Vlamingen tevreden over seksleven

Onze naaste zuiderburen de Vlamingen geven hun seksleven een 7 op een schaal van 10. Dat blijkt uit een seksenquête van het Belgische blad Humo.

Van de ondervraagde Vlaamse vrouwen geeft 75% hun seksleven een zeven of meer en is 85% zeer tevreden over hun partner als minnaar. De Vlaamse man is kritischer: 'slechts' 66% geeft zijn seksleven een zeven en 65% vindt zijn sekspartner een hoge score waard.

66% van de enquêtedeelnemers doet het minstens één keer in de week bij gedimd licht. Twee op de drie vrouwen vinden dat voldoende. Voor hen hoeft het niet vaker. Een ruime helft van de mannen is echter ontevreden over het aantal keren dat er van bil gegaan wordt.

Mannen rukken zich daarom vaak af; 41% zegt driemaal per week te masturberen, of zoals de Vlamingen dat fraai omschrijven 'rijden het gat dicht met soloseks'. De meeste vrouwen masturberen niet meer dan drie keer per maand.

Standjes
Van onze zuiderburen neukt 25% vrijwel altijd in het zelfde standje. 58% vindt echter dat afwisseling geboden is. Mannen hebben een voorkeur voor een houding waarbij de vrouw boven zit. Vrouwen liggen liever onder. 'Doggystyle' komt bij mannen op de tweede plaats, en bij vrouwen op de derde plek. 90% heeft ooit orale seks bedreven. 30% pijpt of beft nog vaak en 40% soms. Mannen krijgen liever orale seks dan dat ze het geven.

Andere cijfers: 25% bekende ooit zijn vaste partner te hebben bedrogen. Zo'n 50% droomt van een triootje. 66% raakt sneller opgewonden door alcohol, 75% fantaseert tijdens het liefdesspel en 87% vindt betaalde seks niét vies.