FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 9 oktober 2007

Geen naveltruitje in Israelisch parlement

Het parlement van Israël, de Knesset, wil zijn leden wat manieren bijbrengen wat betreft hun kleding. Men is van mening dat de parlementsleden niet gekleed zijn naar hun belangrijke functie.

Daarom is het sinds gisteren verboden het parlementsgebouw te betreden als men is gekleed in een korte broek, een spijkerbroek of een mouwloos T-shirt. Vrouwen komen het gebouw ook niet binnen als hun navel onder hun truitje uit komt. De directeur-generaal van de Knesset, Avi Balashnikov, heeft de dresscode via een officiële verklaring bekendgemaakt.

Premier Ehud Olmert had eerder al gepleit voor er een officiële dresscode. Dit naar aanleiding van een persconferentie, waar een journaliste was komen opdagen in een topje dat weinig aan de verbeelding overlaat.

Gisteren had de Israëlische modepolitie al een eerste slachtoffer te pakken. Een assistent van parlementslid Shelly Yachimovich mocht het gebouw niet betreden, want de man had een spijkerbroek aan.


Deze dames mogen er niet in

Ede in verlegenheid door cabaretaffiche

Een affiche van het cabaretduo Veldhuis & Kemper heeft de gemoederen in Ede vandaag en gisteren flink bezig gehouden. Op de aankondiging staat een naakte vrouw afgebeeld. De dame in kwestie zegent de beide heren.

De gemeente had de poster echter verboden. Het impresariaat van het duo heeft gisteren bekendgemaakt dat het speciaal voor Ede een nieuwe affiche laat maken voor hun show Tijd Heelt Alle Zonden.

Na de bekendmaking verklaarde VVD-wethouder Frank van Zuilen van Cultuur dat Ede helemaal geen bezwaar had tegen de poster. Vandaag bleek echter dat collegawethouder Peter van 't Hoog over de openbare weg gaat en de reclameborden aan deze wegen. Van 't Hoog is van de ChristenUnie, en zoals het een echte grefo betaamt, heeft hij bezwaar gemaakt tegen het bloot langs de weg.

Om erger te voorkomen heeft het college van burgemeester en wethouders vandaag besloten de borden weg te halen. Bepaalde bevolkingsgroepen zouden de affiche aanstootgevend kunnen vinden.


Het bleef nog lang onrustig in Ede


Met dank aan calvobbes voor de submit.

Geen steun verlenging beveiliging Hirsi Ali

Icoon PolitiekEen verzoek van GroenLinks om de Nederlandse bekostiging van de beveiliging van Ayaan Hirsi Ali in de Verenigde Staten opnieuw te verlengen, kan waarschijnlijk niet rekenen op een meerderheid in de Tweede Kamer. Dat is gebleken tijdens een spoeddebat over de beveiligingskwestie.

De coalitiepartijen CDA en ChristenUnie keren zich tegen een motie die fractievoorzitter Femke Halsema van GroenLinks hierover heeft ingediend. Ook de PvdA neigt daar volgens Kamerlid Jeroen Dijsselbloem naar. GroenLinks krijgt in elk geval wel steun van SP en D66. De VVD twijfelt nog. VVD-Kamerlid Laetitia Griffith wil de kwestie eerst met haar fractie bespreken.

Tot aan het debat leken de liberalen de lijn van minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) te steunen om de bekostiging vanaf 1 oktober te beëindigen. Nu vraagt de VVD zich af of Hirsi Ali voldoende mogelijkheden heeft gekregen geld in te zamelen om zelf haar beveiliging te betalen.

Koster wil landstitel en beker winnen

Adrie Koster had niet veel bedenktijd nodig toen Ajax hem vroeg om trainer van het eerste elftal te worden. De oefenmeester stelde zichzelf ook meteen een doel. Hij wil kampioen worden en de nationale beker pakken.

Technisch directeur Martin van Geel heeft inmiddels laten weten dat de kans reëel is dat Koster het huidige seizoen als hoofdtrainer af zal maken. "Maar ik kan me ook voorstellen dat ze misschien eerder de best mogelijke trainer voor Ajax vinden. Ik doe dan zonder problemen een stapje terug en ga met alle plezier weer bij het tweede elftal aan de slag."

Toch moet Koster nog tot volgende week donderdag of vrijdag wachten, voordat hij een groot deel van de selectie van Ajax gaat zien. "Iedereen komt dan pas terug van de verschillende interlands. Zaterdag spelen wel al tegen NEC. Dus van gericht trainen komt voorlopig niets."

"Het is natuurlijk doodzonde dat Ajax dit seizoen geen Europees voetbal meer speelt. Maar dat geeft mij wel weer de kans om vaker specifiek te trainen. Daar moeten we ons voordeel mee doen in de strijd om de titel en nationale beker. Dat zijn hele mooie prijzen", vervolgde Koster. De trainer heeft overigens nog niet veel met zijn assistenten, Hennie Spijkerman en Alfons Groenendijk, kunnen praten. Het duo hoopte maandag nog dat zij de eindverantwoordelijken voor het eerste team zouden worden. Koster wist hier echter niets van. "Maar ik ga natuurlijk wel snel uitgebreid met ze om de tafel zitten."

Koster is overigens van mening dat hij een redelijk beeld van de selectie heeft. "Ik heb alle thuiswedstrijden gezien. Daarbij heb ik ook veel wedstrijden in de aanloop naar dit seizoen bekeken. De groep heeft veel mogelijkheden. Ik ga er alles aan doen dat dit duidelijk wordt."

Ten Cate teleurgesteld in Ajax

Henk ten Cate zou nog altijd trainer van Ajax kunnen zijn, als de Amsterdammers kenbaar hadden gemaakt verder te willen met de oefenmeester. Dit maakte hij dinsdag in het Sportjournaal bekend.

"Ajax heeft de suggestie gewekt dat ik ze met de rug tegen de muur heb gezet, maar dat is een verkeerd beeld. Ik ben daarover teleurgesteld", liet Ten Cate in een reactie weten. Ajax gaf de trainer afgelopen maandag toestemming om naar Chelsea te verhuizen. Martin van Geel, technisch directeur van de club, bracht later die dag naar buiten dat hij het huidige seizoen met de oefenmeester af wilde maken. Toch zou Ten Cate, volgens hem, heel graag weg willen.

"Als Ajax mij echt aan mijn contract had willen houden, was ik niet weggegaan en had ik mijn contract uitgediend. Dat heb ik tegen technisch directeur Van Geel, voorzitter Jaakke en directeur Slop gezegd", vervolgde Ten Cate, die overigens wel toe gaf dat hij zijn voormalige werkgever niet had ingelicht over het eerste gesprek met The Blues. Deze conversatie werd enkele dagen voor de UEFA Cup-wedstrijd tegen Dinamo Zagreb belegd. "Dat was niet handig, maar ik verwijt het mezelf niet. Praten mag altijd."

Jol tevreden met loting UEFA Cup

Martin Jol is behoorlijk tevreden met de loting van de groepsfase van de UEFA Cup. De trainer van Tottenham Hotspur ontliep de grote ploegen en verwacht een plaats bij de eerste drie.

Vanmiddag in Nyon rolden in de groep van Tottenham het Belgische Anderlecht, Getafe uit Spanje, het Israelische Hapoel Tel Aviv en de Deense club Aalborg uit de koker. Getafe en Aalborg zullen op bezoek komen op White Hart Lane, terwijl de overige twee clubs de Spurs kunnen verwachten in hun stadion.

Coach Jol denkt dat geen van de vier clubs een makkelijke tegenstander is, maar verwacht wel dat Tottenham in de bovenste regionen van Groep G te vinden zal zijn. "Ik ben tevreden. Je kunt nu natuurlijk enkel oordelen over de loting op papier maar ik heb het gevoel dat het veel moeilijker had kunnen zijn", aldus de oefenmeester. "Anderlecht-uit zal lastig worden, maar het is onze laatste wedstrijd, dus hopelijk zijn we dan al zeker van plaatsing. Het is goed dat we thuis starten tegen Getafe alvorens we een moeilijke uitwedstrijd hebben in Israël."

Vorig seizoen loodste Jol de Spurs naar de kwartfinale, waar de latere winnaar Sevilla te sterk bleek. "We hadden veel plezier vorig jaar, en speelden een aantal geweldige wedstrijden tegen Besiktas en Leverkusen. We kijken uit naar meer van hetzelfde."

Vermoeide Seedorf blijft in hotel

Clarence Seedorf is dinsdagavond in het hotel, waar het Nederlands Elftal verblijft, achtergebleven. De speler van AC Milan werd uit voorzorg thuis gelaten, aangezien hij afgelopen weekend een zwaar duel tegen Lazio Roma speelde.

Ook Edwin van der Sar was niet op het trainingsveld te bewonderen. De keeper is echter wel bijna genezen van een blessure aan zijn voet. "Het gaat de goede kant op", liet een woordvoerder van de Nederlandse voetbalbond (KNVB) weten.

Vier spelers trainden vandaag apart, namelijk Kew Jaliens, Hedwiges Maduro, Wilfred Bouma en Mario Melchiot. Het kwartet heeft last van lichte blessures, maar is aanstaande zaterdag waarschijnlijk wel inzetbaar.

Humberto knapste kale BN'er

Icoon OpmerkelijkDoor de luisteraars van Q-music is Humberto Tan verkozen tot de knapste kale BN'er. Vandaag heeft de sportpresentator de Kaal Is Het Helemaal Bokaal in ontvangst mogen nemen.

Humberto heeft 60 procent van de stemmen gekregen, en versloeg zo Rob Kamphues en Paskal Jakobsen. De luisteraars mochten drie weken stemmen.

Naast deze prijs reikt de kale dj Jeroen van Inkel woensdag een prijs uit voor de meest knappe onbekende kale man. Het is niet bekend of Danny heeft meegedaan.


Humberto met Jack Spijkerman.

Met dank aan Longmen voor de submit.

[NASCAR] Uitslag UAW-Ford 500

Jeff Gordon heeft (#24) de 'Clean Sweep' op Talladega te pakken. In april had Gordon de race op Talladega ook al gewonnen. In de laatste van de 188 ronden haalde hij de wagen van Dave Blaney in, met behulp van Tony Stewart (#20.)

De race kende weer veel problemen voor de Chase-rijders, de twaalf coureurs die zich hebben geplaatst voor de Chase for the NEXTEL Cup. In ronde 92 begaf de motor van Jeff Burton (#31) het, twintig rondjes later gaf ook de motor van Martin Truex Jr. (#8) de geest. Het opvallende hieraan was dat de teams van Burton en Truex Jr., respectievelijk Richard Childress Racing (RCR) en Dale Earnhardt Inc. (DEI), dezelfde motoren gebruikten. Later zou ook de motor van Dale Earnhardt Jr. (#8, DEI) het begeven, en ook Kevin Harvick (#20, RCR) kende veel problemen met zijn motor.

In ronde 145 vond er weer een welbekende Big One plaats. Zonder enige aanleiding verloor de wagen van Bobby Labonte (#43) grip en blokkeerde bij hoge snelheid de baan. Veel coureurs raakten betrokken bij het ongeluk, waaronder de drie Chase-rijders Matt Kenseth (#17), Kyle Busch (#5) en Danny Hamlin (#11), die ook flinke schade aan hun auto opliepen. Hamlins pitmonteurs wisten de wagen nog goed te repareren en hij finishte uiteindelijk als vierde.

Jacques Villeneuve (#27) kende een redelijk debuut. Na zich als zesde gekwalificeerd te hebben, wist Villeneuve zich op een touché met de muur na, goed staande te houden. Hij bracht de wagen als 21e over de streep, zonder een ronde achterstand op de winnaar.

Aan het eind van de race was het vooral stuivertje wisselen, met een opvallende rol voor Dave Blaney (#22) die vaak aan de leiding reed. Het hele seizoen heeft Blaney in de langzamere Toyota al moeite om goede resultaten te rijden, maar deze race zat hij constant voorin en finishte uiteindelijk knap als derde. Jeff Gordon kreeg tijdens de race nog een stop en go-penalty, maar met veel geduld en een slimme tactiek wist hij in de laatste ronde toch voor het eerst aan kop te komen. Hij stond die leidende positie tot de finishvlag ook niet meer af.


Uitslag

FinishCoureurAutoPunten / BonusPrijzengeld ($)
1Jeff Gordon* Chevrolet190/5 246,036
2Jimmie Johnson* Chevrolet175/5 216,461
3Dave Blaney Toyota170/5 180,783
4Denny Hamlin* Chevrolet170/10 140,975
5Ryan Newman Dodge160/5 149,025
6Casey Mears Chevrolet150/0 114,325
7Kurt Busch* Dodge146/0 127,933
8Tony Stewart Chevrolet147/5 134,736
9Tony Raines Chevrolet143/5 96,425
10Reed Sorenson Dodge134/0 114,358
11Clint Bowyer* Chevrolet135/5 92,625
12Johnny Sauter Chevrolet132/5 98,750
13Jeff Green* Chevrolet129/5 103,383
14Carl Edwards* Ford121/0 89,325
15Juan Montoya (R)Dodge118/0 115,925

* = Chase-rijder
(R) = Rookie


Stand in de Chase for the NEXTEL cup

#+/-CoureurPuntenAchterstandPolesWinsTop 5Top 10Prijzengeld
11Jeff Gordon5690Leader6518246,079,660
2-1Jimmie Johnson5681-93616196,043,550
3--Clint Bowyer5627-63214143,543,490
4--Tony Stewart5536-1540310215,583,560
5--Kevin Harvick5488-202014126,690,380
61Carl Edwards5485-205038123,853,310
72Kurt Busch5475-215125114,397,520
8-2Kyle Busch5430-260018163,904,640
93Denny Hamlin5428-2621111164,248,590
10-2Martin Truex Jr.5390-300016114,157,590
11--Matt Kenseth5372-318018175,145,980
12-2Jeff Burton5354-336017135,163,670

Lijk in tuin van Georgina en Jort gevonden

Icoon MisdaadIn de tuin van Georgina Verbaan en Jort Kelder is een lijk gevonden, dat automatisch betekent dat het lijk ook bij Wendy van Dijk in de tuin lag. Vreemd genoeg reageerde Georgina in eerste instantie vrij laconiek op het verhaal "Ik dacht eerst dat het om een grap ging, omdat ik vandaag jarig ben".

Alle omwonenden zijn over het gevonden lijk ondervraagd. "Zo kwam ik erachter dat het lichaam er waarschijnlijk al sinds vrijdag moet hebben gelegen". Ook vertelt ze dat het gezicht ontzettend uit elkaar lag. "Dus het was moeilijk om vast te stellen of het een man of vrouw was."

Jort zit op dit moment in Napels, dus Georgina is alleen op het landgoed. Of ze zich ongemakkelijk heeft gevoeld? "Nee hoor, zo gebeurt er eindelijk eens iets in Nigtevecht. Het lijkt wel CSI."

(c)FOK!
Georgina: CSI in Nigtevecht.

Met dank aan teig voor de submit.

'SP-salarisafdracht ongrondwettelijk'

Icoon Politiek Verschillende staatsrechtgeleerden en politicologen stellen dat het afdragen van het salaris van volksvertegenwoordigers aan hun partij in strijd is met de Grondwet. Senatoren van PvdA, VVD, ChristenUnie, D66 en SGP willen dat snel actie ondernomen wordt.

SP-volksvertegenwoordigers op alle niveaus schenken hun gehele loon aan de partijkas. De SP geeft hiervoor een lagere vergoeding terug. Dit zou in strijd zijn met de zuiveringseed, die door elke parlementariër afgelegd wordt. Daarin verklaart de volksvertegenwoordiger: "Ik zweer/verklaar dat ik, om tot lid van de Staten-Generaal te worden benoemd, rechtstreeks noch middellijk, onder welke naam of welk voorwendsel ook, enige gift of gunst heb gegeven of beloofd".

Guusje ter Host, minister van Binnenlandse Zaken, heeft gezegd het "niet correct" te vinden dat de volksvertegenwoordigers hun geld in de partijkas moeten stoppen. Ze wil dit aan banden leggen. Als dat met de huidige wetgeving niet lukt, wil ze de wet aanpassen.

Website verzamelt leugens en hoaxen

De beroemde Iraakse mediaminister al-SahafLeugens en bedrog moeten voortaan ontmaskerd worden op internet. Internetjournalist Peter Olsthoorn, een van de eerste internetjournalisten van Nederland, heeft zich als doel gesteld zijn nieuwe site Leugens.nl vol te zetten met Wikipedia-manipulatie, gejok op Hyves, hoaxen op blogs, valse interviews en foto's die met fotoshop zijn gemanipuleerd. "Ik denk dat het leuk is een online archief op te bouwen vol met leugens. Dat is natuurlijk niet iets voor een paar maanden of een jaar, maar meer een project van een jaar of tien. Dan moet dit toch een boeiende site zijn", zo zei Olsthoorn gisteravond in FOK!radio.

Inmiddels zijn er zo'n twintig leugens van de afgelopen maanden op de site te vinden. "Zo hebben wij nu een leugen over Prins Bernhard. Er wordt gesuggereerd dat hij naast de Lockheed-affaire nog meer steekpenningen aangenomen heeft. Dat ging om de aanschaf van tanks." En dat is nog maar het begin. "Ik verwacht vooral dat het onderdeel 'fotojokken' wel snel zal groeien. In veel tijdschriften is geen enkele afbeelding nog onbewerkt. Dus dat gaan wij laten zien op de site."

Wellicht komen er nog meer projecten van Olsthoorn aan. Leugens.nl had hij negen jaar geleden al geregistreerd. "Laatst vroeg iemand of hij namaak.nl mocht overnemen en ik blijk ook geruchten.nl te hebben. Dus er valt nog een hoop te doen." Olsthoorn zal niet zelf alle leugens zoeken. "Het publiek kan leugens aandragen en die gaan wij dan weer nagaan. En zelf lezen en luisteren we alles wat los en vast zit."

Heeft hij op FOK! ook weleens leugens gevonden? "Hahahaha, nee. Nog nooit. Zelfs in de comments wordt nooit gelogen", zegt hij lachend. Maar specifiek op de Frontpage? "Nee, ook niet. De meeste journalisten zijn sowieso betrouwbaar hoor. Ze laten soms wel steekjes vallen in de haastigheid."

Nu voeren er nog twee mensen de redactie ove Leugens.nl. "Maar dat zal nog wel groeien." Het is overigens niet de bedoeling dat de site heel scherp gaat worden. "Het is serieus, maar moet toch wel luchtig blijven. En we hopen natuurlijk dat veel van jullie bezoekers leugens aandragen, misschien wel dingen die op FOK! staan!"

Leushuis nieuwe trainer Hoek

Zaterdaghoofdklasser Hoek heeft vanavond de nieuwe trainer gepresenteerd. In de kantine werd om acht uur Willem Leushuis voorgesteld. Hij vervangt daarmee Wim Hofkens, die voor de start van de competitie al opstapte wegens een gebrek aan chemie met de spelersgroep.

De 55-jarige Leushuis werkte in het profvoetbal voor diverse Belgische en Arabische clubs en was in Nederland werkzaam bij Willem II, Helmond Sport en Eindhoven. In 2005 kwam hij naar IJsselmeervogels, waarmee hij in zijn eerste seizoen alle prijzen pakte. Hij verdiende toen, mede door zijn presentatie en uitspraken, de bijnaam Mourinho van het amateurvoetbal. Tijdens het seizoen 2006/07 vertrok Leushuis halverwege naar Koeweit.

Hoek werd de laatste tijd getraind door Paul Telussa, in feite de technische man van de Zeeuwse vereniging. Onder Telussa presteerde Hoek goed. Het deelt momenteel de derde plaats in de hoofdklasse B met IJsselmeervogels.

Verkeersborden blijken roofgoed

Het Groningse Scheemda heeft het afgelopen halfjaar last van verkeersborddieven. Ook worden de borden de laatste tijd veel vaker gesloopt.

Op sommige wegen leveren de ontbrekende borden een bizar beeld op. De flespalen staan nog in de grond, terwijl de borden allemaal van de aardbodem lijken weggevaagd. De gemeente schat de schade die ze dit jaar al hebben geleden op zo'n dertigduizend euro.

Niet alleen de materiële schade is groot, het is zelfs levensgevaarlijk. Zo zijn er bij een onbewaakte spoorwegovergang de waarschuwingsborden gejat, wat een zeer gevaarlijke situatie oplevert.

Men vermoedt dat het de dieven te doen is om het aluminium waar de borden van zijn gemaakt. Het metaal is uiterst schaars geworden, en levert daarom veel geld op. De gemeente Scheemda heeft aangifte van diefstal gedaan bij de politie.

Een verkeersbord kost overigens tussen de vijftig en honderd euro. Het aluminium bord zelf is echter verreweg het goedkoopste onderdeel van een verkeersbord. De zogeheten signface, de reflecterende afbeelding op het bord, bepaalt namelijk de hoge aanschafprijs van het bord.

Turkije: groen licht voor invallen in Irak

Icoon BuitenlandsDe Turkse regering van premier Recep Tayyip Erdogan heeft vanmiddag het groene licht gegeven voor eventuele militaire acties tegen Koerdische strijders over de grens in Irak.

De Turkse strijdkrachten willen de vrije hand om extremisten van de Koerdische Arbeiderspartij (PKK) te achtervolgen die in Turkije aanslagen plegen en vervolgens een heenkomen zoeken in Koerdisch Irak. Ankara beschuldigt de VS ervan de terroristen in Iraaks Koerdistan met rust te laten. Zondag werden nog 13 Turkse militairen gedood door een aanval van PKK-strijders.

De Verenigde Staten hebben Ankara vandaag uitdrukkelijk gewaarschuwd dat ''dit niet de manier is om het op te lossen''. Een Iraakse regeringswoordvoerder zei dat Irak met Turkije een speciale overeenkomst heeft gesloten die de veiligheid van beide landen dient.

Loverboy sluipt gevangenis binnen

Icoon BinnenlandsEen loverboy is zaterdag de Bredase jeugdinrichting Den Hey-Acker binnengeslopen om zijn vriendin op te zoeken. Dat is vandaag bevestigd door de directeur van de instelling, Jaap van der Geest, na een bericht dat gisteren in Dagblad de Limburger stond.

De loverboy, zelf een oud-ingezetene van Den Hey-Acker, zit momenteel vast in de Rijksinrichting voor Jeugdigen De Hartelborgt in Spijkenisse, maar had afgelopen weekend verlof. Hij greep deze kans aan om naar Breda af te reizen om daar stiekem zijn vriendin op te zoeken. Door het weghalen van een stang kon hij via het raam de kamer van het 17-jarige meisje, dat zelf meewerkte, binnenkomen.

Om dergelijke incidenten te voorkomen zullen de ramen in het gebouw worden aangepast. Van der Geest zal bij de politie aangifte doen tegen de jongen.

Vlamingen tevreden over seksleven

Onze naaste zuiderburen de Vlamingen geven hun seksleven een 7 op een schaal van 10. Dat blijkt uit een seksenquête van het Belgische blad Humo.

Van de ondervraagde Vlaamse vrouwen geeft 75% hun seksleven een zeven of meer en is 85% zeer tevreden over hun partner als minnaar. De Vlaamse man is kritischer: 'slechts' 66% geeft zijn seksleven een zeven en 65% vindt zijn sekspartner een hoge score waard.

66% van de enquêtedeelnemers doet het minstens één keer in de week bij gedimd licht. Twee op de drie vrouwen vinden dat voldoende. Voor hen hoeft het niet vaker. Een ruime helft van de mannen is echter ontevreden over het aantal keren dat er van bil gegaan wordt.

Mannen rukken zich daarom vaak af; 41% zegt driemaal per week te masturberen, of zoals de Vlamingen dat fraai omschrijven 'rijden het gat dicht met soloseks'. De meeste vrouwen masturberen niet meer dan drie keer per maand.

Standjes
Van onze zuiderburen neukt 25% vrijwel altijd in het zelfde standje. 58% vindt echter dat afwisseling geboden is. Mannen hebben een voorkeur voor een houding waarbij de vrouw boven zit. Vrouwen liggen liever onder. 'Doggystyle' komt bij mannen op de tweede plaats, en bij vrouwen op de derde plek. 90% heeft ooit orale seks bedreven. 30% pijpt of beft nog vaak en 40% soms. Mannen krijgen liever orale seks dan dat ze het geven.

Andere cijfers: 25% bekende ooit zijn vaste partner te hebben bedrogen. Zo'n 50% droomt van een triootje. 66% raakt sneller opgewonden door alcohol, 75% fantaseert tijdens het liefdesspel en 87% vindt betaalde seks niét vies.

Navelpiercing raakt bijna ruggengraat

Icoon ShockingDe mooie buik van de Britse Jessica Collins is mede door een navelpiercing verworden tot een 'slagveld'. Onlangs kreeg ze in Duitsland een auto-ongeluk waarbij de airbag in werking trad.

De airbag drukte echter de autogordel zo hard tegen haar buik aan dat de navelpiercing bijna haar ruggengraat raakte. De schade was enorm. Artsen waren lang bezig om haar leven te redden.

Nu heeft ze een litteken van ruim 25 centimeter op haar eens zo mooie buik en is ze getekend voor het leven. De kans dat iemand iets dergelijks overkomt is volgens medici minimaal. Ze hadden het tot voor dit geval nog nooit meegemaakt, zeggen doktoren. Vandaar dat ze ook in alle medische literatuur als speciaal geval zal worden opgenomen.

De 19-jarige Jessica wil met het tonen van haar buikwond de wereld waarschuwen voor het gevaar van een navelpiercing.





Met dank aan IkWilbert voor de submit.

Dani Alves hekelt slechte vorm

Daniel Alves is niet tevreden over de vorm waarin zijn ploeg Sevilla verkeert. Dat is niet zo heel vreemd, daar Sevilla in de laatste zes wedstrijden vijfmaal verloor.

Vanaf met moment dat Sevilla het Champions League-debuut maakte met een verlies bij Arsenal in Londen (3-0), is het bergafwaarts gegaan. Achtereenvolgens waren Barcelona, Espanyol, Zaragoza en Deportivo de La Coruña te sterk in La Liga. Tussendoor werd Slavia Praha wel verslagen in de Champions League. Toch zijn de spelers van de UEFA Cup-houder nog niet gerust op een goede afloop van het seizoen, waaraan Sevilla zo ambitieus begon.

"We zijn onze kracht verloren, en daarmee onze manier van spelen", zegt Dani Alves, de rechtsback van de Andalusiërs. "Het werkt op het moment gewoon niet en we halen ons niveau niet meer. Onze tegenstanders respecteren ons niet meer, want ze weten dat we zwakker zijn. Deze hele situatie komt als een verrassing voor ons. We zijn de goede tijden gewend en nu moeten we ons aanpassen aan de slechte."

Raúl ook niet als back-up bij Spanje

Raúl González is totaal uit de gratie bij bondscoach Luis Aragonés van Spanje. Werd hij eerder al niet opgeroepen bij de Spaanse selectie, nu ook niet als vervanger.

De aanvaller van Real Madrid maakt weer eens een goede periode mee, en de kans was er dat Aragonés hem na een lange afwezigheid weer op zou roepen. Toch koos de bondscoach voor David Villa, Fernando Torres en Luis García. Nu Villa geblesseerd is geraakt in het duel met Espanyol, kwam er opnieuw een kans voor Raúl. Aragonés kiest echter voor de spits van Espanyol, Raúl Tamudo. Spanje speelt zaterdag de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Denemarken.

"Ik voel me net een twintigjarige debutant", zegt Tamudo, die negen keer eerder uitkwam voor Spanje, en daarin viermaal doel trof. "Het voelt alsof het de eerste keer is dat ik word opgeroepen. Het kwam eerst niet eens bij me op dat ik geselecteerd zou kunnen worden, omdat er zoveel goede spitsen zijn in Spanje. Het enige minpuntje is dat er eerst iemand geblesseerd voor moest raken."


Raúl en Aragonés in betere tijden

Adrie Koster interim-trainer Ajax

Icoon VoetbalAdrie Koster zal tot aan het einde van het seizoen het eerste elftal van Ajax gaan leiden. Koster volgt Henk ten Cate op die vertrekt naar Chelsea. Dit heeft Ajax vandaag bekendgemaakt.

Alfons Groenendijk en Hennie Spijkerman blijven naast Koster als assistent-coaches verbonden aan Ajax. Koster was in het verleden als trainer actief bij onder andere Willem II, Excelsior en RKC Waalwijk waar hij eind november vorig jaar werd ontslagen wegens tegenvallende resultaten. Bij Ajax trainde hij het beloftenteam.

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

FIFA 08 breekt Nederlandse verkooprecords

FIFA 08, het nieuwste deel van de welbekende voetbalgames, heeft alle vorige Nederlandse verkooprecords verpulverd.

Tijdens de openingsweek gingen er bijna twee keer zoveel exemplaren over de toonbank als bij de release van FIFA 07, waarmee het de Nederlandse verkooprecords heeft gebroken. In week 39 (24 tot en met 30 september) schittert de game dan ook op eerste plaats van de Nederlandse verkoopcharts.

FIFA 08 biedt zoals altijd weer enkele verschillen met zijn voorgangers, zo is er dit maal een nieuw animatiesysteem ingebouwd, welke zorgt voor een vloeiendere overgang van de ene move naar de andere. Ook zijn er weer meer clubs en spelers toegevoegd.

[Upd] Adrie Koster interim-trainer Ajax

Adrie Koster zal tot aan het einde van het seizoen het eerste elftal van Ajax gaan leiden. Koster volgt Henk ten Cate op die vertrekt naar Chelsea.

Alfons Groenendijk en Hennie Spijkerman blijven naast Koster als assistent-coaches verbonden aan Ajax. Koster was in het verleden als trainer actief bij onder andere Willem II, Excelsior en RKC Waalwijk waar hij eind november vorig jaar werd ontslagen wegens tegenvallende resultaten. Bij Ajax trainde hij het beloftenteam.

Update @17:20

Het is nu officieel: Ajax heeft Adrie Koster aangesteld als interim-hoofdtrainer van het eerste elftal. Alfons Groenendijk en Hennie Spijkerman blijven actief als assistent-trainers.

Knieblessure PSV-er Culina

Jason Culina heeft vandaag een kijkoperatie aan zijn knie ondergaan. Daaruit is gebleken dat de PSV-er een scheurtje in zijn buitenmeniscus heeft. Hierdoor is hij ongeveer drie weken uitgeschakeld.

"Jason had al een tijdje last”, aldus clubarts Cees-Rein van den Hoogenband. "We wisten wat er aan de hand was. Omdat hij steeds weer een dikke knie kreeg, hebben we die kijkoperatie uitgevoerd. Hij zal een kleine drie weken nodig hebben om weer speelklaar te zijn.”

Salman Rushdie komt op voor Hirsi Ali

Icoon AlgemeenDe vermaarde Britse schrijver Salman Rushdie beschuldigt de Nederlandse overheid ervan Ayaan Hirsi Ali in de steek te laten. Ook zou Nederland haar overleveren aan moslimfanatici.

De schrijver van het boek De Duivelsversen heeft in een dinsdag in de Los Angeles Times afgedrukt schrijven, warme woorden over voor de gewezen politica en roept Den Haag op haar de nodige protectie te verschaffen.

''Er is geen levend persoon die de vrijheid van meningsuiting en vrijheid van geweten, die we in het Westen automatisch voor lief nemen, meer verdient dan zij en er is niemand die die waarden moediger verdedigt dan zij'', aldus Rushdie over Hirsi Ali. Het verhaal rond het oud VVD-kamerlid is ''een illustratie van hoe slecht we in het Westen voorbereid zijn om het gevaar van moslimextremisme tegemoet te treden.''

Volgens Rushdie die zijn ingezonden brief samen met de schrijver Sam Harris ondertekende kan Hirsi Ali betiteld worden als de mogelijk eerste West-Europese vluchteling sinds de Holocaust.

"Ze is een unieke en onvervangbare getuige van zowel de kracht als de zwakte van het Westen; de glans van de open samenleving en de tomeloze energie van diens vijanden. Niemand verkeert in een betere positie dan zij om ons er aan te herinneren dat tolerantie ten aanzien van intolerantie lafheid is."


Rushdie

Met dank aan mouthman en mmmkai voor de submit.

Saha mist EK-kwalificatieduels

Frankrijk moet het in de EK-kwalificatieduels met de Faroër en Litouwen op 13 en 17 oktober zonder Louis Saha stellen.

De aanvaller van Manchester United heeft een blessure aan zijn knie. Inmiddels heeft hij het trainingskamp van Les Bleus in Clairefontaine verlaten. Bondscoach Raymond Domenech roept geen vervanger op.

Momenteel staan de Fransen derde in Groep B met één punt achterstand op nummer twee Italië. Schotland is de verrassende leider in de groep.

Prins Floris vader van dochter geworden

Icoon KoningshuisDe jongste zoon van prinses Magriet, Prins Floris, is vandaag vader geworden. Zijn vrouw Aimée is vannacht om 04.37 in het VU ziekenhuis in Amsterdam bevallen van een dochter. Deze kerngezonde dochter krijgt de naam Magali. De volledige naam is Magali Margriet Eleonoor.

De ouders melden via de Rijksvoorlichtingsdienst: "Wij zijn intens gelukkig met de komst van ons lieve kindje. Het is een overweldigend gevoel van grote dankbaarheid en blijdschap''

Moeder stemt in met verkrachting dochter

Icoon MisdaadIn België zijn verdachten opgepakt voor misbruik van een tienjarig meisje. De moeder van het meisje zou toestemming hebben verleend voor deze verkrachting. Dat meldden de kranten van de groep Sud Presse vandaag.

De verdachten, een koppel uit de omgeving van Beaumont, zouden in 2005 met het misbruik zijn begonnen. De moeder van het meisje zou actief mee hebben gedaan aan dit misbruik. Het stel werd vorige week gearresteerd, zo werd maandag bevestigd door de raadkamer van Charleroi. De verdachten, die ondertussen gescheiden zijn, zouden bekentenissen hebben afgelegd.
Met dank aan Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.

Drie jaar cel voor oplichtster kankerfonds

Icoon JustitieDe rechtbank in Assen heeft vanmiddag de 43-jarige Margriet H. veroordeeld wegens diefstal van collectegeld van de KWF Kankerbestrijding. De vrouw krijgt drie jaar cel, waarvan één jaar voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar en reclasseringstoezicht. Dit is geheel conform de eis.

Tussen 2002 en 2006 stak de vrouw uit Drachten, die vanaf 1999 voor de KWF Kankerbestrijding werkte, ruim 160.000 euro aan collecteopbrengsten in eigen zak. Ze hield thuis collectebussen met inhoud achter. Ook collectegelden die bijvoorbeeld bij uitvaarten waren opgehaald, stak ze in eigen zak.

H. zei spijt te hebben, maar kon moeilijk aangeven waarom ze geld uit collectebussen zelf opmaakte of op haar eigen rekening zette. Met het geld had ze naar eigen zeggen niks bijzonders gedaan. Het is opgegaan aan ''nutteloosheid.''

Belspelletjes verleden tijd bij RTL

Icoon TelevisieVanaf 1 november is het niet meer mogelijk om geld te winnen bij belspelletjes van RTL. Vanaf die datum stopt het mediabedrijf met het uitzenden van de vaak bekritiseerde programma's. Het gaat om de programma's die in eigen beheer gemaakt worden, maar ook de belspellen die aangeleverd worden door Endemol.

RTL stopt met het uitzenden van de programma's omdat er veel onduidelijkheid is rond de gedragscode waar uitgevers en omroepbedrijven zich aan moeten houden. Het fenomeen Call-TV ligt zwaar onder vuur omdat op dit moment onderzocht wordt of al die spelletjes wel eerlijk verlopen. Vorige maand deed de FIOD invallen bij RTL en SBS, dat de belspellen ook op tv presenteert.

"RTL Nederland wil elke schijn van onrechtmatigheid in de belspelletjes weerleggen en wij willen niet de indruk wekken dat ze niet eerlijk zijn. Vandaar dat wij ook volledige medewerking verlenen aan het onderzoek en ook open kaart willen spelen over de werkwijze er van", alsdus de zegsvrouw van RTL.

SBS en Endemol, die de belspelletjes ook uitzenden, hebben nog niet gereageerd en nog niet aangegeven wat ze gaan doen. SBS zou later vandaag met een verklaring komen.

Dat niet alleen consumenten kotsmisselijk worden van de spelletjes op tv, bleek onlangs wel in Zweden. Ook de BBC zend al langere tijd geen belspellen meer uit, nadat bleek dat er veel fouten werden gemaakt bij de opzet en uitvoering van het spel.


"Zo veel geld heb ik nog nooit weggegeven!"

Twee jaar geëist in jihad-ronselzaak

Icoon JustitieVoor de rechtbank in Rotterdam zijn vanmiddag celstraffen van 2 jaar (waarvan zes maanden voorwaardelijk) geëist tegen twee mannen en een vrouw die ervan worden verdacht dat ze strijders voor de jihad hebben geworven.

Het gaat om Murat Ö., Moad B. en Michelle Y.. In totaal stonden in deze zaak vandaag zes mensen terecht. Tegen de andere drie eiste het Openbaar Ministerie straffen die varieerden van een voorwaardelijke celstraf en een celstraf van één jaar.

Het onderzoek naar de groep begon in november 2005, naar aanleiding van informatie van de inlichtingendienst AIVD. Die informatie betrof onder meer de verdwijning van drie jonge mannen uit Den Haag. De drie verdwenen medio november 2005. Hun families vreesden dat zij waren geronseld voor de jihad in Irak. Het trio werd in december in Azerbeidzjan gearresteerd en onder begeleiding van de Haagse politie teruggebracht naar Nederland.

Holleeder: Endstra ging kapot door krantenartikel

Icoon MisdaadDe ondergang van vastgoedmagnaat Willem Endstra is ingezet met een artikel in dagblad De Telegraaf. ,,Endstra zei zelf dat toen het doek was gevallen.''

Dit verklaart Willem Holleeder dinsdag in de zittingszaal van de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp. ,,Het heeft niets met afpersing te maken.''

De Telegraaf publiceerde op 7 september 2002 een interview met 'topcrimineel' John Mieremet (geliquideerd in november 2005), die zei dat Endstra de ,,bankier van de onderwereld'' was en Holleeder diens bewaker. ,,Toen wilde iedereen zijn geld terug'', aldus Holleeder. Niet alleen criminelen - zoals Mieremet zelf - die geld bij de vastgoedman ter belegging hadden ondergebracht, maar ook de banken.

,,Het artikel is de ondergang geweest van het hele imperium-Endstra'', aldus Holleeder. Hij zei dat hij vrijwel direct na de Telegraafpublicatie met Willem en diens broer Haico Endstra naar het kantoor van Bram Moszkowicz is gegaan om de ontstane situatie te bespreken.

Niet lang daarna ruilde Willem Endstra advocaat Moszkowicz in voor diens vakbroeder Jurjen Pen, op aanraden van zijn vertrouwensman Bram Zeegers, de ex-advocaat die in de nacht van maandag op dinsdag is overleden.

Volgens Holleeder heeft Pen al dan niet bewust een rol gespeeld in de ,,lastercampagne'' die Endstra tegen zijn persoon zou zijn begonnen. Vervolgens is Endstra gaan praten met politie en justitie. ,,Hij heeft zichzelf de rol van slachtoffer aangemeten'', aldus Holleeder.

Singstar op de PS3 uitgesteld

Sony heeft laten weten dat Singstar voor de PS3 voorlopig is uitgesteld. Ze willen meer tijd besteden aan het testen van de downloadable content en netwerk-opties. Sony kon nog geen datum of periode geven voor een eventuele release van Singstar op de PS3.

Review-exemplaren zijn al ontvangen door de pers, maar toegang tot de netwerk-functie is nog niet mogelijk. De game stond oorspronkelijk in de planning voor het einde van dit jaar, maar dat is nu dus niet meer zo zeker. Een andere reden voor het uitstel gaat ook de ronde en dat zijn problemen met de rechten van de liedjes. Het spel zou al af zijn, maar de rechten van de liedjes moeten nog goed geregeld worden. Welke reden het ook is; Singstar op de PS3 is dus tot nader order uitgesteld.

Met dank aan Henk voor de submit

Turkije waarschuwt VS voor erkennen Armeense genocide

Als het Amerikaanse Congres morgen een wetsvoorstel aanneemt waarin het de Armeense genocide van 1915 erkent, zal de diplomatieke verhouding tussen Turkije en de VS ernstig beschadigd raken.

Dit schrijft de Turkse president Abdullah Gül vandaag aan de Amerikaanse president George Bush.

De Armeense kwestie is een heikel punt in Turkije. Volgens de regering heeft er in 1915 in het toenmalige Ottomaanse Rijk geen volkerenmoord plaatsgevonden op Armeniërs. Turkije probeert internationale erkenning van de Armeense genocide dan ook tegen te houden.

Enkele Turkse politici suggereren dat Ankara de VS wellicht de toegang tot een belangrijke militaire post in het zuiden van Turkije zal ontzeggen als de wet wordt aangenomen. De post wordt momenteel door de VS gebruikt om materialen naar Afghanistan en Irak te transporteren.


president Abdullah Gül

Kamer boos over geheime stukken Hirsi Ali

Icoon PolitiekEen meerderheid in de Tweede Kamer is verontwaardigd dat advocaat Britta Böhler hen vertrouwelijke stukken heeft toegestuurd over de beveiliging van Ayaan Hirsi Ali. De regeringsfractie CDA en de oppositiepartijen SP en VVD vinden het geen pas geven.

Op deze manier zou worden geprobeerd een aanstaand spoeddebat over de beveiliging van de oud-politica te beïnvloeden.

,,Het is een schandaal dat dit soort zaken uit een individuele beveiligingsprocedure openbaar worden gemaakt'', reageerde CDA-Kamerlid Sybrand van Haersma Buma dinsdag. Zijn VVD-collega Laetitia Griffith noemde de gang van zaken ,,ronduit verbijsterend''. Volgens beide Kamerleden is de veiligheid van Hirsi Ali extra in gevaar gebracht.

Project Gotham Racing 4 demo te downloaden

De demo van de arcade-racer Project Gotham Racing 4 is vanaf nu te downloaden van de Xbox Live Marketplace. De demo is 1.3 GB groot en bevat drie auto's en twee motoren. Met deze voertuigen kun je racen op de besneeuwde Nürburgring, maar ook verschillende challenges doen op het stratencircuit van Macau.

Project Gotham Racing vier is het nieuwste deel in de succesvolle reeks van PGR-games. De game is een arcade-racer en je begint als laatste van de wereld en moet uiteindelijk de nummer één van de wereld worden. Multiplayer is ook belangrijk en PGR4 maakt dit keer gebruikt van een party-systeem net alsin Halo 2. Kudos blijven belangrijk en in dit deel zul je allerlei ingame-objecten kunnen kopen met kudos.

Het verhaal achter Fury

De MMO Fury van de eigenzinnige uitgever Gamecock probeert zich te onderscheiden van de andere MMO's. Zo zal deze game gratis te spelen zijn en de gameplay zich vooral richten op PvP gevechten, zoals hieronder te zien is.
De reden waarom iedereen in Fury elkaar zo graag afmaakt kun je in het tweede filmpje zien, de story trailer van Fury.

Fury zal vanaf 16 oktober in de winkels liggen.

Gemengde gevoelens Van Gaal

De trainer van AZ, Louis van Gaal, reageerde vanmiddag met gemengde gevoelens op de loting voor de groepsronde van de UEFA Cup. AZ is in Groep A ingedeeld met Zenit St-Petersburg, Everton, FC Nürnberg en het Griekse Larissa.

"Het is een zware loting, maar niet onoverkomelijk”, aldus Van Gaal die zei dat hij zich verheugt op het weerzien met Dick Advocaat, de trainer van FC Zenit Sint Petersburg. Op 25 oktober beginnen de Alkmaarders met een uitwedstrijd tegen de medekoploper in Rusland. "Het is leuk om Dick Advocaat weer te ontmoeten. Hij doet het erg goed daar. Ik hoop dat de omstandigheden in de laatste week van oktober nog redelijk goed zijn.”

Vrouw doet theorie-examen voor moeder

Icoon OpmerkelijkEen 19-jarige vrouw uit Duiven is gesnapt toen zij voor haar moeder het theorie-examen voor het rijbewijs probeerde af te leggen. De vrouw is aangehouden.

De vrouw had de identiteitskaart van haar moeder bij zich. De examinatoren twijfelden aan de leeftijd van de examenkandidaat. De Duivense probeerde nog een smoes te verzinnen: ze hield vol dat ze jonger leek dankzij een bezoekje aan de kapper, ook zou ze een facelift hebben ondergaan.

De examinatoren vonden de smoes zo doorzichtig dat ze besloten om de politie te bellen. Nadat de 19-jarige door de politie was aangehouden, bekende ze dat ze haar moeder te hulp had willen schieten. De vrouw heeft een proces-verbaal gekregen.

Britse opa wordt spermadonor voor schoondochter

Icoon OpmerkelijkIn Londen zal hoogstwaarschijnlijk een 72-jarige inwoner vader worden van zijn eigen kleinkind. De man doneerde zijn eigen sperma aan de vrouw van zijn zoon. Dit was maandag te lezen op de website van de Britse krant Evening Standard.

Het lukte de schoondochter niet om zwanger te worden van zijn zoon. Ook eerdere pogingen om via kunstmatige inseminatie zwanger te worden mislukten. Het sperma van zijn zoon bleek niet de juiste kwaliteit te hebben om voor nakomelingen te kunnen zorgen. De baby zal de halfbroer of -zus van zijn niet-biologische vader worden. Het Britse centrum voor bevruchting en embryologie is akkoord gegaan met het doneren van het sperma van schoonvader op schoondochter.

Beta demo van Unreal Tournament III op komst

De ontwikkelaars van Unreal Tournament hebben onlangs bekend gemaakt dat de beta demo van het spel zeer binnenkort verwacht kan gaan worden. De beta demo zal de spelers de mogelijkheid geven om te spelen tegen bots maar ook het spel te testen met een online multiplayer-optie. De beta demo wordt natuurlijk uitgegeven om een groot deel van het spel te testen maar de ontwikkelaars willen ook feedback van de spelers terug hebben. De ontwikkelaars zeggen zelf erg dichtbij de datum te zitten dat de beta demo speelbaar zal zijn. Dit kan dus over een week of twee weken al het geval zijn. Wij houden jullie op de hoogte.



Robben: "In vorm nog steeds van grote waarde"

Arjen Robben behoort na een ruim half jaar afwezigheid weer tot de selectie van het Nederlands elftal. Een knieblessure zorgde er voor dat de aanvaller sinds maart niet meer van de partij geweest was. Robben hoopt, nu hij weer fit is, direct zijn waarde voor de nationale ploeg te kunnen bewijzen.

"Ik ga van mezelf uit. Eenmaal in vorm, ben ik nog steeds van grote waarde voor een elftal. Dat wil ik nu bij Oranje weer laten zien," aldus Robben die nog maar moet zien wat zijn positie binnen de selectie van Oranje is. Tijdens zijn afwezigheid hebben ook andere spelers, onder wie Ryan Babel, een kans gekregen als linkerspits. "Ook voor mij is het afwachten wat mijn status nu is. Zeker is dat de keuze voorin ruimer geworden is. Al is er wellicht nog geen tweede linksbuiten met mijn specifieke kwaliteiten. Ryan Babel kan er spelen, maar is toch een ander type."

DVD: Ex Drummer (+ soundtrack)

Vandaag wordt Herman Brusselmans 50 en bespreek ik in het kader hiervan deze DVD. Dit als voorbode op een Herman Brusselmans-special ergens volgende week.

Toen Ex Drummer begin dit jaar uitkwam waren de reacties vernietigend. Althans in België, het land van regisseur Koen Mortier. In Nederland kunnen we blijkbaar meer verdragen en bleken we nieuwsgierig te zijn geworden naar die controverse. Of we verder zijn in het afbreken van onze politiek correcte opvattingen over gehandicapten, racisten en vrouwenrechten (je mág er best grappen over maken!) of niet, Ex Drummer bewijst dat veel Belgen het blijkbaar nog moeilijk mee hebben met dit soort dingen. Toch is België ook het land van Herman Brusselmans, de man die de controverse uitgevonden lijkt te hebben en van het soort is die we momenteel in Nederland missen. Je zou zeggen dat onze zuiderburen een dikkere huid zouden moeten hebben dankzij publieke figuren als hem.

Williams: "Bijdrage Wurz van onschatbare waarde"

Teambaas Frank Williams heeft gezegd dat hij Alexander Wurz erg dankbaar is voor de bijdrage die hij aan het Williams-team heeft geleverd. Gisteren werd bekend dat Wurz per direct stopt als coureur.

Vorig jaar werd de 33-jarige Oostenrijker door het team van Williams aangenomen als de officiële test- en reserverijder van het team. Dit jaar volgde hij de Australiër Mark Webber op als teamgenoot van Nico Rosberg.

"De bijdrage die Alex in de afgelopen twee jaar aan het team heeft geleverd, is van onschatbare waarde. Eerst als een van de beste testrijders die het team ooit heeft gehad, en daarna als racerijder. Dit seizoen heeft Alex een paar uiterst sterke races gereden onder zware omstandigheden. We willen hem enorm bedanken voor alles wat hij voor ons heeft gedaan. Alex is een gerespecteerd coureur en ik weet zeker dat ik namens iedereen in de paddock spreek, als ik hem het allerbeste toewens voor de toekomst," aldus Williams.

De Cler blijft hopen op Oranje

Vandaag start het Nederlands elftal met de voorbereidingen op de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Roemenië en Slovenië. De ploeg doet dat zonder Tim de Cler. Ondanks de goede vorm waarin hij verkeert, kreeg hij wederom geen uitnodiging voor de definitieve selectie van bondscoach Marco van Basten.

De speler van Feyenoord behoorde nog wel tot de voorlopige selectie, maar viel af toen de groep teruggebracht werd van 27 naar 24 spelers. "Tsja, balen. Je hoopt natuurlijk altijd dat je er bij bent. Spelen voor Oranje is immers iets dat ik heel graag wil, dus het blijft balen als ik toch weer afval," aldus De Cler. "Of Van Basten me uitgelegd heeft waarom ik afgevallen ben? Nee, dat niet. Ik heb geen contact met hem gehad. Ik ga hem ook niet bellen of zo, om te vragen hoe of wat. Het enige wat ik kan doen, is goed voetballen bij Feyenoord. Ik maak een goede periode door, dus het is belangrijk om dit vast te houden. Misschien zit ik er de volgende keer dan wél bij."

Nobelprijs natuurkunde naar Fert en Grünberg

Icoon WetenschapDe Nobelprijs voor Natuurkunde gaat dit jaar naar de Fransman Albert Fert en de Duitser Peter Grünberg. Dat heeft het Nobelprijscomité vandaag bekendgemaakt. Het tweetal kreeg de onderscheiding voor de ontdekking in 1988 van de Giant Magnetoresistance.

De ontdekking van Fert en Grünberg heeft een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan het verkleinen van harddisks de afgelopen jaren, aldus de jury. Zonder het werk van beide natuurkundigen zou het niet mogelijk zijn geweest om gegevens uit dergelijke miniharddisks te halen.

Aan de voornaamste wetenschappelijke prijs voor natuurkundigen is een geldbedrag van ruim 1 miljoen euro verbonden. De Nobelprijs voor Natuurkunde wordt jaarlijks uitgereikt. In 1901 was Wilhelm Conrad Röntgen de eerste winnaar. Verscheidene Nederlandse natuurkundigen, onder wie Hendrik Lorentz en Johannes van der Waals hebben de onderscheiding gekregen.

Nobelprijs voor verkleinen harddisks

AIVD: aanhang radicale islam neemt toe

Icoon BinnenlandsHet aantal aanhangers van de radicale islam neemt toe. Het gaat om een "zeer onverdraagzame en antidemocratische'' stroming, die echter geen gewelddadig karakter heeft. Dat stelt de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) in een vandaag gepubliceerd rapport.

Dit "islamitisch neoradicalisme'' kenmerkt zich door een steeds professionelere aansturing. Volgens de dienst is er een harde kern van vijftien à twintig salafistische predikers. Daarnaast zijn er nog eens twintig predikers in opleiding die door het land lezingen houden in dertig tot 35 moskeeën en jongerencentra. Het salafisme is een radicale en ultraorthodoxe stroming in de islam.

Salafisten
Ongeveer 20.000 tot 30.000 moslims zijn in potentie kwetsbaar voor de onverdraagzame boodschap van de salafisten, schat de AIVD. Nederland telt in totaal ongeveer een miljoen moslims.

Het afwijzen van geweld om tot een zuivere islamitische samenleving te komen, het jihadisme, is een van de wezenlijke verschillen met bijvoorbeeld de Hofstadgroep en de moordenaar van Theo van Gogh, aldus de AIVD. De neoradicalisten onderscheiden zich verder van deze eerdere groepen doordat ze meer tactisch en strategisch handelen, zich beter organiseren en minder gefragmenteerd zijn.

Snelle trein naar Parijs verder vertraagd

Icoon VervoerDe eerste snelle treinen via Brussel naar Parijs gaan voorlopig weer niet rijden. De opening van de hogesnelheidslijn HSL-Zuid is verder vertraagd. Volgens verkeersminister Camiel Eurlings is het te risicovol om de lijn in december in gebruik te nemen.

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft hij vandaag dat het besluit onvermijdbaar is. Eurlings baseert zich op een risico-analyse die de projectorganisatie HSL-Zuid heeft gemaakt.

De bewindsman waarschuwde vorige maand al voor nieuwe tegenslagen, die het ergste deden vrezen voor de ingebruikname van de flitstrein. Het was de bedoeling dat in december treinen met 160 kilometer per uur tussen Amsterdam en Rotterdam zouden gaan rijden. Op zijn vroegst zouden dan in oktober 2008 de eerste hsl-treinen met 300 kilometer doorrijden, naar Breda en verder.

Maar volgens de risico-analyse komt ook die datum onder druk te staan, aldus Eurlings. De projectorganisatie probeert de dreigende vertraging te beperken door samen met exploitant HSA te kijken naar mogelijkheden om noodzakelijke testen door te schuiven.

Vooralsnog wil Eurlings de streefdatum van oktober 2008 voor de start van het vervoer over de HSL-Zuid handhaven.

Horeca heeft het gehad met Klink

Icoon OpmerkelijkKoninklijk Horeca Nederland (KHN) wil niet meer meewerken aan de plannen van minister Ab Klink van Volksgezondheid om de horeca rookvrij te maken. Reden is dat de bewindsman volgens de KHN niet van plan is de roker die een rookverbod overtreedt, strafbaar te stellen.

"Wij hebben onze medewerking verleend aan een rookvrije horeca op voorwaarden dat minister Klink de strafbaarstelling en de handhaving goed zou regelen'', aldus KHN-directeur Jeu Claes. "Nu hij blijkbaar niet van plan is hier ook maar iets mee te doen, zijn we er helemaal klaar mee.''

Horeca werkt niet meer mee

[Update] Witte PS3 en Dual Shock 3 voor Japan

Update 12:55u

Het blijkt dat de Dual Shock 3 NIET meegeleverd gaat worden met de nieuwe PS3 maar los gekocht moet worden. De prijzen in het onderstaande nieuwsbericht kloppen nog wel.

Oude bericht

Japan heeft een primeur, zij krijgen als eerste een nieuwe kleur PlayStation 3 (Ceramic White) en deze zal gebundeld worden met de nieuwe controller (Dual Shock 3).

De meegeleverde PS3 zal er eentje zijn met 40 GB harde schijf en zo'n 39.980 Yen (240 Euro) kosten. De bundel komt overigens ook gewoon in het zwart uit in Japan. De film Spider-Man 3 zal op Blu Ray als bonus in de doos zitten. Of en wanneer deze bundel naar het Westen komt is nog niet bekend.

Een losse Dual Shock 3 gaat in Japan 5500 Yen (30 Euro) kosten en is leverbaar in zwart en wit. De releasedatum voor al deze nieuwe PS3 zooi is 11 november.

Uitslagen Portugal speelronde 7

Afgelopen weekend en gisteren werd de zevende speelronde in Portugal gespeeld. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
Sporting PortugalVitor. Guimarães3-0
Académ. CoimbraFC Porto0-1
Leixões SCNaval0-1
CS MaritimoVitor. Setubal0-0
União LeiriaBenfica1-2
BoavistaBelenenses2-4
Sporting BragaCD Nacional1-0
Paços FerreiraEstrêla Amadora2-1

De stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1FC Porto77002112-1
2Sporting Portugal74211412-4
3CS Maritimo74211410-3
4Benfica7340139-2
5Vitor. Guimarães7331129-7
6Vitor. Setubal7250119-5
7Sporting Braga7313107-7
8Belenenses7313108-9
9Leixões SC706166-7
10CD Nacional713364-7
11Estrêla Amadora713366-8
12Acad. Coimbra713364-9
13Pac. Ferreira712455-10
14Naval712454-13
15Boavista704343-9
16União Leiria703433-10

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1Lisandro LópezPorto6
2FajardoVitor. Guimarães4
=Makukula CS Marítimo4
=MatheusVitória Setúbal4


Programma :

DatumThuis:Uit:
28/10Estrêla AmadoraBoavista
28/10BelenensesAcadém. Coimbra
28/10BenficaCS Maritimo
28/10FC PortoLeixões SC
28/10Vitor. GuimarãesUnião Leiria
28/10CD NacionalSporting Portugal
28/10NavalSporting Braga
28/10Vitor. SetubalPaços Ferreira

Krajicek onderuit tegen qualifier

Michaëlla Krajicek is al weer klaar bij het WTA-toernooi van Moskou. De Nederlandse tennisster verloor in de eerste ronde in drie sets van de Oekraïense qualifier Tatjana Peribinis: 4-6, 6-1, 5-7.

Krajicek herstelde zich na een moeizame start knap in de tweede set en greep in de derde set al snel een break voorsprong. Ze gaf die echter even later weer uit handen en bij de stand 5-6 verloor ze nogmaals haar service en daarmee de partij.

UEFA Cup: Loting groepsfase

Icoon UEFA CupEr werd vanmiddag geloot voor de groepsfase van de strijd om de UEFA Cup. De enige Nederlandse club, AZ, is daarin in groep A gekoppeld aan Zenit St-Petersburg, Everton, FC Nürnberg en het Griekse Larissa.


Groep A
AZ
Zenit St-Petersburg
Everton
FC Nürnberg
Larissa FC

Groep B
Panathinaikos
Lokomotiv Moskou
Atlético Madrid
FC Kopenhagen
Aberdeen

Groep C
Villarreal
AEK Athene
Fiorentina
Mladá Boleslav
Elfsborg

Groep D
Basel
HSV
Stade Rennes
Dinamo Zagreb
Brann

Groep E
Bayern Leverkusen
Spartak Praag
Spartak Moskou
Toulouse
FC Zürich

Groep F
Bayern Munchen
Bolton Wanderers
Sporting Braga
Rode Ster Belgrado
Aris Tessaloniki

Groep G
Anderlecht
Tottenham Hotspur
Getafe
H. Tel-Aviv
Aalborg

Groep H
Girondis Bordeaux
Austria Wien
Galatasaray
Panionios
Helsingborg

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!

Terugblik zondaghoofdklasse speelronde 6

Wekelijks zal FOK! sport na een speelronde in de zondaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Eergisteren stond de zesde speelronde op het programma.

In de hoofdklasse A wist Hollandia de koppositie vast te houden. De thuiswedstrijd tegen DCV werd met 1-0 gewonnen. De eindstand was via een treffer van Bob Rijkhoff al in de rust bereikt. Na rust gebeurde er weinig en ondanks de kleine marge kwam de overwinning voor de ploeg uit Hoorn niet meer in gevaar. Haaglandia boekte een belangrijke overwinning en steeg naar de zevende plaats. De thuiswedstrijd tegen FC Omniworld werd met 2-1 gewonnen. In de rust stond het al 2-0. Omniworld probeerde na rust met soms hard spel terug te keren in de wedstrijd, maar verder dan de 2-1 kwamen de Almeerders niet.

In de hoofdklasse B leed EVV de eerste nederlaag van het seizoen. De uitwedstrijd tegen DESK werd met 3-2 verloren. Toch leek het daar lange tijd niet op. EVV stond al na elf minuten op een 2-0 voorsprong na treffers van Evelien en Bergmans. Maar nadat Pascal Boer en Joost Bosma bij EVV met blessures uitvielen kantelde de wedstrijd en werd DESK sterker en kwam in korte tijd op gelijke hoogte. In de 54e minuut scoorde Aerts de winnende treffer. Door de winst pakt DESK ook de koppositie in de hoofdklasse B. De nummer drie, Papendrecht, ging verrassend met 2-0 onderuit tegen het lager geklasseerde UNA. Papendrecht startte agressief maar kwam dooreen terecht toegekende strafschop met 1-0 achter te staan. In de 2e helft kon Papendrecht terug in de wedstrijd komen maar Kenneth Klaverweide, die later broer Giovanni na zijn tweede geel voortijdig de kleedkamer op zag zoeken, schoot de penalty huizen hoog over. Bas Kneepkens maakte vlak voor tijd de drie punten veilig voor de thuisploeg.

En dan tenslotte de hoofdklasse C. WKE blijft daar met het volle pond aan de leiding gaan, zes gespeeld, zes gewonnen. De uitwedstrijd tegen Rheden werd met 1-3 gewonnen. Rheden was niet de mindere van WKE, maar kreeg wel een lesje in effectiviteit en slimheid. WKE benutte vrijwel iedere mogelijkheid. SVBO leek op de eerste overwinning van het seizoen af te gaan. Bij rust in de wedstrijd tegen De Bataven stond er een comfortabele 2-0 voorsprong op het bord. Na de pauze zette De Bataven aan en sleepten er een gelijkspel uit. De gelijkmaker, gescoord door Thijs Waterink, viel overigens in de achtste minuut van de blessure tijd. In totaal telde de scheidsrechter er 12 minuten bij, dit tot groot onbegrip van SVBO.

Topscorers Hoofdklasse A

1. Patrick Lokken (Argon) 6
2. Maurice Fransen (VVSB) 4
3. Derk Schut (Elinkwijk) 3
Yucel Gundogdu (Türkiyemspor) 3
Bob Rijkhoff (Hollandia) 3
Houssaine Ouisaine (FC Omniworld) 3
Marcel Huisman (FC Omniworld) 3
Erkan Sensoy (Haaglandia) 3
Ramsy Villan (ADO'20) 3
Malcolm Esajas (DWS) 3
Steve Kenepa (VUC) 3
Khalid Hamdaoui (Türkiyemspor) 3

Topscorers Hoofdklasse B

1. Jeroen Evelein (EVV Echt) 8
2. Giovanni Klaverweide (Papendrecht) 5
Bas van der Reijken (Gemert) 5
4. Kevin Stoutjesdijk (Baronie) 4
Richie Basoski (Baronie) 4
Bouarfa Yahiaoui (Dijkse Boys) 4
Samir Arrachat (Papendrecht) 4

Topscorers Hoofdklasse C

1. Berend Oosting (WKE) 6
2. Said Echargui (De Treffers) 5
3. Theo Ydema (Sneek) 4
Sander Kuiperij (Babberich) 4
Roy Grootaert (Achilles '29) 4
6. Yasin Erdal (WSV) 3
Willem Hupkes (Babberich)
Shiwan Hamdaziz (Rheden) 3
Bas van deinsen (Achilles '29) 3
Thijs Hendriks (Achilles '29) 3
Klaas Schotanus (Sneek) 3
Simon Rooks (Rheden) 3
Cor Prein (FC Lienden) 3
Tim Engbers (Quick '20) 3

[upd] Kroongetuige Zeegers dood gevonden

Icoon BinnenlandsVoormalig advocaat Bram Zeegers is dinsdagmorgen dood aangetroffen in zijn huis in Amsterdam. Dat heeft de politie dinsdagochtend gemeld.

Vorige week verhoorde de rechtbank Zeegers nog in het proces-Holleeder. Hij was jarenlang vertrouwensman en vriend van de in 2004 vermoorde vastgoedhandelaar Willem Endstra. Zeegers heeft in het vooronderzoek vijftien uitvoerige verklaringen afgelegd die erg belastend waren voor Holleeder. Zeegers werd dan ook gezien als kroongetuige van justitie in de zaak tegen Holleeder.

Verdachte omstandigheden
Volgens de eerste berichten zou Zeegers onder 'verdachte omstandigheden' om het leven zijn gekomen. Volgens de NOS zou het mogelijk gaan om zelfmoord, omdat er een hoeveelheid drugs en/of medicijnen zou zijn gevonden. De informatie hierover is nog niet bevestigd.

Ook zou een nog onbekend persoon vannacht door de brandweer uit het huis van Zeegers zijn gehaald. Deze persoon zou ook onwel zijn geworden en is naar een ziekenhuis gebracht. Nadere informatie hierover ontbreekt nog.

Openbaar Ministerie
Volgens het Openbaar Ministerie doet de dood van Zeegers vooralsnog geen schade aan het proces. De verklaringen zijn al afgelegd en kunnen gewoon worden gebruikt. Misdaadverslaggever van den Heuvel verklaarde vanochtend voor radio 538 echter dat de verklaringen in een eventueel hoger beroep niet meer kunnen worden gebruikt, vanwege de dood van de getuige.

Update 12.15 uur
De politie meldt inmiddels dat de vrouw, die vannacht bij Bram Zeegers was, inmiddels is aangehouden in het onderzoek naar zijn dood. De vrouw had rond 03.15 uur vannacht naar 112 gebeld. Toen de politie vannacht arriveerden troffen zij daarop Zeegers onwel in bad aan en de vriendin in de woonkamer. Pogingen om Zeegers te reanimeren mochten niet meer baten. Vooralsnog wil de politie niets kwijt over de doodsoorzaak. Wel houden ze rekening met 'alle mogelijke scenario's'.

Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk

Lees ook op het Forum
Met dank aan ikbennietgek, laforest, rorgasme, deliberator, Danny Hiemstra, DT-PiSanG, MrTorture,GSMboy voor de submit.

[upd] 'Giel Beelen voor 1 miljoen naar 538'

Icoon RadioGiel Beelen gaat voor één miljoen euro per jaar naar Radio538. Dat melden goed geïnformeerde bronnen. Hij wordt de opvolger van Ruud de Wild die zich al een paar maanden heeft ziekgemeld. De Wild wil een conflict met zijn werkgever forceren omdat hij naar verluidt naar Q-music wil.

Beelen, die vorig jaar nog zijn contract verlengde met de VARA, is sinds kort ook televisiester. Zijn talkshow was redelijk succesvol. Of Beelen net als zijn ex-collega Jack Spijkerman voor het grote geld kiest is nog niet bekend. Overigens is het ook nog maar de vraag of de VARA hem wil laten gaan. Beelen is een van de bekendste VARA!-presentatoren van dit moment.

Update 12.34 uur
Volgens Radio 538 klopt er niets van de geruchten. "Wij kunnen hier alleen maar om lachen, er is namelijk helemaal geen sprake van concrete gesprekken met Giel", zo laat een woordvoeder van de zender weten aan de website Radiofreak.nl.

SunGiel
Giel Beelen met groupie.

UEFA Cup: Loting groepsfase

Er werd vanmiddag geloot voor de groepsfase van de strijd om de UEFA Cup. De enige Nederlandse club, AZ, is daarin in groep A gekoppeld aan Zenit St-Petersburg, Everton, FC Nürnberg en het Griekse Larissa.


De indeling

Groep A
AZ
Zenit St-Petersburg
Everton
FC Nürnberg
Larissa FC

Groep B
Panathinaikos
Lokomotiv Moskou
Atlético Madrid
FC Kopenhagen
Aberdeen

Groep C
Villarreal
AEK Athene
Fiorentina
Mladá Boleslav
Elfsborg

Groep D
Basel
HSV
Stade Rennes
Dinamo Zagreb
Brann

Groep E
Bayern Leverkusen
Spartak Praag
Spartak Moskou
Toulouse
FC Zürich

Groep F
Bayern Munchen
Bolton Wanderers
Sporting Braga
Rode Ster Belgrado
Aris Tessaloniki

Groep G
Anderlecht
Tottenham Hotspur
Getafe
H. Tel-Aviv
Aalborg

Groep H
Girondis Bordeaux
Austria Wien
Galatasaray
Panionios
Helsingborg

Film: Meet the Robinsons

Uit de koker van de Walt Disney Animation Studios rolt dit najaar alweer hun 46ste animatiefilm. Meet the Robinsons vertelt het verhaal van het weeskind Lewis, gebaseerd op het boek A Day with Wilbur Robinson van schrijver William Joyce. Meet the Robinsons is tevens de eerste animatiefilm die Disney uitbrengt die in enkele Nederlandse bioscopen ook in (stereoscopisch) 3D te bewonderen is.


De familie Robinson, met Wilbur en Lewis op de voorgrond

Hard Gay redt een ramen shop

Hard Gay, oftewel, Hardo Gay whooooooo, redt in dit filmpje een nieuwe ramen winkel, door voor klandizie te zorgen.
De manier waarop is....tja...typisch Hardo Gay. Let vooral op het hilarisch foute stukje aan het einde, iets wat in Nederland waarschijnlijk zou leiden tot kamervragen.

Het filmpje is trouwens voorzien van ondertiteling dus we weten eindelijk wat ze zeggen.

Met dank aan Sh0g voor de submit

[NFL]Seizoen Delhomme ten einde, Green nog onzeker

Het is nog niet het seizoen van de quarterbacks. Jake Delhomme van de Carolina Panthers moet een operatie aan zijn elleboog ondergaan, terwijl Trent Green van de Miami Dolphins een zware hersenschudding heeft opgelopen.

De Panthers moeten Delhomme missen voor de rest van het seizoen. In de wedstrijd tegen de Atlanta Falcons moest hij het veld verlaten na een sack van John Abraham. Het verlies van de 32-jarige quarterback is een grote klap voor Carolina, niet alleen omdat Delhomme goed bezig was maar ook omdat backup quarterback David Carr geblesseerd is geraakt.

De ernst van de blessure van Trent Green is nog niet bekend. De 37-jarige quarterback van de Miami Dolphins liep een derdegraads - de zwaarste - hersenschudding op nadat hij een block probeerde te zetten. Hierbij kreeg hij de knie van Buffalo Bills-speler Jason Jefferson hard tegen zijn hoofd. Gevreesd wordt er voor zijn carrière.

'Geen vertrek Olmert na fiasco Libanon'

Icoon BuitenlandsDe Israëlische commissie die onderzoek doet naar het beleid van de regering tijdens de Libanon-oorlog in 2006 zal niet aandringen op het vertrek van premier Ehud Olmert.

Dat heeft de Israëlische krant Yedioth Ahronoth vandaag gemeld op gezag van Eliahu Winograd, de voorzitter van de onderzoekscommissie. Winograd zei tegen de krant dat Israëliërs zelf moeten oordelen over de mensen die ze hebben gekozen en dat dit niet de taak van de onderzoekscommissie is.

De commissie komt in december met haar eindrapportage. In een tussenrapport dat in mei werd gepresenteerd, kraakte de commissie het optreden van Olmert tijdens het Israëlische legeroffensief in de zomer van 2006 tegen Hezbollah in Zuid-Libanon. Het conflict, dat begon na de ontvoering door Hezbollah van twee Israëlische militairen, kostte circa 1200 Libanezen en 160 Israëli's het leven.

Nakajima vervangt Wurz in Brazilië

Kazuki Nakajima zal voor Williams de laatste race van het seizoen, de Grand Prix van Brazilië gaan rijden. De Japanner, die al testrijder was voor het team, volgt Alexander Wurz op die afscheid heeft genomen van de Formule 1.

Het Britse team koos voor deze constructie om Nakajima zo meer Formule 1-ervaring op te laten doen. De Japanner is kandidaat voor een stoeltje in 2008, maar Willams benadrukt dat zijn race in Brazilië geen evaluatiemoment zal gaan worden: "Je kunt de kwaliteiten van een coureur niet beoordelen op basis van slechts één race, maar het is wel het ideale moment om Kazuki wat meer ervaring op te laten doen", aldus teambaas Frank Williams.

Nakajima is uiteraard zeer content met zijn eerste Grand Prix over twee weken in Brazilië. "Ik wil het team bedanken dat ze mij deze kans geven. Ik ken de auto goed en heb onlangs wat testen gedaan in Shanghai. Deze kans pak ik met beide handen aan."


Nakajima zal deze week beschikbaar worden gesteld in de F1manager.

Jones geeft medailles terug

Atlete Marion Jones heeft haar drie gouden en twee bronzen medailles ingeleverd bij het Internationaal Olympisch Comité. De Amerikaanse bekende vrijdag dat zij tussen 2000 en 2001 doping heeft gebruikt.

Jones won tijdens de Olympische Spelen in Australië drie gouden medailles op de 100, 200, en de 4x 400 meter. "We hebben gedaan wat we konden", aldus het Amerikaanse Olympisch Comité. "We hebben iemand betrapt die niet zuiver was. We hebben de medailles in ons bezit gekregen en we zullen die teruggeven aan het IOC."

Marion Jones bekende vorige week steroïden te hebben gebruikt. Volgens haar eigen zeggen kreeg ze een middel van haar coach en kwam ze er pas later achter dat het prestatiebevorderend was. Wat er nu gaat gebeuren met de teruggegeven medailles is nog niet bekend.

Eerste echte akkoord in formatie België

Icoon PolitiekChristendemocraten en liberalen in België hebben vannacht een akkoord bereikt over de thema's asiel en migratie. Het gaat om het eerste echte akkoord dat de Vlaamse en Waalse partijen sluiten in de formatie van een federale regering, 120 dagen na de parlementsverkiezingen.

Dat meldde de Vlaamse publieke omroep VRT. Formateur Yves Leterme, leider van de Vlaamse christendemocraten en grote winnaar van de verkiezingen in juni, maakte het akkoord op een persconferentie bekend en werd daarbij bijgestaan door de vier delegatieleiders. Volgens Leterme gaat het om een belangrijk akkoord in een gevoelig dossier.

Het akkoord voorziet onder meer in strengere regels voor gezinshereniging en maakt het moeilijker om Belg te worden. Voortaan moeten kandidaat-Belgen vijf jaar ononderbroken in België hebben verbleven en één van de drie landstalen kennen. Ook raakten de onderhandelaars het eens over de invoering van een vorm van economische migratie.

Kettingbotsing op de A2 zorgt voor overlast

Icoon OngelukVanochtend zijn zeven auto's op elkaar gebotst op de A2 bij Utrecht. Op dit moment zijn er twee rijstroken afgesloten tussen het knooppunt Oudenrijn en Oog in Al. De VerkeersInformatieDienst meldt dat er rond 8.15 uur een file van 31 kilometer stond tussen Waardenburg en Utrecht-Centrum. Of er gewonden zijn is niet bekend.

Mensen die richting Amsterdam rijden krijgen het advies om via de A27 of de A1 te rijden. De botsing bij Utrecht is niet het enige ongeval van vanochtend. Op de A1 richting Apeldoorn is een personenauto over de kop geslagen en vervolgens aangereden door een vrachtwagen. Tussen Rijssen en Deventer-Oost stond 23 kilometer file en de VerkeersInformatieDienst meldt dat er geen gewonden zijn.

[NFL]Uitslagen en standen Week 5

De Dallas Cowboys wonnen gisteravond in de laatste 20 seconden de wedstrijd tegen de Buffalo Bills. Na een mislukte 2-point conversion wisten ze met een onside kick en twee completions ver genoeg te komen voor de winnende fieldgoal.
Final1234T
Dallas Cowboys (5-0-0) «01031225
Buffalo Bills (1-4-0)7107024

Final1234T
Cleveland Browns (2-3-0)0031417
New England Patriots (5-0-0) «101001434

Final1234T
Jacksonville Jaguars (3-1-0) «370717
Kansas City Chiefs (2-3-0)00077

Final1234T
Miami Dolphins (0-5-0)1060319
Houston Texans (3-2-0) «736622

Final1234T
Arizona Cardinals (3-2-0) «31431434
St. Louis Rams (0-5-0)31071131

Final1234T
Detroit Lions (3-2-0)00303
Washington Redskins (3-1-0) «01421834

Final1234T
Atlanta Falcons (1-4-0)733013
Tennessee Titans (3-1-0) «7310020

Final1234T
Seattle Seahawks (3-2-0)00000
Pittsburgh Steelers (4-1-0) «077721

Final1234T
NY Jets (1-4-0)7107024
NY Giants (3-2-0) «07141435

Final1234T
Carolina Panthers (3-2-0) «3301016
New Orleans Saints (0-4-0)337013

Final1234T
Tampa Bay Buccaneers (3-2-0)070714
Indianapolis Colts (5-0-0) «7971033

Final1234T
Baltimore Ravens (3-2-0) «06309
San Francisco 49ers (2-3-0)00707

Final1234T
San Diego Chargers (2-3-0) «14614741
Denver Broncos (2-3-0)03003

Final1234T
Chicago Bears (2-3-0) «07101027
Green Bay Packers (4-1-0)7103020

Standen:

AFC East
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
New England Patriots5001.000182653-02-05-00-02-0Won 5
Buffalo Bills140.200651181-20-21-30-11-1Lost 1
New York Jets140.200961381-10-31-30-11-2Lost 2
Miami Dolphins050.000971410-20-30-30-20-1Lost 5

AFC North
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Pittsburgh Steelers410.800132473-01-12-02-11-0Won 1
Baltimore Ravens320.60088972-01-21-22-00-2Won 1
Cleveland Browns230.4001261522-10-22-30-02-1Lost 1
Cincinnati Bengals130.2501061291-10-21-20-11-1Lost 3

AFC South
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Indianapolis Colts5001.000164883-02-03-02-02-0Won 5
Jacksonville Jaguars310.75063411-12-02-11-00-1Won 3
Tennessee Titans310.75084591-12-01-12-01-1Won 2
Houston Texans320.600116992-11-12-11-10-1Won 1

AFC West
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Oakland Raiders220.5001021001-11-12-10-10-1Won 2
Kansas City Chiefs230.40063831-11-21-21-11-0Lost 1
Denver Broncos230.400751361-21-12-30-01-1Lost 3
San Diego Chargers230.4001091051-11-21-21-11-1Won 1

NFC East
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Dallas Cowboys5001.000176962-03-02-03-01-0Won 5
Washington Redskins310.75087522-11-01-02-11-1Won 1
New York Giants320.6001231242-11-11-02-22-1Won 3
Philadelphia Eagles130.25084731-10-20-01-30-2Lost 1

NFC North
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Green Bay Packers410.800125932-12-01-03-11-1Lost 1
Detroit Lions320.6001171552-01-21-02-22-0Lost 1
Chicago Bears230.400871151-11-21-11-21-1Won 1
Minnesota Vikings130.25067591-10-20-11-20-2Lost 3

NFC South
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Carolina Panthers320.600981000-23-00-13-12-1Won 1
Tampa Bay Buccaneers320.60095772-01-20-13-12-0Lost 1
Atlanta Falcons140.200691001-10-31-20-20-1Lost 1
New Orleans Saints040.000511190-20-20-20-20-2Lost 4

NFC West
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Arizona Cardinals320.6001181112-01-21-12-12-1Won 2
Seattle Seahawks320.60087742-01-21-12-11-1Lost 1
San Francisco 49ers230.400631021-21-10-22-12-1Lost 3
St. Louis Rams050.000701370-30-20-00-50-2Lost 5

Grote brand in Almere

Icoon BrandEr is afgelopen nacht een grote brand uitgebroken in Almere-Muziekwijk. Het gebouw van Welzorg, een specialist in hulpmiddelen voor ouderen en gehandicapten, staat in lichterlaaie. De brand in het pand, gelegen op het bedrijventerrein Hollandse Kant, zorgt voor een enorme rookontwikkeling. "Boven Almere is een grote rookwolk te zien die vermoedelijk richting het Markermeer zal drijven", aldus de brandweer.

Het gebouw is inmiddels grotendeels ingestort en de brandweer is nog steeds aan het nablussen. Men probeert het derde compartiment te redden, net als de omliggende panden van onder andere ABN Amro. Volgens de eerste berichten zijn er geen gewonden gevallen. Wel zijn ruim 3500 scootmobielen in rook opgegaan. Het pand van bijna 7000 m2 kan als verloren worden beschouwd.

Rond 05.15 uur vannacht kwamen de eerste meldingen bij de brandweer binnen. In de omgeving van het pand, aan de Purmerweg, waren ruim een half uur lang kleine explosies van gasflessen en accu's van scootmobielen te horen. Aanvankelijk werd door de brandweer gevreesd dat er bij de brand gevaarlijke stoffen zouden vrijkomen, maar dit is niet het geval. De brandweer sprak van een zeer grote brand en kreeg hulp van korpsen uit Lelystad en Dronten.


grote brand in Almere


Met dank aan Juicyhil voor de submit.

[MLB]Uitslagen divisional series

De deelnemers aan de Divisional Championship series van de MLB zijn bekend. De Cleveland indians nemen het op tegen de Boston Red Sox en de Colorado Rockies moeten tegen de Arizona Diamondbacks.
Drie van de vier divisional play-offs waren na drie wedstrijden al gespeeld. Alleen de Indians hadden een wedstrijd extra nodig tegen de New York Yankees. De Boston Red Sox wonnen van de L.A. Angels, de Arizona Diamondbacks wonnen van de Chicago Cubs en de Colorado Rockies wonnen van de Philadelphia Phillies.

Ook bij Crysis een kijkje nemen achter de schermen

De CEO van Crytek genaamd Cevat Yerli neemt ons ook mee op een toer achter de schermen bij het spel Crysis. Hij vertelt in het filmpje onder andere hoe het verhaal van Crysis precies verteld zal gaan worden in het spel. Ook komt de samenwerking met Microsoft ter sprake en dan voornamelijk over de voordelen die Crysis zou moeten kunnen behalen met het nieuwste programma van Microsoft; Vista.

Kansloos

Maandag 8 Oktober 2007. Oeps, waar ik gisteren nog meldde dat Britney ook voor 10.000 $ nog wel uit de kleren zou gaan voor de Playboy, moet ik dat helaas vandaag al weer rectificeren. Afgelopen weekend is er helaas ingebroken in huize Spears en daarbij zijn haar sexvideos en ondeugende foto's gestolen. Tja, dan zal het niet lang duren tot de hele zooi op internet staat en ik vrees dat de Playboy er dan helemaal niets meer voor geeft. Erg boeiend verhaal trouwens, laten we afspreken dat deze dame hier niet meer aan bod komt, tenzij we die gestolen troep kunnen laten zien.

Ook triest nieuws voor MBO'ers, kennelijk is de helft niet in staat eenvoudige Nederlandse teksten te lezen. Wat het extra triest maakt, is dat de studenten in kwestie later ook niet in staat zullen zijn om een uitkering aan te vragen. De bijbehorende formulieren vallen namelijk in de categorie zeer lastige teksten.

Verder nog wat? Eh ja, hardlopen niet zo gezond als gedacht, wederom geen nieuws over Maddie en Amerikaanse scholen oersaai.

Ohw ja, nog een kansloze. De UEFA is maandag een officieel onderzoek begonnen naar het gedrag van AC Milan-doelman Dida, tijdens het Champions League-duel met Celtic. Voor wie niet weet waar het over gaat, klik even op 'Lees verder' voor het filmpie

Uitslagen Turkije speelronde 8

Afgelopen weekend werd de achtste speelronde in Turkije gespeeld. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
KasimpasaTrabzonspor0-0
BursasporOftasspor1-1
ManisasporFenerbahce1-1
AnkarasporDenizlispor0-0
BesiktasGençlerbirligi1-0
Ankaragücü Sivasspor2-2
KonyasporBüyüksehir3-2
RizesporGaziantepspor2-1
KayserisporGalatasaray1-1

De stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1Galatasaray86202018-4
2Besiktas8521179-5
3Sivasspor75111612-6
4Trabzonspor73401310-3
5Fenerbahce8341139-7
6Gaziantepspor84041211-11
7Ankaragücü83321210-10
8Kayserispor83321213-10
9Büyüksehir84041212-10
10Denizlispor8233911-11
11Manisaspor8233912-15
12Oftasspor822487-9
13Gençlerbirligi8224810-12
14Bursaspor814378-9
15Kasimpasa821576-11
16Konyaspor814378-15
17Rizespor821577-18
16Ankaraspor803535-12

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1De NigrisGaziantepspor5
=Gökdeniz KaradenizTrabzonspor5
3Muhammed AliSivasspor4
=Gökhan UnalKayserispor4
=Mehmet YildizSivasspor4
=Hakan SükürGalatasaray4
=Ümit KaranGalatasaray4

Programma :

DatumThuis:Uit:
21/10RizesporBursaspor
21/10GençlerbirligiKayserispor
21/10FenerbahceKonyaspor
21/10SivassporManisaspor
21/10TrabzonsporBesiktas
21/10GalatasarayAnkaraspor
21/10GaziantepsporDenizlispor
21/10BüyüksehirKasimpasa
21/10OftassporAnkaragücü

Neville klaar voor rentree

Manchester United kan snel weer beschikken over Gary Neville. Deze week zal de rechtsback hoogstwaarschijnlijk meespelen met de reserves tegen Liverpool.

Sinds twee weken traint de verdediger weer mee, nadat hij sinds maart uit de roulatie was met een enkelblessure. Hieraan moest hij in de zomer geopereerd worden. In augustus liep hij tot overmaat van ramp ook nog een kuitblessure op. "We hopen dat Gary tegen de reserves van Liverpool kan spelen. Het gaat steeds beter met hem. Hij is over zijn blessure heen en zit op een goed niveau. Hij is er zo lang uitgeweest dat hij wedstrijden nodig heeft," aldus Sir Alex Ferguson.

Uitslagen Belgie speelronde negen

Afgelopen weekend werd de achtste ronde in de Belgische Jupiler League gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
CharleroiExcelsior Moeskroen1-3
AA GentWesterlo1-1
Cercle BruggeSt. Truiden5-1
DenderLokeren0-1
Racing GenkKV Mechelen2-1
Zulte WaregemBergen2-1
RoeselareAnderlecht2-2
Standard LuikGer. Beerschot3-1
FC BrusselsClub Brugge1-3

Ranglijst

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1Standard Luik972024-723
2Club Brugge953114-918
3Racing Genk953112-1118
4Cercle Brugge952220-1117
5Ex. Moeskroen951316-1116
6Anderlecht944114-916
7Charleroi942311-914
8SK Lokeren94238-714
9Zulte-Waregem942313-1414
10AA Gent935118-1114
11Roeselare925210-1311
12Ger. Beerschot92349-129
13Westerlo92345-89
14Bergen922511-148
15FC Brussels92166-157
16Dender91357-166
17KV Mechelen90458-154
18Sint-Truiden90186-201

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1JovanovicStandard7
2AkpalaCharleroi6
3DissaRoeselare5
=CustovicEx. Moeskroen5
=GombaniCercle Brugge5
=GregoireAA Gent5

Programma :

DatumThuis:Uit:
20/10AnderlechtAA Gent
20/10Club BruggeDender
20/10Excelsior MoeskroenRacing Genk
20/10Ger. BeerschotFC Brussels
20/10KV MechelenCercle Brugge
20/10LokerenCharleroi
20/10BergenStandard Luik
20/10St. TruidenZulte-Waregem
20/10WesterloRoeselare

Babos: "We zitten in een groot gat"

Door de 2-0 nederlaag van afgelopen weekend tegen Excelsior is NEC gezakt naar de zestiende plaats in de Eredivisie. Uit zeven duels pakten de Nijmegenaren slechts vier puntes en scoorden bovendien slechts twee treffers.

"Twee doelpunten in zeven wedstrijd. Een laagterecord in de eredivisie, heb ik gelezen", aldus de doelman van NEC, Gabor Babos. "We moeten ons realiseren dat we als ploeg in een groot gat zitten. Daar komen we maar op één manier uit. De komende weken twee keer per dag lekker trainen en keihard blijven werken."

Uitslagen Frankrijk speelronde 10

In Frankrijk werd afgelopen weekend gespeeld. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen:

ThuisUit:Eindstand
AS MonacoAS Nancy1-3
Le MansOl. Nice2-0
RC LensAJ Auxerre2-0
Lille OSCValenciennes3-0
LorientCaen0-0
MetzStrasbourg1-2
PSGRennes1-3
St. EtienneOl. Marseille1-0
Gir. BordeauxOl. Lyon1-3
SochauxToulouse0-1

Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Ol. Lyon102221 - 9
2AS Nancy92218 - 6
3Le Mans101915 - 11
4Gir. Bordeaux101813 - 9
5Stade Rennes101812 - 8
6Valenciennes101713 - 12
7Strasbourg101510 - 7
8Ol. Nice101410 - 9
9St. Etienne101410 - 9
10Toulouse91411 - 11
11Lille OSC101312 - 9
12AS Monaco101314 - 12
13FC Lorient101310 - 11
14PSG10118 - 11
15RC Lens995 - 8
16AJ Auxerre1096 - 17
17Caen987 - 12
18Ol. Marseille1077 - 13
19FC Sochaux1078 - 15
20FC Metz1055 - 16

Topscorers:

NaamAantal
Benzema (Ol. Lyon)9
Bellion (Gir. Bordeaux)6
De Melo (Le Mans)6
Kim (AS Nancy)5
Audel (Valenciennes)5

Programma :

DatumThuis:Uit:
20/10AS NancySochaux
20/10AJ AuxerreLorient
20/10CaenLille OSC
20/10Ol. LyonAS Monaco
20/10Ol. MarseilleLens
20/10Ol. NiceFC Metz
20/10Stade RennesLe Mans
20/10StrasbourgGir. Bordeaux
20/10ToulouseSt. Etienne
20/10ValenciennesPSG

Bungie nog niet klaar met Halo

Brian Jarrad, community manager bij Bungie, heeft in een interview met 1UP verteld dat ze alweer bezig zijn met een nieuwe Halo game. Hij zei dat het niet ging om Halo 4, maar het spel speelt zich wel af in het Halo universum en komt voort uit een samenwerking tussen Bungie en regisseur Peter Jackson, bekend van films als The Lord of the Rings en Braindead. Halo 3 was zeker niet de laatste Halo game die Bungie ons zal brengen.




Concert: Paradise Lost in Tivoli

Ooit stond Paradise Lost op het punt in de voetsporen te treden van Metallica. De band verkocht aardig wat platen van Icon en Draconian Times en mocht daarnaast voor 90.000 mensen Dynamo Open Air in 1995 afsluiten. Daarna ging het ergens mis. Muzikaal gezien vervreemde Paradise Lost zich in rap tempo van zijn fans. Ooit ontwikkelden zij de gothicmetal, maar tegen het einde van het vorige millennium leek Paradise Lost meer op Depeche Mode dan Depeche Mode zelf. Als metalband kun je het dan vergeten. Voor Paradise Lost twintig anderen, dacht men, want tot over maat van ramp werd gothicmetal big business. De laatste jaren vechten de Britten terug met een vernieuwd heavy geluid, dat sterk aan (jawel) Metallica doet denken, getuige het meest recente In Requiem.

Wilde dieren in Afrika screenshots

Afrika, de naam van de game doet al zoiets vermoeden, gaat over safari. Niet van het type ouwe jongens krentebrood en hagelgeweren, maar meer het dier-vriendelijke type met fotocamera en Jeeps.

Er zijn nu vier nieuwe screenshots ontdekt van de game, die enkele van de te fotograferen diersoorten laten zien.




Wanneer de game verwacht wordt is nog onbekend, wel is bekend dat hij naar de PlayStation 3 komt.

Jongen (10) pleegt zelfmoord na computerstraf

Icoon BuitenlandsEen tienjarige jongen uit Rusland heeft zelfmoord gepleegd nadat zijn ouders hem verboden hadden om spelletjes te spelen op de PC. De jongen haalde erg slechte cijfers op school en probeerde dit, door aantekeningen van de leraren te wissen, te verbergen voor zijn ouders.

Toen zijn ouders hier achter kwamen waren ze zo boos op hem dat ze hem verboden om nog langer videogames te spelen, waarna de jongen van de 19de verdieping van hun appartementencomplex naar beneden sprong.

Volgens Mikhail Vinogradov, directeur van het 'Centre for Legal Psychological Assistance', is er een zorgelijke beweging aan de gang; de stap tot zelfmoord voor kinderen na het krijgen van een computerstraf wordt een steeds kleinere stap, omdat de kinderen steeds verslaafder en afhankelijker van de PC worden en geen idee hebben wat een grote, en vooral extreme, stap zelfmoord is.

Releasedate en demo voor Uncharted: Drake's Fortune

Naughty Dog is op de de vorige PlayStation-consoles geen onbekende: Crash Bandicoot en Jak & Daxter waren twee franchises van hun hand. Ook op de PS3 zullen ze verschijnen, dit keer met de titel Uncharted: Drake's Fortune. Nathan Drake gaat achter een schat aan die Sir Francis Drake ergens op een onbewoond eiland verstopt heeft.

Sinds de bekendmaking werd bekend dat de game dit jaar nog uit zal komen, maar nu is ook duidelijk wanneer. De Amerikaanse release zal op 20 november plaats vinden, de Europese op 7 december. De game zal vertaald worden in dertien verschillende talen. De release van de game zal bovendien vooraf gegaan worden door een downloadbare demo.



Worms: Open Warfare 2

Al sinds 1994 maken de wormpjes uit de Worms- serie de spelcomputers, beginnende bij de PC, onveilig. De games stonden altijd garant voor een hoop spelplezier door de unieke formule. Deze bedroeg simpele, snelle gameplay vol humor. In 1994 dus al was de serie erg succesvol, maar hoe rendabel is het nog anno 2007. Kortom, wordt Worms: Open Warfare 2 een herhalingsoefening of voegt het echt wat toe aan jouw hedendaagse spelbeleving.



Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.