Kroongetuige Zeegers dood gevonden

Icoon BinnenlandsVoormalig advocaat Bram Zeegers is dinsdagmorgen dood aangetroffen in zijn huis in Amsterdam. Dat heeft de politie dinsdagochtend gemeld.

Vorige week verhoorde de rechtbank Zeegers nog in het proces-Holleeder. Hij was jarenlang vertrouwensman en vriend van de in 2004 vermoorde vastgoedhandelaar Willem Endstra. Zeegers heeft in het vooronderzoek vijftien uitvoerige verklaringen afgelegd die erg belastend waren voor Holleeder. Zeegers werd dan ook gezien als kroongetuige van justitie in de zaak tegen Holleeder.

Verdachte omstandigheden
Volgens de eerste berichten zou Zeegers onder 'verdachte omstandigheden' om het leven zijn gekomen. Volgens de NOS zou het mogelijk gaan om zelfmoord, omdat er een hoeveelheid drugs en/of medicijnen zou zijn gevonden. De informatie hierover is nog niet bevestigd.

Ook zou een nog onbekend persoon vannacht door de brandweer uit het huis van Zeegers zijn gehaald. Deze persoon zou ook onwel zijn geworden en is naar een ziekenhuis gebracht. Nadere informatie hierover ontbreekt nog.

Openbaar Ministerie
Volgens het Openbaar Ministerie doet de dood van Zeegers vooralsnog geen schade aan het proces. De verklaringen zijn al afgelegd en kunnen gewoon worden gebruikt. Misdaadverslaggever van den Heuvel verklaarde vanochtend voor radio 538 echter dat de verklaringen in een eventueel hoger beroep niet meer kunnen worden gebruikt, vanwege de dood van de getuige.

Update 12.15 uur
De politie meldt inmiddels dat de vrouw, die vannacht bij Bram Zeegers was, inmiddels is aangehouden in het onderzoek naar zijn dood. De vrouw had rond 03.15 uur vannacht naar 112 gebeld. Toen de politie vannacht arriveerden troffen zij daarop Zeegers onwel in bad aan en de vriendin in de woonkamer. Pogingen om Zeegers te reanimeren mochten niet meer baten. Vooralsnog wil de politie niets kwijt over de doodsoorzaak. Wel houden ze rekening met 'alle mogelijke scenario's'.

Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk

Lees ook op het Forum
Met dank aan ikbennietgek, laforest, rorgasme, deliberator, Danny Hiemstra, DT-PiSanG, MrTorture,GSMboy voor de submit.