Eťn dag schorsing na YouTube-filmpje

OnderwijsHet Stedelijk Gymnasium in Nijmegen heeft drie leerlingen ťťn dag geschorst naar aanleiding van een YouTube-filmpje. Op de beelden was te zien hoe 15 leerlingen tijdens de les stiekem uit het raam klommen zonder dat de lerares wat in de gaten had.

Volgens rector Ronald van Bruggen hebben de drie zonder toestemming van de docente en andere leerlingen de beelden openbaar gemaakt. Daarbij wordt de lerares voor de hele wereld te kijk gezet. Ook werd bij de eerste versie van het filmpje haar naam vermeld.

Wanneer het filmpje binnenskamers was gebleven, had de rector er nog wel om kunnen lachen. De dag schorsing is vooral bedoeld om een signaal af te geven dat het openbaar maken van dergelijke filmpjes niet mag. De drie scholieren die als hoofddader worden gezien, hebben een excuusbrief aan de docente geschreven.

De betrokken docente zal overigens een coachingstraject gaan volgen om in de toekomst beter orde te kunnen houden. Collega's van binnen en buiten de school gaan lessen van de docente bijwonen om tips aan te reiken voor een betere orde in de klas.


I want to break free

Met dank aan rednasje1987 voor de submit.