FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 8 oktober 2007

10-jarige pleegt zelfmoord na computerstraf

Games drijven mensen soms tot wanhoop, na een verloren potje wil er dan ook nog wel eens een controller of toetsenbord door de kamer vliegen en een "Arghhh"-kreet wordt ook menigmaal geschreeuwd bij een gamesessie. Het 10 jarige jongetje Andrei Smirnov ging echter, helaas, een stuk verder in zijn wanhoop.

De jonge Andrei haalde erg slechte cijfers op school en probeerde dit, door aantekeningen van de leraren te wissen, te verbergen voor zijn ouders. Toen deze hier achter kwamen waren ze zo boos op Andrei dat ze hem verboden om nog langer videogames te spelen, waarna de jongen van de 19de verdieping van hun appartementencomplex naar beneden sprong.

Volgens Mikhail Vinogradov, directeur van het 'Centre for Legal Psychological Assistance', is er een zorgelijke beweging aan de gang; de stap tot zelfmoord voor kinderen na het krijgen van een computerstraf wordt een steeds kleinere stap, omdat de kinderen steeds verslaafder en afhankelijker van de PC worden en geen idee hebben hoe een grote en vooral extreme stap zelfmoord is.

Deense stad wil Hirsi Ali onderdak bieden

Icoon BuitenlandsDe stad Odense in Denemarken overweegt Ayaan Hirsi Ali een veilig onderdak te bieden. Locoburgemeester Alex Ahrendtsen heeft dat maandag gezegd. De woordvoerster van Hirsi Ali zal het aanbod overbrengen aan de oud-politica.

Ahrendtsen loopt met zijn idee vooruit op een wetsvoorstel waarmee Denemarken plaatsen wil aanwijzen waar bedreigde vrijdenkers hun toevlucht kunnen zoeken. De lokale politiek in Odense heeft al besloten dat de stad zo'n veilige haven moet worden. "Ik dacht: waarom laten we niet ambitieus beginnen en de vrouw uitnodigen die het meest heeft geleden voor de vrijheid van meningsuiting'', aldus Ahrendtsen.

Het is nog niet bekend of de gemeenteraad van Odense het voorstel om Hirsi Ali uit te nodigen, steunt. De burgemeester zou niet willen reageren voordat het Deense parlement het wetsvoorstel over de 'vrijhavens' heeft aangenomen.

Ayaan welkom in Odense

Megaplan voor groener Schiphol

Icoon VervoerEen ambitieus plan van bijna alle grote spelers in de Nederlandse luchtvaartsector moet de komende jaren de bereikbaarheid en duurzaamheid van de luchthaven Schiphol vergroten. Het initiatief wordt maandag gepresenteerd door de KLM, de Luchtverkeersleiding Nederland, het Nationaal Lucht en Ruimtevaart Laboratorium, Schiphol, Stork Aerospace, TNO en de Technische Universiteit Delft.

De nieuwe aanpak maakt het mogelijk dat Schiphol op korte termijn beter kan inspelen op de ontwikkelingen in het internationale luchtvaartverkeer en tegelijkertijd de toenemende milieuproblemen het hoofd kan bieden. Het is de bedoeling dat onder meer de geluidshinder en de CO2-uitstoot die veroorzaakt wordt door grondvoertuigen op de luchthaven, binnen een kabinetsperiode met twintig procent worden gereduceerd.

Doordat alle belangrijke spelers in de Nederlandse luchtvaartsector het plan steunen, moet dit volgens de initiatiefnemers te realiseren zijn. De betrokken partijen willen onder meer piramidevormige geluidswallen in het landschap rond Schiphol opstellen die het vaak hinderlijke laagfrequente geluid grotendeels tegenhouden.

Ook kunnen kastjes in en rond woningen in de buurt van Schiphol in de nabije toekomst de geluidsgolven van vliegtuigen neutraliseren, door het produceren van zogenaamd antigeluid. Een ander onderdeel van het plan is het ontwikkelen van een zogenaamd ultragroen, zeer milieuvriendelijk vliegtuig, waar wetenschappers van de TU Delft al een aantal maanden aan werken.
'Schiphol groener en beter bereikbaar'

Geruchten omtrent EverQuest-film opgedoken

De eerste geruchten doken in 2000 op, maar nu lijkt het er op dat er concretere plannen zijn om een film te maken gebaseerd op de MMORPG EverQuest.
Zo zal voormalig Marvel Studios producent Avi Arad de film produceren en Michael Gordon zal de screenplay voor z'n rekening nemen. Gordon kennen we onder meer van de film 300. De film zal in 2009 of 2010 uit moeten komen.

EverQuest is een MMORPG die zich afspeelt in het mystieke Norrath. In deze spelwereld leven veertien verschillende rassen. Het doel is om steeds moeilijkere quests te halen om zo uiteindelijk het sterkst mogelijke karakter te hebben. Er zijn inmiddels twee EverQuest games uit; de eerste kent vijf uitbreidingen, de tweede heeft er inmiddels vier.

Martelingen na kritiek op Olympische Spelen

Icoon BuitenlandsKritiek op de Olympische Spelen van volgend jaar in de Chinese hoofdstad Beijing is een Chinese mensenrechtenactivist duur komen te staan. De 52-jarige Yang Chunlin is gemarteld omdat hij het evenement verwerpt vanwege de manier waarop in China in de aanloop daarnaartoe met de mensenrechten wordt omgesprongen. Dat heeft zijn zus Yang Chunping vandaag gezegd.

De activist werd drie maanden geleden in de provincie Heilongjiang in het noordoosten van het land aangehouden op een onbekende beschuldiging. In de gevangenis werd alles op alles gezet om Yang schuld te laten bekennen. Zo moest hij de uitwerpselen van andere gevangenen opruimen en werd hij dagenlang vastgeketend in een vaste positie. Volgens een vrijgelaten medegevangene werd hij daarbij met armen en benen uitgerekt aan een ijzeren bed gebonden. Zijn advocaat mocht hij niet spreken.

Chunlin maakte zich in de afgelopen jaren sterk om een financiële tegemoetkoming af te dwingen voor mensen wiens land op last van de overheid werd onteigend om daar de sportaccommodaties op te kunnen bouwen. Hij schreef een open brief getiteld Wij willen geen Olympische Spelen maar mensenrechten. De brief werd ondertekend door meer dan tienduizend boeren.

Landonteigeningen en daaruit voortvloeiende rellen en demonstraties zijn in China aan de orde van de dag, niet alleen vanwege de Olympische Spelen, maar ook vanwege de economische groei. Daarbij kiezen de staatsfunctionarissen vaak partij voor de projectontwikkelaars. Alleen vanwege de Olympische Spelen zouden al meer dan een miljoen mensen uit hun huizen zijn verdreven om de bouw van de benodigde faciliteiten mogelijk te maken.
Met dank aan Bregalad voor de submit.

IJsland wil euro invoeren

Icoon Financieel Een vertegenwoordiger van de regering van IJsland heeft aan president Jean-Claude Trichet gevraagd of het land de euro mag invoeren. De ECB-president heeft hier afwijzend op gereageerd. "Dan moet IJsland eerst maar lid worden van de Europese Unie", aldus Trichet.

IJsland wil toetreden tot de eurozone, omdat de IJslandse kroon kwetsbaar is zonder aansluiting bij de monetaire unie. Het land weigerde echter eerder lid te worden van de EU, omdat het dan zijn viswateren moet delen met andere lidstaten. Het land maakt wel onderdeel uit van de Europese interne markt door het lidmaatschap van de Europese Economische Ruimte.

Twee regio's in de Balkan (Montenegro en de nog-Servische provincie Kosovo) gebruiken de euro ook als actief betaalmiddel, maar zij zijn geen lid van de EU. De ECB is daar niet blij mee, omdat toetredingscriteria genegeerd worden. Overigens houdt de ECB bij het maken van beleid geen rekening met deze landen. Als deze landen EU-lid zouden worden, dan hoeven zij geen rekening te houden met de eurocriteria.

Alle 27 EU-landen, met uitzondering van Denemarken, Zweden en het Verenigd Koninkrijk, moeten de euro invoeren. Op 1 januari zullen Malta en Cyprus de munt invoeren. Een jaar later volgt waarschijnlijk Slowakije.

Duitser loopt naakt door Amsterdam

Een Duitser die in ons land op vakantie was, heeft de gemoederen in Amsterdam dit weekend behoorlijk bezig gehouden. De Duitser liep namelijk in Adamskostuum door een van de drukste straten van onze hoofdstad. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

De man werd naakt gesignaleerd op de Haarlemmerweg. Een automobilist wist hem klem te rijden en de oosterbuur net zo lang op te houden tot de politie de naaktloper had gearresteerd. Omdat de agenten het vermoeden hadden dat de Duitser onder invloed van paddo's verkeerde, hebben ze hem ter ontnuchtering naar het ziekenhuis gebracht.

Cooke naar Barloworld

Baden Cooke rijdt volgend seizoen voor de wielerformatie van Barloworld. De Australiër is afkomstig van Unibet.com, dat wellicht uit het peloton zal verdwijnen. De hoofdsponsor van de laatstgenoemde ploeg houdt er namelijk mee op.

In 2003 wist Cooke, tijdens de Ronde van Frankrijk, beslag te leggen op de groene trui. Ook dit seizoen wist de renner een aantal ritten te winnen in de Tour Down Under en de Ster van Bessèges. Barloworld is van mening dat de Australiër een versterking voor de ploeg is. De ervaring van de wielrenner speelt hier ook in mee. "Maar daarnaast is hij nog altijd een zeer getalenteerde renner die nog een hoop kan bereiken", aldus Claudio Corti, teammanager van Barloworld.

De reden voor Cooke, om voor Barloworld te kiezen, had vooral met Mauricio Soler te maken. Hij sleepte de bolletjestrui, tijdens de de Tour de France van dit jaar, in de wacht. Hierdoor wist de ploeg binnen het peloton een goede naam op te bouwen. "Ik denk dat ik in het rood-witte shirt van Barloworld een nieuwe weg in mijn carrière zal inslaan."

Celta de Vigo ontslaat Stoitsjkov

Celta de Vigo kan op zoek naar een nieuwe coach. De Spaanse ploeg heeft Hristo Stoitsjkov namelijk ontslagen. De Bulgaarse oefenmeester was slechts zes maanden in dienst van de ploeg uit de Segunda División.

Afgelopen seizoen degradeerde Celta de Vigo uit de hoogste Spaanse voetbalcompetitie. Ook het nieuwe seizoen bracht tot nu toe nauwelijks sportieve hoogtepunten. Op dit moment vertoeft de ploeg namelijk op een elfde plaats.

Inmiddels gaan er geruchten dat Juan Ramón López Caro, oud-trainer van onder meer Real Madrid, de taken van Stoitsjkov over gaat nemen.

Van Basten roept Waterman op

Boy Waterman is door bondscoach Marco van Basten opgeroepen voor het Nederlands Elftal. De keeper van AZ zal minimaal een dag als vervanger van Ajax-doelman Maarten Stekelenburg fungeren.

Stekelenburg kreeg van de bondscoach toestemming om zich pas woensdag bij de selectie te voegen. De reden zou in de privé-sfeer van de keeper liggen. In eerste instantie zou hij zich dinsdag al bij het trainingskamp van Oranje moeten melden.

Van Basten begint de voorbereidingen op de wedstrijden tegen Roemenië en Slovenië met een selectie van 25 spelers. Mario Melchiot, Wesley Sneijder en Robin van Persie zullen donderdag tijdelijk niet van de partij zijn. Het trio is geschorst en zal het duel met de Roemenen vanaf de tribune bekijken.

Woensdagavond zal Van Basten bepalen of Waterman mee af zal reizen naar Constanta. Daar zal de wedstrijd tegen de nationale ploeg van Roemenië worden gespeeld.

Onderzoek liquidatie Mieremet naar A'dam

Icoon JustitieJustitie en politie in Amsterdam hebben het onderzoek naar de liquidatie van crimineel John Mieremet overgenomen van het landelijk parket. De zaak is formeel ondergebracht bij het zogeheten Enclave-onderzoek, dat is gericht op het oplossen van de moord op vastgoedmagnaat Willem Endstra in 2004.

De Amsterdamse persofficier van justitie Hanneke Festen bevestigde maandagavond een bericht in het NOS Journaal van die strekking. Zij kon geen verdere mededelingen doen over de kwestie.

In het Enclave-onderzoek zitten drie verdachten sinds december vorig jaar in voorarrest. Mieremet werd op 2 november 2005 in Thailand doodgeschoten. Volgens het NOS Journaal was een van de Enclave-verdachten de uit Alkmaar afkomstige Turk Ali N. Op het moment van de moord op Mieremet was hij in Thailand.

Opta beboet KPN

Icoon EconomieToezichthouder Opta heeft KPN boetes opgelegd voor in totaal 2,88 miljoen euro. Het telecombedrijf had Opta op de hoogte moeten brengen van overeenkomsten met twee afnemers uit de grootzakelijke markt. Dit heeft de telecomtoezichthouder vandaag bekendgemaakt.

Met de overeenkomsten gaf KPN volgens Opta de twee bedrijven selectieve prijsvoordelen en kon KPN hen als klant behouden. Hierdoor zou de mededinging negatief beïnvloed zijn. De omzet van beide diensten bedroeg ongeveer 4,5 miljoen euro, over de periode van begin 2006 tot half juni 2007.

Nederland wint medailles bij World Cyber Games

Gamen blijkt allang niet zomaar een spelletje te zijn, er valt grof geld mee te verdienen. Bijvoorbeeld een bedrag van 12.000 dollar op de World Cyber Games in Seattle. Afgelopen weekend deden er zo een 700 deelnemers uit 74 landen mee aan de World Cyber Games, voornamelijk jongens en mannen tussen de 15 en 30 jaar.

Er werden zo'n twaalf verschillende games gespeeld (o.a. FIFA 07, Warcraft III en Counter-Strike) en de medailles gingen bijvoorbeeld uit naar de landen Zuid-Korea, Brazilië en Noorwegen. Natuurlijk was ook Nederland van de partij in Seattle. De Roosendaler Mark Schalken (bekend als Vnx) deed mee aan het game-geweld in FIFA 07, helaas werd hij in de eerste knock-out ronde verslagen door een Oostenrijker.

Nederland bleek goed te zijn in race-games. Zo werd er een zilveren medaille gewonnen met het spel Need for Speed en er lag een gouden plak klaar voor Team Holland bij het spel PGR 3. Deze gouden plak behoort nu tot de zestienjarige Wouter van Someren uit Dordrecht en daarmee heeft hij een zakcentje van 12.000 dollar verdiend, zo'n 8000 euro.

Er bleek ook nog sprake te zijn van fysiek game-geweld. De Russen en de Amerikanen vlogen elkaar in de haren toen er vermoed werd dat er gebruik werd gemaakt van cheats bij Counter-Strike. De Amerikanen stapten van het podium en wilden een re-match. Uiteindelijk hebben ze toch nog gewonnen met deze re-match. Of er echt gebruik werd gemaakt van cheats door de Russen is niet bekend.Intense actie in Call of Duty 4 screens, demo aangekondigd

De Call of Duty serie is inmiddels aan z'n vierde deel toe, en waar je in de vorige delen nog Nazi-Duitsers naar de keel vloog, mag je dit keer gaan knokken in een modernere setting. De game zal verschijnen op Xbox 360, PC en PS3. Donderdag zal er op de PC een demo van Call of Duty 4 verschijnen, hoe die game er uit gaat zien kun je hieronder alvast bekijken.

Single Player

Multiplayer
Punten zestiende ronde

De Grand Prix van China zag niet de verwachte wereldtitel van Lewis Hamilton, maar wel een spannende wedstrijd met veel wisselende weersomstandigheden. Hoe het er in de F1manager aan toe gaat, lees je hieronder.

Er zijn deze ronde maar weinig strafpunten uitgedeeld. Vettel werd teruggezet op de grid en krijgt daarom tien strafpunten in de manager. De weigerende hydraulica van Kubica's wagen levert het BMW-chassis vijftien minpunten op.

Paddyracing heeft met 445 punten deze ronde gewonnen. Met 438 punten is macal op de tweede plaats geëindigd, gevolgd door bbtb77, die 406 punten scoorde.

In het totaalklassement blijft het uiterst spannend. Binki en MadKiloClosed blijven aan de leiding, zij hebben nu ieder 5052 punten. Op slechts drie punten achterstand volgt Toontje_Lager.

Bij de subleagues heeft _amsterdam open de ronde gewonnen, door 335 punten te scoren. Van der Fange was tweede met 319 punten en 312 punten was voor Interxion F1 team genoeg voor de derde plaats.

Team holland heeft de voorsprong in het klassement uitgebouwd en staat nu op 4823 punten. Racing Team X-fi staat met 4690 punten op een veilige tweede positie, gevolgd door de n00bs, die nu 4388 punten hebben.

De volgende en laatste race van dit seizoen is de Grand Prix van Brazilië. Voor deze race kan je tot 20 oktober 00.01u wissels aanbrengen in je team. Wissels na dit tijdstip worden niet meer meegeteld. Budget dat je na de laatste race overhoudt gaat verloren, dus probeer bij een wissel het maximale eruit te halen!

Let op als je Alexander Wurz in je team hebt: morgen wordt zijn vervanger voor de Braziliaanse Grand Prix bekend gemaakt.

FOK!radio: Leugens op internet worden ontmaskerd

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Wikipedia-manipulatie, gejok op Hyves, hoaxen op blogs, valse interviews. Internetjournalist Peter Olsthoorn gaat ze allemaal verzamelen. Hij is vandaag met een site gestart waar hij zijn bevindingen neerzet. Daarnaast zijn er gemanipuleerde foto's te zien. Bezoekers kunnen ook zelf leugens aandragen. FOK!radio praat vanavond met Olsthoorn. Hoe erg is het gesteld met de leugens op internet? Heeft hij al hefitge dingen gevonden? Hoe controleer je eigenlijk of iets een leugen is? Welke bronnen heeft hij? En natuurlijk ook: heeft hij ook leugens op FOK! gevonden? We gaan het hem allemaal vragen. Luisteren dus, vanavond live vanaf 20:00 uur!

FOK! is weer gestart met een speciaal 90s-forum als onderdeel van het Memory-Lane subforum. In FOK!radio vanavond dus ook veel 90s muziek. Natuurlijk kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Martijn zit lekker in Spanje, dus komen er vandaag twee luidruchtige FOK!kers mee presenteren. Als die-hard FOK!radio-fans (op vakantie naar Griekenland namen ze cd's mee met uitzendingen erop) nemen Paultjuuuh en zijn broer Sjoerdjuuuh vanavond plaats achter de microfoon. Je kunt zelf ook meepraten natuurlijk. Kom bijvoorbeeld naar ons irc-kanaal #fokradio. Het kan ook via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive.

Natuurlijk kun je iedere week meekijken in de studio van FOK!radio via de webcam. We roddelen weer met Yvonne. FA shmoopy heeft weer wat scoopies. Blinky legt wel weer een stelling voor.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Terugluisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Vrouw (26) is de rijkste Chinees

Icoon Buitenlands Het Amerikaanse tijdschrift Forbes heeft vandaag de 26-jarige projectontwikkelaar Yang Huiyan uitgeroepen tot rijkste persoon van China. De jonge vrouw bezit 10,5 miljard euro.
Dit bedrag maakt Yang Huiyan ook meteen de rijkste vrouw van Azië.

De nummer 2 op de lijst van Forbes is ook een projectontwikkelaar, Hui Wing Mau, met een vermogen van 5,3 miljard euro. In 2006 stonden er vijftien miljardairs op de lijst, terwijl er dit jaar veertig mensen op de lijst staan. Deze stijging wordt toegeschreven aan de bloeiende handel in effecten en onroerend goed in China. Hun totale nettowaarde is 80 miljard euro, meer dan drie keer het totaalbedrag van vorig jaar.

Normaal treedt op in Woodstock en London

De Achterhoekse band Normaal heeft het afgelopen weekend opgetreden in de Canadese provincie Ontario, in de plaatsen Woodstock en London. De rockers hebben dit gedaan voor de vele Nederlandse emigranten die naar Canada zijn getrokken. "Mensen die ons tijdens onze beginperiode nog in Nederland hadden zien spelen, waren er nu ook. Alleen hadden ze nu de kinderen ook bij zich", vertelt Willem Terhorst, de bassist die beter bekend is onder de naam Wimke van Diene.

De twee concerten waren volledig uitverkocht. "Het akoestische concert was in een mooi theater. Een oud en klein gebouw, waar een kleine vijfhonderd mensen in konden. Gisteravond was het elektrische concert, voor 1200 man. Er was een geweldige sfeer, het dak ging eraf. Bij het Wilhelmus zong iedereen mee en toen kwamen de traantjes."

Maar liefst negentig procent van de zalen was gevuld met geëmigreerde Nederlanders. De rest bestond uit enkele nieuwsgierige Canadezen. De meeste aankondigingen werden dan ook gedaan in het Achterhoekse dialect, met enkele Engelse woorden er tussendoor.

Eerder speelden de Achterhoekers oerend hard voor naar Denemarken getrokken, Nederlandse boeren. Met de vaste openingszin "Bunt d'r nog boeren in de zaal?", oogstten ze veel succes. Daarom besloten ze het ook eens in Canada te proberen.

Bijna alle bandleden hebben er een vakantie in Canada achteraan geplakt. Alleen Willem Terhorst besloot niet langer in het land te blijven. "Het is geen kwestie van niet willen, maor ik mot op huus an."


Het optreden van Normaal in Woodstock

Uitslagen hoofdklassen veldkorfbal speelronde 5

De uitslagen van speelronde 5 in de 4 hoofdklassen van het veldkorfbal. Deze ronde bracht enkele spannende wedstrijden maar ook minder spannende wedstrijden. Zo won PKC/Café Bar overtuigend van DOS-WK, 5-22 maar Dalto/DSB Bank had meer moeite met KVS, 17-16.

Hoofdklasse A

DOS'46 won moeizaam van Oranje Wit, 10-8. SKF verloor van Nic, 10-12. De aandacht van SKF was voornamelijk gericht op het uitschakelen van Michiel Gerritsen, de topaanvaller van Nic, dit lukte Sander Schattenberg. SKF had te veel kansen nodig om te scoren waar Nic makkelijker scoorde. Na drie schoten van Nic stond het 2-2. In hoger tempo spelende Nic die bij rust 3-7 voor stond en halverwege was de stand al 5-11 in het voordeel van Nic. Dankzij invaller Vikash Mahadew Missier, die zijn debuut maakte bij SKF, kwam SKF nog dichtbij de gelijkmaker maar SKF kreeg nooit de kans om de gelijkmaker te scoren. Missier scoorde en kreeg een strafworp mee. Schattenberg scoorde die in de tweede mogelijkheid, bij de eerste poging had Gerritsen onregelmentair aan de paal beroerd, wat Gerritsen een gele kaart opleverde.

Stand per 8 oktober, hoofdklasse A:

HKA
#TeamAantalWinstGelijkVerliesPtndp+dp-Saldo
1DOS'46 1541098555+30
2Nic. 1540188073+7
3SKF 1510426892-24
4Oranje Wit (D) 1501416376-13

Hoofdklasse B

Dalto/DSB Bank won maar net van KVS, 17-16. KVS kwam in deze wedstrijd met 0-2 voor door doelpunten van Pauline Bron en Jenny Pronk. Na de standen 4-2 en 4-4 was het bij 5-5 rust. Het was een gelijkopgaande wedstrijd waarin in de tweede helft KVS goed doorging en ondanks een gemiste strafworp toch via 7-8 toch 8-10 in het voordeel was. Binnen een aantal minuten had Dalto deze stand omgezet naar 13-10 voorsprong, dit door twee treffers van Bob de Jong. Na 16-13 kwam KVS 15 seconden voor het verstrijken van de tijd nog naast Dalto dankzij Ruben van Arkel. Riko Kruit schoot Dalto alsnog naar de winst, hij viel in de laatste minuten nog in bij Dalto. Die Haghe had een off-day tegen Koog Zaandijk, 8-17 in het voordeel van Koog Zaandijk. De stand bij rust deed anders vermoeden: 3-6. Er werden in de eerste helft veel fouten gemaakt, statisch gespeeld en weinig verantwoordelijkheid genomen. En wanneer er wel verantwoordelijkheid werd genomen, was het voornamelijk gericht op de doorloopbal. Bij Koog Zaandijk heeft iedereen gescoord en hoewel er niet al te best werd gespeeld, was de ploeg toch een klasse beter dan zijn oppenent. Rick Voorneveld van Koog Zaandijk was met 5 treffers de topscoorder.

Stand per 8 oktober, hoofdklasse B:

HKB
#TeamAantalWinstGelijkVerliesPtndp+dp-Saldo
1Dalto/DSB Bank 1540188977+12
2Koog Zaandijk 1530268165+16
3Die Haghe 1530266975-6
4KVS 1500506082-22

Hoofdklasse C

DOS-WK was niet bij machte om PKC/Café Bar het lastig te maken, 6-22. Bij DOS-WK maakte Jasper Bloemsma zijn opwachting op de plaats van Ruben Burchartz (kuitblessure) en Mandy Blokhuis op de plaats van Caroline Winters (herstellend van een hersenschudding). Ondanks de snelle 2-0 voorsprong van DOS-WK was de ploeg uit Papendrecht oppermachtig onder aanvoering van Leon Simons. De Enschedeërs hadden niet de kracht om het PKC lastig te maken. Fortuna/Tempus won van HKV/Ons Eibernest met 15-9.

Stand per 8 oktober, hoofdklasse C:

HKC
#TeamAantalWinstGelijkVerliesPtndp+dp-Saldo
1PKC/Café Bar 1541099655+41
2Fortuna/Tempus 1541098455+29
3HKV/Ons Eibernest 1501414676-30
4DOS-WK 1501414484-40

Hoofdklasse D

SCO verloor van Drachten/Van der Wiel met 8-13. Het was een teleurstellende Friese derby omdat SCO het over de hele linie completere Drachten maar de eerste 20 minuten kon bijbenen. Drachten, dat schotvaardiger, beter combineerde en gretiger was, keek net voor de rust wel naar tegen een 4-3 achterstand aan, maar die werd voor de rust nog omgebogen naar een 5-8 voorsprong, onder aanvoering van Arnoud Doornbos, die goed was voor 4 treffers. Hoewel Doornbos vlak voor rust nog twee strafworpen gemist had, kwam de overwinning voor Drachten geen enkel moment in gevaar. Daarvoor speelde SCO te mat en met te weinig beleving. De wissels die SCO erin brachtte komma brachten voor SCO nauwelijks verandering in. Blauw Wit/HavenFD won maar net voor het fluitsignaal met 17-16 van DeetosSnel/Volhuis. Er werd om en om gescoord en daardoor was het een spannende wedstrijd waarin na 8 minuten een 5-4 tussenstand op het scorenbord prijkte. Na 7-7 en 7-9, mede omdat Blauw Wit in de laatste 20 minuten van de eerste helft niet meer scoorde. In de tweede helft kwam de thuisclub terug, 10-10, om na 11-11 steeds een voorsprong te hebben van 1 of 2 doelpunten: 14-12,15-13,16-14,17-15 door Steffan Pang die daarmee op 5 doelpunten kwam. De laatste doelpunt (17-16) kwam uit handen van Annika van den Boogert. De Belgische scheidsrechter Geffrey Picquer en zijn assistente Karina Vandeputten floten een uitstekende wedstrijd.

Stand per 8 oktober, hoofdklasse D:

HKD
#TeamAantalWinstGelijkVerliesPtndp+dp-Saldo
1Blauw Wit/HavenFD540188468+16
2DeetosSnel/Volhuis 1530267774+3
3Drachten/ Van der Wiel 1520346166-5
4SCO 1510426882-14


Programma komend weekend (speelronde 6):

HoofdklasseDatumThuisUit
A13/10Oranje Wit (D) 1SKF 1
A14/10Nic. 1DOS'46 1
B13/10KVS 1Die Haghe 1
B13/10Koog Zaandijk 1Dalto/DSB Bank 1
C13/10PKC/Café Bar 1Fortuna/Tempus 1
C14/10HKV/Ons Eibernest 1DOS-WK 1
D13/10Drachten/Van der Wiel 1Blauw Wit/HavenFD 1
D14/10DeetosSnel/Volhuis 1SCO 1

Mogelijk interim-trainer bij Ajax

Het is zeer waarschijnlijk dat Ajax het seizoen afmaakt met een interim-trainer voor de afgelopen middag vertrokken Henk ten Cate. Dit stelde technisch directeur Martin van Geel vanmiddag.

”De beste coach voor de lange termijn is nu niet beschikbaar”, aldus Van Geel.”De beste coach voor Ajax werkt op dit moment bij een club of nationale bond. Dat is in de winterstop waarschijnlijk ook nog het geval. Het zou dus heel goed kunnen dat we aan het einde van dit seizoen pas een trainer voor de lange termijn kunnen aantrekken. We willen namelijk alleen de allerbeste coach naar Ajax halen.”

Wie de nieuwe interim-trainer wordt is nog niet bekend. Assistent-trainer Hennie Spijkerman en Jong-Ajax coach Adrie Koster lijken de meest waarschijnlijke kandidaten.

Chivu speelt ondanks blessure

Victor Piţurcă, bondscoach van Roemenië, heeft goede hoop dat hij in het EK-kwalificatieduel met Nederland toch over Christian Chivu kan beschikken. De verdediger van de Roemenen is nog niet helemaal fit, maar de kans is groot dat hij toch speelt.

"Het is bekend dat Cristian nog steeds wat last heeft van zijn arm, maar hij is verder fit", liet Piţurcă maandag, tijdens een persconferentie in Roemenië, weten.

Chivu is echter iets minder positief over zijn fysieke problemen. "Ik ben geblesseerd aan mijn hiel", liet de speler van Internazionale weten. "Daarom werd ik tegen Napoli gewisseld. Het was vrij pijnlijk, maar zaterdag speel ik wel. En mijn arm wordt alleen maar beter. Zaterdag gaan we voor de overwinning, maar we weten hoe gevaarlijk Nederland is. Eén fout kan fataal zijn."

Piţurcă zou ook niets liever willen dan het Nederlands Elftal verslaan, maar hij weet ook dat een eventuele zege niet doorslaggevend is. "Als wij winnen, nemen onze kansen om door te gaan enorm toe, maar ook dan is niets zeker. En als we verliezen, moeten we in november winnen in Bulgarije. Of ik ook tevreden ben met een gelijkspel, weet ik pas na de wedstrijd."

Blessuregolf ASWH houdt aan

Zaterdaghoofdklasser ASWH ziet de titelaspiraties nog verder afnemen doordat opnieuw twee spelers langdurig zullen ontbreken wegens een blessure. Daarmee houdt de blessuregolf waar de Ambachters dit seizoen mee kampen onophoudelijk aan.

De middenvelders Ferry van Lare en Jan Willem Schep zijn de volgende spelers die zich in de ziekenboeg melden. De van Capelle gekomen Schep is clubtopscorer in Hendrik-Ido-Ambacht en maakt tot nu toe een goede indruk. Hij brak een bot in zijn voet en scheurde een enkelband af in de slotfase van de verloren wedstrijd tegen FC Lisse van afgelopen zaterdag.

Van Lare, die de seizoensstart al moest missen wegens een operatie aan de lies, heeft nu een gebroken middenvoetsbeentje opgelopen. Beide spelers zullen zes weken in het gips moeten, zodat de verwachting is dat zij voor de winterstop niet meer zullen spelen.

Een zware klap voor ASWH, dat eerder al Arjan Human (gescheurde kruisband), Sjoerd van der Waal (gescheurde enkelbanden), Damiën Vereecken (verrekte kniebanden) en Roël Gorré zag afhaken.

Dida donderdag voor tuchtcommissie

Dida moet zich, net als Celtic, aanstaande donderdag verantwoorden bij de tuchtcommissie van de Europese voetbalbond (UEFA). De keeper van AC Milan kreeg in de slotfase van het Champions League-duel tegen de Schotse club een tikje van een supporter, die het veld op was gekomen.

De Braziliaanse sluitpost zette de achtervolging in, maar besloot kort daarna om met veel theater op het gras te gaan liggen. Dida werd uiteindelijk met op een brandcard en met een zak ijs tegen zijn wang van het veld gedragen.

De UEFA wil een nader onderzoek instellen naar aanleiding van het mogelijke onsportieve gedrag van Dida. De bewuste fan meldde zich een dag later en kreeg een levenslang stadionverbod opgelegd. Enkele dagen later uitte ploeggenoot Kaká zijn ongenoegen over het gedrag van zijn keeper.

iPod vat vlam in broekzak

Niet alleen telefoons kunnen spontaan in brand vliegen, ook iPods blijken spontaan te kunnen ontbranden. Dit werd de Amerikaanse Danny Williams pijnlijk duidelijk, toen zijn anderhalf jaar oude iPod Nano in zijn broekzak spontaan vlam vatte.

Volgens de Amerikaanse tv-zender Channel 2 was Williams aan het werk in een kiosk op het vliegveld van Atlanta. Plotseling zag hij vuur uit zijn broekzak komen. Het bleek te liggen aan de MP3-speler, die in de fik was gevlogen.

Waarschijnlijk heeft de lithiumaccu, die de iPod van stroom voorziet, het zaakje in de hens gezet. Hetzelfde type accu heeft ook al diverse laptops in brand doen vliegen.

Volgens Williams had het een stuk slechter met hem kunnen aflopen, als hij niet een stuk glanzend papier in zijn broekzak had gehad. Het papier heeft hem behoed voor ernstige verwondingen. Hij zegt ook mazzel te hebben gehad dat de bewakers van het vliegveld hem niet hebben gezien. Als die een rokende broekzak hadden gezien, hadden ze hem misschien wel aangezien voor een terrorist.

William krijgt binnenkort een nieuwe iPod van de firma Apple. Het bedrijf wilde verder geen commentaar geven op de televisiezender.


iPods houden ook niet van magnetrons


Met dank aan mouthman voor de submit.

Church of England protesteert weer tegen Resistance

Sommige kerken zijn blij met computergames, maar niet overal zitten ze te wachten op dit nieuwe volksvermaak. Zo is er de soap die zich afspeelt rond de Engelse kerk en hun gevecht tegen Resistance: Fall of Man. De kerk is er niet zo blij mee dat in de PS3-shooter een level zit dat zich afspeelt in een grote Britse kathedraal. Sony bood al haar verontschuldigingen aan, maar dit was volgens de gelovigen niet genoeg.

En nu wordt er nog eens zout in de wonden gestrooid aldus de Kerk van Engeland, aangezien de British Acadamy of Film and Television Arts Resistance genomineerd heeft voor een prijs. De game deed het zo goed in Groot-Brittannië dat hij in aanmerking komt voor de award, maar de woordvoerders van de kerk willen nu dat de BAFTA het spel schrapt. Dat de organisatie hier op in zal gaan is niet erg waarschijnlijkDe kathedraal waar het allemaal om draait

Van Geel: "Henk wilde gewoon weg"

De technisch directeur van Ajax, Martin van Geel, weigerde om maandag met modder richting Henk ten Cate te gooien. Toch kon hij moeilijk verborgen houden dat hij zich door de oefenmeester, die per direct naar Chelsea vertrekt, in de steek gelaten voelde.

"We wilden het seizoen graag afmaken met Henk", liet Van Geel in een reactie weten. "Zijn vertrek komt natuurlijk op een heel vervelend moment. Toch vonden we dat we moesten meewerken aan een vertrek. Henk wilde gewoon naar Chelsea. Dan is het een te groot risico om hem hier te houden. Dat kan ook nadelige gevolgen hebben."

Brits onderzoek wijst óók naar ouders Maddy

Icoon BuitenlandsHet net rond Kate and Gerry McCann inzake de verdwijning van dochter Maddy lijkt zich steeds meer rond hen te spannen nu ook Brits forensisch DNA-onderzoek naar de ouders wijst. Het gaat met name om sporen die gevonden zijn in de auto die het echtpaar drie weken na de verdwijning huurde.

Hoewel het nog geen sluitend bewijs is, blijkt dat de Portugezen gelijk hadden om de ouders op zijn minst als verdachten aan te merken. Het echtpaar had gehoopt dat nieuw Brits onderzoek hun namen zou zuiveren, maar zo meldt een bron van het forensisch lab: "Er is geen enkele reden om met het onderzoek een andere richting in te slaan."

Intussen is er een nieuwe speurder ingeschakeld die met behulp van satellieten en GPS DNA-sporen kan volgen. Het spoor van deze geheime methode zou leiden tot zee. Kate and Gerry McCann blijven overigens bij hun standpunt dat Maddy's DNA in de auto komt van kleding die ze hebben meegenomen.


Madeleine McCann: DNA in de huurauto.


Met dank aan Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.

McClaren verliest twee aanvallers

De nationale ploeg van Engeland moet het, in de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Estland en Rusland, zonder twee aanvallers stellen. Andrew Johnson en Dean Ashton liepen afgelopen weekend namelijk een blessure op.

Johnson, speler van Everton, raakte tijdens het duel tegen Newcastle United gekwetst aan zijn enkel en ondergaat maandag een operatie. De verwachting is dat de speler vier weken niet in actie kan komen.

Ashton zal voorlopig nog even moeten wachten met zijn rentree in de selectie van bondscoach Steve McClaren. Na een jaar van afwezigheid zou hij eindelijk weer terugkeren in de Engelse nationale ploeg, maar een blessure aan zijn knie gooit roet in het eten.

Naast het eerdergenoemde tweetal kan McClaren ook niet over Emile Heskey beschikken. Toch is er ook nog positief nieuws uit het Engelse kamp te melden. Michael Owen zal naar verwachting eerder zijn rentree maken. De reden hiervoor is het snelle herstel van een dubbele operatie aan een hernia.

Top of Flop: Britney Spears

Voor de vorige Top of Flop viel ook maar weinig enthousiasme te bespeuren. Dit is Zuilen van Tivo Tijd was een flop,  dus. Ryudo wist jullie mening het beste te verwoorden: "Gadverdamme wat een onderwereld muziek zeg "

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met Britney Spears, een 25-jarige Amerikaanse zangeres. Het gaat de laatste tijd niet zo lekker met Britney, maar ze werkt hard aan een come back. Vandaag is de officiële première van de videoclip van haar nieuwe single "Gimme More".

Twinky vond er niks aan: "Ze zou al in de eerste ronde van 'zing jezelf een TMFaward' afvallen. En bij Idols zou ze uitgelachen worden. Ik lach haar ook uit: Wahahahaha."

'Sekstapes van Britney gestolen'

Icoon ShowbizzNog meer slecht nieuws voor Britney Spears. Nadat ze de voogdij over haar zoontjes verloor is er dit weekend ook ingebroken in haar huis in Beverly Hills. Het ongewenste bezoek zou volgens Amerikaanse media een collectie homevideo's van Britney hebben gestolen waarop ze haar seksuele avonturen had vastgelegd.

Ook zouden er pikante foto's van haar zijn ontvreemd. Verder zou de dief ook enkele kinky outfits van het gevallen popprinsesje hebben meegenomen en foto's van haar zoontjes. Vorige week beweerde een anonieme man nog een seksavontuur van hem met Britney te hebben vastgelegd op camerabeelden.

Wurz stapt per direct uit F1

De Grand Prix van China was de laatste voor Alexander Wurz. De coureur neemt per direct afscheid van de Formule 1. Het Williams-team maakt morgen zijn vervanger bekend.

Eerder bleek al dat Wurz zijn helm aan de wilgen wilde hangen, maar dat hij het seizoen niet zou afmaken, was niet voorzien. "Ik heb altijd vastgehouden aan de gedachte dat het tijd is om te stoppen als je begint te twijfelen aan wat je doet," verklaarde de Oostenrijker. "De twijfels sloegen dit jaar toe en ik heb besloten dat het nu het moment is om mijn afscheid aan te kondigen."

Wie Wurz' wagen in Brazilië, over twee weken, zal besturen, is nog niet bekend. Waarschijnlijk zal dat Kazuki Nakajima worden, die dit jaar al op vrijdag trainingen reed voor het team. Narain Karthikeyan is weliswaar ook testcoureur bij Williams, maar die rijdt ook in de A1 Grand Prix, wat wellicht in de weg kan staan. Dinsdag zal er meer duidelijkheid zijn over de vervanger van Wurz.

De 33-jarige Wurz debuteerde in 1997 bij Benetton en stond al in zijn derde wedstrijd op het podium. Hij reed in totaal 69 wedstrijden, bij achtereenvolgens Benetton, McLaren en Williams en zal door velen herinnerd worden vanwege zijn spectaculaire rol bij de start van de Canadese Grand Prix in 1998.

Man in hongerstaking om roulette

Een man uit Roemenië is sinds drie dagen in hongerstaking. Dit omdat hij zijn stamcasino niet meer mag betreden. Met een bordje met de tekst 'hongerstaking' om zijn nek zit de man voor de deur van de amusementshal. Hij gaat pas weer eten als hij weer aan de roulettetafel mag zitten.

Omdat de man alles bij elkaar vloekte na te hebben verloren, werd hij de deur van de goktent uitgebonjourd. "Dat hoort er nou eenmaal bij als je verliest. Het is een casino, geen kerk!", voerde de man aan als verdediging. De gokker verloor regelmatig aan de tafel. In totaal heeft hij er al zo'n tienduizend euro vergokt.

De man eist nu zijn geld terug. Indien hij weer mag gokken, is hij bereid zijn eis in te trekken. "Ik heb geld genoeg om te verliezen op de roulettetafel!"

Met dank aan porsche1 voor de submit.

Trainer Dinamo Kiev hekelt voetbalvrouwen

Josef Sabo, trainer van Dinamo Kiev, heeft weinig op met voetbalvrouwen. De trainer stelt dat de slechte prestaties van zijn ploeg het gevolg zijn van de invloed van de echtgenotes en vriendinnen van de spelers. Hij noemt voetbalvrouwen een plaag.

Sabo reageerde op een vraag van een verslaggeefster of de prestaties van Dinamo Kiev horen bij een kampioen. ”Ik persoonlijk schaam me niet. Ik constateer dat we in korte tijd veel progressie hebben we geboekt. Dat komt omdat ik de spelers heb weggehaald bij hun echtgenotes en vriendinnen. Vrouwen in het voetbal zijn een plaag. Ze begrijpen niet dat hun mannen een zware baan hebben. Daarom ben ik met de ploeg op trainingskamp gegaan.”

Kiev werd afgelopen seizoen voor de twaalfde maal sinds 1992 landskampioen maar presteerde dit seizoen nog weinig. De club stond lange tijd laag op de ranglijst. In de Champions League ging het niet veel beter. De eerste twee wedstrijden werden verloren. Afgelopen zaterdag won Kiev weer eens met 2-1 en steeg naar de derde stek op de ranglijst.

T-Mobile klaar met dit seizoen

Voor T-Mobile zit het wielerseizoen er op. Zondag sloot de wielerploeg met de slotdag van de Franco Belge de laatste koers van het seizoen af. De Duitse ploeg legde zichzelf een schorsing op naar aanleiding van de op doping betrapte Lorenzo Bernucci in de Ronde van Spanje.

Hierdoor zal T-Mobile komende week niet aanwezig zijn in koersen als Parijs - Tours en de Ronde van Lombardije. "Met deze beslissing volgen we de ethische code van het team, die in september 2006 werd aangenomen. Dat is in dit geval Parijs - Tours op 14 oktober”, aldus teammanager Bob Stapleton. De ethische code stelt dat iedere ploeg vrijwillig de eerst volgende ProTour koers aan zich voorbij laat gaan na een tweede dopingzaak. T-Mobile werd geconfronteerd met een positief geteste Bernucci waarop de Italiaan meteen werd ontslagen. Ook Patrik Sinkewitz werd betrapt dit seizoen, ook hij werd ontslagen.

Kraker logeert achter filmdoek bioscoop

Een kraker uit Groningen heeft een wel heel vreemde plek gevonden om te bivakkeren. De man schittert namelijk sinds een aantal dagen achter het witte doek van bioscoop Images in de stad.

Achter het enorme filmdoek is een opberghok gesitueerd. In deze ruimte, slechts door een dun wandje van het bioscoopscherm in de grote zaal gescheiden, huist de kraker.

De bioscoop zit erg in zijn maag met de ongenode gast. De brandweer en de politie geven echter niet thuis. Zij mogen niet optreden tegen de indringer.

Het wordt extra zuur voor de cinema, want ze mogen niet eens hun eigen opberghok betreden. Ze zijn nu bang dat het ten koste gaat van de veiligheid van de bioscoopgangers. Als de kraker bijvoorbeeld besluit te gaan koken in het hok, zou dit een groot gevaar kunnen opleveren. Ook staan er nog enkele dure filmprojectoren in het hok.

Men heeft nog geprobeerd met de man in contact te komen. De kraker deed de deur echter niet open.

Ajax en Chelsea rond over Ten Cate

Icoon VoetbalAjax zal meewerken aan een transfer van Henk ten Cate naar Chelsea. De Amsterdammers kwamen na onderhandelingen met Chelsea tot overeenstemming. Ten Cate staat sinds vorige week in de belangstelling van Chelsea.

Vorige week werd de oefenmeester van Ajax door Chelsea gevraagd om veldtrainer te worden. Ten Cate vroeg daarop aan de het bestuur van Ajax of hij mocht vertrekken. Die toestemming is er nu waardoor niets de overgang nog in de weg zal staan. Naar verwachting zal dit niet lang meer op zich laten wachten. Chelsea en Ten Cate zullen spoedig tot een overeenkomst komen die de trainer aan de Engelse club verbindt.

Avram Grant blijft als hoofdtrainer hoofdverantwoordelijk voor het eerste elftal van Chelsea. Grant volgde onlangs José Mourinho op als hoofdcoach. Ten Cate zal enkel als veldtrainer actief zijn, zoals hij ook deed bij Barcelona toen Frank Rijkaard hoofdtrainer was.

Met dank aan Qunix, Romio, whiteman, Koekman en PauldeMunnik voor de submit.
Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Scholieren vrijen met elkaar in de klas

In de preutse Amerikaanse staat Texas is een seksschandaal ontstaan over een middelbare school. In de tweede klas, met leerlingen van dertien en veertien jaar, maakten enkele leerlingen zich schuldig aan het plegen van 'ongepaste seksuele handelingen'. Hun klasgenoten stonden erbij en keken ernaar.

Met enige aarzeling heeft de directeur van de Crockett Middle School in Fort Bend County toegegeven dat een jongen en een meisje met elkaar 'aan het spelen waren' voor de ogen van hun klasgenoten. De docent was op dat moment niet in het lokaal aanwezig.

Het heeft een week geduurd voordat de school een excuusbrief aan de ouders durfde te sturen. De ouders zijn woedend op de school omdat ze het incident zo lang heeft stilgehouden. De twee tortelduifjes zijn 'afdoende disciplinair gestraft', zo heeft de school laten weten.

Ajax en Chelsea rond over Ten Cate

Ajax zal meewerken aan een transfer van Henk ten Cate naar Chelsea. De Amsterdammers kwamen na onderhandelingen met Chelsea tot overeenstemming. Ten Cate staat sinds vorige week in de belangstelling van Chelsea.

Vorige week werd de oefenmeester van Ajax door Chelsea gevraagd om veldtrainer te worden. Ten Cate vroeg daarop aan de het bestuur van Ajax of hij mocht vertrekken. Die toestemming is er nu waardoor niets de overgang nog in de weg zal staan. Naar verwachting zal dit niet lang meer op zich laten wachten. Chelsea en Ten Cate zullen spoedig tot een overeenkomst komen die de trainer aan de Engelse club verbindt.

Avram Grant blijft als hoofdtrainer hoofdverantwoordelijk voor het eerste elftal van Chelsea. Grant volgde onlangs José Mourinho op als hoofdcoach. Ten Cate zal enkel als veldtrainer actief zijn, zoals hij ook deed bij Barcelona toen Frank Rijkaard hoofdtrainer was.

Met dank aan MisterBogey & Jefkie voor de submit

'George Clooney for President'

Acteur Brad Pitt, goede vriend van Clooney, vindt dat de acteur die samen met hem schitterde in de Oceans-films, president moet worden van de Verenigde Staten. "George moet het proberen, hij zou erg goed zijn als president!", verklaarde Pitt tegenover het tijdschrift Parade Magazine.

Zo is de 46-jarige Clooney zeer begaan met de wereldpolitiek. Eerder dit jaar sprak hij nog tijdens een vergadering van de Verenigde Naties en heeft hij diverse films met politieke thema's op zijn CV staan.

Daarbij zijn al meerdere acteurs succesvol de politiek ingegaan. Zo was Ronald Reagan voor hij president werd een gevierd acteur en wist Arnold 'Hasta la vista, baby' Schwarzenegger het te schoppen tot gouverneur.

Eis donutdiefstal: levenslang

Icoon Domme criminelenWinkeldieven die bij het Amerikaanse Country Mart hun boodschappen doen, hebben een voorkeur voor verkoudheidsmedicijnen en ingepakt vlees. Vroeger werden er ook wel eens sigaretten gestolen, totdat de tabak achter de balie verdween. Maar donuts waren nooit een doelwit voor dieven.

Totdat een man, Scott A. Masters geheten, zich liet verleiden door de zoete geur. Hij stal een donut. Eén enkele donut.

De autoriteiten noemen het een misdrijf. De 'Donutgek', zoals de verdachte is gaan heten, loopt het risico op een gevangenisstraf van 30 jaar tot levenslang. De strafmaat is zo hoog, omdat de Donutgek al een strafblad heeft. Anders zou hem een celstraf tussen de vijf en vijftien jaar boven het hoofd hangen.

De 41-jarige man wordt beschuldigd van winkeldiefstal en het duwen van een winkelmedewerkster die hem probeerde tegen te houden. De medewerkster raakte niet gewond, maar de duw zorgde wel voor de kwalificatie 'ongewapende overval'.

De overval
Op de dag van de overval zei winkelmedewerkster Lanell Gibbs tegen haar collega: "Ik zag hem een donut pakken. Eens kijken of hij ervoor gaat betalen". Toen ze zagen dat hij zonder te betalen onder het 'Country Malt Thanks You'-bord heen liep, zette de collega de achtervolging in, richting de parkeerplaats. Daar sommeerde zij Masters om met haar mee te komen naar de winkel. Hij wilde niet mee en offerde de donut terug te geven. Dat wilde zij weer niet en pakte hem bij de arm. Op dit moment zou Masters een achterwaartse stomp op haar borst hebben gegeven.

De 54-jarige vrouw liet het hier niet bij zitten, en achtervolgde de vluchtende dief per auto. Een paar minuten later werd Masters gearresteerd voor ongewapende overval.

Gepaste straf
Farmington, een stadje met 14.000 inwoners iets ten zuiden van St. Louis waar de overval plaatsvond, gonst van dit hele verhaal. De één vindt dat je iemand niet jarenlang kunt opsluiten voor het stelen van een donut ter waarde van 0,52 dollar. De ander vindt dat het principe, stelen, fout is, en hard aangepakt dient te worden. De waarde van het gestolene is volgens hen irrelevant.

Het vonnis is nog niet geveld, maar Masters' staat van dienst pleit niet voor hem. Hij heeft in het verleden zakken gerold, is beschuldigd van openbare dronkenschap, heeft rechtszaken gemist en marihuana in zijn bezit gehad. Hij zegt de donut gestolen te hebben omdat hij honger kreeg, tijdens de pauze van zijn werk. Maar de vrouw heeft hij niet aangeraakt, beweert hij stellig. "Ik heb nog nooit in mijn leven geweld gebuikt. En dat zou ik ook nooit doen tegen een vrouw om een donut".

De lekenjury besloot dat Masters de vrouw wel heeft geduwd. Volgende maand doet de rechter uitspraak in deze zaak.

En wat gebeurde er met de donut? De dader heeft verklaard dat hij deze op de grond gooide tijdens zijn vluchtpoging.

Met dank aan BekiekUtMoar voor de submit én de vertaling.

Anouk schopt alle bandleden op straat

Zangeres Anouk heeft alle muzikanten van haar vaste begeleidingsband ontslag gegeven. Ze wil niet meer met hen werken wegens een meningsverschil.

Anouks nieuwe album 'Who's your Momma' heeft gezorgd voor het meningsverschil. Het album nam ze op in Amerika met producer Glen Ballard en diverse Amerikaanse muzikanten. Toen het album eindelijk was afgemixt, liet ze het resultaat aan haar bandleden horen. Toen deze het album bekritiseerden, stuurde de Haagse zangeres hen een emailtje om mee te delen dat zij niet meer met hen verder wil.

Sinds 2001 heeft Anouk altijd opgetreden met de gitaristen Leendert Haaksma en Martijn van Agt, bassist Michel van Schie en drummer Hans Eijkenaar. Zij kwamen in de plek voor de begeleidingsband waar ze hiervoor altijd mee optrad. Wegens een conflict over hun nevenactiviteiten moesten ook hun voorgangers namelijk al eens het veld ruimen.

Omdat ze nu weer zonder begeleidingsband zit, gaat het voorgenomen concert op 24 oktober in Amsterdam niet door. Op 23 november moet de nieuwe cd in de winkels liggen, maar de voorgenomen presentatie van het album is vooralsnog ook op de lange baan geschoven. De eerste single 'Good god', is vanaf 2 november verkrijgbaar.

Met dank aan BekiekUtMoar voor de submit.

Opzetten bedrijfje makkelijker in EU

Icoon EuropaHet opzetten van een klein of middelgroot bedrijf is in de Europese Unie de afgelopen jaren een stuk gemakkelijker en goedkoper geworden. Dat blijkt uit onderzoek van de Europese Commissie.

De gemiddelde kosten zijn met ruim 30 procent gedaald naar 554 euro. Het aantal dagen dat nodig is voor administratieve procedures, is met de helft afgenomen tot gemiddeld twaalf dagen. Het MKB is een van de belangrijke motoren van de economische groei in de EU, vooral in de bouw, transport, communicatie en toerisme.

Iets meer dan de helft van de jonge Europeanen vindt het een aantrekkelijk idee om binnen vijf jaar ondernemer te worden. In de nieuwe lidstaten van de EU zijn de jongeren ondernemender dan in de 'oude' vijftien EU-landen.

Nobelprijs geneeskunde naar Amerikanen en Brit

Icoon MedischDit jaar gaat de Nobelprijs voor Geneeskunde naar twee Amerikanen, Mario Capecchi en Olier Smithies, en de Brit Martin J. Evans. De drie krijgen de prijs voor hun Embryonaal stamcelonderzoek.

De Nobelprijs voor Geneeskunde is een voorname wetenschappelijke prijs voor medici, hieraan zit dan ook een geldbedrag van 1,1 miljoen euro. Het trio wordt onderscheiden voor hun ontdekking van principes op het gebied van genetische modificatie. 

James Bond aan het werk als muizenvanger

Rentokil, een Brits bedrijf dat bekend is om zijn ongediertebestrijding, brengt een hypermoderne muizenval op de markt. Met deze val wordt het beestje op James Bond-achtige wijze om zeep geholpen.

Aangezien alleen nog demente muizen in een ouderwetse klem met het aloude blokje Goudse kaas trappen, besloot het bedrijf dat het anders moest. De nieuwe val is een tunnelvormig apparaatje met een doorsnede van veertig millimeter. Het knaagdiertje loopt de tunnel in, waarna het vervolgens met infrarood licht en CO2 binnen een minuut wordt gedood. Als de muis is gedood, ontvangt de muizenhater een sms'je op zijn mobiel.

"Het is de slimste maar ook de meest humane muizenval uit de geschiedenis", vinden de onderzoekers in de Sunday Times. Het gas legt het muisje binnen twintig seconden lam. Binnen 45 seconden is het beestje gestikt. De kostprijs voor de hightech muizenval is veertien euro.


Marianne Thieme (PvdD) heeft nog niet gereageerd


Met dank aan Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.

McLaren: "Uitval Lewis onze fout"

Martin Witmarsh, CEO van McLaren Mercedes, heeft toegegeven dat het team verantwoordelijk is voor het uitvallen van Lewis Hamilton in de Grand Prix van China gisteren. Het team heeft hem te laat binnengeroepen voor een bandenwissel.

Whitmarsh geeft toe dat het team hem te lang heeft laten doorrijden op versleten banden. "Achteraf gezien hebben we hem een ronde te lang op de baan gelaten," aldus Whitmarsh. "Het was onze beslissing. We kregen continu nieuwe informatie over het weer en we wilden hem niet op een verkeerd bandentype de baan opsturen."

"Het is jammer dat we de titel niet hebben kunnen pakken," vindt Whitmarsh. "We krijgen een erg spannende race in Brazilië over twee weken."

Hamilton lag op de tweede plaats toen hij bij het inrijden van de pits de baan afgleed en in de grindbak strandde. Het was de eerste keer in diens Formule 1-carrière dat Hamilton uitviel en het voorval bracht zijn titelkansen een flinke klap toe.

'Vredesmissies te laat, te kort en te versnipperd'

Icoon PolitiekDe wederopbouwinspanningen bij vredesmissies zijn te weinig, te laat, te kort en te versnipperd voor de landen waar het om gaat. Dat stelt professor Joris Verhoeve in een studie voor de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid.

De studie is vandaag aangeboden aan de ministers Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) en Ernst Hirsch Ballin (Justitie).

Volgens Voorhoeve ligt bij vredesoperaties de nadruk nog steeds te veel op militaire en economische maatregelen in plaats van een snelle opbouw van politie en justitie. In twee derde van alle landen die een burgeroorlog of gewone oorlog hebben meegemaakt, breekt de strijd binnen tien jaar opnieuw uit.

De oud-minister van Defensie vindt dat daar een taak voor de Europese Unie ligt. De unie is samen met de lidstaten in principe de grootste geldschieter voor ontwikkelingssamenwerking, vredesopbouw en herstel van de rechtsorde. Om meer doeltreffend te worden zijn betere en snellere besluitvorming en een efficiëntere manier van werken nodig.

Nederland zou in Den Haag een centrum voor vredesopbouw op kunnen richten. Verder pleit Voorhoeve voor meer inzet van niet-westerse en vooral ook islamitische landen bij vredesmissies.

Over de kosten van vredesmissies merkt hij op dat die veel minder bedragen dan wordt gedacht. Als de wereld een grote missie in het leven zou roepen en negen blauwhelmoperaties die tien jaar duren om in totaal 100 miljoen mensen te bereiken, zou dat jaarlijks drie procent kosten van alles wat nu wordt uitgegeven aan militaire en ontwikkelingshulp.
Volgens professor Joris Verhoeve moet er nog veel veranderen

Paris pakt Salomon terug tijdens bruiloft

Icoon ShowbizzSprakeloos was Pamela Anderson toen ze afgelopen weekend tijdens haar bruiloft het huwelijkscadeau van Paris Hilton open maakte. "Gefeliciteerd mevrouw Salomon, maar wees gewaarschuwd" stond er op het cadeau. De inhoud was een videocamera.

Pamela trouwde dit weekend tussen twee shows van illusionist Hans Klok, waar ze in mee werkt, met Rick Salomon. Salomon kreeg jaren geleden veel publiciteit door een 'uitgelekte' video waarop een seksavontuur tussen hem en Paris te zien was. Natuurlijk was deze bruiloft voor Paris hét ultieme moment om Rick in de zeik te nemen.

"De aanwezigen keken in spanning naar Pamela, die een glimlach op haar gezicht probeerde te toveren. Ze gaf het geschenk aan Rick, die ook geïrriteerd leek." Aldus een bron die aanwezig was.
Paris, ook voor al uw feesten en partijen

Met dank aan kahaarin voor de submit.

Oud-MotoGP-coureur Abe verongelukt

De Japanse wegracer Norifumi Abe, oud-coureur in de MotoGP, is zondag omgekomen bij een verkeersongeluk in zijn thuisland. Abe won in de jaren '90 driemaal een Grand Prix.

Norifumi debuteerde in 1994 in de toenmalige 500cc-klasse, na het All Japan kampioenschap in de 500c te hebben gewonnen. Hij maakte al in zijn debuutrace goede kans op een overwinning, voordat hij uitviel door een valpartij. In 1996 en 2000 wist hij alsnog de Japanse Grand Prix te winnen, alsmede de Braziliaanse race in 1999.

Abe kwam om het leven toen hij in Kawasaki, een voorstad van Tokio, met zijn motorscooter op een vrachtwagen botste die op de weg keerde. Abe is 32 jaar geworden.

Neurotische bots beste in RTS

Onderzoekers uit Oostenrijk hebben een experiment uitgevoerd met behulp van het spel Age of Mythology. Het experiment bestond uit het testen van (menselijke) karaktereigenschappen en hoe deze zich zouden redden in de wereld van Age of Mythology vol oorlog. Er deden vier bots mee aan het experiment: een agressieve groep AI, een beschermende groep AI, een normale groep AI en een neurotische groep AI.

De onderzoekers wisten van te voren al dat je met technisch inzicht een heel eind kunt komen in een strategie-game. Maar hadden de emotionele kenmerken er ook iets mee te maken?

Gebleken is dat de neurotische groep AI zich het beste kon redden in een chaos vol oorlog. De vier groepen werden ieder zeven keer ingezet om een oorlog te spelen tegen de 'default' AI van Age of Mythology. De neurotische groep wist al deze keren te winnen evenals de agressieve groep. De neurotische groep was uiteindelijk toch wel de ultieme winnaar aangezien zij 25% sneller waren in het winnen van een oorlog in tegenstelling tot de agressieve groep. De normale en de defensieve groep AI bleef hier duidelijk in achter.

Altijd werd gezegd dat de nuchtere mens zou overwinnen, nu blijkt dat de neuroten onder ons nog lang niet zo slecht zijn. Nu is dit experiment natuurlijk gericht op AI. De volgende stap van de onderzoekers zou zijn om de AI tegen echte mensen uit te gaan spelen. Eens kijken of de neurotische bots dan nog weten te winnen.

Uncharted: Drake's Fortune in beeld

De release van Uncharted: Drake's Fortune komt steeds dichterbij en dat is meestal het moment van de developers om een hoop informatie over hun spel vrij te geven en het zo in de media te houden. Zo hebben wij ook weer wat nieuwe informatie.

Uncharted: Drake's Fortune zal gebruik gaan maken van een beloningssysteem. Zo kunnen gamers tijdens het spelen van het spel allerlei medailles gaan verdienen. Deze medailles zullen dan weer toegang verschaffen tot bonusmateriaal. Onder het bonusmateriaal verstaat men dan artwork, behind-the-scenes materiaal, nieuwe kostuums en een ander speelbaar karakter. Ook kun je bij de bonus de optie vergaren om te gaan experimenteren met verscheidene lichteffecten. Zo kun je bijvoorbeeld het spel een zwart-wit tint gaan geven op gaan spelen in het sepia-effect.

Wil je een hoop gameplay beelden zien dan kun je die onder andere HIER vinden.

Scene (spoiler-vrij)

Onderzoek naar nieuwsvergaring allochtonen

Icoon TelevisieFoquz Etnomarketing heeft weer een nieuw onderzoek uitgevoerd naar de handel en wandel van de allochtone landgenoot. Ditmaal is het onderwerp nieuwsvergaring via de tv. Hoe kijken Antillianen, Marokkanen, Surinamers en Turken tegen programma's als het NOS acht uur journaal, RTL Boulevard en de Wereld Draait Door aan?

Allereerst showbizznieuws. RTL Boulevard en Shownieuws hebben onder allochtonen wekelijks een bereik van 30%. Dit bereik is vooral te danken aan de aandacht van Antillianen en in mindere mate Surinamers. Turken en Marokkanen zijn niet geïnteresseerd in de drugsproblemen van Britney. Van de Turken heeft 61% zelfs nog nooit naar RTL Boulevard gekeken, van de Marokkanen 58%, van de Surinamers 48% en van de Antillianen 27%. (Meer info)

Het serieuzere nieuws dan. Per week ligt het gemiddelde bereik onder allochtonen van het NOS Journaal op de 61%. Voor het RTL Nieuws is dat 46%. Surinamers kijken het meest naar het NOS Journaal. Turken stemmen het vaakst af op RTL Nieuws. Het Jeugdjournaal heeft onder Surinamers een wekelijks bereik van 16%. Dat is minder dan het bereik onder Antillianen (21%), Turken (22%) en Marokkanen (25%). Het aandeel allochtonen dat nooit naar het nieuws kijkt, bedraagt 11%. (Meer info)

Naar actualiteitenprogramma's zappen allochtonen minder vaak. Voor Nova, Netwerk en De Wereld Draait Door trekt een kwart van de allochtonen tijd uit. Andere actualiteitenprogramma's krijgen nog minder aandacht.


De waarderingscijfers. DWDD wordt het beste, EV het minste gewaardeerd.

Elfjarige wegpiraat van de weg gehaald

Ondanks dat je in Amerika al vanaf je zestiende achter het stuur mag zitten, is ook daar elf jaar te vroeg om al te gaan autorijden. Daarom heeft men in New Orleans een elfjarige jongen van de weg gehaald. Hij blijkt al een half jaar met de auto te rijden.

De jongen had eerst met de auto zijn vader bij het ziekenhuis afgezet, en begon daarna aan een dollemansrit. Toen de politie van New Orleans de jongen voorbij zagen scheuren, zetten de agenten de achtervolging in. Toen de jongen in de gaten kreeg dat de politie hem op de hielen zat, gaf hij gas bij. Met een snelheid van 160 kilometer per uur probeerde hij via de vluchtstrook aan de horizon te verdwijnen.

De achtervolging strandde toen de jonge autocoureur de afslag nam om naar de Burger King te gaan. Hier blijkt zijn moeder hamburgers te bakken. Toen de politie hem arresteerde, bekende hij dat hij zijn invalide vader al vele maanden met de auto naar het ziekenhuis bracht.

Concert: Funeral For A Friend - Melkweg

In 2003 stonden ze in het voorprogramma van enkele oudgedienden van de rockwereld, 'Iron Maiden'. Ditmaal was de volgorde andersom en stond het voorprogramma en DJ-set in het teken van de retrospectieve rock. De opwarmer voor Funeral for a Friend in de Melkweg, 'Revolution Mother', steunde sterk op het geluid van de ruige rock van enkele decennia geleden. Veel haargroei, zwart leer en een hoop bravoure waren de ingrediënten van een voorprogramma dat enkele malen terug in de tijd dook. Covers van 'Black Flag' en 'Black Sabbath' werden tactisch tussen de ruige rock van eigen creatie geplaatst. Ook na het voorprogramma werd het publiek blootgesteld aan klassiekers. 'Van Halen', 'Status Quo', en 'Europe'(?!) kwamen voorbij en toen eenmaal de lichten gedimd werden, galmde 'We Are The Champions' uit de speakers.

Meer dan de helft van de zaal zal misschien enkele gouden ouden niet eens herkend hebben, want de gemiddelde leeftijd lag niet erg hoog. Het gehalte aan 'emo-kids' echter wel, zwarte zweetbandjes, nagels en sluike haren genoeg. Tijd voor 'out with the old, in with the new' dus, tijd voor de hoofdact Funeral for a Friend.

Het internet in beeld

The DIMES project is een site die allerlei dingen in de gaten houd die met de evolutie van het internet te maken hebben. Als je een keer verveelt is het best boeiend leesvoer. Maar wij mensen zijn nu eenmaal visueel ingesteld.

En daar komt ene Chris Harrison om de hoek kijken, hij heeft met behulp van gegevens van het DIMES project het wereldwijde internetverkeer in beeld gebracht. Wat er uit komt is bijna kunst, maar dan wel kunst waar je conclusies uit kunt trekken.

Jongeren naar de kerk dankzij Halo 3

Icoon Games In Amerika hebben honderden kerken een nieuwe manier gevonden om meer jongeren aan te trekken, zo bericht The New York Times. De kerken maken gebruik van de populariteit van de Halo-games om jongeren geïnteresseerd te krijgen in het kerkleven.
Er worden speelavonden georganiseerd waar jongeren het met en tegen elkaar kunnen opnemen. Natuurlijk is het dan wel de bedoeling dat de gamers hierna even blijven plakken voor de christelijke boodschap.

De kerken maken gebruik van de games om jongeren het gevecht tussen het goed en het kwaad uit te leggen. Het gevecht tussen Master Chief en zijn mannen tegen de Covenant zou vergelijkbaar kunnen zijn met dit eeuwige gevecht in het echte leven. De Co-op functie zou kinderen leren om beter samen te werken en te communiceren.

Uiteraard is niet iedereen te spreken over deze nieuwe aanpak. Zowel ouders als meer conservatieve predikanten vallen over het feit dat Halo 3 in Amerika een M-rating heeft gekregen. Een M-rating houdt in dat het spel geschikt is voor mensen van 17 jaar of ouder.
Voor meer gamesnieuws kun je uiteraard terecht op FOK!games

Lefgozer plast tegen politiepost

Een 21-jarige inwoner van het Gelderse dorpje Wijchen had het afgelopen weekend wel heel hoge nood. Zijn plas kon hij zondagnacht zo slecht ophouden, dat hij besloot tegen een mobiele politiepost in Nijmegen aan te zeiken. Een passant zag hem rond half vier zijn blaas legen, en waarschuwde de agenten.

Het was dus een koud kunstje voor de politie de jongen in de kraag te vatten. De Wijchenaar liet wel duidelijk merken dat hij het niet eens was met de aanhouding. Wegens belediging werd de wildplasser meegenomen naar het bureau.

Jongeren massaal naar de kerk dankzij Halo 3Halo-lujah!

In Amerika hebben honderden kerken een nieuwe manier gevonden om meer jongeren aan te trekken, zo bericht The New York Times. De kerken maken gebruik van de populariteit van de Halo-games om jongeren geïnteresseerd te krijgen in het kerkleven.
Er worden speelavonden georganiseerd waar jongeren het met en tegen elkaar kunnen opnemen. Natuurlijk is het dan wel de bedoeling dat de gamers hierna even blijven plakken voor de christelijke boodschap.

De kerken maken gebruik van de games om jongeren het gevecht tussen het goed en het kwaad uit te leggen. Het gevecht tussen Master Chief en zijn mannen tegen de Covenant zou vergelijkbaar kunnen zijn met dit eeuwige gevecht in het echte leven. De Co-op functie zou kinderen leren om beter samen te werken en te communiceren.

Uiteraard is niet iedereen te spreken over deze nieuwe aanpak. Zowel ouders als meer conservatieve predikanten vallen over het feit dat Halo 3 in Amerika een M-rating heeft gekregen. Een M-rating houdt in dat het spel geschikt is voor mensen van 17 jaar of ouder.

Hirsch Ballin wil verplichte bloedtest bij misdrijf

Icoon PolitiekMinister Ernst Hirsch Ballin van Justitie wil dat burgers die verdacht worden van een misdrijf, verplicht mee moeten werken aan een bloedonderzoek. Zodoende kan snel worden geanticipeerd op ziektes die de verdachte op het slachtoffer zou kunnen hebben overgedragen. Als voorbeeld worden het hiv-virus of hepatitis B of C genoemd.

Binnen de huidige wetgeving moet het slachtoffer een kort geding aanspannen om medewerking van een verdachte af te dwingen. Ballin meent dat dit te veel tijd in beslag neemt. Niet alleen omdat medicatie zo snel hoort te worden toegediend, maar ook om de 'zware psychische druk' van een mogelijke besmetting bij het slachtoffer weg te nemen.

World in Conflict gepatcht naar versie 1.001

World in Conflict spelers met een DirectX 10 kaart en Windows Vista zullen in hun handen wrijven van geluk vandaag, er is een nieuwe patch voor de game uitgekomen die onder andere de DirectX 10 prestaties verbetert. Ook de breedbeeld support is aangepakt, de game zal nu meer horizontaal beeld laten zien in plaats van minder verticaal beeld om tot een breedbeeld resolutie te komen. Daarnaast is ook de mogelijkheid opgenomen om een custom profiel aan te maken, samen met natuurlijk een waslijst aan bugfixes en balans veranderingen:
quote
Units and balancing:

- The fire rate for US and NATO Heavy Artillery has been improved.
- Score for repairing your own repair units has decreased.
- Score for repairing friendly units has been increased.
- The cost for Airdropped Light Tank Tactical Aid is now higher.
- The recharge time for all Airdropped Unit Tactical Aid has been increased.
- The target area for Air-to-Air Strike Tactical Aid has been increased.
- The view range for Airborne Infantry has been decreased.

Server side:

- Players per role cap is now a server setting, default is 4.
- Auto-kick of idle players has been improved and turned on by default.
- Servers can now ban players that have been kicked from the server.
- A limited server admin functionality has been added, you can now kick players and change maps.

Massgate:

- Guestbook, motto and web-link has been added to player profile.
- You will no longer auto-scroll to the end of chat when a new message arrives.
- Winning a game will now increase the score reported to the leaderboard.
- We have updated the description for some awards.

Bug fixes:

- Targeting bug for Heavy Helicopters has been fixed.
- Attack ground directly below Helicopters has been fixed.
- No sound is played when enemy units fire out of line of sight.
- Earning points and tactical aid when losing infantry units has been fixed.
- VOIP does no longer lower volume if VOIP has been turned off.
- Move order on mini-map feature has been improved.
- Killing infantry squad now counts as only one kill in Massgate stats.
- Infantry reinforcement feedback sound is no longer heard by everyone on the team.
- Feedback sound now is now played when Offensive Special Ability order is given instead of delivered.
- Accepted request does no longer give a generic tactical aid output.
- Infantry squads will no longer get de-selected when a member dies.
- Performance on ATI DX10 cards has been improved.
- Performance on DX10 has generally been improved.
- Crater artifacts on ATI cards has been fixed.
- Wide screen is now HOR+ instead of VERT-.
- You can now save replays in the online only version as well.
- Players that get kicked or banned now get a confirmation.
- Added description to flags when choosing faction.
- The artillery warning marker from the US Heavy Artillery smoke screen Special Ability has been removed.
- USSR Heavy Tank now turns turret before firing its special ability.

Other:

- A console command for scaling time in replays and single player has been added.
- You can now use the VOIP outside of team after a match and during loading.


De patch is 37 MB groot en is in ieder geval te vinden bij de volgende mirrors:

Worth Playing
Gamer's Hell

In coma door mug

Icoon Shocking Een Schot ligt in coma sinds hij op vakantie in Amerika door een levensgevaarlijke muskiet werd gestoken en besmet raakte met het 'triple E-virus'. Michael Nicholson was aan het vissen in New Hampshire toen hij werd gestoken door de mug. Als je wordt gestoken door deze zeldzame mug, dan is de kans dat je doodgaat 35%.

Nicholson ligt in een ziekenhuis in Edinburgh. Erg positief zijn de vooruitzichten niet. Want mocht de 35-jarige huisschilder ooit nog uit zijn coma ontwaken, dan zal hij de rest van zijn leven verlamd zijn. Nicholson verbleef in Amerika bij familie en ging vaak vissen. Net na zijn thuiskomt, werd hij ziek en was hij binnen twee dagen bewusteloos. Hij heeft tussentijds zijn ogen een keer geopend, maar contact is onmogelijk.

De 38-jarige zus van Nicholson waarschuwt toeristen uit te kijken in het noord-oosten van Amerika. "Er is geen medicijn, het enige wat je kan doen is voorkomen dat je wordt gestoken." Volgens de BBC worden gemiddeld vijf mensen per jaar gestoken door de zeldzame mug.

60GB PS3 gaat in Europa uit de handel

Sony heeft bekend gemaakt dat wanneer de huidige voorraad aan 60GB Playstations 3 verkocht is, deze versie in Europa uit de handel genomen zal worden. Hierna zal alleen nog het nieuwe 40GB model voor ons te verkrijgen zijn.

De beslissing komt nadat Sony Europe een prijsverlaging van het 60GB model naar 499 euro bekend maakte, welke volgens hen een reactie was op vele verzoeken van hun klanten.

David Wilson, hoofd PR in Groot-Brittannië, verklaart:

"Our offering in the UK market place for Christmas are the two SKUs announced on Friday, but as the 60GB stock is depleted the GBP 299 40GB SKU will be the only version available going forward.
The 40GB machine represents all the power and potential of PlayStation 3 at a very compelling price. Whilst the feature set of the 40GB is a result of extensive feedback and research, all the 'missing' features should some consumers require them are easily upgraded with USB memory card readers, USB hubs, or bigger external USB or internal HDs.

The only functionality that is being removed is backwards compatibility - and this is because we believe this less important now than when we launched - as there will be 65 PS3 games available by Christmas. Furthermore we believe we should now be devoting our resources to the future of PlayStation gaming and delivering next generation experiences."

Sony heeft het 60GB model al eerder in Noord-Amerika uit de handel genomen.

Manhunt 2 komt weer niet door Britse keuring

De BBFC (British Board of Film Classification) heeft voor de tweede keer geweigerd om Manhunt 2 een classificatie te geven, ondanks het feit dat de Amerikaanse ESRB het spel kort geclassificeerd had als M (Mature).

Volgens David Cooke, directeur van de BBFC is het spel veranderd, maar zijn de veranderingen niet voldoende geweest om de BBFC van gedachte te doen veranderen. Zo stelde hij:

"The impact of the revisions on the bleakness and callousness of tone, or the essential nature of the gameplay, is clearly insufficient.
There has been a reduction in the visual detail in some of the 'execution kills', but in others they retain their original visceral and casually sadistic nature."

Rockstar kan nog beslissen om de conclusie van de BBFC te gaan aanvechten.

Demo's The Simpsons Game en Conan op Marketplace

Vandaag zijn er weer twee nieuwe demo's verschenen op de Xbox Live Marketplace. Op deze maandag kunnen wij jullie verblijden met The Simpsons Game en Conan.

The Simpsons Game Demo is 442.71 MB groot en Conan zal 483.84 MB van jouw ruimte vergen.

quote
Content: The Simpsons Game Demo
Price: Free
Availability: All Xbox LIVE regions
Dash Text: [ESRB: T (Teen) ALCOHOL REFERENCE,ANIMATED BLOOD,CARTOON VIOLENCE,CRUDE HUMOR,LANGUAGE,SUGGESTIVE THEMES,TOBACCO REFERENCE] After Kang and Kodos use their Halloween ray on Springfield’s famous Lard Lad statue, it’s up to Homer and Bart to stop the rampaging mascot from destroying the town. To do this the two must fend off waves of miniature Krusty dolls while avoiding Lard Lad’s destructive laser and stomp attacks in an attempt to pull out his wiring. Will our heroes prevail? The fate of Springfield is in your hands!
Size: 442.71 MB


quote
Content: Conan Demo
Price: Free
Availability: Not available in Germany, Hong Kong, Japan, Singapore or Taiwan
Size: 483.84 MB
Dash Text: [ESRB: M (Mature) BLOOD AND GORE,INTENSE VIOLENCE,NUDITY] Play the Conan demo and experience the strength and savagery of Conan as you wage an epic battle across the world of Hyboria! Approximately 15 minutes of gameplay plus some short video segments.


Rasmussen wil snel duidelijkheid


Michael Rasmussen wil zo snel mogelijk weer op de fiets stappen bij een ploeg, maar ziet zijn zoektocht doorkruist worden door het onderzoek van de UCI dat steeds maar voortduurt. Veel ploegen worden afgeschrikt door het onderzoek en willen nog niets tekenen.

Er loopt een onderzoek naar de Deen vanwege een overtreding van het antidopingreglement. De Deen kwam tijdens de Tour de France in opspraak vanwege het niet opgeven van zijn where-abouts. "Ik had eigenlijk al deze week ergens over een contract kunnen spreken, maar ik heb het afgeslagen", aldus Rasmussen. "Ik kan geen contract tekenen als later blijkt dat ik het niet uitdien. De huidige situatie leidt tot niets, de UCI moet een beslissing nemen."

Levante stuurt trainer Resino weg


De Spaanse voetbalclub Levante dat uitkomt in de Primera División, neemt per direct afscheid van trainer Abel Resino. Resino wordt gekielhaald voor de slechte competitiestart.

Resino werd in januari van dit jaar aangesteld als opvolger van Juan Ramón López Caro en wist te voorkomen dat de club zou gaan degraderen. Dit seizoen heeft Levante uit de eerste zeven wedstrijden slechts één punt gescoord. Na de laatste nederlaag afgelopen zondag tegen Real Zaragoza (0-3) was het voor de club genoeg geweest. Levante heeft de Nederlander Mustapha Riga en ex-AZ speler Shota Arveladze onder contract staan.

KNVB: "Van Basten niet naar Ajax"

De KNVB maakte vanmorgen in de landelijke dagbladen even duidelijk dat Ajax, bij een vertrek van Henk ten Cate, niet hoeft aan te kloppen bij de KNVB voor Marco van Basten: "Absoluut onbespreekbaar."

De Nederlandse voetbalbond ziet het niet zitten dat Van Basten een dubbelfunctie op zich gaat nemen. "Voor nog geen honderd miljoen euro", reageert KNVB-directeur Henk Kesler. "We staan niet toe dat de bondscoach en zijn assistent op twee paarden wedden. Oranje verdient op weg naar het EK hun totale aandacht en betrokkenheid."

Ajax en Chelsea zijn nog steeds met elkaar in onderhandeling over een afkoopsom voor Henk ten Cate. Chelsea komt vandaag nog met nadere mededelingen naar buiten.

Leesniveau mbo'ers dramatisch slecht

Icoon OnderwijsHet leesniveau van leerlingen op het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) is dramatisch. Dit blijkt uit een onderzoek van Bureau ICE, dat taalopleidingen en taaltoetsen maakt. Een groot aantal van de leerlingen maakt de school niet op het vereiste niveau af. Meer dan de helft van de leerlingen komt bij het begin van de opleiding niet verder dan het lezen van korte, eenvoudige teksten.

Vooral op de regionale opleidingscentra (roc's) in het westen van Nederland is het niveau van de leerlingen extreem laag. Daarom hebben de roc's dit jaar nieuwe normen afgesproken voor het taalonderwijs. De 2,5 uur taalonderwijs die nu staan ingeroosterd, zijn echter lang niet genoeg om die normen te halen, stelt directeur Karen Heij van bureau ICE.

Het middelbaar beroepsonderwijs is met circa 500.000 deelnemers de grootste schoolsoort in Nederland na de basisschool.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

40GB PS3 introduceert bundels

SCE Italië heeft onlangs bekend gemaakt dat de nu officiële 40GB-versie van de PS3 in verscheidene bundels te verkrijgen zal zijn. Zoals nu inmiddels bekend is zal de 40GB PS3 zelf 399,99 euro gaan kosten. SCE Italië sprak ook over de 40GB PS3 met Pro Evolution Soccer 2008 voor de prijs van 435 euro. Ook verschijnen er twee bundels met Blu-Ray films: een 40GB PS3 met de films Spiderman 3 en 300 voor 415 euro en ook de bundel met een 40GB PS3 met de film Pirates of the Caribbean 3.

Omdat we hier te maken hebben met SCE Italië weten we niet zeker of de desbetreffende bundels ook in Nederland te vinden zullen zijn.

Dennis: "We raceten tegen Alonso"

Over de uitval van McLaren-coureur Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van China werd gisteren nog lang nagepraat. Zo ook met teambaas Ron Dennis: "Wij raceten voornamelijk tegen Fernando Alonso." Een Freudiaanse verspreking?

Ron Dennis gaf na afloop van de race zijn mening tegenover Autosport-medewerker Adam Cooper. "Het probleem was de regen en de slechte staat van de banden. We waren totaal niet bezorgd over Kimi, we maakten ons niet druk om hem, we raceten niet tegen hem. Eigenlijk raceten wij voornamelijk tegen Fernando Alonso." Tot drie keer toe gebruikte Dennis in de laatste zinsnede het woord 'wij', voordat hij zichzelf corrigeerde en 'hij' zei. "Hij racete tegen Fernando en als Kimi zou winnen was een tweede plek ook genoeg, maar zo is het niet gelopen."

Tijdens het interview verdedigde Dennis ook zijn besluit om Hamilton zo lang mogelijk door te laten rijden, ook al waren zijn banden getransformeerd tot slicks. "Hij had het wat moeilijk met de vibratie in zijn banden, maar zijn tempo was niet verontrustend", aldus Dennis. "Op de baan was hij juist heel voorzichtig. In de pitsstraat iets minder. Het was één van die dingen. Hij was vast besloten om de leiding te behouden. Het was een comfortabele marge op Kimi, ik denk dat Lewis de banden er te hard van langs gaf."

300 Katten

Alvast bij voorbaat mijn excuses voor het posten van dit filmpje. Waar het om gaat, iemand heeft een heleboel bekende kattenfilmpjes van het internet gemonteerd tot een trailer voor 300. Dus een 300 kattentrailer en ik moet eerlijk zeggen sommige stukjes zijn met 300 geluiden nog leuker dan het oorspronkelijke funny cats filmpje. 

Vuurtje

Een vuur kun je aansteken met wat kranten en een aansteker, maar stel dat je nu een heel groot vuur aan wilt steken dan duurt dat gedoe met kranten en een aansteker veels te lang. Okee, je kunt er ook wat benzine bij gooien dan gaat het wat sneller, maar stel je wilt een vuur supersnel aansteken, wat doe je dan ? 

CD: Edith Piaf - Platinum Collection

Wie kent deze vrouw niet; de kleine Française met de kromme rug en de verkrampte handen... maar met een markante stem zoals er maar weinigen in de geschiedenis hebben. Je hoeft geen liefhebber van haar muziek te zijn, of van muziek in het algemeen om te weten over wie hier nu gesproken wordt: Edith Piaf. Heel wat bekende nummers zullen meteen in het geheugen schieten zoals La Vie En Rose, Non, je ne regrette rien en Sous Le Ciel De Paris. Het zijn allemaal songs die de tand des tijds hebben overleefd en nog steeds door velen graag gehoord worden. Deze drie tracks staan dan ook natuurlijk op de editite die hier wordt besproken: Edith Piaf - Platinum Collection. Het betreft een uitgave met een drietal cd's, die tezamen een heel goed beeld geven van wat deze zangeres in haar carrière heeft voorgebracht. Ga er maar eens lekker voor zitten!

Aantal WOII-oorlogsdoden ligt fors hoger

Icoon OorlogHet aantal Nederlanders dat tijdens de Tweede Wereldoorlog is gestorven, ligt fors hoger dan tot nu toe werd aangenomen. Volgens onderzoekers van de Universiteit Utrecht zouden niet 210.000 Nederlanders door de oorlog het leven hebben gelaten, maar 280.000.

De geowetenschappers Jan Jaap Harts en Annelet Broekhuis hielden de statistieken uit de Tweede Wereldoorlog opnieuw tegen het licht en ontdekten dat gedeporteerden alleen te boek stonden als geëmigreerden. In werkelijkheid betrof het echter joden en zigeuners die werden afgevoerd naar vernietigingskampen in Duitsland, waar ze na aankomst veelal direct naar de gaskamers werden gestuurd.

Algerije doodt twintig terroristen

Icoon BuitenlandsHet Algerijnse leger heeft dit weekend twintig vermoedelijke terroristen gedood in de noordoostelijke provincie Tébessa. Militairen wilden het lokale gezag binnen het terreurnetwerk al-Qaeda in de Islamitische Maghreb ontmantelen, zo berichtte het Algerijnse dagblad Liberté maandag.

Het leger verkreeg informatie over de aanwezigheid van de lokale leiders van drie terroristen die het eerder had opgepakt. Deze mannen zaten vast in verband met een zelfmoordaanslag op 6 september in de noordoostelijke stad Batna. Een man blies zich toen op vlak voordat president Abdelaziz Bouteflika in de stad arriveerde. Daardoor kwamen 22 omstanders om het leven en raakten honderd mensen gewond.

Interpol alarmeert wereld over pedofiel

Icoon BuitenlandsInterpol heeft vandaag een oproep gedaan aan mensen over de hele wereld om te helpen bij het opsporen van een pedofiel die kinderporno op het internet verspreidt. Het is voor het eerst dat de internationale politieorganisatie, met 186 lidstaten, een dergelijke actie onderneemt.

De man komt voor op circa tweehonderd foto's waarop twaalf jonge jongens van tussen de zes en tien jaar misbruikt worden. De foto's zijn waarschijnlijk in Vietnam en Cambodja genomen, mogelijk in 2002 en 2003.

De foto's waren digitaal veranderd om het gezicht van de man onherkenbaar te maken. Maar computerspecialisten zijn erin geslaagd om het weer herkenbaar te maken. Op www.interpol.int zijn afbeeldingen te zien van de man, waarschijnlijk een Europeaan van tussen de 35 en 40 jaar oud.

Interpolbaas Robert Noble schrijft op de website dat een intensieve zoektocht tot nu toe niets heeft opgeleverd en dat daarom de hulp van het publiek wordt ingeschakeld.

Met dank aan ikbennietgek, calvobbes en BeejEm voor de submit.

DVD: Roadrunner Roadrage 2007

Ooit was Roadrunner een kwaliteitslabel voor hippe Amerikaanse metal die niet in een hokje te stoppen viel. Want wat een te gekke bands hadden ze in de jaren negentig onder contract: Machine Head, Type O Negative, Fear Factory, Sepultura, Life of Agony, Dog Eat Dog, Biohazard etc. Roadrunner is anno 2007 het grootste label voor de harde sector geworden en richt zich niet meer alleen op nieuw talent. Oudgedienden Cradle of Filth, Opeth, Dream Theather, The Cult, Megadeth en Procupine Tree hebben ook onderdak gevonden bij Roadrunner. Roadrunner Roadrage 2007 is daardoor een allegaartje geworden van oude en nieuwe helden, met typische en a-typische videoclips...


Zoete wraak!

Zondag 7 Oktober 2007. Laten we het even over voetbal hebben. Natuurlijk is het klote dat Ajax weer twee punten is kwijtgeraakt tegen notabene Sparta en mogen we blij zijn dat Ten Cate een huichelachtige kuthoer is en toch naar Chelsea gaat. Maar daar gaat het allemaal niet om. Het enige echt opmerkelijke (qua voetbal) dit weekend, was namelijk de wraak van Alves. Weliswaar tegen een onbeduidend ploegje als Feijenoord Heracles, maar toch. Zeven doelpunten! Kijk dat is toch ware klasse, Scheringa mag zich nog wel eens achter de oren krabben waarom hij nu precies te gierig was om de spits naar AZ te halen want dit wordt straks voor vele vele miljoenen meer naar het buitenland.

Verder nog wat? Ehhh ja, Britney binnenkort voor 10.000 $ ook al bereid uit de kleren te gaan voor de Playboy, filmpje van twee volstrekt onbekende dames die op de vuist gaan populair op internet, ziekenhuisopname na zonder vergunning bouwen van garage en als dit  je nieuwe buurman is kan je beter even de politie bellen.

Ohw ja, wie de doelpunten van Alves heeft gemist: hier zijn ze!

Melissa Sneekes nieuwe Miss Nederland

Icoon ShowbizzMelissa Sneekes, vertegenwoordigster van de provincie Zuid-Holland, is gisteravond gekozen tot Miss Nederland 2007. Dat maakte organisator Hans Konings bekend. Miss Noord-Holland en Miss Groningen eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats.

Twaalf provinciemissen streden in Studio 21 in Hilversum om de eretitel. De jury bestond onder anderen uit topstyliste Graziella Ferraro, ONM-actrice Petra Kagchelland, televisieregisseur Bert van der Veer en Sheryl Baas, de Miss Nederland 2006.

Baas overhandigde ook na afloop de kroon aan haar opvolgster. De 24-jarige Sneekes vertegenwoordigt Nederland tijdens de verkiezing van Miss World 2007 op 1 december in China.

'Zwarte homo's mentaal sterker'

Icoon WetenschapDe mentale gesteldheid van zwarte homo's is beter dan die van blanke homo's of latino's. Dat blijkt uit een onderzoek van de Colombia Universiteit in New York waarover The Times zondag berichtte.

De studie onder honderden Amerikaanse homo's toont aan dat homoseksuelen met een donkere huidskleur aanzienlijk minder last hebben van geestelijke problemen dan blanke gelijkgeaarden.

Volgens dr. Illan Meyer, die het onderzoek leidde, komt dit doordat zwarte homo's over het algemeen eerder leren om te gaan met vooroordelen en discriminatie dan de blanke geïnterviewden. De studie toonde aan dat vooral jongere zwarten minder last hebben van geestelijke problemen. Die komen juist het meest voor bij witte homo's van 45 tot 59 jaar.

De volledige resultaten van het onderzoek worden volgende maand in de American Journal of Public Health gepubliceerd.

De eenzame trucker

Deze column is een hommage aan het volledige werk van Gerard de Vries.

"Van Zwitserland tot Polen moet ik vaak met mijn truck rijden. Ja, ik heb in mijn leven al heel wat gereden in dit oude lor. Al vijfentwintig jaar rijd ik door berg en dal met mijn wagen, slaap ik wat in de cabine of denk ik heimelijk aan thuis. Daar zitten mijn vrouw en zoontje te wachten op mijn thuiskomst. Vaak ben ik lang van huis. Als ik mijn zoontje dan aan de telefoon krijg, vraagt hij altijd wanneer ik weer terug kom, en of ik misschien een stuk speelgoed meeneem, een tol, of een paar mooie knikkers."

Botsauto's van kermis gestolen

Icoon OpmerkelijkIn het Groningse dorp Siddeburen heeft zich een opmerkelijke diefstal afgespeeld. Dieven hebben daar dit weekend twee botsauto's ontvreemd op de kermis. Een derde exemplaar raakte zwaar beschadigd.

De diefstal is waarschijnlijk tussen 04.00 en 07.00 uur gepleegd, aldus de politie. Siddeburen ligt in de gemeente Slochteren. De gedupeerde kermisexploitant heeft aangifte gedaan. Hij ontdekte de diefstal en vernielingen zaterdagochtend.

'Britney Spears bijna blut'

Icoon ShowbizzBritney Spears moet zelf de kosten van de therapie en de drugstests betalen. Dat heeft de rechter in Los Angeles bepaald. De New York Post meldt dat Britney tonnen geld uitgeeft, terwijl er niets binnen komt. Mensen rond de zangeres maken zich zorgen, want Britney zou bijna blut zijn.

"Haar parfum doet het niet fantastisch en we weten allemaal dat het echte geld tijdens tournees wordt gemaakt. En daar is ze nog lang niet toe in staat", aldus de New York Post. Britney zal ongetwijfeld alimentatie moeten betalen aan ex Kevin Federline die de voogdij heeft over zoontjes Sean Preston en Jayden James.

Moeder doodt kind en pleegt zelfmoord

Icoon BelgieEen moeder en haar kind zijn vandaag dood aangetroffen in hun woning in het Belgische Kieldrecht. Het gaat om een gezinsdrama. De vrouw heeft haar achtjarige kind waarschijnlijk gewurgd en zichzelf opgehangen.

De 46-jarige Belgische was gescheiden en had psychische problemen, zo meldt de politie. Ze had bezoekrecht over haar zoontje. Er wordt onderzocht of de psychiatrische voorgeschiedenis van de vrouw aan de basis lag van het drama. Het sporenonderzoek moet meer duidelijkheid scheppen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
special
Random Pics van de Dag #952
©FOK.nl e.a.