net op tijd omdraaien, anders was het vuurwerk in mijn gezicht terecht gekomen", vertelt hij. Zeker vijf vuurpijlen werden er op hem afgevuurd, waarvan er eentje in zijn hals ontplofte, een ander trof doel op zijn schouder.

Robin viel hierna op de grond. Een bleek toch berouw te tonen, want hij moet de ambulance hebben gebeld toen hij de zwaargewonde jongen op de grond zag liggen. Hierna is het hele groepje jongeren er als een haas vandoor gegaan, de jongen aan zijn lot overlatend. Op dat moment is Robins vriendje gearriveerd, die samen met zijn zwaargewonde vriend naar de spoedeisende hulp van het ziekenuis werd vervoerd.

De ouders van Robin zijn razend. "Robin heeft derdegraads brandwonden in de hals en op z'n schouder. De vuurpijl heeft ook een zenuw geraakt, waardoor hij momenteel niets voelt. Hij moet nu z'n wonden laten verzorgen op de afdeling spoedeisende hulp. Die jongeren hebben geen normbesef, en zijn een gevaar voor de maatschappij", vertellen ze.

De daders zijn nog voortvluchtig, maar Robin hoopt van ganser harte dat de daders gauw worden opgespoord en gearresteerd. "Ik ga tot die tijd zeer voorzichtig zijn, en zal, als ik ooit nog naar het plein ga, eerst vanaf een veilige afstand kijken of de kust veilig is. Ik hoop dat de politie er meer patrouilleert, maar ik maak me geen illusies", besluit hij.

Menselijke actie in Stop-MotionTetris

Een aantal mensen onder leiding van de Zwitser Guillaume Reymond heeft een Stop-Motion versie van Tetris gemaakt. Ze hadden al eerder een versie van onder andere Space Invaders uitgevoerd, maar waren daarna blijkbaar nog niet uitgespeeld.

In totaal zijn ze met 67 mensen vier uur bezig geweest met de Space Invaders versie en het is opgenomen in 390 beelden. De Tetris versie bestaat uit 880 beelden en is opgenomen in vier en een half uur met 88 personen De beide filmpjes zijn hieronder te zien.

Advance Wars: Dark Conflict toont zichzelf

Onlangs zijn er drie screenshots verschenen van het spel Advance Wars: Dark Conflict. Dit spel is een vervolg op het al eerder verschenen Advance Wars: Dual Strike op de Nintendo DS. Op de screenshots is te zien dat het spel een iets andere grafische vormgeving heeft gekregen dan de voorganger. Advance Wars: Dark Conflict ligt als het goed is rond 25 januari in de winkelschappen.

Goed doel weigert 'drugsgeld' aan te nemen

Coffeeshop de Vliegende Hollander in Groningen was er trots op dat ze weer een mooi bedrag bij elkaar hadden gespaard voor een goed doel. Al 25 jaar wordt er ieder jaar gespaard voor een ander goed doel, maar dit was de eerste keer dat een charitatieve instelling de gulle gift weigert. De internationale hulporganisatie Heifer wil namelijk niet worden geassocieerd met 'drugsgeld'.

En dat is best jammer, want medewerkers en klanten hadden in 2007 een bedrag van zo'n tienduizend euro in de pot gedaan. De gulle gift is nu door eigenaar Theo Buissink overhandigd aan Servicedogs, een instantie die blindengeleidehonden opleidt.

Buissink kwam op het idee het geld te schenken aan 'Geef een beest' van de hulporganisatie Heifer, via het supporterskrantje van FC Groningen. De medewerkers van Heifer waren dolblij dat ze een gulle gift zouden ontvangen, maar dat veranderde al gauw toen ze er achter kwamen van wie ze het geld zouden krijgen. Directeur Jaap van Mierlo van Heifer Nederland in Roosendaal weigert geld aan te nemen van een coffeeshop. "In grote delen van de wereld zijn softdrugs illegaal", zo luidt zijn statement.

Buissink vindt het maar vreemd: "Het is eerlijk verdiend geld. Als we nu iemand in elkaar hadden geslagen en zijn geld hadden afgepikt." Ook vindt hij het een beetje hypocriet. "Ze willen toch gezinnen en kinderen helpen met dieren. Die hulp wordt ze nu onthouden."

Buissink is echter niet van plan Heifer een gulle gift te onthouden. Hij is van plan de opbrengst van de collectebus van 2008 aan het eind van dit jaar over te maken aan de stichting. Maar dan zonder dat de gulle gever bij naam wordt genoemd.

Kieskompas Amerikaanse verkiezingen

Icoon AmerikaDe gratis krant DAG en de Volkskrant hebben een kieskompas opgezet voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Het kieskompas stelt 36 vragen over uiteenlopende kwesties zoals Irak, wapenbezit, inkomen, zorg en veiligheid. Hierdoor kunnen Nederlanders bekijken welke presidentskandidaat het beste aansluit bij hun ideeën.

De uitslag kan variëren van sociaal-liberaal (progressief) tot sociaal-conservatief (traditioneel). Ook Amerikanen kunnen via de Amerikaanse krant The Wall Street Journal gebruik maken van het kieskompas. Het adviesmiddel is tot stand gekomen in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam.

Het uur van de waarheid nadert snel voor de Amerikaanse presidentskandidaten, want morgen is de eerste voorverkiezing in de staat Iowa. New Hampshire volgt snel op 8 januari en op 5 februari is het Super Tuesday, de dag waarop 20 staten tegelijk voorverkiezingen houden. Na de uitslagen van deze voorverkiezingen zullen de minder populaire kandidaten zich snel terugtrekken, waardoor er uiteindelijk één kandidaat per partij overblijft.


Het kieskompas

Bezoek ook het forum eens voor meer over de Amerikaanse voorverkiezingen.

SEGA presenteert releaselijst voor 2008

Onlangs heeft SEGA de releaselijst voor het jaar 2008 weer geheel onder de loep genomen, aangepast en vrijgegeven. De lijst kun je hieronder bekijken:

25 Januari 2008:
Wii - Ghost Squad
Wii - NiGHTS: Journey of Dreams
PS2, PC - Phantasy Star Universe: Ambition of the Illuminus
PC - Universe at War

8 Februari 2008:
X360, PS3, PC - The Club
DS - Mario & Sonic at the Olympic Games

Februari 2008:
DS - Brain Assist
Wii - Bleach: Shattered Blade
DS - Bleach: The Blade of Fate

Maart 2008:
X360, PS3 - Condemned 2
X360 - Universe at War
X360, PS3 - VIKING: Battle for Asgard

Lente 2008:
Wii, PS2 - Sonic Riders Zero Gravity
Wii - Samba De Amigo
Wii - House of the Dead
Wii - SEGA Bass Fishing

Mei 2008:
X360, PS3, PS2, PSP, Wii, DS, PC - Iron Man

Juni 2008:
X360, PS3, PS2, Wii, DS, PC - The Incredible Hulk

TBA 2008:
X360, PS3, Wii, PS2, DS - SEGA Superstars Tennis
PC - Empire: Total War
PC - Space Siege
X360, PS3 - Golden Axe

Zoals je kunt zien is de langverwachte game Condemned 2 inderdaad een maand opgeschoven, die titel kunnen we nu in maart van dit jaar gaan verwachten.

Haze Krijgt downloadable content

Op de website van Free Radical konden users de afgelopen tijd vragen stellen aan de developers. Hierbij verklapte één van de medewerkers dat hun nieuwste game Haze extra downloadable content zal krijgen.

Op de vraag waarom je Haze zou moeten aanschaffen, antwoordde Free Radical het volgende:

quote
1. 4-player co-op.
2. 16-player story-led multiplayer maps
3. The Nectar gameplay system.
4. A whole bunch of downloadable content, that isn't just useless shit like new skins.
5. It's paying my mortgage, so buy it.

Haze is een First-Person Shooter die zich afspeelt in het jaar 2048. In deze tijd laat de overheid militaire klusjes opknappen door Private Military Corporations (PMC). Je neemt de rol van een soldaat die zich aansluit bij Mantel Global Industries, de grootste PMC. Hierbij heb je een arsenaal aan high-tech wapens en voertuigen tot je beschikking, en daarbij nog eens het prestatie-verhogende Nectar. Het gevecht begint in een land in oorlog, waar jij de strijd aan moet gaan met de rebellengroep the Promise Hand. Op het eerste gezicht lijkt alles volgens plan te verlopen, maar al snel beginnen er vreemde zaken te gebeuren.

Reden explosie kerstbomenbrand onbekend

Icoon OpmerkelijkHet is nog onduidelijk waarom een kerstbomenbrand in Vlaardingen tijdens de nieuwjaarsviering uitliep op een enorme explosie. Vlak nadat het vreugdevuur op het Broekplein was ontstoken, volgde een gigantische knal die tal van ruiten van woningen in de omgeving deed sneuvelen. De kerstbomen werden ook weggeblazen.

De gemeente Vlaardingen wil alle slachtoffers van de explosie zoveel mogelijk bijstaan in het herstellen van hun schade. Daarom is er morgenavond een speciale bijeenkomst gepland. De kerstboomverbranding zal in de toekomst nooit meer op het plein mogen plaatsvinden, heeft de gemeente al laten weten.

Van de explosie zijn opnamen gemaakt. Wie die bekijkt zal het bijna als een wonder ervaren dat er geen zwaar gewonden zijn gevallen. Zie het ANP-filmpje hieronder voor de gevolgen. Een duidelijk stukje film van de explosie kun je zien via de bijgevoegde YouTube-video.

Aanvulling: Volgens de website 112-Nieuws ligt de oorzaak van de explosie aan meerdere factoren. De kerstbomenstapel werd overgoten met benzine. Door de mist en het windstille weer bleven benzinedampen hangen in de bult. Bij het ontsteken van de bult volgde een grote vuurbal en een heftige knal.

'Westerveld in beeld bij Barcelona'

Sparta-keeper Sander Westerveld (31) is in beeld bij FC Barcelona. Die club zoekt per direct een vervanger voor de zwaargeblesseerde reservegoalie Albert Jorquera.

Westerveld kwam dit seizoen naar Rotterdam om de club uit de brand te helpen. Harald Wapenaar was immers langdurig geblesseerd. Onlangs gaf Westerveld aan dat hij het seizoen bij Sparta af wil maken. Een terugkeer naar Spanje, waar Westerveld al drie werkgevers had, zal echter ongetwijfeld zijn interesse hebben. Westerveld doet echter nog geen uitspraken over de vermeende belangstelling van de club van Frank Rijkaard. De andere kandidaat bij Barcelona zou de door Ronald Koeman bij Valencia weggestuurde ex-international Santiago Cañizares zijn.

Weijers en Van der Werff 'Sexy Vegetariërs'

Icoon ShowbizzDe Stichting Wakker Dier heeft gisteren cabaretier Guido Weijers en actrice Monique van der Werff gehuldigd als de 'Meest Sexy Vegetariërs van 2007'. Op een speciale website kon men een maand lang stemmen op 22 Bekende Nederlanders. Monique en Guido werden sexier bevonden dan Susan Smit, Henny Huisman, Dolf Jansen en Wouter Bos.

Weijers en Van der Werff nemen het kroontje over van Antonie Kamerling en Marly van der Velden.

De laatste jaren is het aantal vegetariërs in Nederland gestegen naar 700.000. Volgens Wakker Dier zijn vegetariërs sexy, omdat het zelfbewuste mensen zijn met een eigen mening. Ze bekommeren zich om dierenleed en doen daar daadwerkelijk wat aan! Duizenden stemmers zeiden in 2006 dat vegetariërs sexy zijn omdat ze diepgang tonen, slank zijn, glanzende haren en een mooiere huid hebben. Ook tonen veel onderzoeken aan dat vegetariërs gezonder zijn en beter voor het klimaat. Volgens organisatie PETA zijn vegetariërs potenter.

Tot zover het promopraatje voor vegetariërs. Foto's van het sexy stel staan op deze site, die helaas momenteel bezweken is onder de belangstelling.

Oud-PSV'er geen bruidegom na bedreiging

Icoon OpmerkelijkOud PSV-voetballer Edward Linskens heeft zich afgemeld voor een speciale boerenbruiloft die carnavalsvereniging De Pielhaas voor de carnavalsdinsdag in Venray had georganiseerd. Linskens is bedreigd en wil daarom niet komen.

Over de aard van de bedreiging wil Linskens niets zeggen. Wel gaat hij aangifte doen bij de politie.

Linksens, die ook bij VVV Venlo en NAC speelde, zou op de boerenbruiloft voor bruidegom spelen. De Pielhaas is zwaar teleurgesteld. Het programma wordt nu noodgedwongen aangepast.

Tegenwoordig is Edward Linskens in dienst bij PSV als filiaalmanager van de PSV FanStore in het Philips Stadion.

Brand in lege passagierstrein bij Bunde

Icoon VervoerRond 14.00 uur vanmiddag heeft er een kleine brand gewoed in een lege passagierstrein. De trein stond ter hoogte van Bunde (Limburg) op het spoor. Dit heeft ProRail naar buiten gebracht. De brandweer sloeg groot alarm en rukte met veel materieel uit maar een conducteur slaagde erin om het vuur snel te doven.

Als gevolg van de brand ontstond er vertraging tussen Bunde en Beek-Elsloo maar dat duurde niet lang. Volgens ProRail waren de problemen na een half uur opgelost en kon het spoorvak weer worden vrijgegeven.

Gamen negatieve invloed op hersenen?

Volgens Taiwanese onderzoekers krijgen onze hersenen minder bloed wanneer we videospelletjes spelen. Deze onderzoekers willen ons dus ook waarschuwen dat het spelen van de games mogelijk kan leiden tot hersenschade en leer- en emotionele problemen. Het maakt ook uit wat voor soort games er gespeeld worden, het blijkt bijvoorbeeld dat tijdens het spelen van gewelddadige games de hersenen nog minder bloed krijgen dan bij gewone.

Dokter Chou Yuan-Hua van het Veteranenziekenhuis in Taipei heeft een onderzoek verricht door 30 mensen van 25 jaar oud een half uur te laten gamen en dan via verschillende methoden veranderingen in de bloedcirculatie in de hersenen na te gaan. Hieruit is gebleken dat vooral de frontale hersenkwab, die belangrijk is voor spraak, gedachten, impulsen en het nemen van beslissingen, het meeste last heeft van langdurig gamen. Dit doordat dat deel van de hersenen dus tijdens het gamen de slechtste bloeddoorstroming heeft.

Dokter Chou is van mening dat lang en hevig gamen tot hersenschade kan leiden, al heeft hij daar (nog) geen harde bewijzen voor. Het is wel algemeen bekend dat gebrek aan bloed in de hersenen kan leiden tot ongewone stemmingswisselingen en variaties in sociaal gedrag en persoonlijkheid.


Misschien toch niet zo heel geweldig voor je hersenen?

'Laat student eigen studie betalen'

PvdA-fractievoorzitter Jacques Tichelaar zegt in een interview met weekblad Vrij Nederland dat studenten in het hoger onderwijs in de toekomst hun hele studie zelf moeten betalen. Volgens Tichelaar zijn ''onorthodoxe maatregelen'' nodig op onderwijsterrein. De verhoging van het collegegeld die PvdA-minister van Onderwijs Ronald Plasterk onlangs aankondigde, ziet Tichelaar slechts als een eerste stap.

Tichelaar: ''Door de vergrijzing dreigen de zorg en het onderwijs onbetaalbaar te worden. Als je er dan niet voor kiest de belastingen voor werkende mensen flink te verhogen, ontstaat er wat ik noem: publieke armoede. Wil je daar echt iets aan doen, dan moet je het lef hebben onorthodoxe maatregelen te nemen.''

De plannen van Tichelaar komen neer op 65.000 euro per universitair student en voor studenten op het HBO zo'n 35.000 euro. Wanneer studenten na hun studie werk hebben gevonden, dienen zij dit bedrag terug te betalen. Hij wijst er op dat in het buitenland, onder meer in Australië, al een leenstelsel voor studenten bestaat. Iemand die is afgestudeerd moet naar rato de studie terugbetalen, bijvoorbeeld in 25 jaar.

Tichelaar zegt op weinig steun te rekenen voor zijn plan. ''Cultureel gezien is Nederland nog niet aan zo'n oplossing toe. Maar we moeten wel bereid zijn erover te praten.''

D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold reageert in ieder geval al zeer afwijzend op de plannen van Tichelaar. Pechtold denkt dat de PvdA ''de weg in onderwijsland'' volledig is kwijtgeraakt. Volgens hem doet de PvdA'er ten onrechte alsof studenten een last zijn voor de maatschappij. ''Studenten hebben natuurlijk baat bij hun opleiding, maar de rest van de maatschappij net zo goed.'' Ook ziet Pechtold niet in waarom studenten in het hoger onderwijs alles zelf zouden moeten betalen, terwijl mbo'ers alles vergoed krijgen.

CDA-Kamerlid Jan Jacob van Dijk vindt het ''een kromme redenering om juist in tijden van vergrijzing het onderwijs minder toegankelijkheid te maken''.

[Upd] 'Alves toch naar AZ'

VI meldt dat Afonso Alves per direct naar AZ vertrekt. De Alkmaarders betalen achttien miljoen euro aan SC Heerenveen.

Twee weken geleden zouden de Alkmaarders al tot een overeenstemming zijn gekomen over de miljoenentransfer. Alves speelde ruim een seizoen bij SC Heerenveen. Tijdens die periode scoorde hij 48 doelpunten in 50 officiële wedstrijden, waarvan elf dit seizoen.

Update @ 15:00 uur

AZ en SC Heerenveen hebben nog geen akkoord over de transfer van Afonso Alves. Dit zegt directeur Yme Kuiper. "De transfer van Alves naar AZ is zeker nog niet helemaal rond."

Aantal vliegrampen laagst in 40 jaar

Icoon OnderzoekHet aantal vliegrampen in 2007 was het laagste in veertig jaar. Dat heeft de Aircraft Crashes Record Office (ACRO) bekendgemaakt.

Volgens deze in Genève gevestigde organisatie waren er het afgelopen jaar wereldwijd 136 incidenten, tegen 164 in 2006. Het aantal van vorig jaar is het laagste sinds 1963. Het aantal doden in 2007 kwam op 965.

De meeste vliegtuigongelukken vorig jaar waren in Noord-Amerika (32 procent), gevolgd door Azië (23 procent) en Afrika (14 procent). In Europa waren geen ernstige vliegtuigongelukken. Europa is op het gebied van luchtvaart de veiligste regio in de wereld, aldus ACRO.
Minder van dit soort spectaculaire foto's dus..

Albert Heijn haalt chocoladerozijnen terug

Icoon BinnenlandsSupermarktketen Albert Heijn haalt met onmiddellijke ingang chocoladerozijnen van het eigen merk uit de schappen.

Reden voor de maatregel is dat het kan voorkomen dat er pinda's in het product zijn verwerkt in plaats van rozijnen. Dit kan schadelijk zijn voor kleine kinderen of klanten met een allergie.

Het gaat om verpakkingen van 225 gram met een houdbaarheidsdatum tot 14 maart. Klanten die het product terugbrengen naar de winkel, ontvangen het aankoopbedrag retour.

Animal hair styles

Ok ... d'r staat wel een "Aahh, wat lief" tagje bij maar daar zal niet iedereen het mee eens zijn. Dieren hebben volgens mij namelijk heel weinig aan dit soort akties maar aan de andere kant werkt het toch ook wel weer op de lachspieren. Vooral de op kop en poten na kaalgeschoren kat is grappig omdat het vast niet voor de lol is gedaan maar katten daar schattig sjacherijnig van worden. Hier dus.

Met dank aan anoniempje voor de submit

Heerkes nieuwe trainer Heracles

Gert Heerkes is de nieuwe trainer van Heracles. Heerkes komt over van tweedeklasser Germanicus. Hij zal aan het eind van dit seizoen al weer vertrekken, dan wordt hij namelijk trainer van hoofdklasser ACV.

Heerkes, de opvolger van de ontslagen Ruud Brood, behaalde afgelopen zomer zijn trainersdiploma en gaat volgende week met de spelersgroep van Heracles op trainingskamp naar het Spaanse Mijas.

Flink meer overvallen op winkels in A'dam

Icoon Politie Het aantal overvallen op winkels en andere ondernemingen in de regio Amsterdam is het afgelopen jaar met 33 procent toegenomen. Vorig jaar waren het er 296, dit jaar 394. Dat zei korpschef Bernard Welten van de politie Amsterdam-Amstelland vanmiddag tijdens zijn nieuwjaarstoespraak.

Volgens Welten is sprake van een schokkende ontwikkeling. Twee avondwinkeliers kwamen in 2007 om bij zo'n misdrijf; een in Amsterdam-Noord, de ander in Amstelveen.

Om dit hoge aantal overvallen terug te dringen, houdt de politie onder meer scherper toezicht op plekken waar het vaak misgaat. In november tekenden verschillende Amsterdamse overheidsinstanties en organisaties uit het bedrijfsleven een convenant om de veiligheid van ondernemers te verbeteren.

Het aantal overvallen op straat daalde met circa 17 procent tot bijna 2300. Geweld in openbare ruimtes nam flink toe. Zo steeg het aantal bedreigingen 9 procent, waarbij de daders volgens Welten steeds jonger worden. Het aantal mishandelingen groeide met 15 procent.

Verder bleek dat zich vorig jaar liefst 234 antihomo-incidenten voordeden. Meestal ging het om scheldpartijen of bedreigingen, 79 keer werd ook geweld gebruikt. Het was voor het eerst dat de politie dit soort misdrijven apart registreerde.

Het totale aantal aangiften in de regio Amsterdam-Amstelland daalde vorig jaar met 1,5 procent tot 95.000. Het aantal aanhoudingen steeg met 1 procent tot bijna 42.000.

Jaaroverzicht 2007: Antonio Puerta

Op zaterdag 25 augustus werd de voetbalwereld opgeschrikt door een incident tijdens de wedstrijd Sevilla - Getafe. Antonio Puerta stortte tijdens het duel ter aarde en keek even later verdwaasd om zich heen. De Spaanse vleugelspeler van de thuisclub kon samen met verzorgers van het veld lopen en werd naar het ziekenhuis gebracht. 's Nachts bleek de international meerdere hartaanvallen te hebben gehad en verkeerde hij in levensgevaar op de Intensive Care van het Vírgen del Rocío ziekenhuis te Sevilla.

De dagen na het duel verslechterde de situatie van de slechts 22-jarige voetballer. Terwijl de selectie afreisde naar Griekenland voor het Champions League-duel met AEK FC op 28 augustus overleed Puerta uiteindelijk. Op dat moment had de Spanjaard reeds hersenletsel opgelopen. Het duel met de Grieken werd afgelast en heel voetbalminnend Europa was in diepe rouw door de dood van de tweevoudig UEFA Cup-winnaar. 's Avonds bewezen supporters van Sevilla en stadsrivaal Betis de laatste eer aan de overleden speler.

Vlak voor het eind van het afgelopen jaar overkwam de Schotse competitie een soortgelijk geval. De Schotse middenvelder Phil O'Donnell van Motherwell zakte in de competitiewedstrijd met Dundee United in elkaar. Later zou blijken dat ook bij hem een hartfalen de oorzaak van zijn overlijden was.

Jaaroverzicht 2007: De Transfers

In 2007 werden er net als andere jaren spelers gekocht en verkocht door de Europese topclubs. We noemen de belangrijkste.

Javier Saviola had genoeg van de spelletjes die zijn club FC Barcelona met hem speelde. De Argentijn werd alsmaar aan het lijntje gehouden en wilde weg. Uiteindelijk mocht hij weg, en tekende hij bij de aartsrivaal Real Madrid, hetgeen menig Barça-fan in het verkeerde keelgat schoot. Barcelona had de vervanger al langer op het oog. Thierry Henry verruilde na maanden speculatie eindelijk Arsenal voor de Catalaanse club. Real Madrid was nog niet klaar met shoppen. Er werd onder de nieuwe trainer Bernd Schuster een complete Nederlandse delegatie gehaald. Royston Drenthe, Wesley Sneijder en Arjen Robben kwamen allen naar Madrid, om zich bij medelander Ruud van Nistelrooij te voegen. Sevilla haalde Khalid Boulahrouz op huurbasis naar Spanje. De verdediger kwam bij Chelsea nauwelijks aan de bak.

Bayern München, dat ruim naast de titel greep in Duitsland, slaagde er wel in om handtekeningen te strikken. Niet de minste spelers kwamen naar München. Miroslav Klose, Luca Toni en Franck Ribéry verruilden alledrie hun club om zich bij de Rekordmeister te voegen. Ook de Engelse clubs voegden het nodige geweld aan hun arsenaal toe. Liverpool tastte diep in de buidel voor Fernando Torres en Ryan Babel. Manchester United deed hetzelfde voor Nani, Anderson en Owen Hargreaves. Chelsea versterkte zich met Alex, Tal Ben Haim en Florent Malouda. De Italiaanse competitie werd ook enkele grote namen rijker, toen Juventus bij de promotie de selectie versterkte. Niet alleen werd Vincenzo Iaquinta overgenomen van Udinese, maar ook Hasan Salihamidzic, Tiago en Zdenek Grygera kwamen naar Italië.

In Nederland moest Ajax de klap van het verliezen van Babel en Sneijder opvangen. Er werd Spaans ingekocht, met allereerst de veteraan van Bilbao, Ismael Urzaiz, die kosteloos werd gecontracteerd. Een week voor het verstrijken van de transferdeadline versterkten de Amsterdammers zich ook nog met Albert Luque, die overkwam vanuit Newcastle. Luis Suárez kwam ondanks een verloren rechtszaak toch nog van Groningen naar Ajax. Het vertrek van Phillip Cocu naar de VAE zorgde voor een aderlating bij PSV. De Eindhovenaren vingen dit enigszins op met de komst van Kenneth Perez en Tommie van der Leegte. Danko Lazovic kwam de voorhoede versterken, evenals Danny Koevermans. Feyenoord kocht onder de nieuwe trainer Bert van Marwijk uitstekend in. Allereerst werden de oude rotten Roy Makaay en Giovanni van Bronckhorst gehaald, terwijl ook Kevin Hofland en Tim de Cler naar Rotterdam kwamen. AZ versterkte vooral de voorhoede. Graziano Pellè en Ari werden de twee nieuwe spitsen van de Alkmaarders, terwijl vlak voor het sluiten van de markt ook Mounir El-Hamdaoui nog zijn handtekening zette.

Jaaroverzicht 2007: De Kampioenen

In 2007 stond er geen groot landentoernooi op de kalender, waardoor het jaar verstoken bleef van een Europees of wereldkampioen. Natuurlijk waren er wel jeugdkampioenen en winnaars van nationale competities.

Uiteraard werden rond de maand mei de kampioenen van de grote Europese competities bekend. In april werd de kampioen van Nederland zelfs al bekend. In een zinderende slotspeelronde wist PSV alsnog haar twintigste landstitel in de wacht te slepen. Ondanks de lastige uitgangspositie kwam het allemaal toch nog goed voor de Eindhovenaren. Ze wonnen zelf met 5-1 van Vitesse, en zag koploper AZ een beschamende nederlaag oplopen bij Excelsior. Ajax had aan een overwinning met drie goals verschil genoeg, maar kwam bij Willem II niet verder dan 0-2.

In de Europese toplanden was het ook spannend, vooral in de Spaanse Primera División. In de laatste speelronde stonden rivalen Real Madrid en Barcelona gelijk, waarbij het onderling resultaat in Madrileens voordeel was. Real Madrid had het lang moeilijk tegen Mallorca, maar invaller José Antonio Reyes pakte alsnog de titel voor de Madrilenen. In Engeland mocht Edwin van der Sar als doelman van Manchester United de titel vieren. Na de 1-0 winst op stadsgenoot Manchester City en het verlies van directe tegenstander Chelsea tegen Arsenal konden de Mancunians de titel niet meer ontlopen. Het was de zestiende landstitel in de historie van de club.

In Italië was de spanning ver te zoeken. Nadat Juventus gedwongen moest degraderen en AC Milan een fiks aantal punten aftrek ontving voorafgaand aan de competitie kon Internazionale nagenoeg moeiteloos richting titel gaan. Thuis tegen Siena werd het kampioenschap beslist. Rivaal AS Roma ging onderuit tegen Atalanta Bergamo, zodat de Milanezen de titel in april al op hun naam mochten schrijven. Andere landskampioenen in Europa: VfB Stuttgart in Duitsland, met als verrassing de vierde plaats van Bayern München. Olympique Lyonnais pakte de titel wederom in Frankrijk, voor de zesde keer op rij. FC Porto bleek in Portugal opnieuw te sterk voor rivalen Benfica en Sporting Clube de Portugal.

In het grootste Europese clubtoernooi, de Champions League, werd dezelfde finale als in 2005 gespeeld. Liverpool en AC Milan troffen elkaar opnieuw op het strijdtoneel, maar in tegenstelling tot wat er twee jaar eerder gebeurde, trokken de Italianen ditmaal wel aan het langste eind. In de finale was Milan-spits Filippo Inzaghi de man van de wedstrijd. De Italiaan trof zowel voor als na rust doel, waardoor Milan voor de zevende keer de titel zouden winnen. Een late goal van Dirk Kuijt bracht daar geen verandering meer in. Sevilla won voor de tweede keer op rij de UEFA Cup. In de finale was het te sterk voor landgenoot Espanyol. Nadat er na twee uur spelen nog altijd een gelijke stand op het bord stond, wist doelman Andrés Palop zich als matchwinnaar te ontpoppen in de strafschoppenreeks. Milan zou maanden later ook nog de Europese SuperCup pakken.

Nederland werd afgelopen zomer het eerste land dat het Europees Kampioenschap onder 21 twee keer op rij won. In eigen land werd in de finale korte metten gemaakt met Servië: 4-1. De ploeg van bondscoach Foppe de Haan werd hiermee niet alleen wederom kampioen, maar plaatste zich ook voor de Olympische Spelen in Peking.
Spanje wist het EK onder 17 op zijn naam te schrijven. In de finale werd Engeland met 1-0 verslagen, door een goal van Bojan Krkic. De Spanjaarden waren ook de beste op het EK onder 19. Daniel Parejo van Real Madrid maakte in de finale de winnende treffer tegen Griekenland: 1-0. Argentinië was wederom de sterkste op het WK onder 20. Na in Nederland de titel gewonnen te hebben, was het in Canada ook de beste jeugdploeg ter wereld.

'Etnische zuivering in Kenia'

Icoon BuitenlandsDe Keniaanse regering van president Mwai Kibaki heeft politieke rivaal Raila Odinga vandaag volledig verantwoordelijk gesteld voor de stammenstrijd die in delen van het land is losgebarsten. ''Het gaat eigenlijk om door Raila Odinga geleide etnische zuivering van de Kikuyu's''.

Dat stelde een woordvoerder tegenover de Britse omroep BBC. Dat gebeurt volgens hem op een ''georganiseerde, berekenende'' manier.

Het dodental van de gevechten staat op circa driehonderd. Dat kan volgens waarnemers evenwel nog oplopen. Jonge mannen gewapend met stokken en kapmessen bewaakten ook vanochtend talloze wegblokkades in het land.

Aanhangers van Odinga, afkomstig van de Luo-stam, hebben op hun beurt Kibaki beschuldigd van etnische zuivering. Diens Kikuyu-stam domineert het politieke en zakelijke leven van Kenia al decennia. Odinga stelt dat Kibaki met de uitkomst van de presidentsverkiezingen van donderdag heeft gesjoemeld.

Hoeness: "Hitzfeld weg bij Bayern"

De manager van Bayern München, Uli Hoeness, heeft tegenover Bild-Zeitung laten doorschemeren dat Ottmar Hitzfeld de Duitse club aan het einde van dit seizoen zal verlaten.

Sinds een aantal weken onderhandelt Hitzfeld met de Zwitserse voetbalbond om na het Europees kampioenschap bondscoach van dat land te worden. Volgens Duitse media is Marco van Basten een van de kandidaten om Hitzfeld komende zomer op te volgen.

Marcouch boos over aanval op politiebureau

Stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch van Slotervaart baalt er van dat de Mobiele Eenheid pas na het belagen van het politiebureau aan het August Allebéplein zijn wijk in kwam. Dat zegt de PvdA-bestuurder vandaag in het Parool naar aanleiding van het incident in nieuwjaarsnacht.

Zo'n vijftig jongeren gooiden rond 01.00 uur de ruiten in van het bureau. Er werden ook drie politiewagens in brand gestoken. Aanhoudingen werden niet verricht. De ME was volgens Marcouch te laat ter plekke ''Kennelijk waren er andere prioriteiten. Maar ik had, zeker na wat er hier eerder gebeurd is, ook anders verwacht.'' De politie zette tijdens nieuwjaarsnacht veel manschappen in bij de kerstboomverbranding in Amsterdam-Noord.

De aanval op het bureau noemt Marcouch een minne daad: ''Teleurstellend dat men een team aanvalt dat het zo te verduren heeft gehad. Je zou ingetogenheid en respect verwachten, na alles wat de agenten hier hebben meegemaakt. Achter elk uniform zit ook gewoon een mens.''

In oktober vielen enige tientallen jongeren ook al dit politiebureau aan. Ook toen werden ruiten ingegooid en een auto in de fik gestoken. Dat gebeurde op de avond nadat Bilal B. in het bureau aan August Allebéplein was doodgeschoten na een aanval met een mes op twee agenten. Net als nu werden ook toen geen arrestaties verricht.

De stadsdeelvoorzitter hoopt evenwel dat er na de vernielingen van nieuwjaarsnacht toch aanhoudingen volgen. ''Er ligt genoeg informatie om veel krachtdadiger en effectiever tegen dit tuig op te treden. De politie draait op volle toeren, is mij verteld. En ik kan de daders verzekeren dat we ze niet alleen strafrechtelijk zullen achtervolgen, maar ook de financiële schade op ze gaan verhalen.''

Hij begrijpt dat het beeld ontstaat van een bureau dat de greep op de buurt kwijt is: ''Ik kan ook niet uitleggen hoe dit kan gebeuren en dat vind ik heel vervelend. Ik kan alleen zeggen dat er kennelijk niet voldoende capaciteit is om die jongens direct te pakken.''

TV: Paul de Leeuw wint oudejaarsavond

Icoon MediaPaul de Leeuw mag zich de koning van oudejaarsavond noemen. Zijn 'Mooi: Weer de Leeuw' trok tussen 23.30 en 1.30 uur 2,2 miljoen kijkers. De preshow om 20.30 trok bijna 2 miljoen kijkers. Jan Jaap van der Wal wist met ruim 2 miljoen kijkers van zijn eerste Oudejaarsconference een succes te maken.

Nederland1 is de grote winnaar onder de omroepen, want zij domineren de hele top zeven. Pas op acht volgt Andre van Duin met een compilatie van herhalingen. Guido Weijers wist 973.000 mensen te vermaken met zijn oudejaarsconference. Dat betekent dat hij zich niet kaal hoeft te scheren, want dat zou de schele cabaretier doen als hij meer dan een miljoen kijkers zou hebben. Vorig jaar keken er 1,7 miljoen mensen naar Weijers.

Over heel 2007 bleek overigens dat Nederlanders steeds minder televisie kijken. Zo keek men gemiddeld tien minuten minder dan in 2006. De Nederlander keek gemiddeld drie uur en zes minuten per dag naar de treurbuis.

Guido Weijers trok in 2006 nog 1,7 miljoen kijkers.

Friesinger niet naar Duits kampioenschap sprint

Anni Friesinger heeft zich vandaag afgemeld voor de Duitse sprintkampioenschappen in Inzell. Ze heeft last van een infectie in haar rechterdijbeen, die veroorzaakt is door een insectenbeet. De Duitse ondergaat een antibioticakuur en ziet daarom af van deelname aan het kampioenschap.

"Ik ben echt diep teleurgesteld. Ik had graag voor mijn fans geschaatst, maar met een antibioticakuur kan dat gewoon niet," aldus Friesinger wiens deelname aan de WK sprint (19-20 januari in Heerenveen) geen gevaar loopt.

CES gaat garant staan voor grote Xbox 360-aankondiging?

The Seattle Times (Amerikaanse krant) is onlangs naar voren gekomen met een bericht dat nu al tot wilde speculaties leidt. Zij hebben namelijk geschreven dat Bill Gates mogelijk een grote aankondiging gaat doen betreffende de Xbox 360. Deze aankondiging zou plaatsvinden tijdens de Consumer Electronics Show (CES) die plaatsvindt van 7 t/m 10 januari. Niemand weet echter precies waar deze aankondiging over zal gaan.
quote
The Seattle Times has put up word that at coming CES Bill Gates' keynote might have some important announcement about the X360 platform. What exactly? Not known yet but as you can guess, rumours are flying around.

Seattle Times columnist Brier Dudley wrote on December 31, 2007:

"I've speculated on my blog that Microsoft may be preparing to license the Xbox gaming platform to consumer-electronics companies.

In particular, Microsoft could work with Toshiba to develop a digital video recorder with a hard-drive, high-definition HD-DVD drive and Xbox gaming capabilities. They're already allied against Sony and other backers of the Blu-ray DVD format, and Toshiba could help Xbox finally penetrate the Japanese market.

Microsoft could also make a splash by announcing plans to give the Xbox 360 an internal HD-DVD drive, putting it on par with Sony's PlayStation 3 that has a built-in Blu-ray drive."


Wie zal het zeggen? We wachten maar netjes op de woorden van wijze Bill.

Vrouw plast wild tussen agenten

De politie Haaglanden heeft afgelopen nacht in Rijswijk een 37-jarige automobiliste uit Voorburg op de bon geslingerd wegens wildplassen. De vrouw deed haar behoefte in het bijzijn van twee agenten.

Die hadden de vrouw even daarvoor aangehouden omdat ze slingerend over de weg reed. Zij moest echter zo dringend van haar urine af, dat ze meteen na het uitstappen op haar hurken ging zitten.

De automobiliste kreeg ook een bon omdat haar rijbewijs drie kwartier was verlopen. Een blaastest weigerde ze, maar ze gaf wel toe alcohol te hebben genuttigd. Dit leverde haar een rijverbod op. Haar rijbewijs werd ingenomen.

Met dank aan jimmydehelle voor de submit.

Wijzigingen in de FP-crew (december)

Icoon Sitenews - Frontpage Zoals altijd geven we iedere maand een overzicht van de wijzigingen in de FP-crew van de maand daarvoor. Bij deze krijg je in het nieuwe jaar het overzicht van december 2007.

We hebben weer een nieuwe ER Reviews! Scylla zal voortaan de scepter zwaaien over de reviewsafdeling. Hij heeft Phredre77 afgelost, die wegens omstandigheden helaas verstek moest laten gaan. Veel succes met de uit te voeren taken!

Net als vorige maand ging er afgelopen maand niemand weg. Een mooie afsluiter van 2007 dus!

Passagiers ondersteboven in achtbaan

Icoon Opmerkelijk In een amusementspark in China beleefden feestgangers op oudejaarsavond een hachelijk avontuur toen de achtbaan waarin ze zaten opeens bleef stilstaan. Hierdoor hingen achttien mensen een half uur lang ondersteboven in de lucht op enkele meters boven de grond. Dat heeft de China Daily vandaag bericht.

Zes mensen moesten naar het ziekenhuis wegens duizeligheid. Volgens de directie van het Wuhu Fangte Amusement Park, het grootste pretpark van China, leidde sterke tegenwind tot een mechanische fout in de 'Firebal' rollercoaster.

Metal Slug 3 te vinden op XBLA

Voor de gamers onder ons die van Arcade-games houden kan de pret niet op vandaag. Metal Slug 3 is namelijk te vinden op Xbox Live Arcade. Het spel zal je 800 MS-punten kosten en komt gepaard met vier speelbare personages, extra voertuigen en een offline co-op mode.
quote
Content: METAL SLUG 3
Price: 800 Microsoft Points
Availability: All Xbox LIVE regions
Dash Text: [ESRB: T (Teen) Animated Blood, Violence] Single Player, Xbox LIVE Multiplayer 2-6, Local Multiplayer 2-4, HD (High Definition). This is the 4th title of [METAL SLUG] series. It is the Action Shooting game which is popular among game fans all over the world. This game requires the Xbox 360 hard drive for storage.

Kingdom Hearts 358/2 Days vastgelegd op scans

Van de Nintendo DS spin-off van de Kingdom Hearts-serie zijn onlangs weer wat beelden verschenen. In deze spin-off zal je te maken krijgen met het personage Roxas die al geïntroduceerd werd in Kingdom Hearts II op de PS2. Roxas heeft zo zijn plek in de Organization XIII en dit wordt meer verhelderd in Kingdom Hearts 358/2 Days. Het spel zal in de zomer van 2008 in Japan verschijnen. Van een Europese release is nog niet veel bekend.
Guillermo del Toro enthousiast over Halo-film

De film-versie van Halo ligt momenteel ergens in een koelkast, maar de succesvolle regisseur Guillermo del Toro ziet de film in de toekomst nog wel uit komen. Del Toro, bekend van onder meer Hellboy en Pan's Labyrinth, denkt dat er te veel geld met Halo te verdienen is om het niet te doen.

It would have been beautiful and I must tell that of anything in my life that I look back and wish it could have happened is that project, because it is such a powerful experience. People talk about it and say: ALIENS or it's a retread of this or that. I don't think so. I think there are angle to that game that are far more epic and far more complex as a cosmology than that. It's not just about grunts in space. It's much more than that. It's a whole epic.

Hij zegt verder dat hij blij was met het aanstellen van Neill Blomkamp als de regisseur. Del Toro is zelf een groot voorstander van het toelaten van regisseurs van korte films in grote Hollywood-producties, zijn volgende project is ook door een regisseur van kleine producties geschoten. Na het zien van het CV van Blomkamp was Del Toro overtuigd dat hij een fantastische Halo-film zou kunnen maken. Hij was er zelfs zo enthousiast over dat hij alleen blijer kon zijn over het project, als hij het zelf had mogen doen. Aan de andere kant geeft de perfectionist direct toe dat hij meer van de film kan genieten als iemand anders de regie op zich neemt.

FOK!: Hans Teeuwen grootste held 2007

Icoon Enqu괥Hans Teeuwen is volgens FOK!kers de grootste held van 2007. Dat blijkt uit een poll waar tot nu toe een kleine 5800 mensen op hebben gestemd. Teeuwen kreeg maar liefst 28,7 % van de stemmen. Opmerkelijk: Geert Wilders staat op twee met 18,1 % van de stemmen. Opmerkelijk omdat Wilders volgens FOK!kers ook de grootste mongool van 2007 was.

Goede derde is Foppe de Haan die met Jong Oranje het EK onder de 21 won. Majoor Bosshardt die dit jaar overleed staat op vier. Het minst scoorde Ronald Koeman die PSV landskampioen maakte. Hij kreeg slechts 2 van de 5800 stemmen. Kate & Gerry McCann, de ouders van Maddy kregen slechts 10 stemmen, terwijl ze hoog eindigden in de lijst van grootste aandachtshoeren van 2007.

Niet iedereen is het overigens eens met Teeuwen als Grootste held. Gronnaephos: "Het enige wat Teeuwen dit jaar heeft gepresteerd is een leuke samenvatting geven van wat Richard Dawkins (de opperatheïst) in 'The God Delusion' (God als Misvatting) in zijn boek uitzet. Het zet helaas wel aan tot haat en is daarom per definitie niet een heldendaad". En ook de tweede plaats van Wilders valt niet bij iedereen goed: "WOW, ik weet dat er een paar idioten op Fok zitten, maar 1000 stemmen voor Wilders? Noem één ding dat die gast heeft bereikt, afgezien van een paar relletjes en wat ongenuanceerd om zich heen schreeuwen". aldus Webfreak.


Foppe de Haan wordt op handen gedragen.

Wilders hoont actie voor tolerantie

Het initiatief van oud-vakbondsman Doekle Terpstra en zijn zestig prominente medestanders om in 2008 prettiger met elkaar samen te leven, heeft bij PVV-leider Geert Wilders slechts hoongelach opgewekt. Hij moet van de oproep tot meer tolerantie niets hebben.

In een reactie noemt Wilders de ondertekenaars ''onnozele, naïeve dwazen en dhimmi's''. Dhimmi's is de Arabische aanduiding voor niet-moslims onder de islamitische wetgeving (sharia). Wilders bedoelt met de term mensen die zich uit angst aan moslims onderwerpen (dhimmitude-gedrag: het al dan niet vrijwillig onderwerpen van niet-moslims aan moslims).

Wilders was eerst al niet te spreken over Terpstra's oproep van begin december om de 'verWildering' van de Nederlandse samenleving te stoppen. Bij de actie die Terpstra nu is gestart, wordt echter niet meer naar Wilders verwezen. Wel hebben twee sympathisanten van Tepstra de website ontwilderen.nl geopend.

Terpstra heeft voor zijn actie de site Benoemenenbouwen.nl opgericht. Nederlanders worden opgeroepen om het pleidooi voor tolerantie en wederzijds respect te steunen op de website en daar positieve voorbeelden van samenleven te plaatsen.

Clinton en Huckabee aan kop in polls

Icoon AmerikaHillary Clinton en Mike Huckabee, respectievelijk Democraat en Republikein, staan aan kop in Iowa in de laatste peilingen voor de Amerikaanse verkiezingen. In deze Amerikaanse staat begint over twee dagen de race om de nominaties voor het presidentschap, en het winnen ervan wordt daarom gezien als een belangrijke indicator voor de resultaten in de rest van het land.

Clinton, senator in New York en uiteraard 'vrouw van', heeft momenteel vier procent voorsprong op haar naaste rivaal Barack Obama in de democratische race; 30 tegenover 26%. Senator John Edwards staat derde met 25% van de hypothetische stemmen. Huckabee, voormalig gouverneur van Arkansas en predikant, heeft zijn voorsprong op de rijke republikein Mitt Romney uitgebouwd tot 29 tegen 25 procent. John McCain komt als derde, maar lijkt met 12 procent van de stemmen nog amper daadwerkelijk kans te maken.
Bezoek ook het forum eens voor meer over de Amerikaanse voorverkiezingen.

Van der Garde ook in 2008 in World Series

Giedo van der Garde rijdt ook komend seizoen in de Renault World Series. Na een geslaagde test in Valencia heeft de 22-jarige coureur zijn handtekening onder een contract bij P1 Motorsport gezet.

"Ik ben erg trots dat ik dit contract op de tweede dag van het nieuwe jaar kan bekendmaken", aldus de Nederlander die vorig seizoen vijfde werd in de World Series. Van der Garde kon ook in de GP2 rijden, maar de test in Valencia gaf voor hem de doorslag om voor de World Series te kiezen.

Veel doden na in brand steken kerk in Kenia

Icoon BuitenlandsIn de west-Keniaanse stad Eldoret heeft een protesterende menigte gisteren een kerk in brand gestoken met daarin honderden mensen. Deze waren naar de kerk gevlucht omdat hun huizen in eerdere aanvallen waren afgebrand. Volgens de pastoor van de kerk zijn er waarschijnlijk 50 mensen omgekomen, waaronder 25 kinderen. Tientallen werden naar het ziekenhuis gebracht met ernstige brandwonden.

De slachtoffers waren overwegend lid van de Kikuyu stam. Kenia's grootste stam waarvan ook de recent herkozen president Mwai Kibaki lid is. Sinds Kenia's onafhankelijkheid in de jaren 60 zijn alle presidenten Kikuyu geweest.

Sinds de verkiezingen is er grote onrust in Kenia en zijn al honderden doden gevallen. Volgens verliezend presidentskandidaat Odinga en internationale waarnemers heeft er grootschalige fraude in het voordeel van Kibaki plaatgevonden. Zo was er in sommige districten een opkomst van 115 procent.

Kibaki deed in een nieuwjaarsbericht een oproep aan alle Kenianen tot ''nationale eenheid, respect voor de democratie en handhaving van vrede en veiligheid na de recente, vrije en eerlijke verkiezingen.''

Oppositieleider Raila Odinga heeft aangegeven alleen met Kibaki te willen spreken als deze aftreedt. Odinga verklaarde dat aan de onderhandelingstafel gaan met Kibaki hetzelfde zou zijn als het erkennen van deze illegale regering.

Met dank aan problematiQue voor de herschreven submit.

Eddie Murphy is getrouwd

Icoon ShowbizzActeur Eddie Murphy is op nieuwjaarsdag getrouwd met zijn vriendin Tracey Edmonds. Het stel trouwde op een privé-eiland bij Bora Bora, er waren slechts vijfentwintig gasten aanwezig bij de plechtigheid. Dat schrijft het Amerikaanse tijdschrift People.

Murphy (46) en Edmonds (40) hebben sinds voorjaar 2007 een relatie. Daarvoor ging Murphy uit met Spice Girl Mel B. Ze hebben een kind samen, de acteur ontkende overigens lange tijd dat hij de vader is, er moest zelfs een vaderschapstest aan te pas komen.

"She's a bigfoot, isn't she Eddie?"

Cartwheeling mag dus niet meer

Wordt er eindelijk eens geëxperimenteerd met een nieuwe techniek in het kogelstoten, dan wordt het ook meteen weer verboden door de Internationale Atletiek Federatie.

Competition Rules 2008 van de Internationale Atletiek Federatie, pagina 159, per 1 januari 2008 is toegevoegd aan artikel 188: "Cartwheeling techniques are not permitted."

Heel erg jammer, want het ziet er wel spectaculair uit...

Pakistan toont foto's aanslag Bhutto

Icoon BuitenlandsDe Pakistaanse autoriteiten hebben vandaag foto's verspreid van de vermoedelijke daders van de aanslag op ex-premier Benazir Bhutto. De foto's verschenen in de media.

Een foto laat het hoofd zien van de man die zich vermoedelijk opblies. Het hoofd is van de romp gescheiden. Op de andere staan twee mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij de aanslag. De foto's zijn vlak voor de aanslag genomen. Op videobeelden is te zien dat een van hen later een pistool op Bhutto richt.

De lezers wordt verzocht om informatie over de mannen. De autoriteiten hebben een beloning van omgerekend 164.000 dollar uitgeloofd voor informatie die tot hun arrestatie leidt.

Bewijs
Gisteren zei een van Bhutto's belangrijkste medewerkers, senator Latif Khosa, dat Bhutto bewijs had dat president Pervez Musharraf de uitslag van de parlementsverkiezingen wilde laten manipuleren. Zij stond op het punt dat openbaar te maken toen zij werd vermoord.

De geheime dienst ISI zou plannen hebben gehad om zeker 25.000 stembiljetten van tevoren in te vullen ten gunste van Musharraf-gezinde kandidaten. Ook zouden hoofden van stembureaus zijn geïntimideerd zodat zij de kandidaatstelling van politici van de oppositie niet accepteerden.

Extra testosteron goed voor oudere mannen

Icoon Gezondheid Bij oudere mannen die een half jaar testosteron slikken, verbetert zowel de spier- en vetverhouding als de glucosehuishouding. Dit stellen onderzoekers van het UMC Utrecht. Extra testosteron gebruiken is daarmee wellicht een manier om nadelige effecten van veroudering tegen te gaan.

Ruim tweehonderd gezonde mannen tussen de 60 en 80 jaar oud deden mee aan het onderzoek. De ene helft gebruikte dagelijks tabletten testosteron, de andere helft een placebo. Na een half jaar blijkt in de testosterongroep de lichaamssamenstelling veranderd te zijn. De mannen hebben meer spiermassa en minder vet.

Het Utrechtse onderzoek is wereldwijd het grootste tot nu toe naar toediening van testosteron bij mannen.

Jongeren optimistisch over 2008

Icoon Enqu�teJongeren zien het nieuwe jaar aanmerkelijk positiever tegemoet dan ouderen. Dat blijkt uit een onderzoek onder 1200 mensen van Newcom in opdracht van de Wegener-kranten.

Van de jongeren tussen de 18 en 25 denkt 61 procent dat 2008 voor hen beter wordt, in de groep 25 tot 40 jaar heeft de helft van de ondervraagden die verwachting. Van de ouderen tussen 65 en 75 denkt slechts 18 procent dat het er in het nieuwe jaar beter op zal worden, blijkt uit het woensdag bekendgemaakte onderzoek.

Onder jongeren is het milieu een belangrijk thema: ze maken zich daarover dubbel zoveel zorgen als de overige ondervraagden. De mensen tussen de 25 en 65 zeggen zich vooral druk te maken om de daling van de koopkracht en de files.

Christenextremist moet bus uit

Icoon OpmerkelijkIn Fort Worth in de Amerikaanse staat Texas is een christelijke vrouw uit de bus gezet omdat zij te hard voorlas uit de bijbel. De vrouw, Christine Lutz, eist nu excuses van het vervoersbedrijf voor de onvriendelijke behandeling.

Mevrouw Lutz was met haar twee kinderen op weg naar de kerk en zat naar eigen zeggen achterin de bus, waar niemand last van haar gepreek zou hebben gehad. De buschauffeuse was het daar echter niet mee eens, zette de bus aan de kant, en verzocht haar vriendelijk doch dringend haar mond te houden.

"Ik weigerde. Ik vertelde haar dat ik mijn kinderen over de Bijbel leerde en dat ik door zou gaan met voorlezen", zo verklaarde de devote Lutz. "Toen gooide ze me uit de bus". Een woordvoerder van het vervoersbedrijf benadrukt dat het in dit geval niet ging om de Bijbel, maar om de overlast: "Al las ze een kinderboek voor, ze praatte te hard."


Met dank aan PainDivine voor de submit.

Cohen: achterblijven jongeren groot probleem

Burgemeester Job Cohen van Amsterdam ziet de achterblijvende prestaties van sommige jongeren als een van de grootste problemen van de hoofdstad. Dat zei hij gisteravond tijdens zijn nieuwjaarstoespraak.

''Een deel van hen vertoont probleemgedrag variërend van overlast geven tot het plegen van criminaliteit'', aldus de burgervader. ,,Het zijn jongeren die Amsterdammer zijn en die deze stad in de toekomst heel hard nodig heeft.''

Hij wees erop dat het huidige stadsbestuur al hard zijn best doet om de jeugd mee te laten doen in de samenleving. ''Tegelijkertijd zien we hoe hardnekkig de problemen zijn. We slagen er nog onvoldoende in om ze werkelijk een oplossing te bieden.''

De kloof tussen arm en rijk, die er vaak ook een tussen etnische groepen is, baart Cohen eveneens zorgen. ''Meer en meer constateren wij een tweedeling. Hoewel wij veel hebben geïnvesteerd om de segregatie op te heffen of in elk geval te verzachten, valt uit onderzoek op te maken dat de situatie het afgelopen jaar niet wezenlijk verbeterd is.''

De burgemeester ging verder in op de spanningen die de multiculturele samenleving met zich meebrengt. Om die het hoofd te bieden, is volgens hem zowel ''strengheid in het stellen en handhaven van grenzen'' als ''het ontzien van elkaars gevoeligheden'' nodig.

Cohen sprak ook over de positieve ontwikkelingen in de hoofdstad. Zo wees hij op de recente bouw van een aantal aansprekende culturele gebouwen, zoals het Muziekgebouw aan 't IJ en de nieuwe hoofdvestiging van de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Ook ging de bestuurder in op de florerende hoofdstedelijke economie. ''De bedrijvigheid in de financiële sector, het toerisme, de haven, de luchthaven Schiphol en de ict- en nieuwe mediasector neemt enorm toe. De werkloosheid is afgenomen, de vraag naar personeel soms niet te beantwoorden. Nieuwe bedrijven vestigen zich hier, hoofdkantoren verhuizen naar Amsterdam.'' Cohen verwees in zijn toespraak meerdere malen naar zijn dit jaar overleden - ''zo geliefde'' - voorganger Schelto Patijn.

Wijchen zeven miljonairs rijker

Icoon FinancieelHet Gelderse Wijchen heeft er sinds gisteravond zeven miljonairs bij. In de Nationale Postcode Loterij hebben de zeven gezinnen per lot ruim 1 miljoen euro gewonnen.

15,8 miljoen euro mocht onder de bewoners, met loten, van de postcode 6601 XN vergeven worden. De grootste winnaar incasseerde 3,9 miljoen euro.

De wijkprijs van 10,1 miljoen euro werd verdeeld onder de 1500 wijkbewoners. Verder werd de show nog leuk aangekleed met artiesten en de presentatoren. Al met al een leuk begin van het nieuwe jaar.
Met dank aan PainDivine voor de submit.

Fotografe dient klacht in tegen lijfwacht WimLex

Icoon OpmerkelijkEen Argentijnse fotografe heeft een klacht ingediend tegen een lijfwacht van kroonprins Willem-Alexander en zijn vrouw Máxima. Fotografe Alejandra Bartoliche zegt dat ze ruw is behandeld en bedreigd door de lijfwacht. "Half in het Spaans en half in het Nederlands werd ons verteld dat we daar niet mochten staan. Maar waar wij stonden was gewoon openbare weg. De bodyguard pakte me onder mijn oksels en schudde me flink door elkaar. Daarna balde hij zijn vuisten en bedreigde hij me."

Bartoliche heeft zelf op YouTube een filmpje gezet waarop de gebeurtenis te zien is. Opmerkelijk genoeg zien we daar vooral dat zij met mede-fotografen agressief is tegen de lijfwacht en hem voor vanalles en nog wat uitmaakt.

Prins Willem-Alexander en Máxima zijn met nog meer leden van de koninklijke familie op vakantie in het Argentijnse San Carlos. De fotografen stonden bij een privékliniek waar het prinselijk paar was omdat dochter Ariaan wat last had van haar luchtwegen.


"Fucker!"

Met dank aan lindabalieu voor de submit.

CD: U2 - The Joshua Tree Deluxe Edition

Het zou de meest bekende gevoelige plaat van Anton Corbijn worden, The Joshua Tree met op de voorgrond een band die op het punt zijn grote doorbraak stond. In 1986 was het het Ierse kwartetU2 dat samen met Corbijn rondreed in de vlaktes van Death Valley, op zoek naar een alleenstaande Joshua Tree. Het gelijknamige album van U2 dat in 1987 uitkwam is meer dan 25 miljoen keer over de toonbank gegaan. Nu twintig jaar later komen daar nog wel een paar exemplaren bij want de band heeft het album in een Deluxe Edition gestoken en die is vrij indrukwekkend.

Alves topscorer van de hele wereld

Uit de gegevens van de International Federation of Football History & Statistics (IFFHS) blijkt dat Afonso Alves in 2007 de beste schutter van de wereld was.

De Braziliaan scoorde 34 keer voor Heerenveen. Dat is net zoveel als Eduardo da Silva van Dinamo Zagreb, maar die speelde een wedstrijd meer. Dmitri Lipartov staat derde, hij wist dertigmaal het net te vinden voor Trans Narva uit Estland. Beste Nederlander is Ruud van Nistelrooy. De spits van Real Madrid staat elfde met 25 doelpunten.

De ranglijst bestaat uit de doelpuntenmakers van de zestig belangrijkste competities. De gehele lijst kan je hier vinden.

Nog veel vuurwerk in Twente

Icoon PolitieIn Twente is gisteravond en vannacht nog op grote schaal vuurwerk afgestoken, zegt de politie. Er was nog veel vuurwerk over omdat er rond de jaarwisseling te veel mist was om het af te steken. Het zicht was minder dan een meter.

De politie in Twente heeft een oogje dicht geknepen. Er zou alleen opgetreden worden bij grote overlast, maar volgens de politie liep het nergens de spuigaten uit.

Ook in andere delen van Noord- en Oost-Nederland werd gisteravond nog veel vuurwerk afgestoken. De politie in Zwolle ontkent dat er daarbij een gedoogbeleid is gevoerd.

Foeke Booy rekent op twee man extra

Danny Blind is voor Sparta op zoek naar minimaal twee versterkingen voor na de winterstop. Vooral Joost Broerse van FC Utrecht en Henrico Drost van Heerenveen staan hoog op het verlanglijstje.

Trainer Foeke Booy rekent op minimaal twee nieuwe spelers. "Maar de transfermarkt is open tot eind januari. We zullen heel scherp moeten kijken welke spelers er straks haalbaar kunnen zijn."

Drost speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Excelsior, maar Heerenveen heeft te kennen gegeven de speler niet meer te willen verhuren. De 20-jarige verdediger heeft de laatste wedstrijden een basisplaats bij de Friezen door een blessure van zijn concurrent Kristian Bak Nielsen.

Het contract van Broerse bij Utrecht loopt af en zal niet worden verlengd. Afgelopen seizoen onder Foeke Booy, nu dus trainer bij Sparta, speelde hij 28 competitieduels. Dit seizoen, onder Willem van Hanegem, kan hij niet rekenen op een plek in de basis.

Zweed en Hongaar op proef bij Willem II

Willem II heeft tijdens het trainingskamp in Portugal twee spelers op proef. Coach Andries Jonker mag zijn oordeel vellen over de Zweed George Mourad en de Hongaar Árpád Majoros.

De 25-jarige spits George Mourad speelt op dit moment voor IFK Göteborg, terwijl de 24-jarige middenvelder Árpád Majoros uitkomt voor het Hongaarse Zalaegerszegi. De tweevoudig international Mourad wist afgelopen seizoen in dertien duels niet te scoren, maar de twee seizoenen ervoor scoorde hij vier goals in 22 duels.

Majoros speelde dit seizoen slechts 21 minuten voor Zalaegerszegi. Hij Speelde in de twee seizoenen ervoor 46 wedstrijden voor Vasas. Ook is hij enkelvoudig international.

Prominenten roepen op tot tolerantie

Icoon BinnenlandsZo'n 60 prominente Nederlanders roepen in de ochtendkrant Trouw op om in 2008 prettiger met elkaar samen te leven. De initiatiefnemers komen uit alle delen van de samenleving, van links tot rechts. Zo heeft Harry Mens de oproep 'Benoemen en Bouwen' ondertekend, maar ook Jan Douwe Kroeske (presentator), Foppe de Haan (voetbaltrainer), Arjan Erkel (schrijver) en Doekle Terpstra (voorzitter HBO Raad). Zij roepen in een advertentie op om de "neerwaartse spiraal van intolerantie en onverschilligheid" in Nederland te doorbreken.

De mensen in Nederland worden opgeroepen om het pleidooi voor tolerantie en wederzijds respect te steunen op de website Benoemenenbouwen.nl en daar positieve voorbeelden van samenleven te plaatsen.

Doekle Terpstra zwengelde een maand geleden de discussie aan over wat hij de verwildering van Nederland noemde. Hij kreeg toen kritiek omdat hij zich specifiek op Geert Wilders richtte. Nu worden er expres geen specifieke politici genoemd.

Met dank aan PainDivine en Longmen voor de submit.

Reker: "Perez initieerde transfer zelf"

De technisch directeur van PSV, Jan Reker, heeft gisteren gezegd dat Kenneth Perez zelf de stuwende kracht was achter de transfer van PSV naar Ajax. Er kwamen zo veel reacties bij de club binnen dat Reker zich gedwongen voelde om te reageren.

"Ajax meldde zich zes weken geleden voor Ismail Aissati, toen heeft PSV aangegeven dat de club met hem in gesprek was over contractverlenging en dat over een overgang niet te praten viel", aldus Reker."Een paar weken later kwam Kenneth met de vraag of hij naar Ajax terug mocht. Hij gaf twee argumenten, dat het reizen tussen zijn woonplaats in Noord-Holland en Eindhoven hem zwaar viel en dat hij niet blij was dat hij op de reservebank was beland na het vertrek van hoofdcoach Ronald Koeman. Daarna zijn de onderhandelingen tussen PSV en Ajax geopend en hebben we zaken gedaan."

HFC veel te sterk voor oud-internationals

De Nederlandse oud-internationals hebben de traditionele nieuwjaarswedstrijd tegen de koninklijke HFC met 6-1 verloren. Aron Winter maakte het doelpunt voor Oranje.

HFC was in 2003 voor het laatst te sterk voor de ex-internationals, die vorig jaar met 3-1 wonnen. Bij rust leidde HFC, dat uitkomt in de 3e klasse, met 2-0. Pas bij 5-0 deed Winter iets terug. Naast Winter deden onder andere John Bosman, Barry van Galen en Peter van Vossen mee.

Allardyce: "Geen bod ontvangen op Owen"

Sam Allardyce, trainer van Newcastle United, heeft gezegd dat er zich nog geen enkele club heeft gemeld voor Michael Owen.

De toekomst van Owen is iedere transferperiode een gewild onderwerp voor de Engelse pers. Momenteel wordt de 28-jarige aanvaller in verband gebracht met een transfer naar Manchester City, waar hij de voormalige Engelse bondscoach Sven-Goran Eriksson zou treffen.

"Ik zie Sven-Goran woensdag en dat is het eerste contact dat ik met hem heb sinds we daar de uitwedstrijd hebben afgewerkt", aldus Allardyce. "City heeft geen stappen ondernomen om Michael te strikken. Sterker nog, we hebben van niemand een aanbod ontvangen."

Koeman blijft bij beslissing

Valencia-coach Ronald Koeman heeft gisteren gezegd dat hij David Albelda, Miguel Angel Angulo en Santiago Canizares niet terug bij de selectie zal halen. De Nederlander staat nog steeds achter zijn beslissing om het drietal routiniers uit de spelersgroep te verwijderen.

"Ik weet dat ik door dit besluit niet populair ben bij sommigen. Bij anderen juist weer wel. Dat heb je altijd bij het maken van deze keuzes”, aldus Koeman, die tevens zei dat hij alle steun heeft van voorzitter Juan Soler. "Het enige dat wij nu moeten doen is ons concentreren op ons werk, goede wedstrijden spelen, winnen en stoppen met praten over deze zaak”.

Phil O'Donnell overleed aan hartstilstand

Een autopsie heeft bevestigd dat Phil O'Donnell, middenvelder en aanvoerder van Motherwell, afgelopen zaterdag aan een hartstilstand is overleden.

"De autopsie bracht een falen van de linkerhartkamer aan het licht", aldus clubarts Robert Liddle.

De 35-jarige O’Donnell zakte afgelopen zaterdag in elkaar, tien minuten voor het einde van de competitiewedstrijd tegen Dundee United. Op weg naar het ziekenhuis overleed hij.

Vrijdag zal hij begraven worden in Hamilton, een buitenwijk van Motherwell.

Bolton-trainer vreest voor verkoop Anelka

Nicolas Anelka staat al geruime tijd in de belangstelling van enkele Engelse clubs. Gary Megson, de trainer van Bolton, de huidige club van Anelka, is dan ook bang dat hij zijn sterspeler deze transferperiode kwijt zal raken.

Vooral Tottenham Hotspur is een kandidaat om de Fransman over te nemen. Volgens Megson is Dimitar Berbatov een schakel in het vertrek van Anelka. "Als hij vertrekt veranderen er vele dingen. Anelka speelt nu nog bij ons, maar het zou kunnen dat bepaalde clubs dan ineens geld hebben en een megabod uit gaan brengen. Je ziet het vaker. Nu zeggen clubs nog dat er niets gebeurt op transfergebied, maar als er dan een flinke transfer plaatsvindt is het opeens een gekkenhuis. De transfer van Berbatov zou zo'n domino-effect teweeg kunnen brengen."

Strengere milieunormen in Peking

Icoon MilieuIn de Chinese hoofdstad Peking gelden vanaf nu strengere milieunormen voor brandstof. Dat moet de lucht in de stad schoner maken in de aanloop naar de Olympische Spelen in augustus.

Schonere diesel en benzine moeten ertoe leiden dat er minder zure regen valt. Luchtvervuiling is één van de grootste problemen waarmee Peking kampt. De grootste veroorzakers zijn het vele verkeer en vervuilende fabrieken.

De strengere milieunormen zijn de nieuwste in een reeks maatregelen die China heeft genomen om de Olympische Spelen zo goed mogelijk te laten verlopen.

De Japanse premier Yasuo gaf onlangs aan China te willen helpen de vervuiling terug te dringen.

Avontuurtje in eigen huis

Godver. Kutwekker. Ik sla hem uit en nog warm van mijn fantasie stap ik uit bed. Aangezien de rest van het huis nog slaapt, loop ik in mijn nachtkleding naar beneden. Door de keuken naar de koude badkamer. Het lijkt wel of het gevroren heeft vannacht. Ik pak de telefoon en bel de huisbaas.
"De douche is kapot," vertel ik hem. "Er komt alleen maar koud water uit."
"Ach, dat zal allemaal wel meevallen, mevrouwtje."

DVD: Grey's anatomy - seizoen 3

Het mag bijna een godswonder heten, maar het is een serie gelukt om ER van de ziekenhuisserietroon te stoten. Grey's Anatomy beleeft inmiddels in de Verenigde Staten het vierde seizoen, en is daar en in de rest van de wereld ongekend populair. In oktober kwam het eerste deel van het derde seizoen uit op dvd en sinds kort is ook het tweede deel uit. Dat maakt het derde seizoen nu compleet verkrijgbaar.

Games zijn net porno

Jack Thompson is inmiddels geen onbekende meer voor de gemiddelde gamer. Voor degenen die de beste man nog niet kennen, zal ik een kleine introductie geven. Jack Thompson heeft er z’n levenswerk van gemaakt om gewelddadige videogames van de markt te krijgen. Met name RockStar moet het ontgelden in de kruistocht die Jack Thompson heeft ondernomen. Maar moeten gamedevelopers en gamers bang zijn voor Thompson en z’n volgelingen?

[Darts] Uitslag finale Part-Shepherd

John Part is wereldkampioen bij de PDC geworden. In de finale klopte hij Kirk Shepherd met 7-2.

Part ging goed van start en stond al snel 4-0 voor. Daarna kwam Shephard beter in de wedstrijd en dankzij een knappe 160 finish in de zevende set kwam hij terug tot 2-5. Daarna was het weer de beurt aan Part die de achtste set en vervolgens met zijn vijfde matchdart de partij uitmaakte.

Het is voor Part zijn derde wereldtitel. In 1994 won hij de Lakeside bij de BDO, in 2003 won hij tegen Phil Taylor bij de PDC zijn tweede titel.

Laatste reviews en specials
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
©FOK.nl e.a.