Grote brand in Almere

Icoon BrandEr is afgelopen nacht een grote brand uitgebroken in Almere-Muziekwijk. Het gebouw van Welzorg, een specialist in hulpmiddelen voor ouderen en gehandicapten, staat in lichterlaaie. De brand in het pand, gelegen op het bedrijventerrein Hollandse Kant, zorgt voor een enorme rookontwikkeling. "Boven Almere is een grote rookwolk te zien die vermoedelijk richting het Markermeer zal drijven", aldus de brandweer.

Het gebouw is inmiddels grotendeels ingestort en de brandweer is nog steeds aan het nablussen. Men probeert het derde compartiment te redden, net als de omliggende panden van onder andere ABN Amro. Volgens de eerste berichten zijn er geen gewonden gevallen. Wel zijn ruim 3500 scootmobielen in rook opgegaan. Het pand van bijna 7000 m2 kan als verloren worden beschouwd.

Rond 05.15 uur vannacht kwamen de eerste meldingen bij de brandweer binnen. In de omgeving van het pand, aan de Purmerweg, waren ruim een half uur lang kleine explosies van gasflessen en accu's van scootmobielen te horen. Aanvankelijk werd door de brandweer gevreesd dat er bij de brand gevaarlijke stoffen zouden vrijkomen, maar dit is niet het geval. De brandweer sprak van een zeer grote brand en kreeg hulp van korpsen uit Lelystad en Dronten.


grote brand in Almere


Met dank aan Juicyhil voor de submit.