Gebeten actievoerster doet aangifte

Icoon PolitieDe gemaskerde activiste die zaterdag werd gebeten door een politiehond tijdens een actie bij detentiecentrum Kamp Zeist, heeft aangifte gedaan van politiegeweld. De vrouw in kwestie, actievoerster Elise Leijten uit Amsterdam, noemt de werkwijze van de politie ''ongehoord provocerend en gewelddadig''. Daarnaast heeft ze een klacht ingediend wegens onterechte aanhouding, het niet informeren van haar partner in welk ziekenhuis ze werd behandeld en het onvoldoende zorg dragen voor de medische behoeftes van het slachtoffer.

De 45-jarige Leijten was zaterdag met zo'n honderd sympathisanten van een burgerplatform aan het betogen tegen 'de slechte omstandigheden en het voor onbepaalde tijd zonder proces opgesloten zitten' van illegale vreemdelingen. Aan het einde van de manifestatie probeerde een groep demonstranten volgens de politie het kamp te betreden. Agenten grepen toen hardhandig in.

Volgens Leijten had ze de hele middag zwijgend rondgelopen met een masker en een bord met leuzen. Ineens greep volgens haar de politie in en werd ze gebeten door een hond. Ze hield er een diepe vleeswond aan haar been aan over.


Politiehond zet tanden in Elise Leijten

Lees ook op het forum.

Link: Foto verslag van burgerinspectie kamp Zeist (Indymedia).